Psychologie voor managers

Niveau
Tijdsduur
Locatie
Op locatie
Startdatum en plaats
Logo van Focus Learning Journeys BV
Opleiderscore: starstarstarstarstar_half 9,4 Focus Learning Journeys BV heeft een gemiddelde beoordeling van 9,4 (uit 5 ervaringen)

Tip: meer info over het programma, prijs, en inschrijven? Download de brochure!

9
Gemiddeld cijfer voor Psychologie voor managers
Gebaseerd op 1 ervaring Lees alle ervaringenchevron_right
starstarstarstarstar_half
Remco Gerritsma
CEO
9
Psychologie voor managers

"Deze collegereeks heeft mij de ogen geopend. Ik ben van oorsprong niet opgeleid in de psychologie omdat ik een technisch professional ben. Ik volgde wel allerlei cursussen maar nooit degelijk onderbouwd als deze collegereeks. Het was iedere week weer een cadeautje om er naar toe te gaan. " - 29-10-2018 19:02

"Deze collegereeks heeft mij de ogen geopend. Ik ben van oorsprong niet opgeleid in de psychologie omdat ik een technisch professional ben. I… alles lezen - 29-10-2018 19:02

Startdata en plaatsen

placeBar Beton Rijnsweerd, Pythagoraslaan 101, Utrecht
16 sep. 2021
check_circle Startgarantie
Toon rooster
event 16 september 2021, 16:00-19:00, Bar Beton Rijnsweerd, Pythagoraslaan 101, Utrecht, College 1
event 23 september 2021, 16:00-19:00, Bar Beton Rijnsweerd, Pythagoraslaan 101, Utrecht, College 2
event 30 september 2021, 16:00-19:00, Bar Beton Rijnsweerd, Pythagoraslaan 101, Utrecht, College 3
event 7 oktober 2021, 16:00-19:00, Bar Beton Rijnsweerd, Pythagoraslaan 101, Utrecht, College 4
event 14 oktober 2021, 16:00-19:00, Bar Beton Rijnsweerd, Pythagoraslaan 101, Utrecht, College 5
event 4 november 2021, 16:00-19:00, Bar Beton Rijnsweerd, Pythagoraslaan 101, Utrecht, College 6
event 11 november 2021, 16:00-19:00, Bar Beton Rijnsweerd, Pythagoraslaan 101, Utrecht, College 7
event 18 november 2021, 16:00-19:00, Bar Beton Rijnsweerd, Pythagoraslaan 101, Utrecht, College 8
event 25 november 2021, 16:00-19:00, Bar Beton Rijnsweerd, Pythagoraslaan 101, Utrecht, College 9
event 2 december 2021, 16:00-19:00, Bar Beton Rijnsweerd, Pythagoraslaan 101, Utrecht, College 10
event 9 december 2021, 16:00-19:00, Bar Beton Rijnsweerd, Pythagoraslaan 101, Utrecht, College 11
event 16 december 2021, 09:00-17:00, Bar Beton Rijnsweerd, Pythagoraslaan 101, Utrecht, Masterclass Psychologie & Zelfonderhoud

Beschrijving

Best beoordeelde managementopleider - Volgens het jaarlijkse opleidingenonderzoek van MT Magazine (2013/2014) is Focus met een 9,3 de onbetwiste nummer 1 van alle managementopleiders.

Psychologie op de werkvloer 

Mensen zijn gecompliceerde wezens. 

Als manager heb je dagelijks te maken met een theater aan irrationeel gedrag. De tragische en hilarische aspecten van de menselijke geest verbazen je keer op keer en ze maken je managementtaken er niet makkelijker op.

Licht in de duisternis
Hoe krijg je een vinger achter deze processen? Hoe kun je menselijk gedrag observeren, interpreteren, verklaren en voorspellen? Het is een open deur, maar samenwerken wordt steeds belangrijker en gevarieerder. Psychologische kennis is dan een absolute must! Daarom is er deze serie: Psychologie voor Managers. Wetenschappelijk getoetst, toegankelijk gebracht door absolute toppsychologen.

Een …

Lees de volledige beschrijving

Veelgestelde vragen

Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.

Nog niet gevonden wat je zocht? Bekijk deze onderwerpen: Arbeids- en Organisatiepsychologie, Psychologie, Reorganisatie, Organisatieontwikkeling en Organisatiekunde.

Best beoordeelde managementopleider - Volgens het jaarlijkse opleidingenonderzoek van MT Magazine (2013/2014) is Focus met een 9,3 de onbetwiste nummer 1 van alle managementopleiders.

Psychologie op de werkvloer 

Mensen zijn gecompliceerde wezens. 

