Beroepstraining Verslaving Verslavingskunde (VKI-EACI) Addiction Counseling I)

Niveau
Tijdsduur
Logo van Elsden training
Opleiderscore: starstarstarstarstar_half 9,1 Elsden training heeft een gemiddelde beoordeling van 9,1 (uit 70 ervaringen)

Tip: meer info over het programma, prijs, en inschrijven? Download de brochure!

9,3
Gemiddeld cijfer voor Beroepstraining Verslaving Verslavingskunde (VKI-EACI) Addiction Counseling I)
Gebaseerd op 50 ervaringen Lees alle ervaringenchevron_right
starstarstarstarstar_half
Iva Harmsen
Counselor I. O.
9
Beroepstraining Verslaving Verslavingskunde (VKI-EACI) Addiction Counseling I)

"Whaauw, wat heb ik veel mogen leren in de opleiding! Op zowel persoonlijk vlak als professional gebied. Naast interessantte gesprekstechnieken en wat basis psychologie.Heb ik ook erg veel geleerd van het oefenen met counseling. De sfeer en manier van lesgeven heb ik als zeer prettig ervaren wat maakte dat ik me echt bij Elsden thuis voelde. Dankjewel Elsden " - 31-08-2020 19:58

"Whaauw, wat heb ik veel mogen leren in de opleiding! Op zowel persoonlijk vlak als professional gebied. Naast interessantte gesprekstechniek… alles lezen - 31-08-2020 19:58

Startdata en plaatsen

Er zijn nog geen startdata bekend voor dit product.

Elsden training biedt haar producten standaard aan in de volgende regio's: Almere / Lelystad

Beschrijving

Basistraining Verslavingskunde

VKI - EACI

- Bijscholing voor (woon)begeleiders en behandelaren

- Nascholing voor verpleegkundigen en mede behandelaren

- Basisscholing voor starters

- Geschikt voor ervaringsdeskundigen en niet-ervaringsdeskundigen

- Gericht om samenwerking bij gedragsverandering te bevorderen

- Deskundigheidsbevordering, beroepstraining

- Introductie en vaardigheidstraining

- Bijscholing in abstinentie gerichte technieken voor ervaren professionals   

Het doel van de training is het effectief leren communiceren met clienten in abstinentie gerichte begeleiding en behandeling ten behoeve van het behandelproces of begeleidingsplan. Een curatieve doelstelling staa…

Lees de volledige beschrijving

Veelgestelde vragen

"Is de Verslaving Basistraining (EACI Addiction Counseling I) geaccrediteerd?"

Gevraagd door Sanne - 18-07-2019 11:51
Ja, de Verslaving Basistraining (EACI Addiction Counseling I) wordt geaccrediteerd door de volgende instanties: • HBO conform erkend door Stichting Nederlandse Registeropleidingen in Integrale en complementaire zorg , accreditatie 5,4 EC 151 SBU. • HBO conform erkend door KTNO. • Erkend als bijscholing BATC. Registratie kort beroeps onderwijs in Centraal Register Kort Beroeps Onderwijs (CRKBO).
Nick Huiberts
Beantwoord door Nick Huiberts (Springest adviseur)

"Is de Verslaving Basistraining (EACI Addiction Counseling I) ook mogelijk voor mij als verpleegkundige met een inservice opleiding? "

Gevraagd door Lisa - 18-07-2019 07:35
EACI is geschikt voor wie verdieping zoekt, zowel onervaren als ervaren professionals, naasten van verslaafden, (hoofd) behandelaren, (verslavings) artsen, (woon) begeleiders en ervaringsdeskundigen. Dus ja ook als verpleegkundige met een inservice opleiding, kun je de Verslaving Basistraining volgen.
Nick Huiberts
Beantwoord door Nick Huiberts (Springest adviseur)

Nog niet gevonden wat je zocht? Bekijk deze onderwerpen: Verslavingszorg, Zorg en Welzijn, Jeugdzorg, Counseling en Psychologie.

