Personal training omgaan met agressie in de medische praktijk

Tijdsduur
Startdatum en plaats
Logo van Faculty of Skills

Tip: meer info over het programma, startdatum, prijs, en inschrijven? Download de brochure!

Startdata en plaatsen

computer Online: Teams, Google Hangouts, Zoom, wat past.
okt. 2020
check_circle Startgarantie
computer Online: Teams, Google Hangouts, Zoom, wat past.
nov. 2020
check_circle Startgarantie
computer Online: Teams, Google Hangouts, Zoom, wat past.
dec. 2020
check_circle Startgarantie

Beschrijving

Leer effectief de-escaleren en omgaan met agressie-incidenten

Medewerkers van huisartsenpraktijken en huisartsenposten krijgen steeds vaker te maken met vormen van agressie en geweld. Volgens de Nederlandse Vereniging van Doktersassistenten hebben zelfs twee van de drie huisartsassistenten er de afgelopen twee jaar mee te maken gehad. Dit loopt uiteen van schelden en dreigen, tot spugen, slaan en schoppen en zelfs dreigen met wapens. Door het volgen van deze training ben je als medewerker van een huisartsenpraktijk weerbaarder en beter in staat een potentieel agressieve situatie vroegtijdig te herkennen en bij te sturen. We kijken daarbij naar de verschillende vormen van agressie: frustrati…

Lees de volledige beschrijving

Veelgestelde vragen

Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.

Nog niet gevonden wat je zocht? Bekijk deze onderwerpen: Medisch, Omgaan met Agressie & Emotie, Omgaan met, Biomedische en Medicatie toedienen.

Leer effectief de-escaleren en omgaan met agressie-incidenten

Medewerkers van huisartsenpraktijken en huisartsenposten krijgen steeds vaker te maken met vormen van agressie en geweld. Volgens de Nederlandse Vereniging van Doktersassistenten hebben zelfs twee van de drie huisartsassistenten er de afgelopen twee jaar mee te maken gehad. Dit loopt uiteen van schelden en dreigen, tot spugen, slaan en schoppen en zelfs dreigen met wapens. Door het volgen van deze training ben je als medewerker van een huisartsenpraktijk weerbaarder en beter in staat een potentieel agressieve situatie vroegtijdig te herkennen en bij te sturen. We kijken daarbij naar de verschillende vormen van agressie: frustratie-agressie en instrumentele agressie.

Met enkele goed aan te leren interventies is agressie vaak al in te dammen voordat het escaleert.

Voor wie
Medisch personeel en baliemedewerkers in de medische praktijk.

Dit ga je leren

  • Het herkennen van verschillende vormen van agressie (frustratie- en instrumentele agressie)
  • Welke verschillende technieken je gebruikt bij het reageren op frustratie- en instrumentele agressie
  • Adequaat inzetten van deze technieken om situaties zo snel mogelijk te de-escaleren

Type training
Kern van de training is het programma TrainTool waarin je gaat oefenen met online video roleplays. Je krijgt feedback van je persoonlijke coach. 

In deze training

  • Leer je verschillende typen agressief gedrag herkennen
  • Leer je adequaat te reageren op situaties waarin een klant of patiënt agressief gedrag vertoont
  • Daag je jezelf uit door écht te oefenen met lastige gesprekssituaties
  • Krijg je actieve begeleiding van je eigen coach
  • Maak je gebruik van onze innovatieve en prijswinnende software TrainTool

Zo zit de training in elkaar 
Deze training volg je individueel, maar niet alleen. Je wordt direct bij de start in contact gebracht met jouw persoonlijke coach die je door het programma heen helpt. Je begint met een telefonisch intakegesprek met hem of haar, waarin jullie samen vaststellen waar je precies aan gaat werken en hoe je dat de komende weken gaan doen. 

Om je vaardigheden te ontwikkelen maak je gebruik van TrainTool. Dat is een innovatieve tool die je kunt gebruiken op je eigen laptop, smartphone of tablet. Op meerdere momenten gedurende een aantal weken ga je in video rollenspellen reageren op situaties. Je neemt jezelf op, kijkt je beelden terug en je coach geeft feedback op jouw video’s. Zo kun je echt goed oefenen met de vaardigheden. 

Als je het gevoel hebt dat je de vaardigheden onder de knie hebt, plan je een live online roleplay in. Dat is een live rollenspel met een acteur via een videoverbinding. Zo kun je heel realistisch oefenen met een situatie die je lastig vindt. Dit wordt een uitdagend, maar heel leerzaam gesprek. Natuurlijk krijg je feedback, tips en adviezen van je coach. Ook bespreken jullie hoe je in de praktijk gaat oefenen. 

Om ervoor te zorgen dat je je nieuwe vaardigheden ook echt gaat toepassen, neemt je coach na een aantal weken nog eens contact met je op om te horen hoe het gaat.

Tijdsduur: 8 uur, verspreid over 2-4 weken

Locatie: waar het jou uitkomt

Benodigdheden: laptop met webcam, tablet of smartphone

Blijf op de hoogte van nieuwe ervaringen

Er zijn nog geen ervaringen.

Deel je ervaring

Heb je ervaring met deze cursus? Deel je ervaring en help anderen kiezen. Als dank voor de moeite doneert Springest € 1,- aan Stichting Edukans.

Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.

Download gratis en vrijblijvend de informatiebrochure

Aanhef
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
infoEr is een telefoonnummer vereist om deze informatieaanvraag in behandeling te nemen. (optioneel)
We slaan je gegevens op, en delen ze met Faculty of Skills, om je via e-mail en evt. telefoon verder te helpen. Meer info vind je in ons privacybeleid.