Als manager heb je dagelijks te maken met een theater aan irrationeel gedrag. De tragische en hilarische aspecten van de menselijke geest verbazen je keer op keer en ze maken je managementtaken er niet makkelijker op.

Licht in de duisternis
Hoe krijg je een vinger achter deze processen? Hoe kun je menselijk gedrag observeren, interpreteren, verklaren en voorspellen? Het is een open deur, maar samenwerken wordt steeds belangrijker en gevarieerder. Psychologische kennis is dan een absolute must! Daarom is er deze serie: Psychologie voor Managers. Wetenschappelijk getoetst, toegankelijk gebracht door absolute toppsychologen.

Een must voor elke manager en professional
De kans is groot dat je niet specifiek bent opgeleid in de psychologie. En dat is jammer, want je werk zou er een stuk makkelijker en leuker door worden.

Je krijgt onder meer antwoord op de volgende vragen
• Wat kun je als manager of professional leren van Freud, Jung en Adler?
• Wanneer werkt prestatiebeloning wel en wanneer niet?
• Hoe krijg je mensen mee?
• Wat is de beste manier om te beslissen?
• Hoe reduceer je negatieve stress in je organisatie?
• Hoe ga je om met verschillen in je team?
• Wat is de psychologie achter agile werken?
• Waarom is de weerstand bij verandering zo groot? En hoe kan jij hier op inspelen?

Voor wie zijn deze colleges bedoeld?
Deze collegereeks en masterclass zijn bedoeld voor iedereen die verantwoordelijk is voor een team van mensen, of je jezelf nu (Project)manager, leidinggevende of professional noemt. Je bent gefascineerd door menselijk gedrag, je weet dat succes draait om de menselijke maat en je beseft dat je hierin een slag wilt maken... dan is dit jouw reeks.

Topexperts, unieke line-up
Het motto van deze reeks is: Wetenschappelijk getoetst, toegankelijk gebracht. Alle docenten zijn wetenschappers, kennen hun klassiekers en staan ook nog eens met hun voeten in de klei.

Iedereen mag zichzelf coach noemen, voor deze serie geldt: "Wetenschappelijk getoetst, toegankelijk gebracht"

2000+ managers hebben deze collegereeks al gevolgd.

Programma van de 2021-editie:

College 1 - Toppsychologen voor topmanagers (Prof. dr. René Diekstra)

De ideeën en theorieën van Freud hebben ook nu nog altijd een grote geldigheid voor het begrijpen en beïnvloeden van menselijk gedrag. En dat geldt ook voor de theorieën van Carl Gustav Jung en Alfred Adler. Jung’s filosofieën over het menselijk gedrag, waaronder de begrippen introversie / extraversie, vormen nog steeds de basis voor een aantal systemen van assessments. Minstens zo relevant is Adler’s psychologie van de macht. Zijn analyse van macht als drijfveer in menselijke interacties biedt een fascinerende inkijk in succesvolle en falende groepsprocessen.

College 2 - Zelfkennis en leidinggeven (Oscar David)

In elke relatie neem je jezelf mee. Zo ook in je rol als leidinggevende. Goed leiding kunnen geven impliceert het hebben van zelfkennis. Wat zijn valkuilen op weg naar echte zelfkennis? Hoe werkt jouw psychologisch immuunsysteem? Hoe werkt projectie? Wat is de rol van macht in de relatie met je mensen?  

Relaties, ook die op het werk, zijn de hogeschool van het leven. In dit college staan we uitgebreid stil bij de psychologie van relaties. Daarbij zullen we zien dat het ego een grote sta in de weg is voor jouw functioneren als leidinggevende. Maar je leert ook hoe je daar mee om kunt gaan.

College 3 - De Psychologie van leiderschap (Prof. dr. André Wierdsma)

Als leider kun je een enorm potentieel ontwikkelen bij jezelf, je mensen en je organisatie door vertrouwen op te bouwen en daarnaast veranderingen in gang te zetten én te leiden.

Veranderen is de nieuwe constante. Dit vraagt van iedereen aanpassingsvermogen, omgaan met onzekerheid en de moed om uitdagingen op te pakken. De kwaliteit van de onderlinge relaties bepaalt dan de effectiviteit van de organisatie.

Hoe creëer je als leider een klimaat waarin mensen uitdagingen aan durven? Bied je voldoende ondersteuning? Durf je als leider ook positie te kiezen als de protocollen niet volstaan? Een college over de kunst van het balanceren tussen uitdagen en ondersteunen. Over emotionele rijpheid, morele moed en praktische wijsheid. Ben je als leider het basiskamp voor je medewerkers? Heb je zelf een basiskamp om op terug te vallen als het tegen zit? 