Basistraining Verslavingskunde

VKI - EACI

- Bijscholing voor (woon)begeleiders en behandelaren

- Nascholing voor verpleegkundigen en mede behandelaren

- Basisscholing voor starters

- Geschikt voor ervaringsdeskundigen en niet-ervaringsdeskundigen

- Gericht om samenwerking bij gedragsverandering te bevorderen

- Deskundigheidsbevordering, beroepstraining

- Introductie en vaardigheidstraining

- Bijscholing in abstinentie gerichte technieken voor ervaren professionals   

Het doel van de training is het effectief leren communiceren met clienten in abstinentie gerichte begeleiding en behandeling ten behoeve van het behandelproces of begeleidingsplan. Een curatieve doelstelling staat centraal. De training is tevens toepasbaar in praktische vormen van hulpverlening waarbij gedragsverandering centraal staat.  EACI is een intensieve beroepstraining, bestaande uit zeven trainingsdagen en een terugkomdag. De cursusduur is 18 weken. De dagen zijn afwisselend en gericht op veel interactie en kennisoverdracht door lezingen, presentaties en workshops. Voor iedere trainingsdag wordt een voorbereidende opdracht gemaakt. Tijdens de dagen werken ervaringsdeskundigen en niet-ervaringsdeskundigen met elkaar samen om van elkaar te leren. 

Voor wie?

VKI-EACI is geschikt voor wie verdieping zoekt, zowel onervaren als ervaren professionals, naasten van verslaafden, (hoofd) behandelaren, (verslavings) artsen, (woon) begeleiders en ervaringsdeskundigen. De methodiek van de training biedt de mogelijkheid tot het vergroten van kennis en vaardigheden op individueel niveau. De training EACI is inpasbaar bij iedere vorm van behandeling of begeleiding waarbij abstinentie een doel is. De training is geschikt als basismodule of bijscholing.

De training

In de training komen de volgende onderwerpen aanbod.

- Fasen van gedragsverandering

- Familie therapie

- Motiverende Gespreksvoering

- Groepspsychotherapie

- Reality Therapy

- Zelfontwikkeling

- Cognitieve Gedragstherapie

- Ethiek

- Counseling

- Terugvalpreventie

- Het ziekte concept

- Sterktes Zwaktes

- Opstellen van een behandelplan

- Farmacologie

- Workshop Trauma & Verslaving

- Het Multidisciplinair Overleg (MDO)

- DSM V

De training bestaat uit zeven lesdagen en een terugkomdag. De lesdagen zijn eens per twee weken. In de tussenliggende periode wordt er gewerkt aan opdrachten. Deze opdrachten bestaan uit inzichtvragen, (oefen)gespreksverslagen en terugkoppeling van de gegeven theorie. De opdrachten zijn uiteenlopend en worden door de cursisten als 'goed te doen' ervaren. De gemiddelde studiedruk is vijf tot zeven uur per week.

Tijdens de lesdagen worden er presentaties en gastcolleges gegeven. Deze worden afgewisseld met veel praktijkoefeningen in de klas en interactieve opdrachten.

Op de eerste dag wordt uitgelegd hoe de training verloopt. Het transtheoretisch model waarin de fasen van verandering vastgelegd zijn vormt de basis van de counseling volgens empowerment. Er wordt in de volgende lesdagen geleerd om specifieke technieken per fase te gebruiken. De cursist leert het toepassen van motiverende gesprekvoering (MI) , basistechnieken cognitieve gedragstherapie (CGT) en Reality Therapy. Deze technieken vormen de basis voor counseling in abstinent gerichte behandelingen. Voor deze training is het praktisch toepassen van de basisvaardigheden een doel.

De docenten werken met voorbeelden uit de praktijk om de theorie te verduidelijken. Voor casus specifieke vragen van de cursisten wordt graag ruimte gemaakt, ook buiten de lestijden. Er is geen limiet gesteld aan studiebegeleiding of vragen anderszins aan de docenten.

De training is praktijkgericht beroepsonderwijs voor directe toepassing in het werkveld.

