Training Schriftelijk rapporteren

Tijdsduur
Startdatum en plaats
Logo van ExplainiT
Opleiderscore: starstarstarstarstar_half 9,0 ExplainiT heeft een gemiddelde beoordeling van 9,0 (uit 949 ervaringen)
Beste opleider van Nederland

Winnaar Beste opleider van Nederland 2018: #3 in Automatisering & ICT/IT.

Winnaar Beste opleider van Nederland 2016: #1 in Automatisering & ICT/IT en #3 in HR.

Lees meer over Beste Opleider 2018.

Tip: meer info over het programma, startdatum, prijs, en inschrijven? Download de brochure!

Startdata en plaatsen

Utrecht
18 apr. 2019 tot 25 apr. 2019
Toon rooster
event 18 april 2019, Dag 1
event 25 april 2019, Dag 2
Arnhem
3 mei. 2019 tot 10 mei. 2019
Toon rooster
event 3 mei 2019, Dag 1
event 10 mei 2019, Dag 2
Rotterdam
6 mei. 2019 tot 13 mei. 2019
Toon rooster
event 6 mei 2019, Dag 1
event 13 mei 2019, Dag 2
Groningen
14 mei. 2019 tot 21 mei. 2019
Toon rooster
event 14 mei 2019, Dag 1
event 21 mei 2019, Dag 2
Eindhoven
22 mei. 2019 tot 29 mei. 2019
Toon rooster
event 22 mei 2019, Dag 1
event 29 mei 2019, Dag 2

Beschrijving

TOT 60% KORTING BIJ GROEPSTRAININGEN
Neem contact op voor een vrijblijvend trainingsvoorstel

Na het volgen van deze interactieve training bent u in staat om in minder tijd op een heldere manier rapporten te schrijven. Aan het eind van de training stelt u een persoonlijk actieplan op.U schrijft veel notities, rapporten of verslagen, maar uw teksten komen echter niet altijd even gemakkelijk tot stand. Schriftelijk rapporteren kan u veel tijd kosten en zelfs een bron van ergernis zijn. Hoe krijgt u precies geformuleerd wat u bedoelt? En hoe zorgt u dat uw teksten boeiend genoeg zijn? In de training Schriftelijk rapporteren kunt u uw schrijfvaardigheid op een hoger niveau brengen. U leert hoe u gestructureerd te werk kunt gaan en bovendien leert u met meer resultaat, vlot, helder en lez…

Lees de volledige beschrijving

Veelgestelde vragen

Heb je een vraag? Onze adviseurs helpen je graag. Bel ons op 085 7440830 of e-mail naar info@springest.nl.

TOT 60% KORTING BIJ GROEPSTRAININGEN
Neem contact op voor een vrijblijvend trainingsvoorstel

Na het volgen van deze interactieve training bent u in staat om in minder tijd op een heldere manier rapporten te schrijven. Aan het eind van de training stelt u een persoonlijk actieplan op.U schrijft veel notities, rapporten of verslagen, maar uw teksten komen echter niet altijd even gemakkelijk tot stand. Schriftelijk rapporteren kan u veel tijd kosten en zelfs een bron van ergernis zijn. Hoe krijgt u precies geformuleerd wat u bedoelt? En hoe zorgt u dat uw teksten boeiend genoeg zijn? In de training Schriftelijk rapporteren kunt u uw schrijfvaardigheid op een hoger niveau brengen. U leert hoe u gestructureerd te werk kunt gaan en bovendien leert u met meer resultaat, vlot, helder en lezersgericht te schrijven.

Groepstraining in company: Prijs: Voordelige groepsprijzen, korting tot 60%!
Duur:In overleg.
Individueel maatwerk: Prijs: Prijs in overleg.
Duur: In overleg.
Individueel in company: Prijs: Prijs in overleg.
Duur: In overleg.

Student profile

De training Schriftelijk rapporteren is bedoeld voor mensen die in hun dagelijkse werk rapporten, verslagen of memo’s schrijven en die hun aanpak en schrijfstijl verder willen verbeteren.

Curriculum

ExplainiT hanteert de volgende standaard onderwerpen voor de training Schriftelijk rapporteren. Op basis van uw intake is het mogelijk om het programma op uw praktijksituatie af te stemmen.

