Ervaringen met Financiële planning / FFP

8,8
Gemiddelde score van Financiële planning / FFP producten
Gebaseerd op 198 ervaringen
starstarstarstar_halfstar_border
Lia de Mooy
7
Pensioencoaching & Financiële Planning ★ (Loopbaancoaching | Persoonlijke ontwikkeling | Pensioen in Zicht | Wanneer met Pensioen)

"Voor deze training moesten veel vragen worden ingevuld, op een Amerikaanse wijze. Ik vind een persoonlijke benadering door de trainer beter. Dit deed hij overigens wel in de gesprekken. De gesprekken waren prima. Verder had voor mij het financiële gedeelte niet gehoeven." - 29-06-2020 10:39

"Voor deze training moesten veel vragen worden ingevuld, op een Amerikaanse wijze. Ik vind een persoonlijke benadering door de trainer beter.… alles lezen - 29-06-2020 10:39

starstarstarstarstar_border
Beta xxx
wegenwacht
8
Pensioencoaching & Financiële Planning ★ (Loopbaancoaching | Persoonlijke ontwikkeling | Pensioen in Zicht | Wanneer met Pensioen)

"Mijn pensioen advies

Ik heb een goed en prettig gesprek gehad met Emiel

Emiel is een doortastend en open persoon ,hij stelt vragen waar over na moet denken voor je een antwoord geeft

Hij heeft mij tot nadenken gebracht wat ik voor en na mijn pensioen wil /moet doen ,om het prettig af te ronden en daarna ook te kunnen genieten van mij pensioen

Inzicht in mij zelf gegeven !

Heeft mij ideeën gegeven wat ik eventueel kan gaan doen

Financieel advies

Daar had ik wat meer problemen mee

Niet zozeer dat wat ik graag wilde niet kon (want als ik wilde kon ik stoppen op de leeftijd die ik wilde )

Maar meer de manier waarop het gesprek gevoerd werd vond ik niet prettig

Ik vond het opleggend als dat het juiste woord is (had het gevoel dat ik op de lagere school zat) " - 09-06-2020 17:06

"Mijn pensioen advies Ik heb een goed en prettig gesprek gehad met Emiel Emiel is een doortastend en open persoon ,hij stelt vragen waa… alles lezen - 09-06-2020 17:06

starstarstarstarstar
Remko Kerkhoff
10
Pensioencoaching & Financiële Planning ★ (Loopbaancoaching | Persoonlijke ontwikkeling | Pensioen in Zicht | Wanneer met Pensioen)

"De training heeft mij door middel van een vragenlijst en drie gesprekken veel inzicht gegeven waar ik sta op weg naar mijn pensioen. De vragenlijst wordt vertaald naar 15 succesfactoren en geven inzicht welke activiteiten tot en na pensioen aandacht verdienen. In de gesprekken kan hierop worden ingezoomd.
In deze Coronatijd heb ik er voor gekozen de training volledig online te doorlopen. Ondanks dat ik nog weinig kennis had van de mogelijkheden en platforms voor het videobellen heeft Emiel zijn uiterste best gedaan dit tot een succes te maken.
De gesprekken met Emiel waren goed voorbereid en zijn zeer plezierig verlopen. Door zijn vragen werd ik uitgedaagd na te denken wat ik wel en niet wilde en eventuele mogelijkheden te verkennen die ik zelf niet had opgemerkt.
Het maken van een financieel plan op het door mij gekozen pensioenmoment maakt het plaatje compleet waardoor ik me met een gerust hart richting pensioen begeef.
Dank voor de prettige training!
" - 04-06-2020 07:36

"De training heeft mij door middel van een vragenlijst en drie gesprekken veel inzicht gegeven waar ik sta op weg naar mijn pensioen. De vrag… alles lezen - 04-06-2020 07:36

starstarstarstarstar_half
Stoffer Leemhuis
Medewerker Contrracting 1
9
Pensioencoaching & Financiële Planning ★ (Loopbaancoaching | Persoonlijke ontwikkeling | Pensioen in Zicht | Wanneer met Pensioen)

