Verandermanagement Practitioner

Niveau
Totale lesduur
Trainer
Tanja van den Akker
Startdatum en plaats
10
Gemiddeld cijfer voor Verandermanagement Practitioner
Gebaseerd op 2 ervaringen Lees alle ervaringenchevron_right
Ronald Reus
starstarstarstarstar
Ronald Reus
coach en senior accountmanager bij Dienst Uitvoering Onderwijs (DUO)
10
Verandermanagement Practitioner

"Iik heb de training in-company gedaan. Tanja heeft bij de intake naar onze doelen gevraagd en hier een training op maat voor gemaakt. Zij heeft ons met onze eigen casuïstiek voorbereid op het examen. Naast een 100% slagingspercentage hebben we zo heel veel ideeën van elkaar en van Tanja opgedaan die we direct in de praktijk kunnen toepassen. De toepassing van de theorie in de eigen praktijk is voor mij de meerwaarde van deze training.

Reactie van de opleider:

Hallo Ronald,

Superfijn om dit te horen. Hartelijk dank voor je mooie reactie en heel graag gedaan!

Groetjes, Tanja" - 07-07-2015 08:11

"Iik heb de training in-company gedaan. Tanja heeft bij de intake naar onze doelen gevraagd en hier een training op maat voor gemaakt. Zij he… alles lezen - 07-07-2015 08:11

Startdata en plaatsen

Aristo Zalen Utrecht, Brennerbaan 150 UTRECHT
15 jun. 2018 tot 22 jun. 2018
check_circle Start gegarandeerd
Toon rooster
event 22 juni 2018, 10:00-17:00, Trainingsdag 1
event 29 juni 2018, 09:30-12:00, Examen (optioneel)
Aristo Zalen Utrecht, Brennerbaan 150 UTRECHT
23 jul. 2018 tot 30 jul. 2018
Toon rooster
event 23 juli 2018, 10:00-17:00, Trainingsdag 1
event 30 juli 2018, 09:30-12:00, Examen (optioneel)
Aristo Zalen Utrecht, Brennerbaan 150 UTRECHT
11 okt. 2018 tot 18 okt. 2018
Toon rooster
event 11 oktober 2018, 10:00-17:00, Trainingsdag 1
event 18 oktober 2018, 09:30-12:00, Examen (optioneel)
Forsa Advies, Laan van Zuid Hoorn 31 RIJSWIJK
11 okt. 2018 tot 18 okt. 2018
Toon rooster
event 11 oktober 2018, 10:00-17:00, Trainingsdag 1
event 18 oktober 2018, 09:30-12:00, Examen (optioneel)
Forsa Advies, Laan van Zuid Hoorn 31 RIJSWIJK
4 dec. 2018 tot 11 dec. 2018
Toon rooster
event 4 december 2018, 10:00-17:00, Trainingsdag 1
event 11 december 2018, 09:30-12:00, Examen (optioneel)

Onze missie is Nederland beter maken in het projecten.

Hiertoe bieden we u effectieve trainingen, advies, begeleiding en coaching. Neemt u voor een op maat gemaakt advies voor uw organisatie en uw leerdoelen vrijblijvend contact op met ons.

Beschrijving

De wereld verandert voortdurend. Organisaties moeten steeds sneller op deze veranderingen kunnen inspelen. Dit vereist niet alleen een uitstekend projectmanagement, maar vraagt ook aandacht voor change management, oftewel verandermanagement. (Project)managers en directieleden vragen zich vaak af: ‘Hoe krijg ik ze mee?’

Deze Verandermanagement Practitioner biedt een compact vervolg op de Verandermanagement Foundation training. In de Practitioner training behandelen we met u de theorie en het toepassen van onderwerpen die uitsluitend gelden voor het Practitioner examen. Dat doen we bij voorkeur aan de hand van uw eigen casus en die van de andere deelnemers. Als onderdeel van de training kunt u…

Lees de volledige beschrijving

Veelgestelde vragen

Heb je een vraag? Onze leeradviseurs helpen je graag. Bel ons op 085 7440830 of e-mail naar info@springest.nl.

Onze missie is Nederland beter maken in het projecten.

Hiertoe bieden we u effectieve trainingen, advies, begeleiding en coaching. Neemt u voor een op maat gemaakt advies voor uw organisatie en uw leerdoelen vrijblijvend contact op met ons.

De wereld verandert voortdurend. Organisaties moeten steeds sneller op deze veranderingen kunnen inspelen. Dit vereist niet alleen een uitstekend projectmanagement, maar vraagt ook aandacht voor change management, oftewel verandermanagement. (Project)managers en directieleden vragen zich vaak af: ‘Hoe krijg ik ze mee?’