College 4 - Samenwerken en omgaan met verschillen (Jitske Kramer)

Voor het oplossen van complexe vraagstukken hebben we vele invalshoeken nodig. Innovatie betekent samenwerken met mensen uit verschillende vakgebieden, landen en organisaties. Het maakt inclusie, goed omgaan met macht en verschil, één van de grootste uitdagingen van deze tijd. 

Inclusie is een hot topic. Co-creatieprocessen stranden door verschillende organisatieculturen. Mensen worden uitgesloten vanwege hun kleur, geloofsovertuiging, leeftijd of seksuele geaardheid. Inclusie gaat over privileges. Over wie zich aan wie moet aanpassen, wat we wel en niet normaal vinden, wie wat beslist, wie mee mag doen en wie vooral niet. Inclusie en diversiteit gaan over conflict. Over wie er wel en niet mee mag doen. Onderwerpen waar we niet licht en opgewekt over spreken met elkaar. We hebben een energieke taal nodig om onderlinge pijnpunten te benoemen, zonder dat iedereen meteen op zijn achterste benen staat. 

College 5 - Motiveren, belonen en succes (Dr. Kilian Wawoe)

Tien jaar lang was Kilian Wawoe als senior personeelsmanager werkzaam voor ABN AMRO. Hij maakte de vette jaren in de bankwereld mee en daarmee de jaren van de almaar stijgende bonussen. Hij was zelf verantwoordelijk voor het uitdelen van bonussen, hij maakte deel uit van het systeem. In 2010 verliet hij de bank uit onvrede met de bonuscultuur, waar ondanks de kredietcrisis geen einde aan is gekomen. 

Wawoe begon een onderzoek naar de werking van bonussen en constateerde dat ze vaak onjuiste prikkels geven. Ze zetten medewerkers van een bedrijf niet aan tot betere prestaties. Er is een groot verschil in wat managers vinden van hun medewerkers en wat ze belonen. Dit komt doordat managers hun personeel moeten afrekenen om aan het begin van het jaar opgestelde targets. Hierdoor worden medewerkers nogal eens aangezet tot verkeerd of kortzichtig gedrag.

College 6 - Authentieke intelligentie (Dr. Elke Geraerts)

Terwijl robots steeds meer van onze banen overnemen, buigt Elke zich gefascineerd over de vraag waarin de uniciteit van de mens schuilt. Over welke onvervangbare kwaliteiten beschikt het menselijk brein? Welke bijzondere kenmerken leveren ons een competitief voordeel op in vergelijking met onze digitale tegenhangers? En wat moeten organisaties doen om in deze tijden van digitalisering een koploper te zijn?

College 7 - De wetenschap van overtuigen en beïnvloeden (Prof. Dr. Robert Cialdini)

Waar de meeste mensen praten over de kunst van beïnvloeding daar praat Robert Cialdini over de wetenschap van beïnvloeding.

Dr. Robert Cialdini verwierf wereldfaam met zijn bestseller ‘Invloed’, waarvan wereldwijd meer dan een miljoen exemplaren zijn verkocht. Cialdini geldt dan ook als autoriteit als het gaat over het overtuigen van mensen.

Robert Cialdini deed wetenschappelijk onderzoek op een zeer onconventionele manier. Hij begon ‘undercover’ en volgde vele trainingsprogramma’s in sales, marketing en management. Hij nam een kijkje in de keuken bij de allerbeste beïnvloeders. Deze bevindingen onderzocht hij in zijn laboratorium op hun wetenschappelijke waarde. 

Tijdens dit college behandelt hij de 6 principes van beinvloeding.

College 8 - De psychologie van gedragsverandering (Dr. Ben Tiggelaar)

Iedereen met een beetje levenservaring weet dat écht veranderen - op je werk en thuis - niet makkelijk is. Ben Tiggelaar beschrijft in dit college hoe iedereen doelen kan stellen die wél werken, hoe je daarbij gedrag kiest dat wél tot succes leidt en welke support wél helpt bij verandering. Een evidence based college: wetenschappelijk getoetst, toegankelijk gebracht.

Een praktisch college over veranderpsychologie.  

College 9 - Onbewust nadenken en de psychologie van geluk (Prof. dr. Ap Dijksterhuis)

De meeste mensen gaan ervan uit dat goede beslissingen of keuzes het gevolg zijn van goed en diep nadenken. Hoe beter er nagedacht wordt, hoe beter en rationeler onze beslissingen zijn, zo neigen we te denken. Ons onbewuste daarentegen zien we als ondergeschikt. Het is niet meer dan het hulpje van het bewustzijn. Freud zag het als een vergaarbak van ellendige herinneringen en dierlijke driften die door het bewustzijn beteugeld moet worden. 

