Post-hbo Information Security Management - CPION diploma (datasecurity - informatiemanagement)

Niveau
Tijdsduur
Trainer
Jan de Wit
Locatie
Op locatie
Startdatum en plaats
Logo van Frijlande - instituut voor privacy management
Opleiderscore: starstarstarstarstar 9,5 Frijlande - instituut voor privacy management heeft een gemiddelde beoordeling van 9,5 (uit 18 ervaringen)

Tip: meer info over het programma, prijs, en inschrijven? Download de brochure!

Startdata en plaatsen

placeGroningen
25 okt. 2021 tot 14 feb. 2022
check_circle Startgarantie
Toon rooster
event 25 oktober 2021, 09:30, Groningen, Dag 1
event 1 november 2021, 09:30, Groningen, Dag 2
event 8 november 2021, 09:30, Groningen, Dag 3
event 15 november 2021, 09:30, Groningen, Dag 4
event 22 november 2021, 09:30, Groningen, Dag 5
event 29 november 2021, 09:30, Groningen, Dag 6
event 6 december 2021, 09:30, Groningen, Dag 7
event 13 december 2021, 09:30, Groningen, Dag 8
event 20 december 2021, 09:30, Groningen, Dag 9
event 10 januari 2022, 09:30, Groningen, Dag 10
event 17 januari 2022, 09:30, Groningen, Dag 11
event 24 januari 2022, 09:30-16:00, Groningen, Dag 12
event 31 januari 2022, 09:30, Groningen, Dag 13
event 7 februari 2022, 09:30, Groningen, Dag 14
event 14 februari 2022, 09:00-18:00, Groningen, Examen

Beschrijving

Privacy en AVG opleidingen en trainingen, klassikaal en online 

De geaccrediteerde registeropleiding post-hbo Information Security Management (ISM) van Frijlande leidt op tot Information Security Management Professional (ISMP).

De opleiding heeft het predicaat registeropleiding gekregen van de Stichting Post-hbo (SPHBO), na een positief advies van de toetsingscommissie van het CPION, de centrale organisatie voor het toetsen, diplomeren en registreren van post initiële opleidingen.

Deelnemers die de opleiding succesvol afronden ontvangen een officieel erkend post-hbo diploma.

Organisaties zijn zich steeds bewuster van de risico’s van het werken met (privacy) gevoelige gegevens, waardoor het maken van afgewogen keuzes over de beveiliging ervan meer en m…

Lees de volledige beschrijving

Veelgestelde vragen

Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.

Privacy en AVG opleidingen en trainingen, klassikaal en online 

De geaccrediteerde registeropleiding post-hbo Information Security Management (ISM) van Frijlande leidt op tot Information Security Management Professional (ISMP).

De opleiding heeft het predicaat registeropleiding gekregen van de Stichting Post-hbo (SPHBO), na een positief advies van de toetsingscommissie van het CPION, de centrale organisatie voor het toetsen, diplomeren en registreren van post initiële opleidingen.

Deelnemers die de opleiding succesvol afronden ontvangen een officieel erkend post-hbo diploma.

Organisaties zijn zich steeds bewuster van de risico’s van het werken met (privacy) gevoelige gegevens, waardoor het maken van afgewogen keuzes over de beveiliging ervan meer en meer centraal komen te staan. Het zoeken naar een juiste balans tussen ‘het voldoen aan wet- en regelgeving’ en het zonder noemenswaardige stagnatie doorgang laten vinden van de primaire processen is voor organisaties een complex en uitdagend vraagstuk. Iedereen die hier, binnen zijn of haar organisatie, mee te maken heeft zal dit herkennen. Privacy en informatiebeveiliging worden vaak als ‘extra’ en als ballast gezien.

Informatiebeveiliging gaat niet alleen over het beschermen van persoonsgegevens, maar om het beschermen van alle informatie waarvan is vastgesteld dat deze een belangrijke waarde vertegenwoordigt voor een organisatie.

Het doel van de opleiding ISM is om u te leren hoe informatiebeveiligingsvraagstukken kunnen worden georganiseerd en uitgevoerd. De opleiding houdt rekening met verschillende type organisaties en de perspectieven mens, organisatie en techniek. De nadruk ligt op het beheersen van informatiebeveiliging en de daaraan gekoppelde vraagstukken als integraal onderdeel van de bedrijfsvoering en informatiehuishouding in samenhang met privacy.

