Corporate Brein (ONLINE)

Niveau
Tijdsduur

Corporate Brein (ONLINE)

Focus Learning Journeys BV
Logo van Focus Learning Journeys BV
Opleiderscore: starstarstarstarstar_half 9,4 Focus Learning Journeys BV heeft een gemiddelde beoordeling van 9,4 (uit 5 ervaringen)

Tip: meer info over het programma, prijs, en inschrijven? Download de brochure!

Startdata en plaatsen

Er zijn nog geen startdata bekend voor dit product.

Focus Learning Journeys BV biedt haar producten standaard aan in de volgende regio's: Utrecht

Beschrijving

Best beoordeelde managementopleider - Volgens het jaarlijkse opleidingenonderzoek van MT Magazine (2013/2014) is Focus met een 9,3 de onbetwiste nummer 1 van alle managementopleiders.

Hybride werken anno 2022: het corporate brein

De uitbraak van de coronapandemie heeft werken op kantoor compleet op zijn kop gezet. De lockdown dwong medewerkers over de hele wereld om van de ene dag op de andere vanuit huis te werken en tot ieders verbazing bleek dat goed mogelijk. Kennisorganisaties, zoals de belastingdienst, bleken in staat om te functioneren zonder dat medewerkers elkaar ontmoeten. Het kantoor was rond de eeuwwisseling door de komst van internet al het monopolie kwijtgeraakt op informatie: kenniswerkers hoeven niet meer naar kantoor te komen om daar dossiers te raadplegen. Sinds de lockdown is ook die andere fundamentele eigenschap uit het kantoor verdwenen: de plek wa…

Lees de volledige beschrijving

Veelgestelde vragen

Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.

Nog niet gevonden wat je zocht? Bekijk deze onderwerpen: Samenwerken, Teamvorming & Teamtraining, Teambuilding, Groepsdynamiek en Feedback geven.

Best beoordeelde managementopleider - Volgens het jaarlijkse opleidingenonderzoek van MT Magazine (2013/2014) is Focus met een 9,3 de onbetwiste nummer 1 van alle managementopleiders.

Hybride werken anno 2022: het corporate brein

De uitbraak van de coronapandemie heeft werken op kantoor compleet op zijn kop gezet. De lockdown dwong medewerkers over de hele wereld om van de ene dag op de andere vanuit huis te werken en tot ieders verbazing bleek dat goed mogelijk. Kennisorganisaties, zoals de belastingdienst, bleken in staat om te functioneren zonder dat medewerkers elkaar ontmoeten. Het kantoor was rond de eeuwwisseling door de komst van internet al het monopolie kwijtgeraakt op informatie: kenniswerkers hoeven niet meer naar kantoor te komen om daar dossiers te raadplegen. Sinds de lockdown is ook die andere fundamentele eigenschap uit het kantoor verdwenen: de plek waar je per se moet zijn om met collega’s samen te werken, te overleggen.

Echter, het feit dat het mogelijk is om met zijn allen vanuit huis te werken wil nog niet zeggen dat dat het meest wenselijke scenario is. Dat het al bijna twee jaar lang goed mogelijk was om vanuit huis te werken, betekent nog niet dat we in lengte van jaren zo door moeten gaan. Bepaalde groepen hebben er erg onder geleden in termen van welzijn en/of prestatie. Het was én is voor velen een stressvolle periode. Hoe dan ook: we kunnen niet meer terug. Werken post-corona is een illusie. Corona blijft en zal van ons een nieuwe manier van werken vragen. Daarom lanceert Focus Learning Journeys drie online masterclasses onder de titel 'Het corporate brein'. Centraal staan de volgende drie vragen:  

 1. Waarvoor gaan we nog naar kantoor en hoe zorgen we dat we goed blijven samenwerken?
 2. Hoe kan hybride werken tot meer productiviteit én meer rust leiden?
 3. En hoe manage je je eigen stress en dat van je team?

Pak samen met Focus Learning Journeys de kans. De kans om lessen te leren uit de tijd vóór en tijdens coronacrisis én creëer samen met gelijkgestemden een toekomstperspectief. Anders houd je het niet vol.

Om rekening mee te houden..

 • Wat zijn de lessons learned van werken voor en tijdens corona?
 • Iedereen denkt en begint met de gedachte dat het inrichten van het postcorona-kantoor niet zo moeilijk kan zijn, maar het is ongelooflijk ingewikkeld.
 • De factor mens kost in de meeste organisaties 10 x zoveel als de factor gebouw.
 • Waar veertig-plus medewerkers graag bellen, doen millenials dat liever niet. Het gevolg is dat jongere medewerkers een grote barrière voelen om vragen te stellen aan collega’s die niet op kantoor zijn.
 • Werk is een teamsport, je moet niet alleen denken: wat werkt prettig voor mij?
 • 5 dagen naar kantoor en dan een headset opzetten? Dan kun je net zo goed thuisblijven.

Drie ONLINE masterclasses, drie (corporate) brein specialisten!

