Leergang leidinggeven (leiderschapscommunicatie)

Niveau
Tijdsduur

Leergang leidinggeven (leiderschapscommunicatie)

Nederlands Debat Instituut
Logo van Nederlands Debat Instituut
Opleiderscore: starstarstarstarstar_half 8,7 Nederlands Debat Instituut heeft een gemiddelde beoordeling van 8,7 (uit 25 ervaringen)

Tip: meer info over het programma, prijs, en inschrijven? Download de brochure!

Startdata en plaatsen

Er zijn nog geen startdata bekend voor dit product.

Beschrijving

Versterk jouw communicatiestrategie met
leiderschapscommunicatie

Een leidinggevende rol binnen de organisatie bereiken is voor ambitieuze professionals een doel op zich. Eenmaal op die plek begint de uitdaging pas echt. Tijdens de ‘Leergang leiderschapscommunicatie’ werk je aan effectieve en overtuigende communicatie. Deze training helpt je met het ontspannen leidinggeven, maar leert je vooral ook de kunst van inspirerend leiderschap.

Leer de kunst van inspirerend leiderschap

Wat is de volgende stap als je eenmaal in een leidinggevende rol bent beland? Het omgaan met veel verschillende persoonlijkheden, mondige en ook kritische medewerkers en partners zijn aan de orde van de dag. Bovendien…

Lees de volledige beschrijving

Veelgestelde vragen

Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.

Nog niet gevonden wat je zocht? Bekijk deze onderwerpen: Leidinggeven, Leiderschap, Coachend Leidinggeven, Persoonlijk Leiderschap en Leidinggeven aan professionals.

Versterk jouw communicatiestrategie met
leiderschapscommunicatie

Een leidinggevende rol binnen de organisatie bereiken is voor ambitieuze professionals een doel op zich. Eenmaal op die plek begint de uitdaging pas echt. Tijdens de ‘Leergang leiderschapscommunicatie’ werk je aan effectieve en overtuigende communicatie. Deze training helpt je met het ontspannen leidinggeven, maar leert je vooral ook de kunst van inspirerend leiderschap.

Leer de kunst van inspirerend leiderschap

Wat is de volgende stap als je eenmaal in een leidinggevende rol bent beland? Het omgaan met veel verschillende persoonlijkheden, mondige en ook kritische medewerkers en partners zijn aan de orde van de dag. Bovendien worden er verschillende rollen van je verwacht. Bij vergaderingen, onderhandelingen, presentaties en één-op-één gesprekken moet je altijd scherp zijn. Tijdens de ‘Leergang leiderschapscommunicatie’ werk je aan een effectieve en overtuigende communicatiestrategie die jou helpt een ontspannen- maar vooral ook een succesvol leider te zijn.

Overtuigend spreken

Deze leergang bestaat uit een combinatie van trainingen die focussen op de diverse rollen van de moderne leider. Je leert overtuigend te spreken en als krachtige voorzitter en onderhandelaar op te treden. Stapsgewijs ga je aan de slag met situaties die voorkomen in jouw dagelijkse praktijk. Je ontwikkelt je eigen stijl van overtuigingskracht waardoor je nóg zelfverzekerder in jouw rol staat. De leergang wordt afgesloten met een persoonlijke coachingsessie waarin je één-op-één aan de slag gaat met jouw persoonlijke leerdoel om de puntjes op de i te zetten.

Deze leergang wordt georganiseerd in unieke samenwerking met het Financieele Dagblad. 

Leiderschapscommunicatie programma en onderdelen

De leergang bestaat uit drie tweedaagse trainingen en een afsluitende persoonlijke coachingsessie. Je kunt de trainingen volgen op basis van je eigen agenda maar wij adviseren de volgende volgorde:

Debatteren voor professionals

De eerste stap is het ontdekken van de geheimen van overtuigingskracht. Door te debatteren oefen je met kort en bondig formuleren, kritisch luisteren en scherp reageren. Je leert al tijdens het spreken een overtuigende communicatiestrategie te vormen. Als leider pas je deze vaardigheden toe in allerlei verschillende scenario’s waarbij je overtuigend moet spreken. Zowel in het professioneel- als dagelijks leven. Vandaar is debatteren een uiterst belangrijk onderdeel van inspirerend leidinggeven.

Vakkundig voorzitten

De voorzitter heeft veel invloed op de vergadering. Een goed geleide vergadering is energiek, efficiënt en zorgt voor heldere besluitvorming. In deze training vakkundig voorzitten leer je alles over jouw belangrijke rol in het proces. Hierdoor weet je als geen ander hoe je een goede sfeer moet bewaken en wanneer je in moet grijpen.