"Ik was verrast door de inhoud van deze cursus en de duidelijke uitleg en begeleiding van Emiel: gelet op mijn situatie en ik in erg korte tijd de informatie al moet omzetten in daden, was het een "eyeopener" wat ik allemaal nog moet doen en aan werken. Was her dus erg over te spreken, een aanrader voor iedereen|" - 02-06-2020 15:00

"Ik was verrast door de inhoud van deze cursus en de duidelijke uitleg en begeleiding van Emiel: gelet op mijn situatie en ik in erg korte ti… alles lezen - 02-06-2020 15:00

starstarstarstarstar_half
Cees van Oostrom
9
Pensioencoaching & Financiële Planning ★ (Loopbaancoaching | Persoonlijke ontwikkeling | Pensioen in Zicht | Wanneer met Pensioen)

"Het contact met Emiel was goed, hij daagt je uit en weet op een leuke manier je aan het praten te krijgen, waarbij er veel aandacht is voor ervaringen. Emiel heeft op een aantal aspecten mij aan het denken gezet hoe ik de tijd die komen gaat goed kan benutten. Van vrijwilligerswerk tot ook heel duidelijk afbakenen van de tijd die je wil gaan investeren. Door het corona gebeuren had Emiel ook een mogelijkheid om een gesprek te voeren op afstand. Was ik blij om! " - 15-05-2020 18:54

"Het contact met Emiel was goed, hij daagt je uit en weet op een leuke manier je aan het praten te krijgen, waarbij er veel aandacht is voor … alles lezen - 15-05-2020 18:54

starstarstarstarstar
Peter Van Den Heuvel
docent kunstvakken, kunstenaar
10
Pensioencoaching & Financiële Planning ★ (Loopbaancoaching | Persoonlijke ontwikkeling | Pensioen in Zicht | Wanneer met Pensioen)

"Ik heb een aantal gesprekken gevoerd met Emiel in het kader van het programma Succesvol (tot en) met Pensioen.
Emiel heeft mij aan de hand van dit programma geholpen om meer zicht te krijgen op mijn wensen, verwachtingen en angsten t.a.v. een naderend pensioen en mij geholpen weer meer perspectief te zien in vooral mijn professionele toekomst. We hebben daarin, al pratende (aan de hand van eerder ingevulde vragenlijsten) grote stappen gemaakt en ik voel mij nu beter toegerust om gefundeerd een aantal keuzes voor de kortere en langere termijn te maken.
De gesprekken waren open, warm en to the point. Ik heb ze als zeer aangenaam ervaren.
Ik kan een ieder die met deze problematiek worstelt, dit programma en Emiel van harte aanbevelen." - 01-05-2020 15:38

"Ik heb een aantal gesprekken gevoerd met Emiel in het kader van het programma Succesvol (tot en) met Pensioen. Emiel heeft mij aan de hand … alles lezen - 01-05-2020 15:38

Joke Hamers - van Veen
starstarstarstarstar_border
Joke Hamers - van Veen
8
Pensioencoaching & Financiële Planning ★ (Loopbaancoaching | Persoonlijke ontwikkeling | Pensioen in Zicht | Wanneer met Pensioen)

"Ik was aangenaam verrast door deze training. Het heeft mij 15 maanden voor mijn pensioen aan het denken gezet wat ik nog kan/moet regelen voor de periode als ik straks tot de pensionada behoor. Hele fijne trainer, goed bereikbare locatie, duidelijke uitleg en feedback - zeker een aanrader om deze training te volgen" - 22-04-2020 09:06

"Ik was aangenaam verrast door deze training. Het heeft mij 15 maanden voor mijn pensioen aan het denken gezet wat ik nog kan/moet regelen vo… alles lezen - 22-04-2020 09:06

starstarstarstarstar_half
Charles Verhaart
Agile Projectmanager
9
Financiële Planning ★ (Pensioen in Zicht | Wanneer met Pensioen)

