OWASP Top 10 Essentials

Tijdsduur
Locatie
Op locatie
Startdatum en plaats
Logo van Expandior

Tip: meer info over het programma, prijs, en inschrijven? Download de brochure!

Startdata en plaatsen

placeUtrecht
15 sep. 2021
placeUtrecht
19 nov. 2021

Beschrijving

OWASP Top 10 Essentials

Met de OWASP Top 10 van meest kritieke beveiligingsrisico's voor webapplicaties als vertrekpunt, brengen we het risicoprofiel van uw applicatie in kaart en definiëren we concrete stappen om deze risico's te elimineren.

OWASP is een wereldwijd actieve en toonaangevende organisatie die zich richt op het verbeteren van softwarebeveiliging. De door hen samengestelde top 10 van meest kritieke beveiligingsrisico’s voor webapplicaties kent internationaal veel waarde. In deze eendaagse training zullen we op interactieve wijze de top tien beveiligingsrisico’s behandelen, ons concentreren op de risico’s die relevant zijn voor uw applicatie(s) en hands-on actie definiëren om d…

Lees de volledige beschrijving

Veelgestelde vragen

Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.

Nog niet gevonden wat je zocht? Bekijk deze onderwerpen: OWASP, Ethical Hacking, Cyber Security, Penetration testing en Selenium.

OWASP Top 10 Essentials

Met de OWASP Top 10 van meest kritieke beveiligingsrisico's voor webapplicaties als vertrekpunt, brengen we het risicoprofiel van uw applicatie in kaart en definiëren we concrete stappen om deze risico's te elimineren.

OWASP is een wereldwijd actieve en toonaangevende organisatie die zich richt op het verbeteren van softwarebeveiliging. De door hen samengestelde top 10 van meest kritieke beveiligingsrisico’s voor webapplicaties kent internationaal veel waarde. In deze eendaagse training zullen we op interactieve wijze de top tien beveiligingsrisico’s behandelen, ons concentreren op de risico’s die relevant zijn voor uw applicatie(s) en hands-on actie definiëren om deze risico’s te elimineren.

Het eerste deel van de training bestaat uit een inleiding in OWASP en de Top 10 Web Application Security Risks. Vervolgens krijgt u de eerste opdrachten om vertrouwd te raken met de online omgeving en de taken die u aldaar moet uitvoeren.

Het overige deel van de training wordt écht leuk, al zeggen we het zelf. In wedstrijd-format wordt u als deelnemer namelijk uitgedaagd om kwetsbaarheden te vinden en deze uit te buiten. De trainer zal u coachen en het platform geeft u hints over eventuele zwakke plekken. Maar let op: elke hint kost u punten! Deze interactieve aanpak heeft bewezen een zeer effectieve manier te zijn om u als hacker te laten denken en leert u begrijpen waar kwetsbaarheden zich voor kunnen doen. Deze onvergetelijke leerervaring gaat u zeker helpen om in de toekomst veiligere applicaties te ontwerpen.

Programma: 

1. Introductie van OWASP Top 10
2. Introductie van het simulatie-platform
3. Competitie met de volgende elementen:

 • XSS
 • CSRF
 • SQL Injection
 • Uitbuiten van misconfiguraties in de beveiliging
 • Uitbuiten van zwakke crypotografische opslag
 • Vulnerable default configuration
 • Cross-site scripting
 • Cross-site request forgery
 • Reverse engineering

De opdrachten beginnen op een gemakkelijk niveau, maar worden in rap tempo moeilijker. Waar de initiële opdrachten in enkele minuten opgelost kunnen worden, duurt dit later op de dag gemiddeld 30 minuten per opdracht.

Doelgroep: 

Deze training is geschikt voor iedereen die meer wil weten over kwetsbaarheden in webapplicaties en hoe hackers te werk gaan in de praktijk. Om deel te nemen hoeft is het niet noodzakelijk dat u een softwareontwikkelaar bent, maar van u wordt wel verwacht dat u enige ervaring heeft met de developer console van de web browser.

Resultaat: 

U kent de OWASP Top 10 en heeft praktisch ervaren hoe de meest voorkomende kwetsbaarheden uitgebuit kunnen worden. U weet concreet welke risico’s voor uw eigen applicatie(s) gelden, kent de tooling om deze potentiele kwetsbaarheden eerder te detecteren en begrijpt hoe u het voorkomen van kwetsbaarheden onderdeel maakt van de requirements. Bovenal kijkt u terug op een ontzettend leuke en leerzame dag.

Blijf op de hoogte van nieuwe ervaringen

Er zijn nog geen ervaringen.
 • Vraag informatie aan over deze training. Je ontvangt vanaf dan ook een seintje wanneer iemand een ervaring deelt. Handige manier om jezelf eraan te herinneren dat je wilt blijven leren!
 • Bekijk gerelateerde producten mét ervaringen: OWASP.

Deel je ervaring

Heb je ervaring met deze cursus? Deel je ervaring en help anderen kiezen. Als dank voor de moeite doneert Springest € 1,- aan Stichting Edukans.

Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.

Vraag nu gratis en vrijblijvend informatie aan:

Aanhef
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
We slaan je gegevens op, en delen ze met Expandior, om je via e-mail en evt. telefoon verder te helpen. Meer info vind je in ons privacybeleid.