Post-hbo privacy management - CPION diploma - privacywetgeving | Data Protection Officer (DPO) | Functionaris Gegevensbescherming (FG)

Niveau
Tijdsduur
Trainer
Jan de Wit
Locatie
Op locatie
Startdatum en plaats
Logo van Frijlande - instituut voor privacy management
Opleiderscore: starstarstarstarstar 9,6 Frijlande - instituut voor privacy management heeft een gemiddelde beoordeling van 9,6 (uit 17 ervaringen)

Tip: meer info over het programma, prijs, en inschrijven? Download de brochure!

9,3
Gemiddeld cijfer voor Post-hbo privacy management - CPION diploma - privacywetgeving | Data Protection Officer (DPO) | Functionaris Gegevensbescherming (FG)
Gebaseerd op 10 ervaringen Lees alle ervaringenchevron_right
starstarstarstarstar_half
Carola Veenstra
Office manager privacy
9
Post-hbo privacy management - CPION diploma - privacywetgeving | Data Protection Officer (DPO) | Functionaris Gegevensbescherming (FG)

"Fijne, betrokken begeleider die ook veel praktijkvoorbeelden deelt. Het is een pittige opleiding die het vak goed weergeeft. De combinatie privacy met projectmanagement en verandermanagement heeft voor mij een meerwaarde omdat privacyvraagstukken altijd een verandercomponent in zich heeft en veel al projectmatig opgepakt wordt. Puur sec privacywetgeving zorgt er nog niet voor dat een organisatie ook compliant wordt." - 08-06-2021 09:15

"Fijne, betrokken begeleider die ook veel praktijkvoorbeelden deelt. Het is een pittige opleiding die het vak goed weergeeft. De combinatie p… alles lezen - 08-06-2021 09:15

Startdata en plaatsen

placeGroningen
9 sep. 2021 tot 13 jan. 2022
check_circle Startgarantie
Toon rooster
event 9 september 2021, 09:30-16:30, Groningen, Introductie
event 16 september 2021, 09:30-16:30, Groningen, Juridisch kader
event 23 september 2021, 09:30-16:30, Groningen, Juridisch kader
event 30 september 2021, 09:30-16:30, Groningen, Informatiebeveiliging
event 7 oktober 2021, 09:30-16:30, Groningen, Projectmanagement
event 14 oktober 2021, 09:30-16:30, Groningen, Verandermanagement + De Caluwé
event 4 november 2021, 09:30-16:30, Groningen, Privacy management procesmodel
event 11 november 2021, 09:30-16:30, Groningen, Simulatie privacy management casus
event 18 november 2021, 09:30-16:30, Groningen, Simulatie privacy management praktijkcasus
event 25 november 2021, 09:30-16:30, Groningen, Simulatie privacy management praktijkcasus
event 2 december 2021, 09:30-16:30, Groningen, Intervisie algemeen
event 9 december 2021, 09:30-16:30, Groningen, Intervisie project- en verandermanagement
event 16 december 2021, 09:30-16:30, Groningen, Intervisie juridisch kader + oefenen
event 23 december 2021, 09:30-16:30, Groningen, Examentraining
event 13 januari 2022, 09:00-17:00, Groningen, Examen

Beschrijving

Privacy en AVG opleidingen en trainingen, klassikaal en online 

Om organisaties te dwingen persoonsgegevens goed te beveiligen is in mei 2018 de Europese privacy wet Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) van kracht geworden.

De AVG geldt voor alle bedrijven en organisaties die persoonsgegevens vastleggen van personeel, van klanten, van de mensen aan wie zij een dienst verlenen. Zij hebben een verantwoordingsplicht, ze moeten bijvoorbeeld goed vastleggen welke gegevens zij verwerken, met welk doel, hoe lang zij die gegevens bewaren, dat zij de gegevens goed beveiligen en met wie ze de gegevens delen.

Vrijwel alle ondernemers hebben ermee te maken, ook zzp'ers en mkb. De wet geldt ook voor scholen, zorginstanties, verenigingen en stichtingen.

D…

Lees de volledige beschrijving

Veelgestelde vragen

Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.

Privacy en AVG opleidingen en trainingen, klassikaal en online 

Om organisaties te dwingen persoonsgegevens goed te beveiligen is in mei 2018 de Europese privacy wet Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) van kracht geworden.

De AVG geldt voor alle bedrijven en organisaties die persoonsgegevens vastleggen van personeel, van klanten, van de mensen aan wie zij een dienst verlenen. Zij hebben een verantwoordingsplicht, ze moeten bijvoorbeeld goed vastleggen welke gegevens zij verwerken, met welk doel, hoe lang zij die gegevens bewaren, dat zij de gegevens goed beveiligen en met wie ze de gegevens delen.

Vrijwel alle ondernemers hebben ermee te maken, ook zzp'ers en mkb. De wet geldt ook voor scholen, zorginstanties, verenigingen en stichtingen.

De Autoriteit Persoonsgegevens houdt toezicht op de naleving van de AVG en kan (zeer hoge) geldboetes uitdelen als de AVG wordt overtreden.