"Goede begeleiding van Jolanthe bij de opleiding Financiële Planning en Pensioen in Zicht. Eerste gesprek in Houten, tweede gesprek i.v.m. Covid-19 via Teams. Duidelijke opzet en goed financieel plan opgemaakt door Jolanthe." - 21-04-2020 12:20

"Goede begeleiding van Jolanthe bij de opleiding Financiële Planning en Pensioen in Zicht. Eerste gesprek in Houten, tweede gesprek i.v.m. Co… alles lezen - 21-04-2020 12:20

starstarstarstarstar_border
Jolanda Dam
Projectleider
8
Financiële Planning ★ (Pensioen in Zicht | Wanneer met Pensioen)

"Erg goede ervaring. Jolanthe is zeer deskundig, kan ook goed complexe materie uitleggen en dit in een mooi rapport toelichten. Alles netjes verzorgd, conform afspraken en planning. Zij gaf nog de tip om ook het andere deel van deze training (de niet-financiele kant) te gaan volgen omdat dit tot verrassende inzichten kan leiden." - 15-04-2020 16:20

"Erg goede ervaring. Jolanthe is zeer deskundig, kan ook goed complexe materie uitleggen en dit in een mooi rapport toelichten. Alles netjes … alles lezen - 15-04-2020 16:20

starstarstarstarstar_half
Paul Melchers
9
Pensioencoaching & Financiële Planning ★ (Loopbaancoaching | Persoonlijke ontwikkeling | Pensioen in Zicht | Wanneer met Pensioen)

"Het persoonlijke advies is ook op maat gesneden evenals het financiële advies. De uitleg hoe om te gaan met het huiswerk/vragenlijsten kan wel duidelijker, je hoeft dus niet altijd alles te beantwoorden. De trainingen en gesprekken vond ik zeer informatief, professioneel maar vooral ook gezellig en straalden vertrouwen uit. De locatie is sober maar doeltreffend." - 07-04-2020 10:59

"Het persoonlijke advies is ook op maat gesneden evenals het financiële advies. De uitleg hoe om te gaan met het huiswerk/vragenlijsten kan w… alles lezen - 07-04-2020 10:59

starstarstarstarstar_border
Jan Hendrik de Groot
8
Pensioencoaching & Financiële Planning ★ (Loopbaancoaching | Persoonlijke ontwikkeling | Pensioen in Zicht | Wanneer met Pensioen)

"De gesprekken met Emiel waren zeer prettig om te voeren. Je kon merken dat hij zich goed voorbereid had en zich echt had verdiept in de persoon tegenover hem.
De training zelf heeft mij bevestigd in het inzicht die ik zelf al wel had, maar zijn vragen hebben me wel bewust gemaakt dat ik daar ook actief mee aan de slag moet.
" - 04-04-2020 13:10

"De gesprekken met Emiel waren zeer prettig om te voeren. Je kon merken dat hij zich goed voorbereid had en zich echt had verdiept in de pers… alles lezen - 04-04-2020 13:10

starstarstarstarstar_half
M Molendijk
9
Pensioencoaching & Financiële Planning ★ (Loopbaancoaching | Persoonlijke ontwikkeling | Pensioen in Zicht | Wanneer met Pensioen)

"Ik heb met plezier de cursus Succesvol t/m pensioen afgerond. De vragen van Emiel en het "huiswerk"hebben mij meer laten nadenken hoe ik na mijn pensioen , maar ook t/m mijn pensioen mijn leven ga invullen. Het Financiele gedeelte geeft mij een duidelijk overzicht wanneer te stoppen met werken, dan wel minder te werken Met dank aan Erna
Gesprekken met Emiel waren zeer prettig en helder. Locatie is prima en voldoende parkeergelegenheid. Ik kan deze cursus aan iedereen aanbevelen." - 18-03-2020 11:32

"Ik heb met plezier de cursus Succesvol t/m pensioen afgerond. De vragen van Emiel en het "huiswerk"hebben mij meer laten nadenken hoe ik na… alles lezen - 18-03-2020 11:32