Kosten

De kosten voor deelname aan EACI zijn € 1.885,00, hierin is inbegrepen:

- Vakliteratuur

- Lesbenodigdheden

- 7 trainingsdagen, gastcolleges en de terugkomdag

- 12 weken individuele (ongelimiteerde) studiebegeleiding

- Lunches, koffie/thee/water

Regulier opgeleid of ervaringsdeskundige ?

Naast regulier opgeleide professionals bieden we ervaringsdeskundigen de mogelijkheid deel te nemen. De samenwerking tussen regulier opgeleide professionals en ervaringsdeskundigen leidt tot diversiteit in begeleidingteams en behandelteams.

Voor ervaringsdeskundigen hebben we een aantal aanvullende uitgangspunten.

Je bent bereid om andere standpunten dan je eigen herstelproces te respecteren ten aanzien van te leren vaardigheden als professional.

Je durft en kunt het aan om onderscheid te maken tussen tussen de rol van ex-client, ervaringsdeskundige en hulpverlener.

Je werkt actief aan je zelfreflectie. Dit houdt in dat jij je eigen zwaktes, valkuilen en sterktes leert ontdekken en deze uitschrijft in een ontwikkelingsplan.

Je maakt gebruik van de (gratis) aangeboden coachingsgesprekken door je docent en bent bereid de adviezen op te volgen. Deze impliceren bij herstel korter dan 1,5 jaar in ieder geval dat je geen praktijkoefeningen doet met clienten (fellows geen probleem uiteraard).

Je hebt een MBO+ niveau.

Studiedruk

Gedurende de periode van 12 weken word je geacht alle zeven lesdagen aanwezig te zijn.

De dagen zijn intensief en bestaan naast presentaties, gastcolleges en kennisoverdracht uit het oefenen en toetsen van opgedane kennis en vaardigheden. Buiten de lesdagen om is de studiedruk ongeveer 5/7  uur per week, waarbij naast individuele opdrachten, de mogelijkheid bestaat op deel te nemen een oefengroep (eens per twee weken, uitgaande van initiatief van de klas).

Vanaf september 2020 zal de Elsden Academy operationeel zijn. Dit is een online-leeromgeving waarin je de lesstof kunt lezen, horen en zien. Het oefenen met verschillende werkvormen dragen bij aan het eigen maken van de lesstof. Toetsing vindt gedeeltelijk plaats  in de online-leeromgeving.

Toetsing

Toetsing  vindt plaats door

 • Beoordeling van alle opgegeven individuele opdrachten, met minimaal een voldoende per opdracht. 
 • Beoordeling van de theoretische eindtoets op de laatste lesdag met minimaal een voldoende.
 • Waardering van de praktische eindopdracht met minimaal een cijfer zes. Deze eindopdracht bestaat uit het aanleveren van een persoonlijke weergave omtrent verslaving, drie beknopte gespreksverslagen en driemaal een tweewekelijkse doelstelling. 
 • Wanneer een opdracht als onvoldoende geldt, is er een mogelijkheid tot herkansing in de week opvolgend aan die van de gegeven uitslag.
 •  Het cursusgeld is inclusief alle herkansingen. 

Persoonlijke ontwikkeling is een belangrijk aspect van de training evenals je motivatie om deel te nemen. Na inschrijving volgt een kennismaking (veelal telefonisch) waarin we je geschiktheid bespreken. In het kader van persoonlijke ontwikkeling verwachten we tevens dat je deelneemt aan de groepstherapie tijdens de training.

Erkenning en registratie

SNRO

Stichting Nederlandse Register Opleidingen in complementaire zorg

Geaccrediteerd HBO conform 5,4 ECTS 2017

Register Vaktherapie

Geaccrediteerd 2019   75 punten

Het register Vaktherapie draagt zorg voor accreditatie van bij en nascholing voor:

 • Dramatherapie
 • Psychomotorische therapie

Landelijke Vereniging Praktijk Ondersteuners Huisartsen POH-GGZ

Geaccrediteerd 2019   30 punten

Registerplein

Geaccrediteerd 2019

130 registerpunten op voor de geaccrediteerde deskundigheidsbevordering voor bij Registerplein geregistreerde professionals.

