Van het gas af

Niveau
Tijdsduur
Logo van Fedec

Tip: meer info over het programma, prijs, en inschrijven? Download de brochure!

Startdata en plaatsen

Er zijn nog geen startdata bekend voor dit product.

Beschrijving

Diverse gemeenten willen hun woningen en gebouwen van het gas afhalen, maar op welke (duurzame) wijze van verwarming kunnen ze dan overschakelen? Ensoc organiseert een congres met best practices dat inzicht en handvatten biedt aan overheden, woningcorporaties, VvE’s en beheerders van utiliteitspanden. Voor de verwarming van onze gebouwen, woningen en utiliteit wordt veel energie gebruikt. Ruim 40 % van onze energie gaat hieraan op. Een groot deel van deze energie komt nu van gas. Nederland wil het gebruik van gas verminderen vanwege het klimaatprobleem, afhankelijkheid van andere landen en beschikbaarheid van gas. Minister Kamp van Economische Zaken, formuleerde al in 2015 hierover beleid* m…

Lees de volledige beschrijving

Veelgestelde vragen

Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.

Diverse gemeenten willen hun woningen en gebouwen van het gas afhalen, maar op welke (duurzame) wijze van verwarming kunnen ze dan overschakelen? Ensoc organiseert een congres met best practices dat inzicht en handvatten biedt aan overheden, woningcorporaties, VvE’s en beheerders van utiliteitspanden. Voor de verwarming van onze gebouwen, woningen en utiliteit wordt veel energie gebruikt. Ruim 40 % van onze energie gaat hieraan op. Een groot deel van deze energie komt nu van gas. Nederland wil het gebruik van gas verminderen vanwege het klimaatprobleem, afhankelijkheid van andere landen en beschikbaarheid van gas. Minister Kamp van Economische Zaken, formuleerde al in 2015 hierover beleid* met zijn ‘Warmtevisie’. Dit is in 2016 verder uitgewerkt in de Energieagenda. Diversen regionale overheden en organisaties zoals projectbureau koude en warmte Zuid-Holland, Hierverwarmt.nl, gemeente Amsterdam en de VNG zijn inmiddels hiermee druk aan de slag. De ‘Warmtewende’ is de term voor de verandering in het gebruik van warmtebronnen. Dit zal waarschijnlijk een geleidelijk proces zijn waarbij er minder gas zal worden gebruikt en meer duurzame technieken zullen worden toegepast. Parallel aan dit proces loopt een ander belangrijk proces, zo schetst minister Kamp in zijn Kamerbrief, dat van de energiebesparing. Immers, voor elke kuub gas die wordt bespaard, hoeven minder duurzame technieken te worden toegepast. Doordat energiebesparing veel goedkoper is en meer oplevert dan duurzame energietechnieken zal Nederland eerder dan gepland en met minder kosten ‘los van het gas’ komen. Interactief Programma Ensoc organiseert een congres dat best practices voorschotelt met bestaande en bewezen technieken om de Warmtewende te realiseren. Het congres gaat in op de vier oplossingen voor vervanging van het gas voor verwarming: warmtenetten, elektrische oplossingen, biomassa en energiebesparing in de gebouwde omgeving. Er worden vier parallelsessies met oplossingen georganiseerd. U kunt aan zes lezingen deelnemen! Van elke groep van oplossingen worden diverse voorbeelden met steeds een bestaande businesscase en de kracht van de betreffende techniek besproken. Ter afsluiting van elke sessie is er ruimte voor discussie. Vanaf het begin van uw registratie neemt u deel aan het interactieve discussieplatform van Bizzabo. U kunt in de app het programma terugvinden maar ook starten met netwerken! Doelgroep Het congres is in eerste instantie bestemd voor beleidsmakers van overheden, woningbouwverenigingen, vastgoedbedrijven en bestuurders van verenigingen van eigenaren. Daarnaast is het ook interessant voor medewerkers van bedrijven die betrokken zijn bij de warmtevoorziening van woningen en utiliteitsgebouwen, zoals ingenieurs- en adviesbureaus, energie-installateurs en toeleveranciers. *kamerbrief: https: //www.rijksoverheid.nl/documenten/kamerstukken/2015/04/02/kamerbrief-warmtevisie 

Blijf op de hoogte van nieuwe ervaringen

Er zijn nog geen ervaringen.

Deel je ervaring

Heb je ervaring met deze cursus? Deel je ervaring en help anderen kiezen. Als dank voor de moeite doneert Springest € 1,- aan Stichting Edukans.

Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.

Download gratis en vrijblijvend de informatiebrochure

Aanhef
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)

Heb je nog vragen?

(optioneel)
We slaan je gegevens op om je via e-mail en evt. telefoon verder te helpen.
Meer info vind je in ons privacybeleid.