Basismodule privacy management: AVG / GDPR

Niveau
Tijdsduur
Trainer
Jan de Wit
Locatie
Op locatie
Startdatum en plaats

Basismodule privacy management: AVG / GDPR

Frijlande - instituut voor privacy management
Logo van Frijlande - instituut voor privacy management
Opleiderscore: starstarstarstarstar 9,5 Frijlande - instituut voor privacy management heeft een gemiddelde beoordeling van 9,5 (uit 18 ervaringen)

Tip: meer info over het programma, prijs, en inschrijven? Download de brochure!

Startdata en plaatsen

placeGroningen
11 mei. 2022
Toon rooster
event 11 mei 2022, 09:30, Groningen, Basismodule dag 1
event 18 mei 2022, 09:30, Groningen, Basismodule dag 2

Beschrijving

Opleidingen en trainingen privacy en informatiebeveiliging zowel op basis van open inschrijving als in-company 

Om organisaties te dwingen persoonsgegevens goed te beveiligen is in mei 2018 de Europese privacy wet Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) van kracht geworden.

De AVG geldt voor alle bedrijven en organisaties die persoonsgegevens vastleggen van personeel, klanten of de mensen aan wie zij een dienst verlenen. Ze moeten op een verantwoorde manier omgaan met deze persoonsgegevens en vastleggen welke gegevens zij verwerken, met welk doel, hoe lang zij die gegevens bewaren, dat zij de gegevens goed beveiligen en met wie ze de gegevens delen.

Vrijwel alle ondernemers hebben ermee te maken, ook zzp’ers en mkb. De wet geldt ook voor scholen, zorginstanties, verenigingen en stichtingen.

Lees de volledige beschrijving

Veelgestelde vragen

Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.

Opleidingen en trainingen privacy en informatiebeveiliging zowel op basis van open inschrijving als in-company 

Om organisaties te dwingen persoonsgegevens goed te beveiligen is in mei 2018 de Europese privacy wet Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) van kracht geworden.

De AVG geldt voor alle bedrijven en organisaties die persoonsgegevens vastleggen van personeel, klanten of de mensen aan wie zij een dienst verlenen. Ze moeten op een verantwoorde manier omgaan met deze persoonsgegevens en vastleggen welke gegevens zij verwerken, met welk doel, hoe lang zij die gegevens bewaren, dat zij de gegevens goed beveiligen en met wie ze de gegevens delen.

Vrijwel alle ondernemers hebben ermee te maken, ook zzp’ers en mkb. De wet geldt ook voor scholen, zorginstanties, verenigingen en stichtingen.

In de 2-daagse Basismodule privacy management wordt met behulp van het boek Privacy wijzer en het vijfstappenmodel van Frijlande een verbinding gemaakt tussen theorie en praktijk.

Doelgroep

Iedereen die meer wil weten over privacy en de AVG.

En voor degene die opgeleid wil worden tot privacy manager of Functionaris Gegevensbescherming (Data Protection Officer), maar nog twijfelt over deelname aan de registeropleiding post-hbo privacy management van Frijlande.

Toelatingseisen

Geen.

Leerdoelen

Er wordt geleerd hoe privacy vraagstukken in de eigen organisatie op een projectmatige en veranderkundige manier uitgevoerd kunnen worden. Hierbij wordt gebruik gemaakt van het door Frijlande ontwikkelde privacy management procesmodel en het 5-stappenmodel.

Het privacy management procesmodel

Om aan de AVG regelgeving te voldoen moeten technische en organisatorische maatregelen worden genomen, maar is ook de juiste mindset nodig bij zowel management als medewerkers.

Frijlande heeft daarom het privacy management procesmodel ontwikkeld.

Deze procesmatige werkwijze wordt uitgelegd in het boek “Privacy wijzer” en dit boek is de basis van de 2-daagse Basismodule privacy management.

Het privacy management procesmodel is bedoeld voor het opzetten, organiseren en uitvoeren van privacy management opdrachten met een projectmatig en veranderkundig karakter. Het model is toepasbaar voor zowel kleine opdrachten als voor omvangrijke projecten en kan sectorspecifiek gemaakt worden.

Het 5-stappen model van Frijlande

  1. Wat weet je over privacy management?
  2. Welke gegevens verwerkt jouw organisatie?
  3. Hoe heeft jouw organisatie privacy management geregeld?
  4. Wat moet nog georganiseerd worden om compliant te zijn?
  5. Wat ga jij voor jouw organisatie doen op het gebied van privacy?

Programma

In de 2-daagse Basismodule privacy management wordt kennisgemaakt met de basis van privacy management en aandacht besteed aan onder meer:

  • het Frijlande privacy management procesmodel
  • het Frijlande 5-stappenmodel
  • de wet AVG en de Uitvoeringswet AVG
  • informationele privacy
  • het verwerken van (bijzondere) persoonsgegevens
  • persoonsgegevens en risicoklassen
  • de rechten van betrokkenen
  • verwerker en verwerkingsverantwoordelijke
  • morele dilemma’s
  • privacy management en het belang van projectmanagement
  • privacy management en het belang van verandermanagement
  • de functies:
    • Functionaris Gegevensbescherming
    • privacy manager
    • informatiebeveiligingsfunctionaris
  • privacybeleid, privacyreglement en privacystatement
  • datalek
  • Data Protection Impact Assessment (DPIA)
  • dataminimalisatie
  • anonimiseren en pseudonimiseren

Tijdens de lesdagen is ook ruimte om praktijkvoorbeelden van de deelnemers te bespreken met de groep en docent.

Lesmateriaal

De Basismodule is inclusief lesmateriaal, het boek “Privacy wijzer”, koffie/thee en lunch.

Het lesmateriaal wordt zoveel mogelijk digitaal aangeboden. In het leslokaal is wifi aanwezig. Deelnemers aan de training krijgen toegang tot het Leerportaal op de website.

Bewijs van deelname

Na afronding ontvangt de deelnemer een digitaal bewijs van deelname.

Vervolg

Als na afronding van de Basismodule wordt ingeschreven voor de registeropleiding post-hbo privacy management, dan geeft Frijlande € 500 korting op de post-hbo opleiding. Voor de post-hbo opleiding is een hbo werk- en denkniveau vereist.

Blijf op de hoogte van nieuwe ervaringen

Er zijn nog geen ervaringen.

Deel je ervaring

Heb je ervaring met deze cursus? Deel je ervaring en help anderen kiezen. Als dank voor de moeite doneert Springest € 1,- aan Stichting Edukans.

Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.

Download gratis en vrijblijvend de informatiebrochure

Aanhef
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
We slaan je gegevens op, en delen ze met Frijlande - instituut voor privacy management, om je via e-mail en evt. telefoon verder te helpen. Meer info vind je in ons privacybeleid.