Agile Foundation

Niveau
Tijdsduur
Startdatum en plaats
Logo van Forsa Advies
Opleiderscore: starstarstarstarstar_half 8,8 Forsa Advies heeft een gemiddelde beoordeling van 8,8 (uit 407 ervaringen)

Tip: meer info over het programma, startdatum, prijs, en inschrijven? Download de brochure!

8,7
Gemiddeld cijfer voor Agile Foundation
Gebaseerd op 6 ervaringen Lees alle ervaringenchevron_right
starstarstarstarstar_border
Hans van Waveren
Applicatiebeheerder
8
Agile Foundation

"Tijdens de training werden een aantal praktische oefeningen gedaan die het Agile proces verduidelijkten, o.a. het bouwen van een knikkerbaan van papier. Dit gaf een goed beeld hoe de Agile processen werken, en maakten de cursus erg afwisselend, waardoor de concentratie steeds op niveau bleef." - 30-01-2019 12:27

"Tijdens de training werden een aantal praktische oefeningen gedaan die het Agile proces verduidelijkten, o.a. het bouwen van een knikkerbaan… alles lezen - 30-01-2019 12:27

Startdata en plaatsen

Forsa Advies, Laan van Zuid Hoorn 31 RIJSWIJK
8 nov. 2019 tot 15 nov. 2019
Toon rooster
event 8 november 2019, 09:00-17:00, Trainingsdag 1
event 15 november 2019, 09:00-17:00, Trainingsdag 2

Beschrijving

Onze missie is Nederland beter maken in het projecten.

Hiertoe bieden we u effectieve trainingen, advies, begeleiding en coaching. Neemt u voor een op maat gemaakt advies voor uw organisatie en uw leerdoelen vrijblijvend contact op met ons.

De Agile Foundation is een uitstekende introductie tot het gedachtengoed van Agile waarin Scrum een hoofdrol speelt maar waarin u ook kennis maakt met andere Agile concepten.

U kunt deze training gebruiken om uzelf voor te bereiden op het Agile Foundation examen van het Agile Consortium of op het Professional Scrum Master examen van Scrum.org. 

De training biedt bovendien een perfecte basis voor Scrum Masters. Een Scrum Master treedt op als 'facilitator' van het Scrum team. Hij/zij zorgt er voor dat het Scrum Team niets in de weg staat om goed werk te verrichten. Ook coacht de Scrum Master het Scrum Team op hun weg naar een goed, zelf organiserend team.

Veel organisaties overwegen om Scrum t…

Lees de volledige beschrijving

Veelgestelde vragen

Heb je een vraag? Onze adviseurs helpen je graag. Bel ons op 085 7440830 of e-mail naar info@springest.nl.

Onze missie is Nederland beter maken in het projecten.

Hiertoe bieden we u effectieve trainingen, advies, begeleiding en coaching. Neemt u voor een op maat gemaakt advies voor uw organisatie en uw leerdoelen vrijblijvend contact op met ons.

De Agile Foundation is een uitstekende introductie tot het gedachtengoed van Agile waarin Scrum een hoofdrol speelt maar waarin u ook kennis maakt met andere Agile concepten.

U kunt deze training gebruiken om uzelf voor te bereiden op het Agile Foundation examen van het Agile Consortium of op het Professional Scrum Master examen van Scrum.org. 

De training biedt bovendien een perfecte basis voor Scrum Masters. Een Scrum Master treedt op als 'facilitator' van het Scrum team. Hij/zij zorgt er voor dat het Scrum Team niets in de weg staat om goed werk te verrichten. Ook coacht de Scrum Master het Scrum Team op hun weg naar een goed, zelf organiserend team.

Veel organisaties overwegen om Scrum toe te passen of werken al op deze basis. Hoewel Scrum oorspronkelijk is ontstaan in software ontwikkeling, zien we steeds meer toepassing buiten dit vakgebied. Het maken van onder meer lesmateriaal, marketing materiaal, procesbeschrijvingen en prototypen kan eveneens op een Agile manier gedaan worden.

Waarom een Agile Foundation training volgen bij Forsa Advies?

