Overtuigend onderhandelen

Niveau
Tijdsduur
Trainers
Dirk van DorsselaerArthur Noordhuis
Locatie
Op locatie
Startdatum en plaats
Logo van Nederlands Debat Instituut
Opleiderscore: starstarstarstarstar_half 8,7 Nederlands Debat Instituut heeft een gemiddelde beoordeling van 8,7 (uit 25 ervaringen)

Tip: meer info over het programma, prijs, en inschrijven? Download de brochure!

Startdata en plaatsen

placeHilversum
3 dec. 2020 tot 17 dec. 2020

Beschrijving

Leer slimme en doeltreffende onderhandeltechnieken in
de training Overtuigend onderhandelen

In twee dagen leren we je in de training Overtuigend onderhandelen alles over de diverse onderhandelfases, effectieve onderhandeltechnieken. Ontdek hoe je trucs kunt herkennen en onschadelijk kunt maken. Na deze training ga jij rustig en voorbereid naar de onderhandeltafel. Daar doe je jouw voordeel mee.

Versterk je overtuigingskracht in een onderhandeling

Loop je weleens ontevreden weg bij een onderhandeling? Ben je er niet zeker van wat er nou precies gebeurde, behalve dat het niet was wat je verwachtte? Lukt het niet altijd om al je argumenten naar voren te brengen, omdat je wordt overvallen door…

Lees de volledige beschrijving

Veelgestelde vragen

Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.

Nog niet gevonden wat je zocht? Bekijk deze onderwerpen: Overtuigen, Onderhandelen (verkoop), Adviesvaardigheden, Mondelinge communicatie en Beïnvloeden.

Leer slimme en doeltreffende onderhandeltechnieken in
de training Overtuigend onderhandelen

In twee dagen leren we je in de training Overtuigend onderhandelen alles over de diverse onderhandelfases, effectieve onderhandeltechnieken. Ontdek hoe je trucs kunt herkennen en onschadelijk kunt maken. Na deze training ga jij rustig en voorbereid naar de onderhandeltafel. Daar doe je jouw voordeel mee.

Versterk je overtuigingskracht in een onderhandeling

Loop je weleens ontevreden weg bij een onderhandeling? Ben je er niet zeker van wat er nou precies gebeurde, behalve dat het niet was wat je verwachtte? Lukt het niet altijd om al je argumenten naar voren te brengen, omdat je wordt overvallen door de tegenpartij? Mis je jouw overtuigingskracht en is er een grote kans dat je dan weleens geld hebt laten liggen? Of misschien heb je een toezegging gedaan waar je achteraf spijt van had? Onderhandelen is een vaardigheid die je kunt oefenen. En je overtuigingskracht is een belangrijk onderdeel hierin.

De tools voor een succesvolle onderhandeling

Als je alle tools in handen hebt, heb je nooit meer het gevoel dat je ergens in bent getrapt. Tijdens de tweedaagse training Overtuigend onderhandelen leer je alles over de onderhandelfases en doeltreffende onderhandeltechnieken.  Na een training bij ons weet je hoe je trucs kunt herkennen en onschadelijk kunt maken. Niets is zo fijn als rustig en goed voorbereid naar de onderhandeltafel gaan. Dat is het rendement van deze training.

Overtuigend onderhandelen programma en onderdelen

Deze onderhandeltraining bestaat uit twee dagen met een aantal weken ertussen. Zo kun je de kennis van dag 1 direct toepassen in je dagelijkse praktijk. Op dag 2 van Overtuigend onderhandelen zal de trainer vragen naar situaties waarin je de geleerde technieken hebt toegepast. Waarom ging dit goed? Of waar is er nog ruimte voor verbetering? Ook vragen we je om een actuele onderhandelingscasus mee te nemen. Met deze praktijkgerichte aanpak herken jij elke onderhandeltactiek en kun je je voorbereiden om zo de beste uitkomst te bereiken.