Overtuigend onderhandelen

Veel mensen zien op tegen onderhandelen. Ze willen het beste eruit halen, maar ook de relatie in stand houden. Met overtuigend onderhandelen waarborg je niet alleen deze twee cruciale onderdelen, maar je leert ze ook effectief toe te passen. De training behandelt daarom alle aspecten van het onderhandelen, zodat je de volgende keer goed beslagen ten ijs komt.

Zelfverzekerd presenteren met persoonlijke coaching

De beste manier om zelfverzekerder en meer ontspannen voor je publiek te staan is aan de slag te gaan met je ontwikkelpunten. In een persoonlijke coaching word je bijgestaan door één van onze overtuigexperts die vooraf met jou een programma opstelt dat volledig is afgestemd op jouw persoonlijke leerdoelen en –wensen. Op deze manier leer je niet alleen zelfverzekerd presenteren, maar ook je angsten overwinnen en zelfs plezier te hebben in de kunst van het presenteren.

Voor wie is de training leidinggeven geschikt?

Deze training is bedoeld voor moderne leiders die in hun werk veel gebruik moeten maken van effectieve en overtuigende communicatie. Zij hebben hun sporen al verdiend maar zijn altijd op zoek naar verbetering.

Hoe zorg je ervoor dat je het meeste uit je vergaderingen, onderhandelingen, presentaties en één-op-één gesprekken haalt? Er wordt als manager van je verwacht dat je altijd scherp bent, in verschillende rollen je bedrijf kunt representeren én je mensen motiveert. Een uitdagende en belangrijke rol waarin doeltreffende communicatie onmisbaar is. Leer tijdens de training ‘Leiderschapscommunicatie’  vaardigheden om een ontspannen- maar vooral ook een inspirerende leider te zijn.

Startende toekomstige leidinggevenden

Deze training is geschikt voor zowel ervaren als startende leidinggevenden, omdat onze trainingen gebruik maken van technieken uit niet alleen presentatiecapaciteiten, maar ook uit de debatwereld. Onze ervaren coaches passen de training aan naar het niveau dat bij jouw doelen past. Vandaar is de training geschikt voor zowel doorgewinterde leidinggevenden, als voor individuelen die leiderschap als een toekomstvisie zien.

Waarom een training leiderschapscommunicatie bij ons?

Onze cursisten zijn voor het grootste gedeelte mensen uit het midden- en hoger management. Of ze nou in de commerciële sector of voor een overheid werken, ze staan voor vergelijkbare uitdagingen. Wij snappen jou als leidinggevende en weten dat je als manager alleen het beste in anderen naar boven kan halen als je zelf op je best bent. Het vormen van een effectieve communicatiestrategie helpt je namelijk zowel op kantoor; als in je persoonlijke leven.

Onze bevlogen trainers

De ‘Leergang leiderschapscommunicatie’ wordt gegeven door onze bevlogen trainers. Zij hebben ook veel persoonlijke ervaring met het spreken voor groepen en het leiden van bijeenkomsten. Zij kennen en snappen de uitdagingen waar jij voor staat, en weten dat de praktijk altijd anders is dan de theorie. Ze kunnen eindeloos voorbeelden en suggesties geven vanuit de praktijk over wat werkt en wat de grootste valkuilen zijn. Kortom, onze trainers spreken de taal van het presenteren.

Handvatten voor succesvolle leiders

Onze trainingen zijn een bewezen succes en een sterk begin voor effectieve communicatiestrategieën. In deze training krijg je dan ook praktische handvatten om je spreek-, onderhandel-, vergader-, en presenteervaardigheden naar een hoger niveau te tillen. Vaardigheden die elke succesvolle en inspirerende leider moet ontwikkelen.

Deze training verzorgen we ook incompany.

Blijf op de hoogte van nieuwe ervaringen

Er zijn nog geen ervaringen.

Deel je ervaring

Heb je ervaring met deze cursus? Deel je ervaring en help anderen kiezen. Als dank voor de moeite doneert Springest € 1,- aan Stichting Edukans.

Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.

Download gratis en vrijblijvend de informatiebrochure

(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)

Heb je nog vragen?

(optioneel)
We slaan je gegevens op om je via e-mail en evt. telefoon verder te helpen.
Meer info vind je in ons privacybeleid.