Is 1 ontwikkelactiviteit van 130 uur voor de bij Registerplein geregistreerde Sociaal Werker.

Het registerplein draagt zorg voor accreditatie van bij en nascholing voor:

 • Register Cliëntondersteuners
 • Register GGZ-agogen
 • Register Maatschappelijk werk (MW)
 • Register Psychodiagnostisch Werkenden
 • Register Sociaal Agogen (AG)
 • Register Sociaal Werkers

KTNO  

Kwaliteit en Toetsing Natuurgerichte Opleidingen (en aangesloten beroepsverenigingen)

VKI-EACI geaccrediteerd HBO conforme accreditatie 2019

BATC

Beroepsorganisatie  Belangen Associatie Therapeut en Consument

VKI-EACI geaccrediteerd 2019 via KTNO

CRKBO

Elsden training BV heeft instellingsregistratie kort beroeps onderwijs door CRKBO.

Alle docenten hebben een docentenregistratie CRKBO.

Registerplein 130 registerpunten

Register Vaktherapie 75 punten

Landelijke vereniging Praktijkondersteuners huisartsen POH GGZ 30 punten

9,3
Gemiddeld cijfer voor Beroepstraining Verslaving Verslavingskunde (VKI-EACI) Addiction Counseling I)
Gebaseerd op 50 ervaringen
starstarstarstarstar_half
Iva Harmsen
Counselor I. O.
9
Beroepstraining Verslaving Verslavingskunde (VKI-EACI) Addiction Counseling I)

"Whaauw, wat heb ik veel mogen leren in de opleiding! Op zowel persoonlijk vlak als professional gebied. Naast interessantte gesprekstechnieken en wat basis psychologie.Heb ik ook erg veel geleerd van het oefenen met counseling. De sfeer en manier van lesgeven heb ik als zeer prettig ervaren wat maakte dat ik me echt bij Elsden thuis voelde. Dankjewel Elsden " - 31-08-2020 19:58

"Whaauw, wat heb ik veel mogen leren in de opleiding! Op zowel persoonlijk vlak als professional gebied. Naast interessantte gesprekstechniek… alles lezen - 31-08-2020 19:58

starstarstarstarstar_half
Stef Hagedoorn
9
Beroepstraining Verslaving Verslavingskunde (VKI-EACI) Addiction Counseling I)

"Ik heb deze training als zeer leerzaam en prettig ervaren. Niet alleen op het professionele, maar ook op het persoonlijke vlak ben ik ontzettend gegroeid en heb ik erg veel kennis opgedaan. Ik zou het iedereen aanraden. Ik ben mezelf en Elsden Training erg dankbaar!" - 03-07-2020 08:24

"Ik heb deze training als zeer leerzaam en prettig ervaren. Niet alleen op het professionele, maar ook op het persoonlijke vlak ben ik ontzet… alles lezen - 03-07-2020 08:24

starstarstarstarstar
Eline de Roo
10
Beroepstraining Verslaving Verslavingskunde (VKI-EACI) Addiction Counseling I)

"Door alle inzichten die ik gekregen door de training ben ik de ziekte verslaving veel beter gaan begrijpen en kan ik bepaalde situaties nu ook een plek geven waardoor ik mijzelf kan vergeven voor alle nare dingen die deze ziekte met zich meebracht. Ik ben ook gaan inzien dat dit niet alleen mijn ziekte was maar ook een ziekte die er zwaar bij familie was ingehakt en alle faseringen die erbij komen kijken en heb dit daardoor ook met hun kunnen bespreken en hun verhaal kunnen aanhoren hoe het voor hun is geweest zonder dat wij daarbij verwoestende gewoontes hebben gebruikt maar juist naar elkaar zijn toegegroeid omdat we elkaar nu steunen en begrijpen dat dit een levenslange strijd zal blijven.

