Executive: Women on Boards Leergang Publieke Sector

Niveau
Tijdsduur
Logo van Deloitte Academy
Opleiderscore: starstarstarstar_halfstar_border 7 Deloitte Academy heeft een gemiddelde beoordeling van 7 (uit 3 ervaringen)

Tip: meer info over het programma, prijs, en inschrijven? Download de brochure!

Startdata en plaatsen

Er zijn nog geen startdata bekend voor dit product.

Beschrijving

Voor het tweede achtereenvolgende jaar organiseren wij de succesvolle leergang Women on Boards voor de publieke sector. Wie lid is van een bestuur of toezichthoudend orgaan komt voor grote uitdagingen en verrassingen te staan. Met de juiste tools om discussies te voeren in de board en een netwerk van vrouwen in soortgelijke posities om ervaringen mee uit te wisselen, beschikt u over een stevige basis. De gevarieerde Women on Boards Leergang van Deloitte biedt u deze unieke combinatie.

Wat levert de Women on Boards Leergang u op?

 • U leert samen met uw collega-cursisten op unieke locaties van unieke sprekers
 • U leert omgaan met dynamieken in de boardroom
 • U actualiseert en verdiept uw kenni…

Lees de volledige beschrijving

Veelgestelde vragen

Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.

Nog niet gevonden wat je zocht? Bekijk deze onderwerpen: Microsoft Powerpoint, Microsoft Office, Excel, Skype en Leiderschap.

Voor het tweede achtereenvolgende jaar organiseren wij de succesvolle leergang Women on Boards voor de publieke sector. Wie lid is van een bestuur of toezichthoudend orgaan komt voor grote uitdagingen en verrassingen te staan. Met de juiste tools om discussies te voeren in de board en een netwerk van vrouwen in soortgelijke posities om ervaringen mee uit te wisselen, beschikt u over een stevige basis. De gevarieerde Women on Boards Leergang van Deloitte biedt u deze unieke combinatie.

Wat levert de Women on Boards Leergang u op?

 • U leert samen met uw collega-cursisten op unieke locaties van unieke sprekers
 • U leert omgaan met dynamieken in de boardroom
 • U actualiseert en verdiept uw kennis
 • U ontwikkelt inzichten in uw eigen rol
 • U ontwikkelt een netwerk met uw cursisten, onder leiding van Marjet van Zuijlen
 • U leert uw impact binnen de board vergroten
 • U werkt aan de effectiviteit van uw team
 • U leert het signaleren van en het inspelen op financiële en reputatierisico’s
 • U optimaliseert uw soft skills; lobbyen, netwerken en personal branding.

Voor wie is deze cursus?

Women on Boards is bestemd voor vrouwen in de Publieke Sector die de kwaliteiten en ambitie hebben een vervolgstap te zetten binnen de raad van bestuur of raad van toezicht. Daarnaast is het ook geschikt voor vrouwen die binnenkort zullen aantreden tot de raad van bestuur en/of raad van toezicht. Hoogwaardige sprekers en uw collega-cursisten zorgen ervoor dat uw kennis over relevante onderwerpen wordt verdiept. Van corporate governance, aansprakelijkheid en crisismanagement tot boardroom dynamics, boardroom effectiveness en personal branding. Samen verdiept u zich in business cases, wisselt u kennis en ervaring uit in interactieve werkvormen en intervisie-sessies. Zo werkt u aan uw hard skills.

Daarnaast biedt het programma volop ruimte om een netwerk op te bouwen met uw collega-cursisten en sprekers. In een vertrouwelijke sfeer en op unieke locaties bouwt u aan een sterke onderlinge band. Een band die niet ophoudt na deze leergang en die u helpt succesvol te opereren als bestuurder of toezichthouder. Meld u daarom snel aan voor het programma.

De Leergang is door alumni beoordeeld met een ruime 8.

Programma

Dag 1: Thema: Dynamiek in de Bestuurskamer
Doel: Kick-off van het programma en inzicht in omgaan met dynamieken in de boardroom

Op deze dag krijgt u niet alleen informatie over het programma, maar verdiept u zich tijdens een interactieve sessie ook in het onderwerp ‘Dynamiek in de bestuurskamer’. Met welke krachten binnen en buiten de organisatie kan een bestuur te maken krijgen? Hoe creëert u onderling vertrouwen en voorkomt u conflicten? Welke factoren bepalen wie het meest invloedrijk is in de top van een organisatie? En hoe organiseert u tegenspraak in de top?

 • Interactieve kennismaking met alle deelnemers
 • Kaderschets van de driehoekgedragingen
 • Interactieve sessie Dynamiek in de bestuurskamer 

Dag 2: Thema: Governance-kennis en impact
Doel: Kennis actualiseren en inzicht ontwikkelen in uw eigen rol als bestuurder of toezichthouder

Diverse hoogwaardige sprekers actualiseren en verdiepen uw kennis van governance & regulations en geven inzicht in uw eigen rol. Wat moet u op bestuursniveau weten van deze onderwerpen? Wat zijn de specifieke rollen van een commissaris en toezichthouder? Welke bestuursmodellen en bijbehorende dynamieken zijn er? Wat is de invloed van gedrag op het effectief opereren van een bestuur.