Omdat veel organisaties en bedrijven op grond van de AVG wetgeving verplicht zijn een Functionaris Gegevensbescherming (FG) / Data Protection Officer (DPO) in dienst te hebben of in te huren, is een vakgebied ontstaan met een goed arbeidsmarktperspectief.

De door het CPION geaccrediteerde registeropleiding Post-hbo privacy management van Frijlande leidt op tot FG/DPO/privacy manager en is ook zeer geschikt als omscholingstraject, omdat naast de opleiding een praktijkopdracht moet worden uitgevoerd via een werkervaringsplaats/stage. De praktijkopdracht kan uiteraard ook bij de eigen werkgever of bij bijvoorbeeld een vereniging plaatsvinden.

De opleiding van Frijlande is de enige door het CPION geaccrediteerde Post-hbo opleiding op het gebied van privacy in Nederland. Deelnemers aan de opleiding komen dan ook uit heel Nederland.

Het unieke in de opleidingen van Frijlande is, dat privacy management, project- en verandermanagement worden samengebracht.

Naast het schrijven van een afstudeerpaper over een opdracht die in de praktijk is uitgevoerd, wordt ook een schriftelijk examen gemaakt en volgt er een mondeling assessment.

Als alle 3 onderdelen succesvol zijn afgerond, krijgt de deelnemer het diploma van de Stichting Post HBO Nederland en wordt hij/zij opgenomen in het Landelijk CPION register en, indien gewenst, wordt zijn/haar naam ook vermeld in het Frijlande diplomaregister op de website van Frijlande geplaatst.

Voor de opleiding is een HBO werk- en denkniveau vereist.

Frijlande heeft een samenwerkingsverband met het UWV, Hanzehogeschool Groningen, HanzePro, ZorgpleinNoord en Triple Plus.

Vergoeding opleiding door UWV

Op zoek naar werk? Frijlande heeft een scholingsovereenkomst met het UWV (raamovereenkomst inkoopkader Scholing 2021). Als je een UWV uitkering ontvangt en een stageplek met baangarantie vindt, dan kan de opleiding worden vergoed door het UWV. Tijdens de opleiding moet een praktijkopdracht worden uitgevoerd via een werkervaringsplaats/stage. 

Informatiebijeenkomst

Meer weten over de opleiding? Bezoek een informatiebijeenkomst van Frijlande, in Groningen of live online. Op de hoogte gehouden worden over de eerstvolgende informatiebijeenkomst? Stuur een mail naar secretariaat@frijlande.nl

Corona maatregelen

Gezien de ontwikkelingen omtrent COVID-19, heeft Frijlande maatregelen genomen om de gezondheid van de aanwezigen bij klassikale lessen niet in gevaar te brengen. 

Optie

Een optie nemen op een plek in de eerstvolgende opleidingsgroep is mogelijk. 

Bij twijfel of op de Post-hbo opleiding bij je past, kan ook eerst de 2-daagse Basismodule worden gevolgd.

Als na het volgen van de Basismodule besloten wordt deel te nemen aan de Post-hbo opleiding, dan geeft Frijlande € 500 korting op de Post-hbo opleiding.

9,3
Gemiddeld cijfer voor Post-hbo privacy management - CPION diploma - privacywetgeving | Data Protection Officer (DPO) | Functionaris Gegevensbescherming (FG)
Gebaseerd op 10 ervaringen
starstarstarstarstar_half
Carola Veenstra
Office manager privacy
9
Post-hbo privacy management - CPION diploma - privacywetgeving | Data Protection Officer (DPO) | Functionaris Gegevensbescherming (FG)

"Fijne, betrokken begeleider die ook veel praktijkvoorbeelden deelt. Het is een pittige opleiding die het vak goed weergeeft. De combinatie privacy met projectmanagement en verandermanagement heeft voor mij een meerwaarde omdat privacyvraagstukken altijd een verandercomponent in zich heeft en veel al projectmatig opgepakt wordt. Puur sec privacywetgeving zorgt er nog niet voor dat een organisatie ook compliant wordt." - 08-06-2021 09:15

"Fijne, betrokken begeleider die ook veel praktijkvoorbeelden deelt. Het is een pittige opleiding die het vak goed weergeeft. De combinatie p… alles lezen - 08-06-2021 09:15

starstarstarstarstar
Sandra van Riet
Projectmanager gegevensbescherming
10
Post-hbo privacy management - CPION diploma - privacywetgeving | Data Protection Officer (DPO) | Functionaris Gegevensbescherming (FG)

"Tijdens de opleiding kwamen meerdere aspecten aan bod (privacy, security, projectmanagement en verandermanagement). Daarmee is het een complete opleiding, waarin veel ruimte is voor het bespreken van praktijksituatie.
Verschillende docenten en gastcolleges, waardoor de veelzijdigheid van het vakgebied worden benadrukt. " - 07-06-2021 11:58