Joke Ahlers-Schutten
starstarstarstarstar_border
Joke Ahlers-Schutten
Financieel specialist voor medici
8
Pensioencoaching & Financiële Planning ★ (Loopbaancoaching | Persoonlijke ontwikkeling | Pensioen in Zicht | Wanneer met Pensioen)

"Ik ben verrast door de hoeveelheid aan onderwerpen die besproken worden. Met pensioen gaan wordt een bewuste keuze. Emiel is een goede begeleider, die mij heeft leren nadenken over een succesvol bestaan vanaf de pensioendatum. De begeleiding 1 op 1 sprak mij zeer aan. De digitale leeromgeving is gebruikersvriendelijk en zoals gezegd verrassend. " - 09-03-2020 10:39

"Ik ben verrast door de hoeveelheid aan onderwerpen die besproken worden. Met pensioen gaan wordt een bewuste keuze. Emiel is een goede begel… alles lezen - 09-03-2020 10:39

starstarstarstarstar
Olav Fritschy
Programma/Project Manager
10
Pensioencoaching & Financiële Planning ★ (Loopbaancoaching | Persoonlijke ontwikkeling | Pensioen in Zicht | Wanneer met Pensioen)

"Prima methodolgische aanpak om te komen tot een persoonlijk afgestemd plan tot en na pensioen. Dit met toevoeging van de kennis van Emiel die je uitdaagt de gekozen thema's verder uit te diepen. Waardevolle toevoeging zijn de gesprekken met de financiëel planner. Het heeft mij een goed inzicht gegeven in de keuzes en acties die ik de komende tijd kan/wil oppakken." - 14-02-2020 13:24

"Prima methodolgische aanpak om te komen tot een persoonlijk afgestemd plan tot en na pensioen. Dit met toevoeging van de kennis van Emiel di… alles lezen - 14-02-2020 13:24

starstarstarstarstar
P Wintjes
teammanager
10
Pensioencoaching & Financiële Planning ★ (Loopbaancoaching | Persoonlijke ontwikkeling | Pensioen in Zicht | Wanneer met Pensioen)

"Ben erg tevreden over het dat wat mij is aangeboden, de opzet van van de pensioencoaching in combinatie met het financiële planning hebben mij heel goed inzicht geven naar kansen en mogelijkheden
de rustig manier van werken met duidelijke uitleg zijn noemenswaardig
ik advies iedereen die aan de gedachte van het pensioen staat deze stap te maken en te starten met ''succesvol tot aan je pensioen'' " - 18-01-2020 15:01

"Ben erg tevreden over het dat wat mij is aangeboden, de opzet van van de pensioencoaching in combinatie met het financiële planning hebben m… alles lezen - 18-01-2020 15:01

starstarstarstarstar
Prins
Solution Architect
10
Pensioencoaching & Financiële Planning ★ (Loopbaancoaching | Persoonlijke ontwikkeling | Pensioen in Zicht | Wanneer met Pensioen)

"Succesvol met pensioen is mij prima bevallen. Ik beveel deze training aan voor een ieder die zich vroegtijdig wil voorbereiden op zijn pensioen. In een 3 tal sessies maakt Emiel duidelijk welke ruimte er ontstaat na pensioenering en leer je ontdekken welke mogelijkheden er zijn om dit in te vullen" - 10-01-2020 11:55

"Succesvol met pensioen is mij prima bevallen. Ik beveel deze training aan voor een ieder die zich vroegtijdig wil voorbereiden op zijn pensi… alles lezen - 10-01-2020 11:55

starstarstarstarstar
René Fröhlings
10
Pensioencoaching & Financiële Planning ★ (Loopbaancoaching | Persoonlijke ontwikkeling | Pensioen in Zicht | Wanneer met Pensioen)

