Familieopstellingen tweedaagse

Tijdsduur
Trainer
Jacqueline Tunc
Locatie
Op locatie
Startdatum en plaats
Logo van drijfverentraining
Opleiderscore: starstarstarstarstar 9,9 drijfverentraining heeft een gemiddelde beoordeling van 9,9 (uit 72 ervaringen)

Tip: meer info over het programma, prijs, en inschrijven? Download de brochure!

Startdata en plaatsen

placeBlaricum, Amsterdam,
15 dec. 2020 tot 16 dec. 2020
check_circle Startgarantie

Beschrijving

Waarom een tweedaagse training familieopstellingen en wat houdt het in?
Je kiest als kind niet het leven, het leven kiest jou.
Je komt dus tot leven op basis van een relatie tussen twee mensen. En in dit leven is jouw gezin van herkomst is een krachtig systeem. We zijn erin opgegroeid en het is het eerste systeem dat je leert kennen.


Als kind hoort het zo te zijn dat jij mag nemen. Je mag nemen zonder terug te geven. En toch is de realiteit vaak anders. Als je als kind vooral bent gaan geven, vaak onbewust, om misschien de balans te herstellen. Of om een andere reden zoals de leegte op te vullen van bv. een ouder die afwezig is. Of wanneer onze ouders niet emotioneel beschikbaar waren of er …

Lees de volledige beschrijving

Veelgestelde vragen

Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.

Nog niet gevonden wat je zocht? Bekijk deze onderwerpen: Familieopstellingen, Leerpsychologie, Organisatieopstellingen, Systemisch Werk en Rouwverwerking.

Waarom een tweedaagse training familieopstellingen en wat houdt het in?
Je kiest als kind niet het leven, het leven kiest jou.
Je komt dus tot leven op basis van een relatie tussen twee mensen. En in dit leven is jouw gezin van herkomst is een krachtig systeem. We zijn erin opgegroeid en het is het eerste systeem dat je leert kennen.


Als kind hoort het zo te zijn dat jij mag nemen. Je mag nemen zonder terug te geven. En toch is de realiteit vaak anders. Als je als kind vooral bent gaan geven, vaak onbewust, om misschien de balans te herstellen. Of om een andere reden zoals de leegte op te vullen van bv. een ouder die afwezig is. Of wanneer onze ouders niet emotioneel beschikbaar waren of er sprake was van een onveilige of dysfunctionele hechting.

Misschien om het leven lichter te maken omdat je het idee hebt dat je moet zorgen, dan heb je de plek van je moeder of vader ingenomen en daarmee jezelf groter en volwassener gemaakt dan je in wezen was. En kun je je voorstellen dat dit bepaalt hoe jij vandaag de dag in het leven staat?

Een van de dingen die je doet tijdens deze tweedaagse training is je (opnieuw) bewust worden van jouw plek. Je gaat letterlijk op je eigen plek staan en voelen wat de plek is die voor jou en van jou is. Voelen dat je onderdeel uitmaakt van een systeem, ondanks eventueel verstoorde familierelaties, is essentieel voor het maken van verbinding met jezelf. Met als kers op de taart dat de nieuwe inzichten en bewustwording, ervoor zorgen dat gevoelens en energie gaan stromen en dat er ruimte ontstaat. Want ook dat is met elkaar verbonden.

De tweedaagse – vooral praktische - familieopstelling training biedt een andere manier van kijken naar je eigen vragen en/of de vragen van je cliënt. In plaats van je alleen te richten op het individu, ontwikkel je een systemische blik op het familiesysteem waar jij of je cliënt deel van uitmaakt. Persoonlijke of werkgerelateerde vragen worden uitgewerkt d.m.v. familieopstellingen. Je leert bruikbare werkvormen uit de methodiek van Familieopstellingen en systeemtherapie, te begeleiden. Met andere woorden, je doorleeft de intensiteit van familieopstellingen in je eigen ontwikkeling en vergroot je competentieniveau om anderen te begeleiden.

Voor wie?
Altijd al nieuwsgierig geweest naar familieopstellingen?

Ben je therapeut, hulpverlener, maatschappelijk werker, coach, counselor of manager en wil je extra handvatten ter ondersteuning van je dagelijkse werkzaamheden?

Wellicht ben je gewoon benieuwd naar je eigen systeem van herkomst en de dynamieken daarin. Dan is deze tweedaagse opleiding iets voor jou. In deze 2-daagse Familie-opstellingen training komen de theorie, praktijk en persoonlijke processen samen.

Door met elkaar te oefenen zie en ervaar je de kracht van opstellingen en kun je de nieuwe kennis toepassen in de praktijk. Je krijgt snel nieuwe handvatten.

Wat levert het jou op?

  • Een basishouding om goed intuïtief systemisch te kijken, denken en handelen;
  • Zelf opstellingen begeleiden en ervaren;
  • Toepassingen in je eigen leven met opstellingen, zowel zakelijk als privé;     
  • Een diepergaand bewustzijn over jezelf en context;     
  • Inzicht in de samenhang tussen blokkades in het nu, en oude patronen uit je verleden.

Wie zijn de trainers:
Jeanine Souren werkt als systeemtherapeut, psychotherapeut en seksuoloog met gezinnen, koppels en individuen. Jeanine heeft met een systemisch kijk, zich ontwikkeld om snel de vraag achter de vraag te ontrafelen. Ze helpt mensen bagage uit het verleden te onderkennen, waardoor ze beter in staat zijn die te laten waar het hoort: in het verleden.

Jacqueline Tunc werkt al jaren als coach en trainer en heeft een heel eigen stijl ontwikkelt om met familieopstellingen tot een doorbraak te komen. Ze kan als geen ander snel tot de kern komen en zorgt ervoor dat je je veilig en vertrouwd voelt zodat je zonder schuld of schaamte bij je kwetsbaarheid uitkomt. Om van daaruit in je kracht te komen.

Trainingsaanbod Drijfverentraining

Drijfverentraining, teambuilding en organisatieontwikkeling, Neuro Linguistïsch Programmeren (NLP), workshops en individuele coaching

Blijf op de hoogte van nieuwe ervaringen

Er zijn nog geen ervaringen.

Deel je ervaring

Heb je ervaring met deze cursus? Deel je ervaring en help anderen kiezen. Als dank voor de moeite doneert Springest € 1,- aan Stichting Edukans.
Jacqueline Tunc - Trainer en coach
Jacqueline Tunc
Trainer en coach
9,9

Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.

Download gratis en vrijblijvend de informatiebrochure

Aanhef
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)

Heb je nog vragen?

(optioneel)
We slaan je gegevens op om je via e-mail en evt. telefoon verder te helpen.
Meer info vind je in ons privacybeleid.