Opleiding Vermogensrecht niveau 5

Tijdsduur
Logo van De Laat Kenniscentrum
Opleiderscore: starstarstarstarstar_border 8,1 De Laat Kenniscentrum heeft een gemiddelde beoordeling van 8,1 (uit 30 ervaringen)

Tip: meer info over het programma, prijs, en inschrijven? Download de brochure!

Startdata en plaatsen

Er zijn nog geen startdata bekend voor dit product.

De Laat Kenniscentrum biedt haar producten standaard aan in de volgende regio's: 's-Hertogenbosch, Breda, Eindhoven, Maastricht, Middelburg, Roermond, Terneuzen, Tilburg, Venlo

Beschrijving

"Onze passie is jou te helpen bij de volgende stap!"

De Laat Kenniscentrum biedt een compleet aanbod van opleidingen en trainingen. Je vindt altijd een leslocatie in jouw eigen regio. Bij ons kun je jouw leven lang leren!

Let op! Dit examen wordt aangeboden tot juli 2021. Daarna stopt de Assocatie voor Examinering met dit aanbod.

Wat biedt de opleiding Vermogensrecht niveau 5?

De opleiding Vermogensrecht niveau 5 gaat dieper in op de vakgebieden goederenrecht en verbintenissenrecht. In veel functies en vakgebieden kom je hier direct of indirect mee in aanraking. Rond je deze opleiding met een goed gevolg af? Dan mag je je volwaardig adviseur noemen op het gebied van vermogensrecht. Na het afronden van de opleiding Vermogensrecht weet je wat goederenrecht is en wanneer er sprake is van een rechtshandeling. Daarnaast leer je meer over de regelgeving met betrekking tot koop- en huurovereenkomsten. Tot slot weet …

Lees de volledige beschrijving

Veelgestelde vragen

Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.

"Onze passie is jou te helpen bij de volgende stap!"

De Laat Kenniscentrum biedt een compleet aanbod van opleidingen en trainingen. Je vindt altijd een leslocatie in jouw eigen regio. Bij ons kun je jouw leven lang leren!

Let op! Dit examen wordt aangeboden tot juli 2021. Daarna stopt de Assocatie voor Examinering met dit aanbod.

Wat biedt de opleiding Vermogensrecht niveau 5?

De opleiding Vermogensrecht niveau 5 gaat dieper in op de vakgebieden goederenrecht en verbintenissenrecht. In veel functies en vakgebieden kom je hier direct of indirect mee in aanraking. Rond je deze opleiding met een goed gevolg af? Dan mag je je volwaardig adviseur noemen op het gebied van vermogensrecht. Na het afronden van de opleiding Vermogensrecht weet je wat goederenrecht is en wanneer er sprake is van een rechtshandeling. Daarnaast leer je meer over de regelgeving met betrekking tot koop- en huurovereenkomsten. Tot slot weet je wanneer er sprake is van eigendom, verjaring en onrechtmatige daad.

Welk niveau is de opleiding Vermogensrecht niveau 5?

De opleiding Vermogensrecht niveau 5 is op hbo-ad niveau.

Ben jij dé geschikte kandidaat voor de opleiding Vermogensrecht niveau 5?

Deze opleiding is geschikt voor degene die via werk in aanraking komen met de wet- en regelgeving op het gebied van goederen- en verbintenissenrecht. Denk aan juridisch medewerkers, secretaresses en ambtelijke secretarissen.

Wellke vooropleiding moet je hebben gevolgd?

Voor de opleiding Vermogensrecht niveau 5 is geen specifieke vooropleiding vereist. Enige juridische vaardigheden, zoals het omgaan met wetteksten en het hanteren van een wettenbundel, zullen echter goed van pas komen.
Om deze vaardigheden eigen te maken kun je voorafgaand aan deze opleiding, de opleiding Juridische Vaardigheden niveau 4 volgen.

Hoe ziet de opleiding Vermogensrecht niveau 5 eruit?

De opleiding is onderverdeeld in tien thema’s:

  • Rechtshandelingen: eenzijdige en meerzijdige rechtshandelingen, nietigheid en vernietigbaarheid van rechtshandelingen, wilsgebreken.

  • Vertegenwoordiging: middellijke en onmiddellijke vertegenwoordiging,  lastgevingsovereenkomst.

  • Goederenrecht: rechtspositie van de eigenaar, bezitsverschaffing, vrijwillig en onvrijwillig bezitsverlies, eigendomsrecht, kwalitatieve rechten en kwalitatieve verplichtingen, opvordering van eigendom,  eigendomsverkrijging onder algemene titel en onder bijzondere titel, burenrecht, mandeligheid, leveringsformaliteiten voor roerende zaken, registergoederen en vorderingen,  derdenbescherming bij verkrijging van goederen.

  • Verjaring: bevrijdende verjaring en verkrijgende verjaring, stuiting en verlenging van de verjaring.

  • Zekerheidsrechten: pandrecht, hypotheekrecht en de hypotheekbedingen.

  • Verhaalsrecht op goederen: bevoorrechte vorderingen, recht van retentie, positie van schuldeisers.

  • Verbintenissenrecht: rechtsgeldige verbintenissen, obligatoire overeenkomsten, totstandkoming van overeenkomsten, vernietigbaarheid van bedingen, rechtsvorderingen bij toerekenbare tekortkomingen, ongedaanmakingsverbintenissen.

  • Onrechtmatige daad: actie uit onrechtmatige daad, risicoaansprakelijkheid en schuldaansprakelijkheid, productaansprakelijkheid, koopovereenkomst, regels van gewone koop en consumentenkoop, bepalingen met betrekking tot koop met eigendomsvoorbehoud, onderzoeksplicht en mededelingsplicht,  opschortingsrecht, specieskoop en genuskoop,  beschermingsbepalingen,

  • Huurovereenkomst: verplichtingen van de huurder en verhuurder, koop breekt geen huur,  beëindiging van de huurovereenkomst, medehuurschap, bedrijfsruimte huren, ontruimingsbescherming.

Het examen van de opleiding Vermogensrecht niveau 5

Het examen van de opleiding Vermogensrecht niveau 5 duurt twee uur en wordt online afgenomen. Het examen bestaat uit 30 open vragen waarmee je wordt getoetst op je begrip en toepassingsvermogen. Het examen wordt afgenomen door de Associatie.
Voor meer informatie met betrekking tot het examen, kijk op de website: www.associatie.nl.

Diploma opleiding Vermogensrecht niveau 5

Na het succesvol afronden van het examen behaal je het associatiediploma Vermogensrecht niveau 5. Samen met het associatiediploma Ondernemingsrecht niveau 5 en Arbeidsrecht niveau 5 kun je het functiegericht diploma juridisch adviseur aanvragen. Het diploma Vermogensrecht geeft in combinatie met het diploma Juridische Vaardigheden niveau 4, recht op het functiegericht associatiediploma Paralegal.

Meer informatie?

Neem contact met ons op via telefoonnummer 040-2485582 of per mail via info@delaatkenniscentrum.nl.

Blijf op de hoogte van nieuwe ervaringen

Er zijn nog geen ervaringen.

Deel je ervaring

Heb je ervaring met deze cursus? Deel je ervaring en help anderen kiezen. Als dank voor de moeite doneert Springest € 1,- aan Stichting Edukans.

Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.

Download gratis en vrijblijvend de informatiebrochure

Aanhef
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)

Heb je nog vragen?

(optioneel)
We slaan je gegevens op om je via e-mail en evt. telefoon verder te helpen.
Meer info vind je in ons privacybeleid.