Masterclass 1 – donderdag 16 december 2021 – DR. KILIAN WAWOE

De volgende vragen komen onder andere aan bod:

 • Waarvoor komen jullie nog naar kantoor? Welke zaken doen jullie online?
 • Wat betekent dit voor jullie kantoor?
 • Hoe weeg je de belangen van het individu en het collectief tegen elkaar af? Wat doe bijv. je als de een fulltime wil thuiswerken, terwijl de andere persoon graag wil leren en verbinden?
 • Hoe organiseer je de ont-moeting op kantoor?
 • Als mensen zich alleen thuis kunnen concentreren doe je iets fout. Eens?

 

Dr. Kilian Wawoe

Dr. Kilian Wawoe is docent Human Resources management aan de Vrije Universiteit Amsterdam. Hij deed een jaar lang onderzoek naar samenwerken en het kantoor tijdens en ná corona. Hij en zijn team interviewden meer dan 300 mensen, bestudeerden meer dan 600 wetenschappelijke artikelen over virtuele teams en leidinggeven op afstand en namen meer dan 7000 enquêtes af. Hij ontwikkelde het boek ‘Het corporate brein’ met als hoofdvraag: wat moet er anno 2022 gebeuren op kantoor zodat we goed samenwerken? En hoe krijg je dit voor elkaar?

Zijn stijl is aanstekelijk, hij gebruikt - en heeft - veel humor. En tegelijkertijd neemt hij zijn onderwerpen uiterst serieus. Zijn onderzoek leidt tot innovatieve conclusies en werkt ontnuchterend!

Masterclass 2 – dinsdag 11 januari 2022 – DR. ELKE GERAERTS

De volgende vragen komen onder andere aan bod:

 • Het wordt nooit meer zoals vroeger… en misschien is dat maar goed ook!
 • Wat doen online werken & chronische stress met ons brein?
 • Hoe houd jij jezelf en je team mentaal fit en veerkrachtig?
 • Hoe kan je het beste thuiswerken? En wat is het geheim van geconcentreerd en effectief werken?
 • Hoe kan hybride werken tot meer productiviteit én meer rust leiden?

Dr. Elke Geraerts

Elke is doctor in de psychologie en een zeer bevlogen docent. Ze bekleedde verschillende academische posities aan de universiteiten van Harvard, St. Andrews, Maastricht en Rotterdam. Elke is mede-oprichter en managing partner van Better Minds at Work en heeft als missie om mensen en organisaties te helpen om continu te investeren in hun mentaal kapitaal. Ze schreef de bestsellers Mentaal Kapitaal, De Mentale Reset en Het Nieuwe Mentaal – Hoe lef je op weg zet naar geluk en succes. Mentaal Kapitaal werd recent uitgebracht op de internationale markt, getiteld Better Minds. Elke weet telkens de aandacht van haar publiek van begin tot eind vast te houden en geeft inzichten over het brein die een levenslange impact kunnen hebben.

Masterclass 3 – 20 januari 2022 – PROF. DR. THEO COMPERNOLLE

De volgende vragen komen onder andere aan bod:

 • Hoe maak je van stress je vriend in plaats van je vijand?
 • Hoe herken je de vroege signalen van stress?
 • De nieuwe technologie is fantastisch, de manier waarop we ermee omgaan niet..
 • Wat zijn de drie geboden van breinvriendelijk werken?
 • Hoe haal je meer uit een crisis?

 

Prof. dr. Theo Compernolle

Prof. dr. Theo Compernolle is neuropsychiater en een internationaal gerespecteerd consultant op het vlak van stress in de werkcontext. Hij doceerde onder meer aan de Universiteit Amsterdam, TIAS, INSEAD, Vlerick en Solvay Business School en geeft wereldwijd lezingen over beter stress management. Zijn stijl is uniek: met humor en flair. Hij adviseert en coacht managers, ondernemers, teams en bedrijven bij de emotionele en relationele aspecten van leiderschap, vooral in tijden van stress en verandering. Hij publiceerde meer dan 100 wetenschappelijke artikelen en 8 boeken. Hij schreef twee bestsellers waaronder ‘Stress, Vriend en Vijand, waarvan meer dan 15.000 exemplaren zijn verkocht.

 

PRAKTISCH

Deze interactieve online colleges starten om 15.00 en duren tot +-17:30 uur. Het is ook mogelijk om je apart in te schrijven voor de colleges. Na je aanmelding ontvang je van ons een bevestiging en verdere praktische informatie. Wil je graag met je team deelnemen? Bel Remco Gerritsma (06-55790378) of Laure Thus (06-38844247) voor de mogelijkheden.

Blijf op de hoogte van nieuwe ervaringen

Er zijn nog geen ervaringen.

Deel je ervaring

Heb je ervaring met deze cursus? Deel je ervaring en help anderen kiezen. Als dank voor de moeite doneert Springest € 1,- aan Stichting Edukans.

Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.

Vraag nu gratis en vrijblijvend informatie aan:

Aanhef
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
We slaan je gegevens op, en delen ze met Focus Learning Journeys BV, om je via e-mail en evt. telefoon verder te helpen. Meer info vind je in ons privacybeleid.