Ook heb ik erg veel geleerd van de route van herstel, hoe ik in mijn eigen wittebroodsweken wel dacht de hele wereld te veranderen en daar ook echt van overtuigd was om vervolgens weer keihard van mijn roze wolk af te vallen. Mijzelf afvragen waarom ik dit allemaal doe en niet volgens mij triggermodel en terugvalpreventie gewerkt te hebben. Hierbij begonnen mijn hersenen alweer een discussie, de relationele kant tegen de verslavingskant, waardoor via een proces terug begon te rechtvaardigen met complete chaos en crisisopnamen als gevolg. En ook dit kan ik nu allemaal een plek gaan geven nu ik bezit over deze kennis.

Bedankt voor deze mooie, leerzame reis!" - 01-07-2020 07:33

"Door alle inzichten die ik gekregen door de training ben ik de ziekte verslaving veel beter gaan begrijpen en kan ik bepaalde situaties nu o… alles lezen - 01-07-2020 07:33

Caroline Kortenhorst
starstarstarstarstar
Caroline Kortenhorst
Creatief counselor
10
Beroepstraining Verslaving Verslavingskunde (VKI-EACI) Addiction Counseling I)

"Zeer heldere, geduldige en uitgebreide uitleg. Breed en de docent gaat in op alle relevante vragen. De te leren materie wordt dusdanig stap voor stap uitgelegd en herhaald dat de stof goed te begrijpen is. Is t niet in 1x dan de keren daarna dat de kwartjes vallen. Ik ga nog door met EACII en EACIII dus verheug me op een opgedane kennis die over een half jaar verder gaat brengen. Zelfs in de lockdown-periode digitale lessen waren prima te volgen. Door de prettige ongedwongen sfeer in de klas zijn wij klasgenoten ook erg vertrouwd geraakt met elkaar. Tof !
" - 30-06-2020 11:30

"Zeer heldere, geduldige en uitgebreide uitleg. Breed en de docent gaat in op alle relevante vragen. De te leren materie wordt dusdanig stap … alles lezen - 30-06-2020 11:30

Caroline Kortenhorst
starstarstarstarstar
Caroline Kortenhorst
10
Beroepstraining Verslaving Verslavingskunde (VKI-EACI) Addiction Counseling I)

"Zeer heldere, geduldige en uitgebreide uitleg. Breed en de docent gaat in op alle relevante vragen. De te leren materie wordt dusdanig stap voor stap uitgelegd en herhaald dat de stof goed te begrijpen is. Is t niet in 1x dan de keren daarna dat de kwartjes vallen. Ik ga nog door met EACII en EACIII dus verheug me op een opgedane kennis die over een half jaar verder gaat brengen. Zelfs in de lockdown-periode digitale lessen waren prima te volgen. Door de prettige ongedwongen sfeer in de klas zijn wij klasgenoten ook erg vertrouwd geraakt met elkaar. Tof !
" - 30-06-2020 11:28

"Zeer heldere, geduldige en uitgebreide uitleg. Breed en de docent gaat in op alle relevante vragen. De te leren materie wordt dusdanig stap … alles lezen - 30-06-2020 11:28

starstarstarstarstar_half
Ronald Van Velzen
Addiction counselor 1 met ervaringsdeskundiheid
9
Beroepstraining Verslaving Verslavingskunde (VKI-EACI) Addiction Counseling I)

"Goeie opleiding waar ze tijd in je willen steken en altijd voor je klaar staan om je te helpen , zelfs in de moeilijke tijd als de corona denken en kwamen ze met oplossingen en waren ze bereikbaar voor je..geven duidelijke uitleg over de les stof.
Ik zat in het begin heel erg met angsten of dut ging redden omdat ik nog nooit eerder iets had afgemaakt behalve me middelbare school maar door het vertrouwen wat ik kreeg bij elsden van iedereen die daar werkt kreeg ik hoop en bleef ik doorgaan waardoor ik nu iets heb afgemaakt in me leven en me zelfvertrouwen gegeven dat ik tot meeribstaat ben als dat ik zelf altijd gedacht heb." - 30-06-2020 08:43