"De training heeft tot grote mate van inzicht geleid in welke activiteiten tot en na pensioen met welke prioriteit aandacht verdienen. Ook als je denkt dat je wel weet wat je gaat doen is de training erg zinvol. Door de manier waarop de trainer reflecteert op hetgeen je aanlevert/vertelt ontstaat een denkproces waardoor je bevestigd wordt in keuzes, terwijl er ook nieuwe opties worden ontdekt en verkend. Uiteindelijk ontstond een plan dat aansluit bij wie ik als persoon ben en dat mij (en mijn partner) vertrouwen geeft in een succesvolle tijd tot aan en na mijn pensioen. De training is een aanrader voor een ieder die zijn/haar pensioenleeftijd nadert. De trainer is een aangenaam persoon, die goed luistert en eerlijke feedback geeft. Dank voor de moeite en een gedegen plan." - 10-01-2020 10:39

"De training heeft tot grote mate van inzicht geleid in welke activiteiten tot en na pensioen met welke prioriteit aandacht verdienen. Ook al… alles lezen - 10-01-2020 10:39

wouter den hengst
starstarstarstarstar_border
wouter den hengst
8
Pensioencoaching & Financiële Planning ★ (Loopbaancoaching | Persoonlijke ontwikkeling | Pensioen in Zicht | Wanneer met Pensioen)

"Succesvol met pensioen heeft mij erg goed geholpen met het in beeld brengen van mijn mogelijkheden om eerder te stoppen met werken en/of nog een loopbaanswitch te maken voor mijn pensioen. De combinatie loopbaancoaching en financiële planning heeft mij mooie inzichten opgeleverd. Ik kan daarmee heel goed en onderbouwd een volgende stap zetten." - 04-01-2020 12:47

"Succesvol met pensioen heeft mij erg goed geholpen met het in beeld brengen van mijn mogelijkheden om eerder te stoppen met werken en/of nog… alles lezen - 04-01-2020 12:47

Carla Bunschoten
starstarstarstarstar_border
Carla Bunschoten
8
Pensioencoaching & Financiële Planning ★ (Loopbaancoaching | Persoonlijke ontwikkeling | Pensioen in Zicht | Wanneer met Pensioen)

"Deze cursus helpt inzicht te krijgen waar je nu staat t.o.v. aanstaande pensioen. Prima begeleider, neemt de tijd, luistert goed en stelt de juiste vragen. Wordt d.m.v. grafieken en tekeningen inzichtelijk gemaakt. Nu heb je de gelegenheid om bepaalde zaken nog op te pakken. Wanneer je met pensioen bent wordt dit lastig. Daarnaast werd ook het financiële plaatje meegenomen zodat het eventueel mogelijk is over een vroegtijdig pensioen na te denken. Heb de cursus als zeer prettig ervaren." - 15-12-2019 18:56

"Deze cursus helpt inzicht te krijgen waar je nu staat t.o.v. aanstaande pensioen. Prima begeleider, neemt de tijd, luistert goed en stelt de… alles lezen - 15-12-2019 18:56

Bessie Chin
starstarstarstarstar
Bessie Chin
10
Pensioencoaching & Financiële Planning ★ (Loopbaancoaching | Persoonlijke ontwikkeling | Pensioen in Zicht | Wanneer met Pensioen)

"Ik ging sceptisch naar deze training toe want ik wist niet wat ik hiervan mocht verwachten. De training was een eye opener voor mij. Bij Vele onderwerpen had ik niet stilgestaan. De trainer wist hoe hij me aan het denken kon zetten over mijn tijd na pensionering. Ik heb het als een welcome training ervaren die me aangemoedigd heeft om voor mezelf een pad uit te stippelen die ik wil volgen na pensionering " - 03-12-2019 20:22

"Ik ging sceptisch naar deze training toe want ik wist niet wat ik hiervan mocht verwachten. De training was een eye opener voor mij. Bij Vel… alles lezen - 03-12-2019 20:22

starstarstarstarstar
Ronald de Jong
Accountmanager
10
Pensioencoaching & Financiële Planning ★ (Loopbaancoaching | Persoonlijke ontwikkeling | Pensioen in Zicht | Wanneer met Pensioen)

