Agile Scrum Product Owner

Niveau
Tijdsduur
Locatie
Op locatie
Startdatum en plaats

Agile Scrum Product Owner

Forsa Advies
Logo van Forsa Advies
Opleiderscore: starstarstarstarstar_half 8,9 Forsa Advies heeft een gemiddelde beoordeling van 8,9 (uit 580 ervaringen)

Tip: meer info over het programma, prijs, en inschrijven? Download de brochure!

9,5
Gemiddeld cijfer voor Agile Scrum Product Owner
Gebaseerd op 2 ervaringen Lees alle ervaringenchevron_right
Tanja van den Akker
starstarstarstarstar_half
Tanja van den Akker
9
Agile Scrum Product Owner

"De trainer, Maarten, heeft een plezierige, rustige en toch energieke aanpak. Zijn uitgebreide ervaring als trainer en in de praktijk voegen waarde toe aan de training. De Product Owner training, lesmaterialen en het examen in het open rooster zijn in het Nederlands voor wie niet uit de voeten kan met Engelstalige materialen. En doordat de training door EXIN is geaccrediteerd is het certificaat dat ik hoop te halen door te slagen voor het EXIN Agile Scrum Product Owner examen, ook echt wat waard." - 09-09-2020 00:00

"De trainer, Maarten, heeft een plezierige, rustige en toch energieke aanpak. Zijn uitgebreide ervaring als trainer en in de praktijk voegen … alles lezen - 09-09-2020 00:00

Startdata en plaatsen

placeForsa Advies - Rijswijk, Laan van Zuid Hoorn 31 RIJSWIJK
20 nov. 2023 tot 27 nov. 2023
Toon rooster
event 20 november 2023, 09:00-17:00, Forsa Advies - Rijswijk, Laan van Zuid Hoorn 31 RIJSWIJK, -
event 27 november 2023, 09:00-17:00, Forsa Advies - Rijswijk, Laan van Zuid Hoorn 31 RIJSWIJK, -
placeForsa Advies - Rijswijk, Laan van Zuid Hoorn 31 RIJSWIJK
22 jan. 2024 tot 29 jan. 2024
Toon rooster
event 22 januari 2024, 09:00-17:00, Forsa Advies - Rijswijk, Laan van Zuid Hoorn 31 RIJSWIJK, -
event 29 januari 2024, 09:00-17:00, Forsa Advies - Rijswijk, Laan van Zuid Hoorn 31 RIJSWIJK, -
placeForsa Advies - Rijswijk, Laan van Zuid Hoorn 31 RIJSWIJK
5 mrt. 2024 tot 12 mrt. 2024
Toon rooster
event 5 maart 2024, 09:00-17:00, Forsa Advies - Rijswijk, Laan van Zuid Hoorn 31 RIJSWIJK, -
event 12 maart 2024, 09:00-17:00, Forsa Advies - Rijswijk, Laan van Zuid Hoorn 31 RIJSWIJK, -
placeForsa Advies - Rijswijk, Laan van Zuid Hoorn 31 RIJSWIJK
15 mei. 2024 tot 22 mei. 2024
Toon rooster
event 15 mei 2024, 09:00-17:00, Forsa Advies - Rijswijk, Laan van Zuid Hoorn 31 RIJSWIJK, -
event 22 mei 2024, 09:00-17:00, Forsa Advies - Rijswijk, Laan van Zuid Hoorn 31 RIJSWIJK, -

Beschrijving

Onze missie is Nederland beter maken in het projecten.

Hiertoe bieden we u effectieve trainingen, advies, begeleiding en coaching. Neemt u voor een op maat gemaakt advies voor uw organisatie en uw leerdoelen vrijblijvend contact op met ons.

Beschrijving Agile Scrum Product Owner training

Het merendeel van de Nederlandse organisaties past inmiddels een vorm van Agile werken toe. Een belangrijke succesfactor hierin is een competente Product Owner.

De Product Owner geeft richting, beslist en zorgt ervoor dat het Scrum-team toewerkt naar het behalen van de doelstellingen. De Product Owner is actief betrokken bij het team. Een succesvolle Product Owner communiceert duidelijk met het team en luistert zorgvuldig naar de argumenten van het team en kan zo de juiste prioriteiten stellen. Binnen de context van de hoofddoelen van de organisatie verschaft de Product Owner niet alleen de visie, maar stelt ook de grenzen waarbinnen deze vis…

Lees de volledige beschrijving

Veelgestelde vragen

Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.

Nog niet gevonden wat je zocht? Bekijk deze onderwerpen: Scrum Product Owner, Scrum, Agile (algemeen), Scrum Master en Kanban.

Onze missie is Nederland beter maken in het projecten.