Deze stappen maken van jou een goede onderhandelaar

Dag 1: De geheimen van overtuigingskracht

Introductie: De drie geheimen van overtuigingskracht tijdens onderhandelingen
Opwarm-oefening: Verdeel de erfenis

De 7 onderhandelfasen
Oefening: do’s en don’ts bij de onderhandeling

Effectieve onderhandelmethodes
Oefening: de Harvard-methode en het model van Mastenbroek

Constructief discussiëren
Oefening: De juiste argumenten en tegenargumenten op het juiste moment

Dag 2: Aan de slag met praktijkgerichte onderhandelcases

Onderhandeltrucs ontmaskeren en pareren
Oefening: herken de list en buig hem om

Drogredenen weerleggen tijdens de onderhandeling
Oefening: Herken de drogreden en weerleg hem

Je persoonlijke onderhandelstijl ontwikkelen
Oefening: Houd de controle met je eigen stijl

Omgaan met verschillende onderhandelaars
Oefening: Herken de stijl van de tegenpartij en weet wat zij belangrijk vinden

Tot slot: alles toepassen in verschillende onderhandelcases

Voor wie is de training Overtuigend onderhandelen geschikt?

De training ‘Overtuigend onderhandelen’ is bedoeld voor mensen die in hun werk regelmatig, in de breedste zin van het woord, moeten overtuigen bij een onderhandeling. Denk aan een situatie waarin je met collega’s in een projectgroep werkt en samen moet beslissen hoe het project moet worden afgerond. Maar ook aan verkoopgesprekken met klanten of een boardroom meeting waarbij je de partners wil overtuigen om jouw idee te implementeren.

Effectief onderhandelen in het bedrijfsleven

Overtuigend onderhandelen is zowel interessant als je meer wilt leren over het meeste uit een onderhandeling krijgen. In het bedrijfsleven ben je altijd op zoek naar de beste win-win situatie. Of het nu gaat om een onderhandeling met klanten, of het onderhandelen met het hoger management. Dit zijn vaardigheden die in het bedrijfsleven goed van pas komen en die je in eindeloos veel situaties kunt inzetten. Tijdens de training Overtuigend onderhandelen gebruik je juist eigen casussen, om het leerproces zo dicht mogelijk bij de praktijk te houden.

Waarom een training Overtuigend onderhandelen bij het debatinstituut?

In onze training ‘Overtuigend onderhandelen’ komen verschillende benaderingswijzen aan bod. Van het onderste uit de kan halen tot het vinden van een win-win situatie. Maar ook hoe je te werk gaat als team in een onderhandeling. Bij al deze situatie is het belangrijk dat je overtuigend overkomt. Dit is dé specialiteit van onze trainers. Zij zijn expert op het gebied van overtuigingskracht.

Handige commerciële vaardigheden

Tijdens het onderhandelen kun je verschillende rollen aannemen en dat vergt een aantal handige commerciële vaardigheden. Door verschillende rollen aan te nemen komen jullie tot het gewenste resultaat. Onze enthousiaste trainers denken graag mee met jouw praktijkgerichte casussen en helpen je met het ontwikkelen van de hierbij passende vaardigheden. Na deze onderhandeltraining herken jij elke dirty trick. Van welk onderhandelpersonage het ook komt, onze trainers leren je precies hoe je hiermee moet omgaan.

Deze training verzorgen we ook incompany.

Blijf op de hoogte van nieuwe ervaringen

Er zijn nog geen ervaringen.

Deel je ervaring

Heb je ervaring met deze cursus? Deel je ervaring en help anderen kiezen. Als dank voor de moeite doneert Springest € 1,- aan Stichting Edukans.

Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.

Download gratis en vrijblijvend de informatiebrochure

Aanhef
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)

Heb je nog vragen?

(optioneel)
We slaan je gegevens op om je via e-mail en evt. telefoon verder te helpen.
Meer info vind je in ons privacybeleid.