Tijdens het college zal een onderscheid gemaakt worden tussen bewust nadenken en onbewust nadenken. Onbewust nadenken refereert aan denkprocessen die zich afspelen terwijl we bewust met iets anders bezig zijn. Het lijkt daarmee op het bekende “er een nachtje over slapen”. Onderzoek toont aan dat bewust en onbewust nadenken fundamenteel van elkaar verschillen en ook dat sommige problemen beter opgelost kunnen worden met bewust nadenken, terwijl andere keuzes beter gemaakt kunnen worden na onbewust nadenken. 

College 10 - Handleiding voor je brein (Prof. dr. Theo Compernolle)

Altijd online en bereikbaar zijn, multitasken, negatieve stress, slaapgebrek, open kantoren waar iedereen
elkaar kan horen. Ons denkende brein staat meer dan ooit onder druk, met grote gevolgen voor onze productiviteit, creativiteit en gezondheid.

Theo Compernolle schetst vijf breinboeien waardoor we onze hersenen in een verstikkende wurggreep houden, maar ook leert hij je hoe je je brein kunt 'ontketenen'

College 11 - Mentale veerkracht en burnout (Michael Portzky)

Veerkracht is vandaag het sleutelwoord als het gaat om de manier waarop we in het leven staan. Wat er ook gebeurt in ons leven (veranderingen, negatieve gebeurtenissen, een verlies, een burn-out, een depressie, problemen veroorzaakt door stress op het werk of de een majeure crisis zoals die waar we ons nu in bevinden door Corona), steeds weer wordt de manier waarop we ons een weg banen door het leven bepaald door onze veerkracht. 

Wetenschappelijk onderzoek leert ons steeds meer over het belang van veerkracht. Is veerkracht een persoonlijkheidskenmerk of iets wat door onze omgeving wordt beinvloed? Is veerkracht aangeboren of kun je veerkracht aankweken? Kan je je eigen veerkracht meten? En kan je je eigen veerkracht ook doen groeien? 

Neuropsycholoog Michael Portzky neemt je mee op een reis door je brein en laat je zien wat je kan doen om je veerkracht te verhogen en een burnout te voorkomen. 

Masterclass Psychologie & Zelfonderhoud - Het is niet wat je overkomt, het is hoe je er mee omgaat (Prof. dr. René Diekstra)

  • Hoe goed ken je jezelf?
  • Hoe controleer je je emoties?
  • Hoe kun je gedachten ombuigen?
  • Je bent niet je brein, je bent je gedachten!

Wil jij ook in één dag meer controle over je werk en leven? De masterclass Psychologie en zelfonderhoud biedt je wetenschappelijke psychologische inzichten over optimaal persoonlijk functioneren. Topdocent René Diekstra geeft je deze dag o.a. de mogelijkheid om zowel je zelfkennis als je mensenkennis te verhogen. Met als resultaat: 

1) een volledig vernieuwd inzicht in jezelf en je medewerkers, 
2) drastische verhoging van je persoonlijke effectiviteit 
3) én je wordt voortaan je eigen coach, zodat je sturing kan geven aan je denken, werk en leven. 

Tijd
De colleges vinden plaats op de donderdag van 16.00 - 19.00 uur bij Bar Beton Rijnsweerd te Utrecht.

De masterclass 'Persoonlijk onderhoud'  start om 09.30 uur en eindigt om 17.00 uur, eveneens bij Bar Beton Rijnsweerd in Utrecht.

Inbegrepen bij de prijs

- Ontvangst met koffie en thee, diner bij alle colleges, lunch bij de masterclass

- boekenpakket (12 boeken) en overige documentatie

- jaarabonnement op het blad Psychologie Magazine

- deelnamecertificaat

Kortom alles wat je nodig hebt om jouw learning journey prettig te laten verlopen. 

9
Gemiddeld cijfer voor Psychologie voor managers
Gebaseerd op 1 ervaring
starstarstarstarstar_half
Remco Gerritsma
CEO
9
Psychologie voor managers

"Deze collegereeks heeft mij de ogen geopend. Ik ben van oorsprong niet opgeleid in de psychologie omdat ik een technisch professional ben. Ik volgde wel allerlei cursussen maar nooit degelijk onderbouwd als deze collegereeks. Het was iedere week weer een cadeautje om er naar toe te gaan. " - 29-10-2018 19:02

"Deze collegereeks heeft mij de ogen geopend. Ik ben van oorsprong niet opgeleid in de psychologie omdat ik een technisch professional ben. I… alles lezen - 29-10-2018 19:02

Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.

Download gratis en vrijblijvend de informatiebrochure

Aanhef
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
We slaan je gegevens op, en delen ze met Focus Learning Journeys BV, om je via e-mail en evt. telefoon verder te helpen. Meer info vind je in ons privacybeleid.