Groepstraining Omgaan met agressie in de medische praktijk

Type product
Tijdsduur
Startdatum en plaats
Logo van Faculty of Skills

Tip: incompany training nodig? Vraag een offerte aan bij meerdere aanbieders!

Beschrijving

Leer effectief de-escaleren en omgaan met agressie-incidenten

Medewerkers van huisartsenpraktijken en huisartsenposten krijgen steeds vaker te maken met vormen van agressie en geweld. Volgens de Nederlandse Vereniging van Doktersassistenten hebben zelfs twee van de drie huisartsassistenten er de afgelopen twee jaar mee te maken gehad. Dit loopt uiteen van schelden en dreigen, tot spugen, slaan en schoppen en zelfs dreigen met wapens. Door het volgen van deze training ben je als medewerker van een huisartsenpraktijk weerbaarder en beter in staat een potentieel agressieve situatie vroegtijdig te herkennen en bij te sturen. We kijken daarbij naar de verschillende vormen van agressie: frustrati…

Lees de volledige beschrijving

Veelgestelde vragen

Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.

Nog niet gevonden wat je zocht? Bekijk deze onderwerpen: Medisch, Omgaan met Agressie & Emotie, Omgaan met, Biomedische en Medicatie toedienen.

Leer effectief de-escaleren en omgaan met agressie-incidenten

Medewerkers van huisartsenpraktijken en huisartsenposten krijgen steeds vaker te maken met vormen van agressie en geweld. Volgens de Nederlandse Vereniging van Doktersassistenten hebben zelfs twee van de drie huisartsassistenten er de afgelopen twee jaar mee te maken gehad. Dit loopt uiteen van schelden en dreigen, tot spugen, slaan en schoppen en zelfs dreigen met wapens. Door het volgen van deze training ben je als medewerker van een huisartsenpraktijk weerbaarder en beter in staat een potentieel agressieve situatie vroegtijdig te herkennen en bij te sturen. We kijken daarbij naar de verschillende vormen van agressie: frustratie-agressie en instrumentele agressie.

Met enkele goed aan te leren interventies is agressie vaak al in te dammen voordat het escaleert.

Voor wie
Medisch personeel en baliemedewerkers in de medische praktijk.

Dit ga je leren

  • Het herkennen van verschillende vormen van agressie (frustratie- en instrumentele agressie)
  • Welke verschillende technieken je gebruikt bij het reageren op frustratie- en instrumentele agressie
  • Adequaat inzetten van deze technieken om situaties zo snel mogelijk te de-escaleren

Type training
Kern van de training is het programma TrainTool waarin je gaat oefenen met online video roleplays. Je krijgt feedback van je persoonlijke coach. 

In deze training

  • Leer je verschillende typen agressief gedrag herkennen
  • Leer je adequaat te reageren op situaties waarin een klant of patiënt agressief gedrag vertoont
  • Daag je jezelf uit door écht te oefenen met lastige gesprekssituaties
  • Krijg je actieve begeleiding van je eigen coach
  • Maak je gebruik van onze innovatieve en prijswinnende software TrainTool

Zo zit de training in elkaar 
De blended groepstraining is een impactvolle oplossing voor kleine groepen deelnemers die met elkaar willen werken aan een nieuwe vaardigheid. 

Deelnemers leggen individueel de basis met een online training in TrainTool. De software kan op een laptop, smartphone of tablet gebruikt worden. Op diverse momenten gedurende een aantal weken gaan de deelnemers in video rollenspellen reageren op situaties. Ze nemen zichzelf op, kijken de beelden terug en een coach geeft feedback op de video’s. Zo kunnen ze echt goed oefenen met de vaardigheden. 

In een intake-scan wordt het startniveau vastgesteld. Iedere deelnemer bespreekt individueel de resultaten in een telefonisch gesprek met een coach van Faculty of Skills. Daarna volgen TrainTool-oefeningen waarin deelnemers hun vaardigheden kunnen aanscherpen. Een outtake-scan geeft inzicht in de gemaakte vorderingen. Deelnemers krijgen een persoonlijk rapport van de coach met feedback, tips en adviezen. 

Om de nieuwe vaardigheden met elkaar te doorleven en verder te verdiepen komen de deelnemers bij elkaar voor een live-bijeenkomst. Daarin gaan ze met interactieve werkvormen en cases uit hun dagelijkse praktijk aan de slag met de nieuwe skills. Een live-bijeenkomst in het trainingsprogramma vergroot de tevredenheid van de deelnemers en bevordert de participatie.

Tijdsduur: flexibel (minimaal 1 week tussen voorbereiding en livedag)

Duur live-dag: 1 dagdeel

Locatie: in overleg op eigen locatie of centraal georganiseerd. De keuze van de locatie voor het online- en telefonische deel is uiteraard aan de deelnemer. 

Benodigdheden: computer met webcam, tablet of smartphone

Investering € 2.750,00 (korting bij meerdere groepen mogelijk)

Er zijn nog geen ervaringen.

Deel je ervaring

Heb je ervaring met deze cursus? Deel je ervaring en help anderen kiezen. Als dank voor de moeite doneert Springest € 1,- aan Stichting Edukans.

Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.