"De gesprekken waren goed duidelijk en direct het is goed om een keer gespiegeld te worden . Het geeft ook duidelijkheid voor de toekomst er is dan een beeld waar het naar toe gaat . Deze ervaring was prettig en ik wens Emiel het allerbeste voor de toekomst " - 27-11-2019 11:55

"De gesprekken waren goed duidelijk en direct het is goed om een keer gespiegeld te worden . Het geeft ook duidelijkheid voor de toekomst er … alles lezen - 27-11-2019 11:55

starstarstarstarstar_half
Roy Ramadhin
Scrummaster/-trainer
9
Pensioencoaching & Financiële Planning ★ (Loopbaancoaching | Persoonlijke ontwikkeling | Pensioen in Zicht | Wanneer met Pensioen)

"Ik vond de opzet en structuur veel houvast geven. De schetsen die Emiel maakte gaven mij veel inzicht en waren verhelderend. Wat mij opviel waren de superlatieven in de tekst die typisch Amerikaans aandeden." - 26-11-2019 17:24

"Ik vond de opzet en structuur veel houvast geven. De schetsen die Emiel maakte gaven mij veel inzicht en waren verhelderend. Wat mij opviel … alles lezen - 26-11-2019 17:24

starstarstarstarstar_border
Marjan Broeren
IT Finance specialist
8
Pensioencoaching & Financiële Planning ★ (Loopbaancoaching | Persoonlijke ontwikkeling | Pensioen in Zicht | Wanneer met Pensioen)

"De aanleiding voor mij om deze cursus te doen was het financiele gedeelte van de cursus. Het afzetten van je financiele ambities met de werkelijkheid. Voor mij was dit een bevestiging dat ik vroeger met pensioen kan dan mijn aow-leeftijd. Er wordt een gedegen rapport opgeleverd. De persoonlijke gesprekken zorgen er voor dat je vooraf nadenkt over wat je gaat doen als je met pensioen gaat en voordat je met pensioen gaat. Persoonlijk ben ik een busy bee en kan mezelf altijd wel vermaken, en toch denk ik dat nadenken wat je tijdens je pensioentijd gaat doen toch toegevoegde waarde heeft." - 26-11-2019 15:30

"De aanleiding voor mij om deze cursus te doen was het financiele gedeelte van de cursus. Het afzetten van je financiele ambities met de werk… alles lezen - 26-11-2019 15:30

starstarstarstarstar
Kalter
10
Pensioencoaching & Financiële Planning ★ (Loopbaancoaching | Persoonlijke ontwikkeling | Pensioen in Zicht | Wanneer met Pensioen)

"Ontzettende leuke en leerzame training. Emiel is een zeer prettige gesprekspartner, die op een duidelijke manier de onderwerpen bespreekt. Een aanrader voor personen voor wie het pensioen in zicht komt.
Daarnaast een erg nuttige financiële doorrekening van het door jou gekozen pensioenmoment. " - 24-11-2019 14:42

"Ontzettende leuke en leerzame training. Emiel is een zeer prettige gesprekspartner, die op een duidelijke manier de onderwerpen bespreekt. E… alles lezen - 24-11-2019 14:42

starstarstarstarstar_border
Marga Prins-Meekel
commercieel assistent ABNAMRO bank
8
Pensioencoaching & Financiële Planning ★ (Loopbaancoaching | Persoonlijke ontwikkeling | Pensioen in Zicht | Wanneer met Pensioen)

"Goed; de gastvrijheid!, het na laten denken, begeleiding,
het hele rapport doorlezen was een hele kluif. de meldingen over hoe anderen erover denken vond ik wel eg uitgebreid, had m.i. iets minder gekunt. ik kan niet zoveel met meningen van anderen, die ik verder niet ken." - 13-11-2019 11:09

"Goed; de gastvrijheid!, het na laten denken, begeleiding, het hele rapport doorlezen was een hele kluif. de meldingen over hoe anderen ero… alles lezen - 13-11-2019 11:09