 • Wij zorgen altijd voor de beste trainers: met uitgebreide kennis van de praktijk én uitstekende didactische vaardigheden, boeiend om naar te luisteren en met passie voor hun vak en uw resultaten. Zij hebben jarenlange ervaring in Agile werken met en het begeleiden van Scrum teams in de praktijk. Zelf zijn zij gecertificeerd Agile Master.
 • Onze trainingen worden door deelnemers gewaardeerd met een rapportcijfer 8.9 op Springest.nl.
 • Een uitstekende examenvoorbereiding en een hoog slagingspercentage.
 • Uiteraard doen we er alles aan om de training van uw keuze door te laten gaan. Mocht een training weinig deelnemers kennen, dan nemen we contact met u op om te overleggen, en bieden u dan een oplossing waarmee u tevreden bent.

Voor wie is deze Agile Foundation training?

 • U bent Scrum Master, Product Owner of een specialistisch lid van een projectteam dat op Agile basis werkt, of u gaat binnenkort in deze rol aan de slag.
 • U bent projectmedewerker, projectondersteuner, projectadviseur, projectplanner of medewerker van een project, programma en portfolio support office en u wilt meer weten over werken op een Agile wijze in projecten.
 • U bent als kwaliteitsfunctionaris op zoek naar een basisbegrip van Agile.

Er zijn geen specifieke certificaten nodig als voorkennis. Voldoet u niet aan het profiel en heeft u wel interesse in deze training? Wij adviseren u graag.

Leerdoelen van de Agile Foundation training

Na het volgen van deze training:

 • bent u in staat uit te leggen wat Agile is, wat de voordelen hiervan zijn, welke randvoorwaarden er gelden, wat de valkuilen en succesfactoren zijn.
 • kent u de belangrijkste vormen van Agile werken, kent u de principes, de rollen en artefacten
 • bent u voorbereid op het examen. Er is ook aanvullende zelfstudie nodig. Zie hiervoor ook de informatie van het Agile Consortium of Scrum.org.

Duur, data, locatie en prijzen voor de Agile Foundation training

Deze training bestaat uit twee dagen of vier avonden les. De tijd tussen de bijeenkomsten kunt u gebruiken om het geleerde te laten bezinken en toe te passen in de praktijk. Data, locaties en prijzen vindt u op onze website onder de tab ‘Lesdata & Inschrijven’.

De trainingsprijs is inclusief lesmateriaal, een goede leslocatie met voldoende en veelal gratis/betaalbare parkeergelegenheid en een vergaderarrangement. Dit arrangement bestaat voor een dagtraining uit een lunch, koffie, thee, water en frisdrank. Voor een avondtraining bestaat dit arrangement uit koffie, thee, water en frisdrank.

Het Agile Foundation examen van het Agile Consortium of het Professional Scrum Master I examen van Scrum.org kunt u zelf separaat boeken. De prijzen van deze examens zijn respectievelijk ongeveer € 175 of 150 US dollar wanneer u het betreffende examen zelf boekt. Wanneer u ons vraagt om deze voor u te boeken en door te belasten, rekenen wij hiervoor € 25 administratiekosten naast de prijs van de examens. 

Alle genoemde prijzen zijn exclusief btw.

Onderwerpen Agile Foundation training

De training bestaat uit een gedeelte theorie, interactie en oefeningen aan de hand van een casus waarin u in een subgroep met de behandelde materie aan de slag gaat. Onderwerpen die tijdens de training aan bod komen:

 • Inleiding in Agile - relatie met Lean, Scrum, DSDM, XP, RUP, Kanban, enz.
 • Inleiding in Scrum
 • Scrum versus Traditioneel en wat betekent 'Waterval?'
 • Opbouw Scrum
 • Rollen in Scrum
 • Gebeurtenissen in Scrum
 • Hoe speelt u planningspoker?
 • Artefacten in Scrum
 • Aan de slag met eigen casus
 • Examenvoorbereiding
 • Evaluatie & hoe gaat u nu verder?
 • Afsluiting

Studiebelasting en lesmethode Agile Foundation training

De studiebelasting bedraagt enkele uren voorbereiding per les buiten de lesuren, en studie voor het examen na afloop van de training. De studiebelasting is in totaal circa 16 uur buiten de lesuren. De beide exameninstituten geven aan dat onderdeel van de voorbereidingen is om ook zelf zo veel mogelijk op zoek te gaan naar kennis over Agile op internet, in lezingen of andere evenementen, boeken, door over Agile te praten met anderen, enzovoorts.