 • Organiseren van interne governance
 • Rollen en gewenste samenstelling van raad van bestuur en raad van commissarissen
 • Bestuurlijke dynamiek en dilemma's
 • Eisen aan bestuurders en commissarissen 

Dag 3: Thema: Let’s connect
Doel: Uw band met collega-cursisten verdiepen en inzicht in uw persoonlijkheidsprofiel

Vanavond verdiept u uw band met collega-cursisten tijdens een gezamenlijke activiteit op Parc Spelderholt. Hier wonen, leren en werken jongeren met een beperking. Aansluitend brengt u de nacht door in het hotel op het complex.

Tijdens deze avond krijgt u meer inzicht in uw persoonlijkheidsprofiel en die van uw collega-cursisten. Met als doel dat u ook na de Women on Boards Leergang kunt terugvallen op een waardevol netwerk van ervaren (vrouwelijke) bestuurders.

 • Interactieve culinaire avond
 • Aandacht voor uw persoonlijkheidsprofiel en die van uw collega-cursisten
 • Overnachting in Hotel Spelderholt
   


Dag 4: Thema: Effectieve leiderschapsstijl in de bestuurskamer
Doel: Uw impact binnen het bestuur vergroten. Wat zijn de bouwstenen voor een divers en effectief team?

U leert uw impact als commissaris/bestuurder te vergroten en de board zo effectief mogelijk te laten functioneren. Ervaringsdeskundigen en experts delen hun kennis van en ervaring met onderwerpen als leiderschap, debating en de ideale samenstelling van de board. Ten aanzien van dat laatste: er wordt steeds vaker gestreefd naar diversiteit, maar in hoeverre wordt dit streven ook werkelijkheid? Daarnaast is er ruim aandacht voor het aanscherpen van uw argumentatie- en presentatietechnieken.

 • Impact, leiderschap en cultuur
 • Ideale samenstelling van de board
 • Workshop 'overtuigingskracht' door het Nederlandse Debatinstituut


Dag 5: Thema: De veranderende realiteit in de publieke sector
Doel: Inzicht krijgen in de (toekomstige) ontwikkelingen, wat biedt kansen en hoe ga je verantwoord om met risico’s en bedreigingen

Het publieke domein verandert in sneltreinvaart; dat biedt kansen. Hoe zorgt u dat uw organisatie klaar is voor de realisteit van morgen. Welke elementen wilt u beschermen en hoe doet u dat? Hoe voorkomt u dat uw organisatie wordt geconfronteerd met reputatieschade door bijvoorbeeld speelt een cyberaanval? Hoe voorkomt u dat u een roepende bent in de woestijn binnen uw bestuur or raad? Tot slot- welke rol gedrag bij het onstaan dan wel voorkomen van een nieuwe (economische) crisis?

 • Nieuwe (technologische) ontwikkelingen en innovatie
 • Fraude en Integriteit
 • Gedrag gerelateerd aan het ontstaan dan wel voorkomen van een crisis

Dag 6: Thema: Verbinden met Impact. Hoe ziet de ideale samenwerking binnen het publieke domein er uit?
Doel: Een gezamenlijke visie presenteren op samenwerking aan de hand van inspirerende voorbeelden 

In een innovatieve en inspirerende omgeving worden kansen en dilemma’s besproken om uiteindelijk tot een gezamenlijke visie te komen op de ideale samenwerking binnen het publieke domein.Dag 7: Thema: Het onmisbare netwerk
Doel: Het belang van een goed netwerk en persoonlijke positionering

Op deze afsluitende dag is er veel aandacht voor persoonlijke feedback. U werkt aan uw persoonlijke positionering en soft skills zoals het creëren van sponsorships en het omgaan met headhunters. Ook staan we stil bij uw impact; komt u over zoals u wilt? Klopt het beeld wat anderen van u hebben? En hoe kunt u door middel van uw uiterlijk en (non)-verbale communicatie invloed uitoefenen op uw gesprekspartners?

 • Het belang van netwerken en leren lobbyen
 • Hoe presenteert u uzelf met impact
 • Hoe presenteert u uzelf in een CV of online profiel
 • Stylingadvies door een imagodeskundige 

Docenten

Uw docenten zijn vooraanstaande hoogleraren, bestuurders, commissarissen en professionals. Allen hebben ruime ervaring op hun vakgebied. Onder andere:

prof. dr. J.A. (Jaap) van Manen
prof. dr. T.P. (Theo) Kocken
D. (Donatello) Piras
Z. (Zabeth) van Veen
Prof. dr. J.P. (Tineke) Bahlmann
G.A. (Gerdi) Verbeet
drs. L.A. (Lizan) Goossens-Kloek RA
drs. M.M. (Marjet) van Zuijlen
drs. K. (Karin) Niesing

Blijf op de hoogte van nieuwe ervaringen

Er zijn nog geen ervaringen.

Deel je ervaring

Heb je ervaring met deze cursus? Deel je ervaring en help anderen kiezen. Als dank voor de moeite doneert Springest € 1,- aan Stichting Edukans.

Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.

Download gratis en vrijblijvend de informatiebrochure

Aanhef
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)

Heb je nog vragen?

(optioneel)
We slaan je gegevens op om je via e-mail en evt. telefoon verder te helpen.
Meer info vind je in ons privacybeleid.