Apache Kafka Foundation

Tijdsduur
Locatie
Op locatie
Startdatum en plaats
Logo van Expandior

Tip: meer info over het programma, prijs, en inschrijven? Download de brochure!

Startdata en plaatsen

placeUtrecht
6 okt. 2021 tot 7 okt. 2021
placeUtrecht
2 dec. 2021 tot 3 dec. 2021

Beschrijving

Wilt u kennismaken met dit gedistribueerde event streaming platform? Of heeft u al enige ontwikkelervaring met Kafka opgedaan, maar alsnog de behoefte aan verdieping? Dan zit u goed bij de tweedaagse Apache Kafka Foundation training!

Over deze training: 

Schaalbaar, efficiënt, snel, betrouwbaar en stabiel. Allemaal eigenschappen die van toepassing zijn op Apache Kafka. Het is dan ook niet vreemd dat Kafka in een korte tijd erg populair is geworden. Het platform wordt gebruikt voor het behandelen van real-time data feeds en lost veel verschillende use-cases op rond gegevensverwerking. Het kan worden gebruikt als berichtenwachtrij, gedistribueerd logboek, streamprocessor, enz. Deze hands-on …

Lees de volledige beschrijving

Veelgestelde vragen

Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.

Nog niet gevonden wat je zocht? Bekijk deze onderwerpen: Apache Kafka, Apache, Kubernetes, Apache Spark en RabbitMQ.

Wilt u kennismaken met dit gedistribueerde event streaming platform? Of heeft u al enige ontwikkelervaring met Kafka opgedaan, maar alsnog de behoefte aan verdieping? Dan zit u goed bij de tweedaagse Apache Kafka Foundation training!

Over deze training: 

Schaalbaar, efficiënt, snel, betrouwbaar en stabiel. Allemaal eigenschappen die van toepassing zijn op Apache Kafka. Het is dan ook niet vreemd dat Kafka in een korte tijd erg populair is geworden. Het platform wordt gebruikt voor het behandelen van real-time data feeds en lost veel verschillende use-cases op rond gegevensverwerking. Het kan worden gebruikt als berichtenwachtrij, gedistribueerd logboek, streamprocessor, enz. Deze hands-on training biedt u een solide basis omtrent de mogelijkheden van het platform en leert u het zelfstandig te gebruiken.

Deze training is voornamelijk bedoeld voor Java ontwikkelaars die geïnteresseerd zijn in het werken met Apache Kafka en geen of beperkte Apache Kafka ervaring hebben. Er gaat veel aandacht uit naar het maken en programmeren van Kafka clients, iets dat direct bruikbaar is voor een project dat gebruikmaakt van Kafka.

Leerdoelen: 

 • We helpen u om de basisconcepten van Kafka (nog beter) te begrijpen en starten daarom met een introductie van het platform. Wat is het precies? Wat zijn de belangrijkste eigenschappen en hoe gebruikt u deze? We bespreken de architectuur van Kafka, wat brokers zijn, de rol van Zookeeper wordt behandeld en ook leggen we u uit hoe de communicatie tussen producers, consumers en brokers werkt.
 • Daarna wordt er ingegaan op de organisatie van data: ofwel wat topics, partitions en replicas zijn. We installeren een lokale Kafka-omgeving en doen hiermee verschillende opdrachten via de CLI van Kafka om te zien hoe het platform werkt.
 • Vervolgens gaan we in op producers en consumers en hun specifieke eigenschappen. We starten met het programmeren hiervan via de Java API.
 • U doet ervaring op met het opzetten van een lokaal ontwikkelomgeving en u gaat oefenen met het programmeren en testen van Kafka Clients. Hierbij kijken we naar zowel unit- als integratietesten met embedded Spring Kafka en test containers. De oefeningen en opdrachten die tijdens de training gebruikt worden zijn geprogrammeerd met Spring Kafka Framework.
 • We leren u een Kafka component dat u kunt toevoegen aan uw Kafka cluster: Schema Registry ontwikkeld door Confluent. Dit wordt gebruikt voor het versioneren van message schemes en het controleren van compatibiliteit van verschillende schema’s.
 • We gaan daarnaast hands-on oefenen met messaging delivery guarantees en onderzoeken hoe ordering werkt in Kafka.
 • U leert hoe u de errors die kunnen voorkomen wanneer u berichten verzendt met Kafka kunt detecteren, voorkomen en afhandelen.
 • We oefenen verschillende retry strategies in Spring Kafka Consumer en kijken ook welke metrics geschikt zijn om te moniteren en berichten te traceren.
 • Tot slot leren we de basisconcepten van stream processing en onderzoeken de Kafka streaming API. Als onderdeel hiervan zullen we een Kafka Stream applicatie creëren.

Vaardigheden: 

Vaardigheden u zich door deze training eigen maakt:

 • Leren van de basisconcepten zoals topics, partitions, brokers, replicas, producers en consumers.
 • Het opzetten van een lokale Kafka cluster.
 • Begrijpen hoe de Command Line Interface (CLI) werkt.
 • Creëren van producers en consumers via de Java API.
 • Creëren van producers en consumers die gebruikmaken van de Spring Kafka API.
 • Serialiseren en deserialiseren van berichten met Apache AVRO.
 • Opzetten van een Confluent Kafka cluster met Docker.
 • Leren hoe het Schema Register kan worden gebruikt.
 • Testen van Kafka clients met unit- en integratietesten.
 • Begrijpen hoe Kafka delivery & ordering guarantees werken.
 • Programmeren en configureren van Spring Kafka clients op zo’n wijze dat een bericht gegarandeerd eenmalig wordt bezorgd en op de juiste wijze.
 • Best practices kennen van rebalancing partitions.
 • In staat een design te maken dat errors in producers and consumers voorkomt.
 • Weten welke metrics u gebruikt om te monitoren.
 • Kennis en ervaring opdoen met het programmeren in Kafka Streams.

Blijf op de hoogte van nieuwe ervaringen

Er zijn nog geen ervaringen.

Deel je ervaring

Heb je ervaring met deze cursus? Deel je ervaring en help anderen kiezen. Als dank voor de moeite doneert Springest € 1,- aan Stichting Edukans.

Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.

Vraag nu gratis en vrijblijvend informatie aan:

Aanhef
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
We slaan je gegevens op, en delen ze met Expandior, om je via e-mail en evt. telefoon verder te helpen. Meer info vind je in ons privacybeleid.