Hiertoe bieden we u effectieve trainingen, advies, begeleiding en coaching. Neemt u voor een op maat gemaakt advies voor uw organisatie en uw leerdoelen vrijblijvend contact op met ons.

Beschrijving Agile Scrum Product Owner training

Het merendeel van de Nederlandse organisaties past inmiddels een vorm van Agile werken toe. Een belangrijke succesfactor hierin is een competente Product Owner.

De Product Owner geeft richting, beslist en zorgt ervoor dat het Scrum-team toewerkt naar het behalen van de doelstellingen. De Product Owner is actief betrokken bij het team. Een succesvolle Product Owner communiceert duidelijk met het team en luistert zorgvuldig naar de argumenten van het team en kan zo de juiste prioriteiten stellen. Binnen de context van de hoofddoelen van de organisatie verschaft de Product Owner niet alleen de visie, maar stelt ook de grenzen waarbinnen deze visie moet worden gerealiseerd moet.

De Agile Scrum Product Owner training is een goede voorbereiding op de rol van Product Owner. Je krijgt een stevige theoretische basis met betrekking tot Agile en Scrum in het algemeen en de rol van Scrum Product Owner in het bijzonder. Naast de theorie train je je vaardigheden en krijg je werkvormen aangereikt waarmee  je direct in de praktijk aan de slag kunt.

Je kunt deze training gebruiken om je voor te bereiden op het Agile Scrum Product Owner examen van EXIN.

Waarom een Agile Scrum Product Owner training volgen bij Forsa Advies?

 • Je volgt je training bij een door EXIN geaccrediteerde opleider. Dat betekent dat je kunt rekenen op up-to-date lesmateriaal, vakkundige trainers en een uitstekende dienstverlening rondom de training.
 • Wij zorgen altijd voor de beste trainers: met uitgebreide kennis van de praktijk én geweldige didactische vaardigheden, boeiend om naar te luisteren en met passie voor hun vak en jouw resultaten.
 • Onze trainingen worden door deelnemers gewaardeerd met een rapportcijfer 8.9 op vergelijkingssites.
 • Een effectieve examenvoorbereiding en een hoog slagingspercentage.

Voor wie?

De Agile Scrum Product Owner training is voor jou als je als Product Owner richting geeft of gaat geven aan een Scrum-team. Ook als je meer inzicht wilt in de kennis en vaardigheden die je nodig hebt om de Product Owner rol te vervullen, bijvoorbeeld als je zelf Scrum Master bent, is deze training waardevol. 

Het is niet noodzakelijk maar wel aan te bevelen om over kennis te beschikken op het niveau van Agile Scrum Foundation of vergelijkbaar. Voldoe je niet aan het profiel en heb je wel interesse in deze training? Wij adviseren je graag.

Leerdoelen

Na het volgen van deze training:

 • ben je in staat uit te leggen wat het begrip Agile inhoudt en wat de voordelen hiervan zijn.
 • weet je welke randvoorwaarden er gelden en wat de valkuilen en succesfactoren zijn bij het toepassen van de Agile werkwijze.
 • ken je de taken en verantwoordelijkheden van iedere Scrum rol, in het bijzonder de rol van Product Owner.
 • kun je een productvisie & roadmap voor een service of een product opstellen.
 • kun je de Product Backlog beheren.
 • ken je het begrip waarde toevoegen en de toepassing daarvan.
 • ben je voorbereid op het officiële Agile Scrum Product Owner examen.

Onderwerpen en programma

Deze training bestaat uit twee dagen les. De tijd tussen de bijeenkomsten kun je gebruiken om het geleerde te laten bezinken en toe te passen in de praktijk. De training bestaat uit een gedeelte theorie, interactie en oefeningen. Aan de hand van een casus voeren we een eenvoudig Scrum-traject uit, waarin de deelnemers de gelegenheid krijgen de rol van Product Owner op zich te nemen.

Onderwerpen die tijdens de training aan bod komen:

 • Inleiding in Agile – relatie met o.a. Lean, Scrum, DSDM, XP en Kanban.
 • Inleiding in Scrum: gebeurtenissen, rollen en artefacten.
 • De rol van Product Owner: visionair, planner en communicator.
 • Optimaliseren van de waarde:
  • Visie
  • Product Backlog vullen en onderhouden
  • Prioriteren
  • Epics & User stories
  • Monitoren van de waarde
 • Complexe projecten: Product Backlog in een geschaalde omgeving, opschalen van de rol van Product Owner.
 • Agile Scrum Product Owner examenvoorbereiding.
 • Evaluatie & hoe ga je nu verder?
 • Afsluiting

Studiebelasting en lesmethode

De studiebelasting bestaat uit voorbereiding per les en studie voor het examen na afloop van de training. De studiebelasting is in totaal circa 16 uur buiten de lesuren.

