Stoelshiatsu

Tijdsduur

Stoelshiatsu

Dutch Body Work Academy
Logo van Dutch Body Work Academy

Tip: meer info over het programma, prijs, en inschrijven? Download de brochure!

Startdata en plaatsen

Er zijn nog geen startdata bekend voor dit product.

Beschrijving

De laatste jaren krijgen we in onze dynamische westerse maatschappij steeds meer te maken met de gevolgen van stress, een (te) hoge werkdruk en het steeds opnieuw moeten aanpassen aan de veranderingen in onze samenleving. Veel mensen hebben daar problemen mee, zowel junioren als senioren. Veel te vaak wordt geen aandacht geschonken aan de eerste symptomen die wijzen op een te hoge belasting of werkdruk. Als gevolg daarvan worden steeds vaker problemen als spanningshoofdpijn, burn-out, arm-, nek- en schouderklachten geconstateerd. Arm-, nek- en schouderklachten als gevolg van vaak herhaalde bewegingen zijn ook bekend onder de benaming “KANS” (klachten arm-nek-schouder) of de oudere term “RSI”…

Lees de volledige beschrijving

Veelgestelde vragen

Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.

De laatste jaren krijgen we in onze dynamische westerse maatschappij steeds meer te maken met de gevolgen van stress, een (te) hoge werkdruk en het steeds opnieuw moeten aanpassen aan de veranderingen in onze samenleving. Veel mensen hebben daar problemen mee, zowel junioren als senioren. Veel te vaak wordt geen aandacht geschonken aan de eerste symptomen die wijzen op een te hoge belasting of werkdruk. Als gevolg daarvan worden steeds vaker problemen als spanningshoofdpijn, burn-out, arm-, nek- en schouderklachten geconstateerd. Arm-, nek- en schouderklachten als gevolg van vaak herhaalde bewegingen zijn ook bekend onder de benaming “KANS” (klachten arm-nek-schouder) of de oudere term “RSI”, (repetitive strain injury).

Bij veel beroepen zoals kappers en beeldschermwerkers komen veel repeterende handelingen voor waardoor een kleine spier of spiergroep zwaar wordt belast. De uitgevoerde handelingen vergen echter weinig inspanning. Daardoor neemt de hartwerking niet toe. De combinatie van onevenredig veel gebruik van een spier of kleine spiergroep zonder extra toevoer van bloed zorgt ervoor dat de spier verzuurt en een te hoge basistonus aanneemt. Spierpijn en aanverwante klachten zijn het gevolg.

Om gezondheidsproblemen en uitval te voorkomen is het van groot belang dat structureel wordt gewerkt aan stressreductie en spierontspanning. Een prima hulpmiddel hierbij is stoelmassage of StoelShiatsu. Deze behandelmethode wordt tegenwoordig veel toegepast in de werksituatie. Het is een laagdrempelige, prettige methode om het stressniveau te verlagen en zo de negatieve gevolgen te reduceren of te voorkomen. Het laagdrempelige komt vooral tot uitdrukking in het feit dat de cliënt de behandeling gekleed ondergaat. Iedereen die StoelShiatsu heeft ondergaan, is enthousiast.

Wat is StoelShiatsu?

Bij StoelShiatsu zit de cliënt op een stoel die speciaal is ontwikkeld om een zeer ontspannen en rustgevende houding te kunnen aannemen. Bovendien stelt deze stoel de behandelaar in staat een effectieve en vitaliserende massagebehandeling te geven. Met manuele technieken bewerkt de behandelaar de rug- en schouderpartij van de cliënt. Ook de armen en de nek krijgen de nodige aandacht. Door de behandeling wordt het stressniveau belangrijk verminderd. Daardoor treedt verlaging van spiertonus op en wordt de stofwisseling verbeterd. Wereldwijd wordt deze effectieve methode van ziektepreventie met veel succes toegepast.

Bedrijven en instellingen die ernst maken met preventie van ziekteverzuim, kunnen eigenlijk niet meer om deze methode heen. De kosten zijn laag en de opbrengsten hoog. Uiteraard wordt stoelmassage ook toegepast in de praktijk van de professioneel opgeleide behandelaar.

Lessen

De cursus omvat 21 klokuren verdeeld over 7 dagdelen. De cursus begint met een reeks van 5 wekelijkse lessen. Daarna is er een pauze van 4 à 5 weken waarna de cursist op de 6e les 30 handtekeningen van behandelde personen inlevert. Tijdens les 6 wordt de stof geëvalueerd en de techniek getoetst op eventuele ingeslopen foutjes. Het eindexamen vindt een week later plaats tijdens les 7. Daar de cursist de tijd heeft om ervaring op te doen en de stof kan laten bezinken, is deze vorm veel beter dan een workshop. Daarbij komt nog dat de groepsgrootte maximaal 10 personen is. Als gevolg daarvan ontvangen de cursisten maximale aandacht waardoor het rendement van deze cursus zeer hoog is.

Stoel

Om de cursus te kunnen volgen, dient u te beschikken over een massagestoel. DBA heeft met een aantal firma’s afspraken gemaakt over een korting op de aanschafprijs voor DBA-cursisten. DBA levert zelf geen massagestoelen.

Doel van de cursus

Het aanleren van alle benodigde vaardigheden om een professionele behandeling met StoelShiatsu te kunnen geven. Tot die vaardigheden worden gerekend:

  • correcte lichaamshouding
  • correct instellen van de stoel
  • toepassen van de juiste technieken
  • individueel aanpassen van de te gebruiken technieken

Certificaat of diploma

Afhankelijk van vooropleiding wordt aan de geslaagden een diploma of certificaat uitgereikt. Verpleegkundigen, fysiotherapeuten, sportmasseurs VOS en NGS en kandidaten die de modules anatomie en fysiologie hebben behaald bij DBA ontvangen een diploma. Andere kandidaten ontvangen een certificaat. Kandidaten met onvoldoende vooropleiding voor een diploma worden zonder kosten in staat gesteld de anatomie en fysiologie bij DBA te bestuderen en te laten examineren. Bij voldoende resultaat wordt dan eveneens een diploma verstrekt. De cursus is door de NVST geaccrediteerd voor bij- & nascholing.

Blijf op de hoogte van nieuwe ervaringen

Er zijn nog geen ervaringen.

Deel je ervaring

Heb je ervaring met deze cursus? Deel je ervaring en help anderen kiezen. Als dank voor de moeite doneert Springest € 1,- aan Stichting Edukans.

Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.

Download gratis en vrijblijvend de informatiebrochure

(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)

Heb je nog vragen?

(optioneel)

Aanmelden voor nieuwsbrief

We slaan je gegevens op om je via e-mail en evt. telefoon verder te helpen.
Meer info vind je in ons privacybeleid.