Deze Verandermanagement Practitioner biedt een compact vervolg op de Verandermanagement Foundation training. In de Practitioner training behandelen we met u de theorie en het toepassen van onderwerpen die uitsluitend gelden voor het Practitioner examen. Dat doen we bij voorkeur aan de hand van uw eigen casus en die van de andere deelnemers. Als onderdeel van de training kunt u bovendien het Practitioner examen afleggen, wat u een internationaal erkend certificaat kan opleveren.

Waarom een Change Management Practitioner training volgen bij Forsa Advies?

 • U volgt uw training bij een door APMG-International geaccrediteerde opleider. Dat betekent dat u kunt rekenen op up-to-date lesmateriaal, vakkundige trainers en een uitstekende dienstverlening rondom de training.
 • Deze Change Management certificering wordt verder erkend door het Change Management Institute (CMI) in Australië en de lesmaterialen worden erkend door de Association for Change Management Professionals (ACMP).
 • Onze trainingen worden door deelnemers gewaardeerd met een rapportcijfer 8.9 op Springest.nl.
 • Een uitstekende examenvoorbereiding en een hoog slagingspercentage.
 • Onze trainers combineren jarenlange ervaring uit de praktijk met uitstekende trainersvaardigheden.
 • Uiteraard doen we er alles aan om de training van uw keuze door te laten gaan. Mocht een training te weinig deelnemers kennen, dan nemen we contact met u op om te overleggen en bieden u dan een oplossing waarmee u tevreden bent.

Voor wie is de Verandermanagement Practitioner training?

U bent werkzaam als directielid, programmamanager, projectmanager, operationeel manager, portfoliomanager, verandermanager, change agent of adviseur in verandertrajecten.

Wij hebben de keuze gemaakt om een deel van de Practitioner examenonderwerpen reeds te behandelen in onze Verandermanagement Foundation training. Door deze opzet is de Foundation training erg inspirerend en interessant. Het betekent ook dat vooralsnog deze Practitioner module alleen geschikt is voor deelnemers die bij ons de Foundation hebben gevolgd.

Om mee te kunnen doen aan het Practitioner examen dient u te beschikken over het Change Management Foundation certificaat. Wanneer u deze voorkennis of het certificaat niet heeft, raden we u aan de Fasttrack te volgen. Voldoet u niet aan het profiel en heeft u wel interesse in deze trainingen? Wij adviseren u graag.

Leerdoelen Verandermanagement Practitioner training

Deze training richt zich op het vinden van de instrumenten om verandering in gang te zetten, door te voeren en te bestendigen. Bovendien bereiden we u voor op het Practitioner examen.

Daartoe behandelen we de volgende onderwerpen:

 • Handvatten voor opzet van een effectief trainingsprogramma in samenwerking met opleiders
 • Projectmanagement: veranderinitiatieven versus projecten en programma’s
 • Verandering bestendigen
 • Hefbomen en hefboom-werking in verandertrajecten
 • Adoptie op drie niveaus (Kelman)
 • Omslagpunt en kritieke massa in verandering
 • Vicieuze en virtuoze cycli
 • Drie elkaar versterkende systemen
 • Proefexamen Change Management Practitioner bespreken
 • Aan de slag met een praktijkcase

Duur, data, locatie en prijzen Verandermanagement Practitioner training

Deze training bestaat uit één lesdag van 10.30 - 17.00 uur met een separate datum voor het examen. Data, locaties en prijzen vindt u op onze website. De trainingsprijs is inclusief lesmateriaal, een goede leslocatie met voldoende en veelal gratis/betaalbare parkeergelegenheid en een vergaderarrangement. Dit arrangement bestaat voor een dagtraining uit een lunch, koffie, thee, water en frisdrank. Voor een avondtraining bestaat dit arrangement uit koffie, thee, water en frisdrank. Het Change Management Practitioner examen is optioneel en niet in de prijs inbegrepen. U kunt deze bijbestellen voor € 350. De examendatum vindt u bij de lesdata van de door u geselecteerde training op onze website.

Alle prijzen zijn exclusief btw.

Studiebelasting en lesmethode Verandermanagement Practitioner training

De studiebelasting bestaat uit voorbereiding op de lesdag en op het examen na de lesdag. Dit is in totaal ongeveer zestien uur buiten de lesuren, ervan uitgaande dat u nog maar net het Foundation examen heeft behaald. Heeft u langer geleden dit certificaat behaald, dan heeft u naar verwachting meer tijd nodig om uw Foundation kennis op te frissen.

De training is actief en afwisselend van opzet met een variatie aan werkvormen. U kunt hierbij onder andere denken aan interactieve plenaire discussies, in groepsverband vraagstukken oplossen en het behandelen van proefexamenvragen. Bij voorkeur brengt u een casus uit uw eigen praktijk in.