Trainingsmateriaal

Het trainingsmateriaal bestaat de Nederlandstalige presentatie, het EXIN Handbook for Scrum Masters and Product Owners (pdf), de presentatie, oefeningen en Nederlandstalige oefenexamenvragen met antwoorden.

Examen en certificaten

Na afloop ben je grotendeels voorbereid op het examen. Na enige zelfstudie met behulp van het cursusmateriaal kun je deelnemen aan het examen.

Het Agile Scrum Product Owner examen bestaat uit 40 multiple choice vragen met elk vier antwoordmogelijkheden. Het examen duurt 90 minuten. Bij 26 of meer vragen of meer goed, ben je geslaagd.

Als je meedoet aan onze open rooster trainingen bestellen we een Nederlandstalig examen. Voor incompany trainingen is er een keuze tussen Nederlandstalig en Engelstalig examen.

Je ontvangt een Forsa Advies certificaat van deelname bij 75% of meer aanwezigheid en een digitaal certificaat van EXIN bij het slagen voor het examen.

Investering

De trainingsprijs is € 825. Deze prijs is inclusief lesmateriaal, een plezierige leslocatie met betaalbare parkeergelegenheid, goede bereikbaarheid met OV en een goed vergaderarrangement. Dit arrangement bestaat uit lunch, koffie, thee, water, frisdrank en lekkers. Allerlei dieetopties beschikbaar zoals vega(n).

De prijs van het Agile Scrum Product Owner examen is € 250. Je ontvangt van ons een voucher waarmee je online op een zelf gekozen tijdstip examen kunt doen. Alle genoemde prijzen zijn exclusief btw.

Incompany en maatwerk

Deze training en het bijbehorende examen kunnen wij op in-company basis verzorgen, dus bij jou op locatie en exclusief voor jou en je collega’s. Dat kan zowel in het Nederlands als Engels. Leslocatie, lesdata en lestijden in overleg. Ook is maatwerk mogelijk in de vorm van een casus op maat en/of het toevoegen van modules in vaardigheden en technieken. Examens kunnen eveneens in Nederlands of Engels en op papier of online. Vanaf vier deelnemers is het financieel aantrekkelijk om een incompany training te overwegen. Wij maken hiervoor graag een offerte.

Vervolgtrainingen

Afhankelijk van wat je wilt bereiken, kun je overwegen om ook de Scrum Master training te volgen en zo je kennis en vaardigheden in Scrum te verbreden. We denken graag met je mee aan de hand van jouw persoonlijke doelen. Neem contact met ons op voor een vrijblijvend gesprek.

2022-06-26 TvdA

9,5
Gemiddeld cijfer voor Agile Scrum Product Owner
Gebaseerd op 2 ervaringen
Tanja van den Akker
starstarstarstarstar_half
Tanja van den Akker
9
Agile Scrum Product Owner

"De trainer, Maarten, heeft een plezierige, rustige en toch energieke aanpak. Zijn uitgebreide ervaring als trainer en in de praktijk voegen waarde toe aan de training. De Product Owner training, lesmaterialen en het examen in het open rooster zijn in het Nederlands voor wie niet uit de voeten kan met Engelstalige materialen. En doordat de training door EXIN is geaccrediteerd is het certificaat dat ik hoop te halen door te slagen voor het EXIN Agile Scrum Product Owner examen, ook echt wat waard." - 09-09-2020 00:00

"De trainer, Maarten, heeft een plezierige, rustige en toch energieke aanpak. Zijn uitgebreide ervaring als trainer en in de praktijk voegen … alles lezen - 09-09-2020 00:00

starstarstarstarstar
Albert Toet
10
Agile Scrum Product Owner

"Training was inspirerend en werd in een kleine groep gegeven. Er was ruim voldoende tijd om eigen casu?stiek te bespreken. Ook fijn om met mede cursisten van gedachte te wisselen. De trainer Maarten Bordewijk heeft veel kennis van de materie. Kortom een training die zeker de moeite waard is om te volgen en meer inzicht geeft in de wereld van Agile werken en de rol van de Product Owner" - 04-09-2020 00:00

"Training was inspirerend en werd in een kleine groep gegeven. Er was ruim voldoende tijd om eigen casu?stiek te bespreken. Ook fijn om met m… alles lezen - 04-09-2020 00:00

Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.

Download gratis en vrijblijvend de informatiebrochure

(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)

Aanmelden voor nieuwsbrief

We slaan je gegevens op, en delen ze met Forsa Advies, om je via e-mail en evt. telefoon verder te helpen. Meer info vind je in ons privacybeleid.