Groepstraining Coachend leidinggeven met Appreciative inquiry: leer uitgaan van het positieve

Type product
Tijdsduur
Startdatum en plaats
Logo van Faculty of Skills

Tip: incompany training nodig? Vraag een offerte aan bij meerdere aanbieders!

Beschrijving

Online Groepstraining Appreciative inquiry: leer uitgaan van het positieve
Prijs per groep €3960,00

Uitgaan van het positieve
Dat het oude beoordelingsgesprek zijn langste tijd gehad heeft, dringt inmiddels door bij de meeste organisaties. Maar wat komt ervoor in de plaats? Op veel plekken wordt gewerkt aan de feedbackcultuur. De gedachte is dat werknemers er beter van worden als ze feedback krijgen en horen wat er beter kan. Een open en transparante cultuur waarin je elkaar kunt aanspreken is zeker een goed streven. Maar feedback kent ook z’n valkuilen. Een daarvan is dat de ontvangerbij kritiek in een fight or flight mode kan schieten. Het brein gaat op slot en verder leren wordt verhinderd…

Lees de volledige beschrijving

Veelgestelde vragen

Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.

Online Groepstraining Appreciative inquiry: leer uitgaan van het positieve
Prijs per groep €3960,00

Uitgaan van het positieve
Dat het oude beoordelingsgesprek zijn langste tijd gehad heeft, dringt inmiddels door bij de meeste organisaties. Maar wat komt ervoor in de plaats? Op veel plekken wordt gewerkt aan de feedbackcultuur. De gedachte is dat werknemers er beter van worden als ze feedback krijgen en horen wat er beter kan. Een open en transparante cultuur waarin je elkaar kunt aanspreken is zeker een goed streven. Maar feedback kent ook z’n valkuilen. Een daarvan is dat de ontvangerbij kritiek in een fight or flight mode kan schieten. Het brein gaat op slot en verder leren wordt verhinderd. Effect van de feedback: een rotgevoel en verder niks. Hoe het dan wel moet? Gesprekken voeren volgens de appreciative inquiry-methode is een goed begin. Dat is een gesprekstechniek, ontwikkeld door David Cooperrider, die uitgaat van het positieve. Want mensen leren het meest van feedback op wat al wél goed gaat.

Voor wie
Iedereen met minimaal een half jaar leidinggevendeervaring.

Dit ga je leren 
Na afloop van de training: 

  • Ken je de filosofie van Appreciative Inquiry en weet je wat de voordelen zijn van deze methode 
  • Heb je geoefend met het doorlopen van een Appreciative Inquirycoachingsgesprek aan de hand van vier verschillende fases

Type training
De training bestaat uit een programma in TrainTool met online video roleplays aangevuld met telefonische coaching voor individuele deelnemers. Als je meedoet met een groep is er ook een live bijeenkomst opgenomen in het programma.

In deze training

  • leer je gesprekken voeren volgens de methode van Appreciative Inquiry
  • ontdek je de 4 fasen van Appreciative Inquiry: discover, dream, design en deliver
  • krijg je actieve begeleiding van je eigen coach
  • maak je gebruik van onze innovatieve software TrainTool

Zo zit de training in elkaar 
De blended groepstraining is een impactvolle oplossing voor kleine groepen deelnemers die met elkaar willen werken aan een nieuwe vaardigheid. 

Deelnemers leggen individueel de basis met een online training in TrainTool. De software kan op een laptop, smartphone of tablet gebruikt worden. Op diverse momenten gedurende een aantal weken gaan de deelnemers in video rollenspellen reageren op situaties. Ze nemen zichzelf op, kijken de beelden terug en een coach geeft feedback op de video’s. Zo kunnen ze echt goed oefenen met de vaardigheden. 

In een intake-scan wordt het startniveau vastgesteld. Iedere deelnemer bespreekt individueel de resultaten in een telefonisch gesprek met een coach van Faculty of Skills. Daarna volgen TrainTool-oefeningen waarin deelnemers hun vaardigheden

kunnen aanscherpen. Een outtake-scan geeft inzicht in de gemaakte vorderingen. Deelnemers krijgen een persoonlijk rapport van de coach met feedback, tips en adviezen. 

Om de nieuwe vaardigheden met elkaar te doorleven en verder te verdiepen komen de deelnemers bij elkaar voor een live-bijeenkomst. Daarin gaan ze met interactieve werkvormen en cases uit hun dagelijkse praktijk aan de slag met de nieuwe skills. Een live-bijeenkomst in het trainingsprogramma vergroot de tevredenheid van de deelnemers en bevordert de participatie.

Tijdsduur: flexibel (minimaal 1 week tussen voorbereiding en livedag)

Duur live-dag: 2 dagdelen

Locatie: in overleg op eigen locatie of centraal georganiseerd. De keuze van de locatie voor het online- en telefonische deel is uiteraard aan de deelnemer. 

Benodigdheden: computer met webcam, tablet of smartphone

Investering € 3960,00 (korting bij meerdere groepen mogelijk)

Er zijn nog geen ervaringen.

Deel je ervaring

Heb je ervaring met deze cursus? Deel je ervaring en help anderen kiezen. Als dank voor de moeite doneert Springest € 1,- aan Stichting Edukans.

Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.