"Goeie opleiding waar ze tijd in je willen steken en altijd voor je klaar staan om je te helpen , zelfs in de moeilijke tijd als de corona de… alles lezen - 30-06-2020 08:43

starstarstarstarstar
Stijn korssen
10
Beroepstraining Verslaving Verslavingskunde (VKI-EACI) Addiction Counseling I)

"mijn ervaring met van Elsden trainingen is echt super! De manier waarop van elsden heeft geschakeld toen het een lastige periode werd door corona laat zien hoe professioneel deze opleiding is. Ook de inhoud van de training was super en de locatie en betrokkenheid van iedereen bij van elsden was buitengewoon prettig!" - 30-06-2020 07:32

"mijn ervaring met van Elsden trainingen is echt super! De manier waarop van elsden heeft geschakeld toen het een lastige periode werd door c… alles lezen - 30-06-2020 07:32

starstarstarstarstar
Johnny Huisman
10
Beroepstraining Verslaving Verslavingskunde (VKI-EACI) Addiction Counseling I)

"Het was natuurlijk een gek jaar. Maar het is prima opgelost via zoom. Veel lesstof in een korte tijd zodat we niks misten. Merk dat ze er alles aan gedaan hebben. Mijn complimenten. Of je het nou iets of niks vind, dat zoom, het was er wel.
De fysieke lessen waren prima, zou alleen de wat theoretische dingen meer in het begin zien en oefeningen later. Het is voor mij als stuiterbal een hele zit. Maar verder ontzettend fijne lessen gehad en mooie mensen mogen leren kennen. En heb het, zonder het te verwachten, gehaald!" - 30-06-2020 05:39

"Het was natuurlijk een gek jaar. Maar het is prima opgelost via zoom. Veel lesstof in een korte tijd zodat we niks misten. Merk dat ze er al… alles lezen - 30-06-2020 05:39

Martijn De Bree
starstarstarstarstar
Martijn De Bree
10
Beroepstraining Verslaving Verslavingskunde (VKI-EACI) Addiction Counseling I)

"Ik vonde het een zeer goede en leerzame training en zelf doordat de Corona roet in het eten gooide is het toch super afgerond !
Wel vond ik het jammer dat de klassikale lessen niet meer doorgingen, maar des ondanks toch leuke contacten over gehouden " - 29-06-2020 21:05

"Ik vonde het een zeer goede en leerzame training en zelf doordat de Corona roet in het eten gooide is het toch super afgerond ! Wel vond ik… alles lezen - 29-06-2020 21:05

Jurre van den Bosch
starstarstarstarstar
Jurre van den Bosch
Eigenaar Quantumverslavingszorg
10
Beroepstraining Verslaving Verslavingskunde (VKI-EACI) Addiction Counseling I)

"Ik kan je deze beroepsopleiding absoluut aanbevelen.Er komt veel over de verslavingszorg aan bod, hoe verslaving fysiek werkt, en hoe dat gevolgen heeft voor de verslaafde. Je leert motiverende gespreksvoering, hoe cliënten te begeleiden om andere keuzes te maken in hun leven door reality therapie etc. Wil je in de verslavingszorg werken, en heb je geen opleidingen in die richting dan is dit een goede eerste stap." - 29-06-2020 18:41

"Ik kan je deze beroepsopleiding absoluut aanbevelen.Er komt veel over de verslavingszorg aan bod, hoe verslaving fysiek werkt, en hoe dat ge… alles lezen - 29-06-2020 18:41

Martin van Duijn
starstarstarstarstar
Martin van Duijn
Ervaringsdeskundige/begeleider
10
Beroepstraining Verslaving Verslavingskunde (VKI-EACI) Addiction Counseling I)

"Echt heel goed uitgelegd en de mensen luisteren ook echt naar je. 1 woord TOP!!!!

