Kopstudie industriële automatisering

Type product
Niveau

Kopstudie industriële automatisering

Dirksen Bedrijfsopleidingen
Logo van Dirksen Bedrijfsopleidingen
Opleiderscore: starstarstarstar_halfstar_border 7,4 Dirksen Bedrijfsopleidingen heeft een gemiddelde beoordeling van 7,4 (uit 44 ervaringen)

Tip: meer info over het programma, prijs, en inschrijven? Download de brochure!

Beschrijving

Door te kiezen voor de kopstudie industriële automatisering van Dirksen Opleidingen wordt u allround opgeleid in het automatiseren van productie- en beheersingsprocessen. U oefent tijdens uw studie met PLC’s, microcontrollers, printplaten en schakelingen. Alles gericht op een optimale samenvoeging in industriële netwerken. De opleiding bestaat uit zes praktijkgerichte modules die u stuk voor stuk afsluit met een examen. Slaagt u voor alle examens, dan ontvangt u het gerenommeerde diploma ‘Kopstudie industriële automatisering’. Bovendien levert dit vrijstelling op voor vier modules uit het programma van HBO Technische informatica van Hogeschool Dirksen. Wacht niet langer en start nu met deze …

Lees de volledige beschrijving

Veelgestelde vragen

Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.

Door te kiezen voor de kopstudie industriële automatisering van Dirksen Opleidingen wordt u allround opgeleid in het automatiseren van productie- en beheersingsprocessen. U oefent tijdens uw studie met PLC’s, microcontrollers, printplaten en schakelingen. Alles gericht op een optimale samenvoeging in industriële netwerken. De opleiding bestaat uit zes praktijkgerichte modules die u stuk voor stuk afsluit met een examen. Slaagt u voor alle examens, dan ontvangt u het gerenommeerde diploma ‘Kopstudie industriële automatisering’. Bovendien levert dit vrijstelling op voor vier modules uit het programma van HBO Technische informatica van Hogeschool Dirksen. Wacht niet langer en start nu met deze complete opleiding bij Dirksen!

Voor wie?
U werkt in de (industriële) elektronica, de industriële automatisering of een aanverwant vakgebied en heeft te maken met het automatiseren van productie- en beheersingsprocessen.

Voorkennis
U heeft kennis van analoge en digitale techniek, bijvoorbeeld via onze combinatieopleiding Basis elektronicus. Ook heeft u kennis van de Engelse taal op havo-niveau (een deel van het cursusmateriaal is in het Engels).

Programma 
Deze kopstudie bestaat uit zes afzonderlijke modules binnen het leertraject van industriële automatisering. Alle modules zijn zeer praktijkgericht.

U leert productie- en beheersingsprocessen automatiseren met onder andere de Programmable Logic Controller (PLC). Hierbij maakt u gebruik van PLC-simulatiesoftware waarmee u de werking van een PLC simuleert. U leert verschillende methoden om microcontrollers te programmeren en hiermee schakelingen te bouwen. Daarbij gebruikt u printplaten met complete schakelingen, die u kunt samenvoegen tot toepassingen en systemen. U ervaart hoe al deze onderdelen met elkaar samenwerken in industriële netwerken. In de Engelstalige module Mechatronica leert u tenslotte hoe mechanische systemen worden ontworpen in samenhang met een bijbehorend elektronisch regelsysteem. 

Programma

  • meet- en regeltechniek
  • PLC-programmeren
  • inleiding programmeren voor microcontrollers
  • praktijkmodule microcontrollers
  • netwerken industriële automatisering
  • mechatronica

Examens
Iedere module sluit u af met een Dirksen-examen. Als u voor alle examens slaagt, ontvangt u het gerenommeerde diploma 'Kopstudie industriële automatisering'. Dit diploma geeft u recht op vrijstelling voor vier modules uit het programma van HBO Technische informatica van Hogeschool Dirksen.

Extra's
De modules worden geleverd inclusief de PLC-simulatiesoftware en PIC-microcontroller (bij de prijs inbegrepen).

Cursuskalender
Dirksen Opleidingen heeft weer tal van interessante trainingen binnen de technische ICT en telecommunicatie gepland. Welke dit zijn en wanneer ze starten, ziet u in onze cursuskalender.

Blijf op de hoogte van nieuwe ervaringen

Er zijn nog geen ervaringen.

Deel je ervaring

Heb je ervaring met deze cursus? Deel je ervaring en help anderen kiezen. Als dank voor de moeite doneert Springest € 1,- aan Stichting Edukans.

Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.

Download gratis en vrijblijvend de informatiebrochure

(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)

Heb je nog vragen?

(optioneel)
We slaan je gegevens op om je via e-mail en evt. telefoon verder te helpen.
Meer info vind je in ons privacybeleid.