Frijlande heeft de opleiding zo ontwikkeld dat deze is toe te passen op en in alle soorten organisaties. De opleiding onderscheidt zich van andere opleidingen door informatiebeveiligingsvraagstukken, projectmatig werken en verandermanagement met elkaar te combineren en is gericht op de praktijk.

Daarom heeft Frijlande haar opleiding dan ook de veel omvattende naam ‘Information Security Management’ gegeven en mogen de afgestudeerden van de opleiding zich ‘geregistreerd Information Security Management Professional’ noemen.

De opleiding werkt uitsluitend met deskundige docenten uit het werkveld, die er op gericht zijn u te begeleiden bij het maken van de vertaalslag van nieuwe kennis en inzichten, naar de praktijk van uw organisatie.

Doelgroep

De opleiding richt zich op privacy managers, informatiebeveiligingsfunctionarissen, interne compliance toezichthouders en adviseurs, projectmanagers en andere bij privacy en data security betrokken medewerkers.

Leerdoelen

In de opleiding ligt de nadruk op uw functioneren als Information Security Management Professional in een organisatie.

Na de opleiding heeft en kunt u:

 • kennis van relevante wet- en regelgeving en deze vertalen naar de eigen organisatie.
 • kennis van en inzicht in relevante ontwikkelingen op het gebied van gegevensbescherming en informatiebeveiliging.
 • gebruik maken van organisatorische en technische maatregelen en instrumenten die in het kader van gegevensbescherming en informatiebeveiliging genomen c.q. ingezet kunnen worden.
 • een proces ontwerpen en uitvoeren voor privacy en gegevensbescherming en informatiebeveiliging gerelateerde meldingen, klachten en incidenten.
 • zicht op de rollen, taken, verantwoordelijkheden, bevoegdheden en controles die bij informatiebeveiliging horen.
 • zicht op het adviseurschap dat bij informatiebeveiliging hoort.
 • zicht op de eigen persoonlijkheid en werk- en beïnvloedingsstijl om doelen te bereiken.
 • de doelen, persoonlijkheid en werk- en beïnvloedingsstijlen van anderen herkennen.
 • kennis van de grondbeginselen van projectmatig werken volgens de gekozen methodiek.
 • kennis van de grondbeginselen van verandermanagement volgens de gekozen methodiek.
 • kennis van het werkmodel om tot een eigen modus operandi te komen specifiek voor informatiebeveiliging en het managen daarvan en kunt u daar actief gebruik van maken.

Programma

U volgt hoor- en werkcolleges, neemt deel aan trainingen, groepsopdrachten en coaching en u bereidt zich op de bijeenkomsten voor door middel van zelfstudie. Tijdens de lesdagen:

 • Worden gastdocenten uitgenodigd, zoals een ethical hacker, die over hun ervaringen met informatiebeveiliging vertellen.
 • Krijgen de deelnemers de verandermanagementtraining “de sleutel tot zelfkennis”, waarin met behulp van het “Structogram” inzicht in de eigen persoonlijkheid en de eigen succes- en faalfactoren wordt verkregen en geleerd wordt de eigen persoonlijkheid beter te begrijpen.
 • Wordt een acteur ingezet ten behoeve van een praktijkcasus in een fictieve organisatie: er wordt dan geoefend om privacy vraagstukken te combineren met projectmatig werken en verandermanagement.

De eindopdracht is een opdracht die in de praktijk wordt uitgevoerd. De opleiding kan worden gecombineerd met een stage/werkervaringsplaats, waardoor de opleiding ook zeer geschikt is als omscholingstraject naar een kansrijk nieuw vakgebied.

Leerlijnen

Het curriculum heeft 3 leerlijnen:

 • Inhoudelijke leerlijn (weten en toepassen);
 • Persoonlijke ontwikkelingsleerlijn (weten, toepassen en sturen);
 • Praktijk leerlijn (weten, toepassen, sturen).

Blijf op de hoogte van nieuwe ervaringen

Er zijn nog geen ervaringen.

Deel je ervaring

Heb je ervaring met deze cursus? Deel je ervaring en help anderen kiezen. Als dank voor de moeite doneert Springest € 1,- aan Stichting Edukans.

Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.

Download gratis en vrijblijvend de informatiebrochure

Aanhef
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
We slaan je gegevens op, en delen ze met Frijlande - instituut voor privacy management, om je via e-mail en evt. telefoon verder te helpen. Meer info vind je in ons privacybeleid.