Lean Six Sigma Yellow Belt

Type product
Tijdsduur
Startdatum en plaats

Lean Six Sigma Yellow Belt

ExplainiT
Logo van ExplainiT
Opleiderscore: starstarstarstarstar_half 9,1 ExplainiT heeft een gemiddelde beoordeling van 9,1 (uit 1.251 ervaringen)
Beste opleider van Nederland

Winnaar Beste opleider van Nederland 2020: #1 in Automatisering & ICT/IT.

Winnaar Beste opleider van Nederland 2019: #1 in Automatisering & ICT/IT.

Winnaar Beste opleider van Nederland 2018: #3 in Automatisering & ICT/IT.

Winnaar Beste opleider van Nederland 2016: #1 in Automatisering & ICT/IT en #3 in HR.

Lees meer over Beste Opleider van Nederland 2020.

Tip: incompany training nodig? Vraag een offerte aan bij meerdere aanbieders!

Beschrijving

Wil je kennismaken met Lean Six Sigma? Dan is deze training geschikt voor jou. De Yellow Belt training is een basistraining waarin je meer leert over de Lean Six Sigma basisbegrippen en toepassing in de praktijk.

Lean Six Sigma combineert de Lean-methodiek en de Six Sigma-methodiek om vanuit vanuit de “Define, Measure, Analyze, Improve & Control (DMAIC)” structuur processen systematisch te innoveren.  De kosten worden gereduceerd, de klanttevredenheid wordt verhoogd, en de doorlooptijd wordt verkort. Het speciale aan Lean Six Sigma is dat processen worden verbeterd door de mensen met de meeste kennis ervan: de eigen medewerkers van een organisatie. De training Lean Six Sigma Yellow Belt duur…

Lees de volledige beschrijving

Veelgestelde vragen

Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.

Nog niet gevonden wat je zocht? Bekijk deze onderwerpen: Lean Six Sigma Yellow Belt, Lean Six Sigma, Six Sigma, Lean en Lean Black Belt.

Wil je kennismaken met Lean Six Sigma? Dan is deze training geschikt voor jou. De Yellow Belt training is een basistraining waarin je meer leert over de Lean Six Sigma basisbegrippen en toepassing in de praktijk.

Lean Six Sigma combineert de Lean-methodiek en de Six Sigma-methodiek om vanuit vanuit de “Define, Measure, Analyze, Improve & Control (DMAIC)” structuur processen systematisch te innoveren.  De kosten worden gereduceerd, de klanttevredenheid wordt verhoogd, en de doorlooptijd wordt verkort. Het speciale aan Lean Six Sigma is dat processen worden verbeterd door de mensen met de meeste kennis ervan: de eigen medewerkers van een organisatie. De training Lean Six Sigma Yellow Belt duurt 1 dag en is voor medewerkers die graag meer willen weten over Lean Six Sigma. De Lean Six Sigma Yellow Belt training presenteert de basisbegrippen van Lean Six Sigma, en na de training ben je in staat om deel te nemen aan Lean Six Sigma projecten.

De training Lean Six Sigma Yellow Belt is bedoeld voor mensen die meer inzicht willen krijgen in de Lean Six Sigma methodiek. Tevens is de training Yellow Belt interessant voor mensen die deelnemen aan kleinschalige Lean Six Sigma projecten. De Lean Six Sigma methodiek is veelzijdig, en daardoor toepasbaar in allerlei soorten sectoren.

ExplainiT hanteert de volgende standaard onderwerpen voor de training Lean Six Sigma Yellow Belt. Op basis van je intake is het mogelijk om het programma op jouw praktijksituatie af te stemmen.

De Lean methodiek
De Six Sigma methodiek
Het nut van Lean Six Sigma
De kernprincipes van Lean Six Sigma (meten, objectiviteit en betrekken van medewerkers)
Het terugbrengen van verspilling
Do’s en don’ts bij de implementatie van Lean Six Sigma in organisaties
Het herkennen van procesbeschrijving
De processen meten: uitvoeren, verzamelen, meten, fouten en betrouwbaarheid
De communicatie met verschillende Belt-niveaus
DMAIC structuur
De begrippen Kaizen, 5S, Kanban en VSM
De rol van een Yellow belt

Voorafgaand aan de training Lean Six Sigma Yellow Belt vindt er een intake plaats om jouw persoonlijke doelstellingen vast te stellen. Tijdens de training worden theorie en praktijk met elkaar afgewisseld en is er ruimte voor het uitwisselen van ervaringen van de andere cursisten. Door de oefeningen, die gebaseerd zijn op concrete voorbeelden, leer je om Lean Six Sigma vaardigheden toe te passen in de dagelijkse praktijk.


Businesscase
Benieuwd naar de ervaringen van andere organisaties? In samenwerking met EY Nederland hebben we een businesscase opgesteld voor de training Lean Six Sigma Yellow Belt. In deze businesscase vertelt EY Nederland meer over de opdracht, de oplossing en het uiteindelijke resultaat. Bekijk de businesscase via de volgende link.

Na de training Lean Six Sigma Yellow Belt ken je de basisbegrippen van de Lean Six Sigma methode, en ben je in staat deel te nemen aan Lean Six Sigma projecten. De basisbegrippen helpen je om in te zien hoe bedrijfsprocessen geoptimaliseerd kunnen worden.

Er zijn nog geen ervaringen.

Deel je ervaring

Heb je ervaring met deze cursus? Deel je ervaring en help anderen kiezen. Als dank voor de moeite doneert Springest € 1,- aan Stichting Edukans.

Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.