Opleiding Verduurzaming Vastgoed

Tijdsduur
Locatie
Online
Startdatum en plaats

Opleiding Verduurzaming Vastgoed

FOI
Logo van FOI
Opleiderscore: starstarstarstarstar_half 8,8 FOI heeft een gemiddelde beoordeling van 8,8 (uit 26 ervaringen)

Tip: meer info over het programma, prijs, en inschrijven? Download de brochure!

Startdata en plaatsen

computer Online: Vastgoed Belang
7 nov. 2024
Toon rooster
event 7 november 2024, 10:00-16:00, Vastgoed Belang, Dag 1

Beschrijving

Over

De focus op verduurzaming binnen de investering in commercieel vastgoed wordt steeds belangrijker. Naast toenemende wettelijke verplichtingen, biedt verduurzaming eigenaren aanzienlijke voordelen, vaak leidend tot verbeterd direct en indirect rendement. Onze training presenteert praktijkvoorbeelden die veel vastgoedeigenaren zullen herkennen. Geïnteresseerd in verduurzamingsmogelijkheden en de potentiële voordelen voor jou? Schrijf je in voor onze module en ontvang concrete tips en tools om meteen aan de slag te gaan. Deze training, ideaal voor vastgoedeigenaren, beheerders, VVE’s, financieringsadviseurs en vastgoedadviseurs, duurt een dagdeel van 3,5 uur en wordt geleid door onze erva…

Lees de volledige beschrijving

Veelgestelde vragen

Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.

Nog niet gevonden wat je zocht? Bekijk deze onderwerpen: Duurzaam Wonen, Vastgoedmanagement & Vastgoedbeheer, Duurzaamheid, Duurzaam Bouwen en Duurzaam ondernemen.

Over

De focus op verduurzaming binnen de investering in commercieel vastgoed wordt steeds belangrijker. Naast toenemende wettelijke verplichtingen, biedt verduurzaming eigenaren aanzienlijke voordelen, vaak leidend tot verbeterd direct en indirect rendement. Onze training presenteert praktijkvoorbeelden die veel vastgoedeigenaren zullen herkennen. Geïnteresseerd in verduurzamingsmogelijkheden en de potentiële voordelen voor jou? Schrijf je in voor onze module en ontvang concrete tips en tools om meteen aan de slag te gaan. Deze training, ideaal voor vastgoedeigenaren, beheerders, VVE’s, financieringsadviseurs en vastgoedadviseurs, duurt een dagdeel van 3,5 uur en wordt geleid door onze ervaren trainers Jaap Huurnink en Michel Klaasen.

 

Inhoud van de training

 

  • Verduurzamingseisen en wetgeving: Begrijp de vereisten en de invloed van wetgeving op de vastgoedsector.
  • Energielabel en verbetermogelijkheden: Verken de Energie-Index en de stappen om deze te verbeteren.
  • Kosten en proces van verduurzaming: Maak een globale kosteninschatting en leer het proces van verduurzaming aan te pakken.
  • Rendementsverbetering door verduurzaming: Analyseer hoe duurzaamheidsinvesteringen het directe en indirecte rendement kunnen verhogen.
  • Impact op vastgoedwaardering en financiën: Ontdek hoe verduurzaming de waarde, huurinkomsten en financieringsmogelijkheden van vastgoed beïnvloedt.
  • Praktijkvoorbeelden: Leer van concrete case studies die de voordelen en implementatie van verduurzamingsstrategieën illustreren.

 

Wat kan ik na de training?
Na het volgen van deze training ben je bekwaam in het verduurzamen van commercieel vastgoed. Je leert de relevante wetgeving, manieren om het energielabel te verbeteren, en de financiële en technische details van de overgang naar elektrische systemen. Je begrijpt hoe je een kosteninschatting maakt voor duurzaamheidsmaatregelen, hoe deze het rendement en de puntenscore beïnvloeden, en de impact op huur- en servicekosten, pandwaarde, en financieringsmogelijkheden. Je ontdekt ook de voordelen voor zowel verhuurders als huurders met praktijkvoorbeelden.

 

FOI en Lindenhaeghe

FOI is onderdeel van de Lindenhaeghe Groep. Voor jou betekent dit dat je beide namen kunt tegenkomen. De opleidingen worden verzorgd door FOI, waardoor je de naam FOI bijvoorbeeld tegenkomt in het studiemateriaal en tijdens klassikale trainingen. In ondersteunende communicatie kun je de naam Lindenhaeghe tegenkomen, bijvoorbeeld als afzender van sommige e-mails en in onze voorwaarden. 

Opleidingen voor professionals
FOI is hét opleidingsinstituut voor financiële en vastgoed professionals in de zakelijke dienstverlening, non-profit sector en het bedrijfsleven.

Blijf op de hoogte van nieuwe ervaringen

Er zijn nog geen ervaringen.

Deel je ervaring

Heb je ervaring met deze cursus? Deel je ervaring en help anderen kiezen. Als dank voor de moeite doneert Springest € 1,- aan Stichting Edukans.

Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.

Download gratis en vrijblijvend de informatiebrochure

(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)

Heb je nog vragen?

(optioneel)

Aanmelden voor nieuwsbrief

We slaan je gegevens op om je via e-mail en evt. telefoon verder te helpen.
Meer info vind je in ons privacybeleid.