Het heeft me beter gemaakt in me werk. Je leert goed omgaan met hoe je dingen moet aanpakken " - 29-06-2020 17:41

"Echt heel goed uitgelegd en de mensen luisteren ook echt naar je. 1 woord TOP!!!! Het heeft me beter gemaakt in me werk. Je leert goed om… alles lezen - 29-06-2020 17:41

Marijke Den Boer
starstarstarstarstar
Marijke Den Boer
Bedrijfsleider
10
Beroepstraining Verslaving Verslavingskunde (VKI-EACI) Addiction Counseling I)

"Wat een mooie cursus en wat een fijne mensen. Ondanks de tegenslagen door corona, hebben de docenten ons er kundig door geloodst. Op naar EACI, dat wordt vast weer een prachtige reis." - 18-06-2020 04:49

"Wat een mooie cursus en wat een fijne mensen. Ondanks de tegenslagen door corona, hebben de docenten ons er kundig door geloodst. Op naar EA… alles lezen - 18-06-2020 04:49

starstarstarstarstar
Erwin van Gastel
Counselor
10
Beroepstraining Verslaving Verslavingskunde (VKI-EACI) Addiction Counseling I)

"Super tevreden over de training. Erg interessant met nuttige lesstof. Fijne docenten en alles was goed geregeld. Docenten waren erg betrokken en buiten de lessen ook goed te bereiken. Communicatie liep erg soepel." - 17-06-2020 06:17

"Super tevreden over de training. Erg interessant met nuttige lesstof. Fijne docenten en alles was goed geregeld. Docenten waren erg betrokke… alles lezen - 17-06-2020 06:17

starstarstarstarstar
Alex Brunn
Cursist
10
Beroepstraining Verslaving Verslavingskunde (VKI-EACI) Addiction Counseling I)

"Ik heb deze beroepstraining als erg waardevol ervaren. Niet alleen vanwege de mooie inhoud van de studie, maar ook de waardevolle lessen die ik er voor mezelf uit heb kunnen halen op persoonlijk gebied." - 16-06-2020 20:16

"Ik heb deze beroepstraining als erg waardevol ervaren. Niet alleen vanwege de mooie inhoud van de studie, maar ook de waardevolle lessen die… alles lezen - 16-06-2020 20:16

starstarstarstarstar_border
Juul van den Elsen
Cursiste
8
VKI Basistraining Verslavingskunde (EACI Addiction Counseling I)

"Goede basisopleiding, prettige groepsgrootte,veel ruimte voor eigen inbreng, duidelijke en heldere lesstof en topdocenten! Ook zijn zij ook buiten de lestijden altijd goed bereikbaar voor feedback en ondersteuning.
Op naar de vervolgopleiding EACII 😊
" - 29-01-2020 16:07

"Goede basisopleiding, prettige groepsgrootte,veel ruimte voor eigen inbreng, duidelijke en heldere lesstof en topdocenten! Ook zijn zij ook … alles lezen - 29-01-2020 16:07

Hille Obbels
starstarstarstarstar
Hille Obbels
10
VKI Basistraining Verslavingskunde (EACI Addiction Counseling I)

"Top ervaring. Lesgevers zijn stuk voor stuk mensen die met enorme passie de lessen geven. Boeiend en leerrijk! Dankbaar dat ik deze studie kon volgen bij Elsden training . En er staan er nog op mijn verlanglijstje! " - 25-01-2020 22:22

"Top ervaring. Lesgevers zijn stuk voor stuk mensen die met enorme passie de lessen geven. Boeiend en leerrijk! Dankbaar dat ik deze studie k… alles lezen - 25-01-2020 22:22

starstarstarstarstar
Angela Koster
Counseler
10
VKI Basistraining Verslavingskunde (EACI Addiction Counseling I)

"Mooie training met fijne trainers. De training werd gegeven in een kleine groep waar de sfeer veilig was. Het voelde persoonlijk en er was plek voor een ieder om te delen en van elkaar te leren. Veel gesprekstechnieken geoefend. En er mocht gelachen worden! Kortom een aanrader!" - 24-01-2020 17:35

"Mooie training met fijne trainers. De training werd gegeven in een kleine groep waar de sfeer veilig was. Het voelde persoonlijk en er was p… alles lezen - 24-01-2020 17:35

starstarstarstarstar_half
Mieneke Eilander
9
VKI Basistraining Verslavingskunde (EACI Addiction Counseling I)

"Super opleiding! Veel ervaring opgedaan, veel geleerd. Lieve trainers met veel professionaliteit.