Trainingsmateriaal Agile Foundation training 

Het trainingsmateriaal bestaat uit een lesmap met in kleur afgedrukte presentatieslides, een casus, opgaven en antwoordenindicaties.

Daarnaast ontvangt u het lesboek “Agile pocket guide voor wendbare organisaties”. Dit boek is geschreven door R. de Groot e.a. Het boek is uitgegeven door Van Haren Publishing. Het lesboek is in de trainingsprijs inbegrepen.              

Examen en certificaten

Na afloop bent u grotendeels voorbereid op het examen van uw keuze.

Het Agile Foundation examen bestaat uit 60 multiple choice vragen met elk 4 antwoordmogelijkheden, en duurt 60 minuten. Het examen is Engelstalig. Voor open rooster trainingen vindt het examen plaats op locatie bij het Agile Consortium op kantoor op afspraak op locatie in onder meer Voorthuizen. Bij in-company trainingen kunnen we dit examen ook op de leslocatie organiseren. Zie voor nadere informatie hierover de website van het Agile Consortium.

Het Professional Scrum Master I examen kunt u online doen zonder toezicht. U maakt 80 vragen in 60 minuten. Bij 85% of meer goed, bent u geslaagd. Het examen is in het Engels. Zie voor meer informatie Scrum.org.

U ontvangt een Forsa Advies certificaat van deelname en een (digitaal) certificaat van het betreffende exameninstituut bij het slagen voor het examen.

In-company en maatwerk Agile Foundation

Deze training en het bijbehorende examen kunnen wij in-company verzorgen. Leslocatie, lesdata en lestijden in overleg. Ook is maatwerk mogelijk in de vorm van een casus op maat en/of het toevoegen van modules in vaardigheden en technieken. Vanaf vier deelnemers is het interessant om in-company te overwegen. Wij maken hiervoor graag een offerte.

Vervolgtrainingen ná Agile Foundation

Na het volgen van deze training kunt u uw kennis en inzichten verder verdiepen en meer praktijkgericht aan de slag in de Agile Practitioner of Professional Scrum Master II training.

Programma Agile Foundation

Uiteraard vullen we ook de training op Agile wijze in:

 • Kennismaking
 • Oefening: Criteria voor Succes
 • Inleiding in Agile
 • Inleiding in Scrum
 • Oefening: De Knoop
 • Scrum versus Traditioneel (Waterval)
 • Oefening: Dobbelsteen
 • Opbouw van Scrum
 • Oefening: De Marshmallow
 • Rollen in Scrum
 • Oefening: De Baan
 • Gebeurtenissen in Scrum
 • Oefening: De Dominosteen
 • Gebeurtenissen in Scrum (vervolg)
 • Oefening: Planningspoker
 • Artefacten van Scrum
 • De laatste uitdaging (eigen case)
 • Examenvoorbereiding

Bij afsluiting / opstart les:

 • Tussentijdse evaluatie & Wat gaat u de komende periode doen?
 • Herhaling Scrum & waar bent u tegen aan gelopen?
 • Eindvaluatie & Hoe gaat u nu verder?
 • Afsluiting

 

2017-05

8,7
Gemiddeld cijfer voor Agile Foundation
Gebaseerd op 6 ervaringen
starstarstarstarstar_border
Hans van Waveren
Applicatiebeheerder
8
Agile Foundation

"Tijdens de training werden een aantal praktische oefeningen gedaan die het Agile proces verduidelijkten, o.a. het bouwen van een knikkerbaan van papier. Dit gaf een goed beeld hoe de Agile processen werken, en maakten de cursus erg afwisselend, waardoor de concentratie steeds op niveau bleef." - 30-01-2019 12:27

"Tijdens de training werden een aantal praktische oefeningen gedaan die het Agile proces verduidelijkten, o.a. het bouwen van een knikkerbaan… alles lezen - 30-01-2019 12:27

starstarstarstar_halfstar_border
Hazelhoff
7
Agile Foundation

"Ik heb daar al een evaluatieformulier ingevuld, daar heb ik al mijn op- en aanmerkingen gegeven. Zie evaluatieformulier. tweede dag was teveel theorie en te weinig praktijk in mijn beleving. daardoor geen hele energieke dag" - 30-01-2019 09:32

