de Leefstijl Academie

Adres:

Torensmaweg 11
9892 pb Feerwerd

Beschrijving

Missie

De Leefstijl Academie levert een praktische bijdrage aan het streven naar geluk en vitaliteit van mens en organisatie in Noord-Nederland. Door de ontwikkelingen en veranderingen in de gezondheidszorg en een nieuwe definitie van gezondheid is er behoefte aan een betrouwbare partner die de gezondheidsgerelateerde beroepen in het Noorden naar een hoger plan trekt. Daarvoor wordt aanbod gecreë…

Lees de volledige beschrijving

Missie

De Leefstijl Academie levert een praktische bijdrage aan het streven naar geluk en vitaliteit van mens en organisatie in Noord-Nederland. Door de ontwikkelingen en veranderingen in de gezondheidszorg en een nieuwe definitie van gezondheid is er behoefte aan een betrouwbare partner die de gezondheidsgerelateerde beroepen in het Noorden naar een hoger plan trekt. Daarvoor wordt aanbod gecreëerd waarbij groei en ontwikkeling van mens en organisatie centraal staat, zowel in de breedte als diepte. Het aanbod wordt verpakt in opleidingen, modules, masterclasses, trainingen en lezingen. De Leefstijl Academie wil op deze manier haar steentje bijdragen aan de gezondheid en leefbaarheid van de noordelijke provincies.

De Leefstijl Academie:  Betrokken – Mensgericht – Ontwikkeling.

Visie

De Leefstijl Academie is ervan overtuigd dat wetenschap en onderwijs dichter bij elkaar moet worden gebracht. Deze schakels moeten meer en beter met elkaar verbonden worden om zo uiteindelijk de kwaliteit van de zorg en preventie te verbeteren. Het verbinden van deze verschillende schakels en de strategie van een gezamenlijke aanpak tilt de gezondheidszorg naar een hoger niveau. Onderling op zoek gaan naar versterking en krachtenbundeling.

Leefstijl gaat over zoveel meer dan goede voeding en gezond bewegen; het gaat over het vermogen om je eigen koers te varen in een goede balans. Ieder mens heeft behoefte om regie te voeren over zijn eigen leven.

Eigen regie van de cliënt heeft gevolgen voor het werk van de professional. De zorgprofessional moet niet ‘zorgen voor’ de cliënt maar ‘zorgen dat’ de cliënt met hulp uit zijn omgeving leert om zo goed mogelijk te blijven functioneren ondanks eventuele beperkingen. Gezondheid en kunnen respectievelijk leren omgaan met een aandoening staat hierbij centraal.

Zorginstellingen hebben zorgprofessionals nodig die in deze veranderende context ‘andere zorg’ kunnen verlenen. Zorgprofessionals hebben de juiste competenties en vaardigheden om deze veranderingen in gang te zetten.

Organisaties en bedrijven willen een vitale organisatie zijn met duurzaam inzetbare mensen die goed samenwerken en van elkaar willen leren. Er zal geïnvesteerd worden in aanbod voor de professional en HR managers. Hiermee wordt ingespeeld op de wens en behoefte van mensen om zich kennis eigen te maken op gebied van gezondheid, leefstijl en vitaal management.

Ervaring met de Leefstijl Academie?

Heb je een training, opleiding of cursus gevolgd bij de Leefstijl Academie? Help anderen en deel je ervaring op Springest!

Als dank doneert Springest € 1,- aan Stichting Edukans.

Deel je ervaring

Deel je ervaring

Deel je ervaring en help anderen kiezen. Als dank voor de moeite doneert Springest € 1,- aan Stichting Edukans.

Springest helpt je groeien.

Springest is de site waar je alles vindt om naast je werk te leren. Voor particulieren én organisaties. Lees ervaringen van andere deelnemers en overleg met onze leeradviseurs.

 • Alles waarvan je verder kunt leren

  Meer dan 49.000 cursussen, opleidingen, trainers, coaches, e-learning en incompany trainingen.
 • Hulp bij het zoeken en inschrijven

  Stel jouw opleidingsvraag, gebruik de keuzehulp of bel / chat met een leeradviseur.
 • Gratis informatie aanvragen

  Op je gemak vergelijken en met je collega's overleggen, meestal direct met PDF.
 • Ervaringen van deelnemers

  Ruim 71.000 onafhankelijke ervaringen helpen je kiezen voor de beste opleiders.
 • Ook voor leren in je organisatie

  Volumekorting, incompany training, social learning met collega's en altijd real-time inzicht.
 • Inschrijven met laagste prijsgarantie

  Klaar om te gaan leren? Schrijf je direct in, meestal gratis annuleren!