 • Doelstellingen van het rapport
 • Doelgroep van het rapport
 • Rapportageplan
 • Structuurschema’s
 • Tekststructurering
 • Argumentatietechnieken
 • Samenvattingen en conclusies
 • Schrijftechnieken
 • Begrijpelijk formuleren
 • Lay-out

Instruction modes

ExplainiT hanteert verschillende vormen waarin trainingen worden aangeboden. Hieronder een omschrijving van de mogelijkheden.

 • Individuele training Schriftelijk rapporteren

  Bij een individuele cursus vindt er een 1-op-1 training plaats op de werkplek van de medewerker. De training Schriftelijk rapporteren zal plaatsvinden op tijden die de medewerker het beste uitkomt. De inhoud wordt in overleg met de medewerker vastgesteld. In de cursus Schriftelijk rapporteren worden de vragen van de medewerker volledig beantwoord en is er veel ruimte om vragen te stellen. De duur van een individuele training is vaak korter dan een groepstraining of open-inschrijving. Dit komt door de intensievere kennisoverdracht. Vraag onze trainingsadviseurs naar de voordelige 1-op-1 prijzen.

 • Groepstraining Schriftelijk rapporteren

  Bij een groepstraining wordt in samenspraak met de klant de (maatwerk)training samengesteld. Hierbij is deze afgestemd op de behoefte van een specifieke doelgroep. Het is mogelijk om in een groepstraining bedrijfsspecifieke bestanden te behandelen. De trainingslocatie, trainingsdata en -tijden zijn variabel te bepalen. Bij de trainingen kan ExplainiT tevens een mobiel trainingslokaal inrichten op de locatie van de klant. Vraag onze trainingsadviseurs naar de voordelige groepsprijzen, waarbij kortingen oplopen tot 60%.

 • Open-inschrijving training Schriftelijk rapporteren

  Bij de open-inschrijving staan trainingsinhoud, -data en -tijden vast. Medewerkers van verschillende bedrijven zijn bij deze training aanwezig. Inschrijving op een training via open-inschrijving is vanaf 1 persoon mogelijk. ExplainiT biedt de cursussen eens per 3 á 4 weken aan. Zie het trainingsrooster voor de data.

Characteristics

Voorafgaand aan de training Schriftelijk rapporteren vindt er een intake plaats. Op basis hiervan stelt u uw persoonlijke doelstellingen vast. U neemt zelf teksten uit de praktijk mee en krijgt directe feedback van de trainer. Onder inspirerende begeleiding gaat u actief aan de slag met diverse schrijfopdrachten, waarin verschillende schrijfstijlen aan bod komen en u in staat gesteld wordt een nieuwe schrijfstijl te ontwikkelen. Ook wordt er aandacht besteed aan de structuur en opzet van een verslag of rapport en het creatief omgaan met taal en woorden. Na het volgen van deze interactieve training bent u in staat om in minder tijd op een heldere en overzichtelijke manier te schrijven. Aan het eind van de training stelt u een persoonlijk actieplan op.

Objectives

U bent in staat in kortere tijd betere schriftelijke rapportages te maken. U schrijft systematisch ‘van introductie naar conclusie’ en bovendien stelt u rapporten zo op dat ze echt worden gelezen. U leert uw eigen rapporten kritisch te beoordelen op opzet, schrijfstijl, inhoud, omvang en lay-out.

Blijf op de hoogte van nieuwe ervaringen

Er zijn nog geen ervaringen.

Deel je ervaring

Heb je ervaring met deze cursus? Deel je ervaring en help anderen kiezen. Als dank voor de moeite doneert Springest € 1,- aan Stichting Edukans.

Heb je een vraag? Onze adviseurs helpen je graag. Bel ons op 085 7440830 of e-mail naar info@springest.nl.

Download gratis en vrijblijvend de informatiebrochure

Aanhef
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
infoEr is een telefoonnummer vereist om deze informatieaanvraag in behandeling te nemen. (optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)

Heeft u nog vragen?

(optioneel)
We slaan je gegevens op om je via e-mail en evt. telefoon verder te helpen.
Meer info vind je in ons privacybeleid.