"Ik heb daar al een evaluatieformulier ingevuld, daar heb ik al mijn op- en aanmerkingen gegeven. Zie evaluatieformulier. tweede dag was teve… alles lezen - 30-01-2019 09:32

Saskia Schijf
starstarstarstarstar
Saskia Schijf
Project and Programme Manager
10
Agile Foundation

"Hele fijne Agile foundation training waarbij meerdere smaken van Agile voorbij kwamen. Hierdoor kreeg je een goed beeld van wat er nu toch allemaal Agile is. Heel prettig was dat er pragmatisch naar Agile gekeken wordt waardoor voor-, en nadelen belicht werden met een flair van: 'doe nou maar normaal, dan doe je al gek genoeg' Verder werd de training lekker afgewisseld met wat oefeningen waardoor je zelf ook even kon proeven van de Agile methode." - 29-05-2018 11:27

"Hele fijne Agile foundation training waarbij meerdere smaken van Agile voorbij kwamen. Hierdoor kreeg je een goed beeld van wat er nu toch a… alles lezen - 29-05-2018 11:27

Ed Krommenhoek
starstarstarstarstar_half
Ed Krommenhoek
Senior Project of Program manager (beschikbaar / available voor nieuwe opdracht)
9
Agile Foundation

"De Forsa-trainer gaf heldere uitleg en had een goede planning. Kan boeiend vertellen en uitleggen over zijn brede ervaringen met aigle. Het lesmateriaal is goed verzorgd evenals de locatie en de algemene voorzieningen. De examentraining was uitvoerig. " - 24-05-2017 13:36

"De Forsa-trainer gaf heldere uitleg en had een goede planning. Kan boeiend vertellen en uitleggen over zijn brede ervaringen met aigle. Het … alles lezen - 24-05-2017 13:36

starstarstarstarstar
Albert Toet
Projectmanager
10
Agile Foundation

"De trainer is een ervaren praktijkman die al jaren bezig is met Agile. Ik vind het fijn dat hij in zijn praktijk allerlei teams begeleidt als Agile coach.
De training zit vol oefeningen waar in je zelf kunt ervaren dat het werkt en hoe het werkt. Tussen de lessen door had ik steeds allerlei ideeën over hoe ik mijn eigen werk handiger kon indelen.
Erg leuk!" - 09-12-2016 16:59

"De trainer is een ervaren praktijkman die al jaren bezig is met Agile. Ik vind het fijn dat hij in zijn praktijk allerlei teams begeleidt al… alles lezen - 09-12-2016 16:59

starstarstarstarstar_border
Wim Vijverberg
Programma/procesmanager
8
Agile Foundation

"Ik heb de Agile Foundation gevolgd bij Forsa Advies. Door de beperkte groepsgrootte kon er prima geinteracteerd worden met de trainer en zijn veel zaken uitvoerig aan de orde geweest. De trainer heeft kosten noch moeite gespaard. Er kan wellicht iets minder aandacht worden besteed aan spellen/oefeningen en iets meer aan het doorspreken van (veel) voorkomende situaties in scrum teams en binnen de 3 belangrijkste rollen. Daar was het examen grotendeels op gebaseerd.
De verzorging en accommodatie van Forsa waren prima." - 30-06-2016 14:52

"Ik heb de Agile Foundation gevolgd bij Forsa Advies. Door de beperkte groepsgrootte kon er prima geinteracteerd worden met de trainer en zij… alles lezen - 30-06-2016 14:52

Heb je een vraag? Onze adviseurs helpen je graag. Bel ons op 085 7440830 of e-mail naar info@springest.nl.

Download gratis en vrijblijvend de informatiebrochure

Aanhef
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
infoEr is een telefoonnummer vereist om deze informatieaanvraag in behandeling te nemen. (optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)

Heeft u nog vragen?

(optioneel)
We slaan je gegevens op om je via e-mail en evt. telefoon verder te helpen.
Meer info vind je in ons privacybeleid.