Procesmanagement in de praktijk - hoe je een complexe omgeving kunt gebruiken om resultaten te boeken

Tijdsduur
Logo van Dutch Boosting Group

Tip: meer info over het programma, prijs, en inschrijven? Download de brochure!

Startdata en plaatsen

Er zijn nog geen startdata bekend voor dit product.

Dutch Boosting Group biedt haar producten standaard aan in de volgende regio's: Veenendaal

Beschrijving

In de wereld van complexe vraagstukken over bijvoorbeeld energietransitie, wijkontwikkelingen, leefbaarheid en mobiliteit lopen we soms tegen de grenzen van een projectmatige aanpak aan. Herkenbaar? De projectdoelen zijn helder geformuleerd, maar worden telkens weer ter discussie gesteld. Er is zorgvuldig onderzoek gedaan, maar de deskundigen zijn het niet eens over de conclusies. Alle benodigde informatie is voor de besluitvormers in kaart gebracht, maar toch komt men er niet uit. Gevolg: besluiten laten te lang op zich wachten, stakeholders brengen telkens weer nieuwe issues in en de scope beweegt alle kanten op. Dit lijkt een onbeheersbaar proces, maar dat is het niet. Het vraagt wel om e…

Lees de volledige beschrijving

Veelgestelde vragen

Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.

Nog niet gevonden wat je zocht? Bekijk deze onderwerpen: Procesmanagement, Kwaliteitsmanagement, Projectmanagement, Programmamanagement en Projectmedewerker.

In de wereld van complexe vraagstukken over bijvoorbeeld energietransitie, wijkontwikkelingen, leefbaarheid en mobiliteit lopen we soms tegen de grenzen van een projectmatige aanpak aan. Herkenbaar? De projectdoelen zijn helder geformuleerd, maar worden telkens weer ter discussie gesteld. Er is zorgvuldig onderzoek gedaan, maar de deskundigen zijn het niet eens over de conclusies. Alle benodigde informatie is voor de besluitvormers in kaart gebracht, maar toch komt men er niet uit. Gevolg: besluiten laten te lang op zich wachten, stakeholders brengen telkens weer nieuwe issues in en de scope beweegt alle kanten op. Dit lijkt een onbeheersbaar proces, maar dat is het niet. Het vraagt wel om een andere aanpak!

Procesmanagement biedt methoden en technieken om om te gaan met onzekerheden, dynamische omgevingen, conflicterende belangen en stroperige besluitvorming. In onze nieuwe training “Procesmanagement in de praktijk” leer je hoe en wanneer je deze werkwijze kunt inzetten om ook in een ongecontroleerd proces tot resultaten te komen. We beperken ons niet tot de theorie uit de boekjes, maar gaan met de praktijk aan de slag. In groepsverband doorloop je een realistische casus waarbij zaken als netwerkanalyse, stakeholder engagement, besluitvormingsprocessen, interventies en competenties aan bod komen. Je maakt een procesontwerp en voert deze ook uit.

Heb je zelf een situatie waarbij de besluitvorming is vastgelopen, stakeholders afhaken in het proces en het lijkt alsof er nooit een oplossing met draagvlak zal komen? Breng dit in als casus en we gaan er samen mee aan de slag. Zo leer je niet alleen hoe een procesaanpak je kan helpen, je ervaart de toegevoegde waarde van procesmanagement ook direct door te oefenen met een eigen casus.

De 3-daagse training is ontwikkeld en wordt aangeboden door Dutch Boosting Group in samenwerking met TU Delft en Het Ontwikkelingsatelier. De uitgebreide kennis en ervaring van deze drie vooraanstaande partijen op het gebied van project- en procesmanagement hebben wij gebundeld in een interactieve 3-daagse training.

Programma:

  • 29 januari 2020 - dag 1
    Netwerkanalyse en Stakeholder engagement strategie
  • 12 februari 2020 – dag 2
    Besluitvorming en Procesontwerp
  • 4 maart 2020 – dag 3
    Interventietechnieken, Competenties van de procesmanager en Procesuitvoering

Waar?

Op het kantoor van Dutch Boosting Group, Vendelier 57c, Veenendaal.    
                                                                                                                    

Blijf op de hoogte van nieuwe ervaringen

Er zijn nog geen ervaringen.

Deel je ervaring

Heb je ervaring met deze cursus? Deel je ervaring en help anderen kiezen. Als dank voor de moeite doneert Springest € 1,- aan Stichting Edukans.

Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.

Download gratis en vrijblijvend de informatiebrochure

Aanhef
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)

Heb je nog vragen?

(optioneel)
We slaan je gegevens op om je via e-mail en evt. telefoon verder te helpen.
Meer info vind je in ons privacybeleid.