Ketenregie in de Energietransitie

Niveau
Tijdsduur
Logo van Erasmus Academie
Opleiderscore: starstarstarstarstar_half 8,5 Erasmus Academie heeft een gemiddelde beoordeling van 8,5 (uit 50 ervaringen)

Tip: meer info over het programma, prijs, en inschrijven? Download de brochure!

Startdata en plaatsen

Er zijn nog geen startdata bekend voor dit product.

Erasmus Academie biedt haar producten standaard aan in de volgende regio's: Rotterdam

Beschrijving

Energietransitie: iedereen weet dat het moet, de vraag is alleen hoe organiseer je het. Want hoe krijg je alle partijen op een lijn?

Uiteenlopende stakeholders moeten een rol vervullen. Voor voortgang zijn zij afhankelijk van elkaar. Dit vraagt om regie. Tijdens de opleiding Ketenregie in de Energietransitie leer je hoe je zonder doorzettingsmacht toch focus houdt op gedeelde ambities en vooruitgang boekt in de samenwerking.

Bewust en strategisch kunnen interveniëren in het dynamische krachtenveld van de energietransitie, dat is het doel van de opleiding Ketenregie. In deze opleiding verdiep je je inzicht in de onvermijdelijke dynamiek van werken in ketens en netwerken. Je verbreedt daarnaas…

Lees de volledige beschrijving

Veelgestelde vragen

Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.

Energietransitie: iedereen weet dat het moet, de vraag is alleen hoe organiseer je het. Want hoe krijg je alle partijen op een lijn?

Uiteenlopende stakeholders moeten een rol vervullen. Voor voortgang zijn zij afhankelijk van elkaar. Dit vraagt om regie. Tijdens de opleiding Ketenregie in de Energietransitie leer je hoe je zonder doorzettingsmacht toch focus houdt op gedeelde ambities en vooruitgang boekt in de samenwerking.

Bewust en strategisch kunnen interveniëren in het dynamische krachtenveld van de energietransitie, dat is het doel van de opleiding Ketenregie. In deze opleiding verdiep je je inzicht in de onvermijdelijke dynamiek van werken in ketens en netwerken. Je verbreedt daarnaast je interventierepertoire zodat je bewust en strategisch kunt interveniëren om voortgang te bereiken. Daarnaast vertaal je je nieuwe kennis en inzichten naar de casuïstiek: welk handelingsrepertoire zou kunnen werken in welke situatie en hoe zet je dat in?

Characteristics

Resultaten
Ketenregie in de Energietransitie is een intensieve opleiding, met veel interactie en een sterke focus op het verbinden van theorie met de praktijk. De opbrengst van deze opleiding is navenant hoog, na afloop van de opleiding:Weet je welke afhankelijkheden zich voordoen rond de energietransitie en hoe het krachtenveld waarin je opereert eruitziet;
Herken je de onvermijdelijke dynamiek in complexe samenwerkingsprocessen en weet je die in zijn context te plaatsen;
Kun je verschillende interventietechnieken toepassen om de voortgang in de samenwerking te waarborgen;
Ben je in staat diverse partijen met uiteenlopende belangen te verbinden;
Heb je geleerd hoe je regie kunt voeren zonder de beschikking te hebben over (formele) hiërarchische macht en hoe je met gezag en slimme interventies stuurt op resultaat;
Heb je persoonlijke vaardigheden ontwikkeld om daadwerkelijk te kunnen en durven interveniëren;
Kun je keten- en netwerkgericht organiseren, omgaan met uiteenlopende belangen van betrokkenen op strategisch niveau, horizontaal leidinggeven en je eigen regierol het binnen de keten succesvol positioneren;
Weet je hoe je een analyse maakt van een keten- of netwerk(organisatie), inclusief procesontwerp met samenhangende reeks van interventies;
Koppel je de verworven kennis en vaardigheden aan je eigen praktijk en regiestijl en verwerk je dat tot een leidraad voor je persoonlijk handelen in de komende period

Curriculum

Datums
De opleiding Ketenregie in de Energietransitie vindt plaats op de volgende dagen :

Dinsdag 12 mei 2020
Dinsdag 9 juni 2020
Dinsdag 30 juni 2020 
Dinsdag 8 september 2020
Dinsdag 29 september 2020 
Dinsdag 3 november 2020 
Dinsdag 1 december 2020 (certificaatuitreiking)

Opzet
Deze opleiding bestaat uit zes bijeenkomsten van een dag, en een afsluitende bijeenkomst. Tijdens de opleiding verwerk je je leerervaringen in een interventieplan voor je eigen casus, met een persoonlijke reflectie op je ontwikkeling als regisseur. In de afsluitende bijeenkomst van een dagdeel delen de deelnemers hun opbrengsten met hun kernpartners, en ontvangen zij hun certificaat.

De opleiding wordt gekenmerkt door het verbinden van relevante theorie met actuele praktijken van “front runners” in de energietransitie, en de eigen praktijken van de deelnemers. Elke opleidingsdag kent een relevant thema, behandeld door een state of the art expert, met een meer theoretische of juist praktische achtergrond. In de voorbereiding en op de dag zelf verbinden we theorie en concepten van de docent met je eigen casus en de praktijk van je medecursisten.

Tijdens de opleiding wordt verwacht dat je je thuis voorbereidt door middel van huiswerk, waarbij expliciet de toepassing op je eigen praktijk centraal staat.

Tijd voor verdieping
Tijd voor verdieping is het centrale motto van Erasmus Academie. Verdiepen is letterlijk het creëren van ruimte tussen twee vloeren en een extra laag aanbrengen. Maar het verwijst ook naar zich ergens in verdiepen. Voor Erasmus Academie betekent ‘tijd voor verdieping‘, tijd en ruimte maken om u in iets nieuws te verdiepen, om extra lagen toe te voegen aan wat u al weet en nieuwe competenties te leren. Ruimte scheppen voor nieuwe kennis en die kunnen toepassen, dat is voor Erasmus Academie tijd voor verdieping.

Blijf op de hoogte van nieuwe ervaringen

Er zijn nog geen ervaringen.

Deel je ervaring

Heb je ervaring met deze cursus? Deel je ervaring en help anderen kiezen. Als dank voor de moeite doneert Springest € 1,- aan Stichting Edukans.

Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.

Download gratis en vrijblijvend de informatiebrochure

Aanhef
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
We slaan je gegevens op, en delen ze met Erasmus Academie, om je via e-mail en evt. telefoon verder te helpen. Meer info vind je in ons privacybeleid.