Trainingsmateriaal Verandermanagement Practitioner training

Het trainingsmateriaal bestaat uit een lesmap met de in kleur afgedrukte presentatie, een casus, opgaven en antwoordindicaties. Wij gaan er vanuit dat u het lesboek The Effective Change Manager's Handbook nog heeft van uw Foundation training. U kunt dit boek bijbestellen voor € 63. U heeft dit boek nodig bij het examen. Let op: de lesmap en het lesboek zijn in het Engels. Wij hebben hiervoor gekozen omdat het APMG-examen vooralsnog alleen in het Engels beschikbaar is. De training wordt in het Nederlands gegeven. In overleg met de deelnemers kan de training ook in het Engels plaatsvinden.

Examen en certificaten Verandermanagement Practitioner

Na afloop van de training in combinatie met het door u gedane huiswerk bent u voorbereid op het officiële Practitioner examen. Het Practitioner examen duurt 2,5 uur en bestaat uit 80 gesloten vragen en is Engelstalig. Elke vraag is 1 punt waard. U moet 40 punten of meer halen om te slagen. Dit is een open boek examen waarbij het door ons geleverde lesboek The Effective Change Manager's Handbook bij mag gebruiken. APMG-International heeft de exameneisen opgesteld en is verantwoordelijk hiervoor.

Forsa Advies kan het examen bij u afnemen na afloop van een training. Bij open inschrijvingen vindt het examen plaats op de leslocatie. Mocht de examendatum u niet schikken, neemt u dan tijdig contact met ons op voor een alternatief.

U ontvangt een Forsa Advies certificaat van deelname bij 75% of meer aanwezigheid. Het examen levert een internationaal erkend, digitaal certificaat op basis van erkenning door APMG, het Change Management Institute (CMI) in Australië en de Association of Change Management Professionals (ACMP) in de VS als Qualified Education Provider.

In-company en maatwerk Verandermanagement Practitioner training

Deze training en het bijbehorende examen kunnen wij in-company verzorgen. Leslocatie, lesdata en lestijden in overleg. Ook is maatwerk mogelijk in de vorm van een casus op maat en/of het toevoegen van modules in vaardigheden en technieken. Vanaf vier deelnemers is het financieel aantrekkelijk om een in-company training te overwegen. Wij maken hiervoor graag een offerte.

Vervolgtrainingen ná Verandermanagement Practitioner training

Na het volgen van deze training kunt u uw kennis en inzichten verder verbreden in onze trainingen op het gebied van PRINCE2 of IPMA projectmanagement, MSP programmamanagement, MoP portfoliomanagement, M_o_R risicomanagement, enzovoorts. Neemt u contact met ons op voor een vrijblijvend advies.

PRINCE2, MSP, M_o_R and MoP are registered trademarks of AXELOS Limited. All rights reserved.

2018-02-26 TvdA

10
Gemiddeld cijfer voor Verandermanagement Practitioner
Gebaseerd op 2 ervaringen
Ronald Reus
starstarstarstarstar
Ronald Reus
coach en senior accountmanager bij Dienst Uitvoering Onderwijs (DUO)
10
Verandermanagement Practitioner

"Iik heb de training in-company gedaan. Tanja heeft bij de intake naar onze doelen gevraagd en hier een training op maat voor gemaakt. Zij heeft ons met onze eigen casuïstiek voorbereid op het examen. Naast een 100% slagingspercentage hebben we zo heel veel ideeën van elkaar en van Tanja opgedaan die we direct in de praktijk kunnen toepassen. De toepassing van de theorie in de eigen praktijk is voor mij de meerwaarde van deze training.

Reactie van de opleider:

Hallo Ronald,

Superfijn om dit te horen. Hartelijk dank voor je mooie reactie en heel graag gedaan!

Groetjes, Tanja" - 07-07-2015 08:11

"Iik heb de training in-company gedaan. Tanja heeft bij de intake naar onze doelen gevraagd en hier een training op maat voor gemaakt. Zij he… alles lezen - 07-07-2015 08:11

starstarstarstarstar
Ab Gideonse
10
Verandermanagement Practitioner

"Goede cursus met een goede balans tussen theorie en praktijkvoorbeelden. Trainer was inhoudelijk goed op de hoogte en kon tevens uit eigen ervaringen putten. Goede cursuslocatie (bereikbaarheid, verzorging). Aanrader voor iedereen die te maken heeft met veranderprocessen!" - 07-03-2015 10:15

"Goede cursus met een goede balans tussen theorie en praktijkvoorbeelden. Trainer was inhoudelijk goed op de hoogte en kon tevens uit eigen e… alles lezen - 07-03-2015 10:15

Tanja van den Akker - Mijn missie: Nederland beter maken in projecten
Tanja van den Akker
Mijn missie: Nederland beter maken in projecten
9

Heb je een vraag? Onze leeradviseurs helpen je graag. Bel ons op 085 7440830 of e-mail naar info@springest.nl.

Download gratis en vrijblijvend de informatiebrochure

Aanhef
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)