Tip: de laatste dag na het tentamen was te lang - over ethiek & daarna nog over verschillende soorten drugs. Zeker dit laatste element was teveel.

Verder is de training heel fijn om in contact te komen met anderen, een netwerkje. Top! " - 24-01-2020 12:23

"Super opleiding! Veel ervaring opgedaan, veel geleerd. Lieve trainers met veel professionaliteit. Tip: de laatste dag na het tentamen wa… alles lezen - 24-01-2020 12:23

starstarstarstarstar
Spuybroek
10
VKI Basistraining Verslavingskunde (EACI Addiction Counseling I)

"Zeer bevlogen en kundig. Enthousiast en prettige manier van les geven. Goede presentaties en lesstof.
De afwisseling van docent en gastdocenten werkt prima. De bereikbaarheid omtrent vragen is ook prima geregeld. Absolute aanrader." - 23-01-2020 18:45

"Zeer bevlogen en kundig. Enthousiast en prettige manier van les geven. Goede presentaties en lesstof. De afwisseling van docent en gastdoce… alles lezen - 23-01-2020 18:45

starstarstarstar_borderstar_border
Rosa Druiventak
Ervaringdeskundige leontienhuis
6
VKI Basistraining Verslavingskunde (EACI Addiction Counseling I)

"Goede opleiding
Alleen, wua veiligheid en vertrouwen minder zeker met de verbibding opdracht waar je je gevoel over iemand anders mag zeggen. Dus geen mening of oordelen zoals arrogant niet geintreseerd helaas werd dat wel naar mij gedaan. En er werd niet door trainers ingegrepen door heleen en door anja. Ik wilde daarna weg stoppen en ergens anders heen alles herhaalde zich. Er hoort dan ingrepen worden. Want bij andere werd er wel gezegd dit is mening probeer je gevoel, helaas bij mij niet. Heel jammer waardoor de opleiding veel minder werd ging steeds met verdriet naar curses " - 23-01-2020 13:54

"Goede opleiding Alleen, wua veiligheid en vertrouwen minder zeker met de verbibding opdracht waar je je gevoel over iemand anders mag zeg… alles lezen - 23-01-2020 13:54

Hieronder vind je de veelgestelde vragen van andere bezoekers. Als je ook een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.

"Is de Verslaving Basistraining (EACI Addiction Counseling I) geaccrediteerd?"

Gevraagd door Sanne - 18-07-2019 11:51
Ja, de Verslaving Basistraining (EACI Addiction Counseling I) wordt geaccrediteerd door de volgende instanties: • HBO conform erkend door Stichting Nederlandse Registeropleidingen in Integrale en complementaire zorg , accreditatie 5,4 EC 151 SBU. • HBO conform erkend door KTNO. • Erkend als bijscholing BATC. Registratie kort beroeps onderwijs in Centraal Register Kort Beroeps Onderwijs (CRKBO).
Nick Huiberts
Beantwoord door Nick Huiberts (Springest adviseur)

"Is de Verslaving Basistraining (EACI Addiction Counseling I) ook mogelijk voor mij als verpleegkundige met een inservice opleiding? "

Gevraagd door Lisa - 18-07-2019 07:35
EACI is geschikt voor wie verdieping zoekt, zowel onervaren als ervaren professionals, naasten van verslaafden, (hoofd) behandelaren, (verslavings) artsen, (woon) begeleiders en ervaringsdeskundigen. Dus ja ook als verpleegkundige met een inservice opleiding, kun je de Verslaving Basistraining volgen.
Nick Huiberts
Beantwoord door Nick Huiberts (Springest adviseur)

Download gratis en vrijblijvend de informatiebrochure

Aanhef
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)

Heb je nog vragen?

(optioneel)
We slaan je gegevens op om je via e-mail en evt. telefoon verder te helpen.
Meer info vind je in ons privacybeleid.