"Tijdens de opleiding kwamen meerdere aspecten aan bod (privacy, security, projectmanagement en verandermanagement). Daarmee is het een compl… alles lezen - 07-06-2021 11:58

starstarstarstarstar
Leonie Porte
Compliance Officer
10
Post-hbo privacy management - CPION diploma - privacywetgeving | Data Protection Officer (DPO) | Functionaris Gegevensbescherming (FG)

"Een zeer praktijkgerichte en theoretisch goed onderbouwde opleiding. En dit in een vakgebied waar veel vraag is naar goed geïnformeerde mensen. De uitgebreide praktijkervaring van de vakdocenten maakt de opleiding nog concreter. Dit komt ook goed tot zijn recht in de simulatie tijdens de opleiding. Die voelt echt als een ‘snelkookpan’. Nu ik in het vakgebied ook aan het werk ben, merk ik dat de simulatie erg realistisch is! Als je dit kan combineren met een goede werkervaringsplek ben je na afloop klaar voor het werkveld." - 10-03-2020 13:19

"Een zeer praktijkgerichte en theoretisch goed onderbouwde opleiding. En dit in een vakgebied waar veel vraag is naar goed geïnformeerde mens… alles lezen - 10-03-2020 13:19

starstarstarstarstar_half
Folkert Voos
9
Post-hbo privacy management - CPION diploma - privacywetgeving | Data Protection Officer (DPO) | Functionaris Gegevensbescherming (FG)

"Opleiding waarbij theorie en praktijk worden behandeld door docenten met veel ervaring Er is veel ruimte voor inbreng van de studenten. Het verandermanagement is goed geïntegreerd in een procesmodel om bedrijven en organisaties AVG-proof te maken. Door middel van een praktijkopdracht breng je de theorie tijdens de opleiding ook al in de praktijk. Je krijgt goede feedback op jouw opdracht. Voor mij een bijzonder interessante en leerzame opleiding." - 02-09-2019 15:13

"Opleiding waarbij theorie en praktijk worden behandeld door docenten met veel ervaring Er is veel ruimte voor inbreng van de studenten. Het … alles lezen - 02-09-2019 15:13

Karin Smit
starstarstarstarstar_half
Karin Smit
Privacy Manager, Data Protection Officer (DPO), Functionaris Gegevensbescherming
9
Post-hbo privacy management - CPION diploma - privacywetgeving | Data Protection Officer (DPO) | Functionaris Gegevensbescherming (FG)

"De opleiding Privacy Management is in fasen opgedeeld. Niet alleen de juridische kaders worden behandeld, maar ook de projectmatige en verandermatige benadering. Dit gebeurt in zowel theorie als praktijk waardoor je het geleerde goed kunt toepassen.
De opleiding is inhoudelijk heel sterk. Vooral omdat er echt naartoe gewerkt wordt dat je zelfstandig als privacy professional kunt werken. Je krijgt hiervoor voldoende bagage mee.
De meeste trainers zijn inhoudelijk sterk en weten heel goed waar ze over praten. Vooral de juridische en projectmatige thema's zijn zeer goed getraind.
Ik zou deze opleiding absoluut aanbevelen!
" - 23-06-2018 15:50

"De opleiding Privacy Management is in fasen opgedeeld. Niet alleen de juridische kaders worden behandeld, maar ook de projectmatige en veran… alles lezen - 23-06-2018 15:50

Jan Dommerhold
starstarstarstarstar_half
Jan Dommerhold
Functionaris Gegevensbescherming | DPO
9
Post-hbo privacy management - CPION diploma - privacywetgeving | Data Protection Officer (DPO) | Functionaris Gegevensbescherming (FG)

"Ik ben zeer tevreden over de kwaliteit van deze opleiding. De inhoud is goed bruikbaar en het niveau is hoog.Het tempo van de opleiding is gezien het programma hoog te noemen. De begeleiding is goed en de locatie is prima. De studiemiddelen zijn goed verzorgd. " - 22-06-2018 08:27

"Ik ben zeer tevreden over de kwaliteit van deze opleiding. De inhoud is goed bruikbaar en het niveau is hoog.Het tempo van de opleiding is g… alles lezen - 22-06-2018 08:27

starstarstarstarstar_half
Harkema
Information Security Officer & Data Privacy Manager
9
Post-hbo privacy management - CPION diploma - privacywetgeving | Data Protection Officer (DPO) | Functionaris Gegevensbescherming (FG)

"Prima opleiding om je goed voor te bereiden op de rol van Functionaris Gegevensbescherming, Data Protection Officer, privacy manager of privacy consultant voor iemand met minstens HBO-niveau op gebied van recht, economie, bedrijfskunde of ICT." - 22-06-2018 07:11

"Prima opleiding om je goed voor te bereiden op de rol van Functionaris Gegevensbescherming, Data Protection Officer, privacy manager of priv… alles lezen - 22-06-2018 07:11

starstarstarstarstar
Bons
FG
10
Post-hbo privacy management - CPION diploma - privacywetgeving | Data Protection Officer (DPO) | Functionaris Gegevensbescherming (FG)

"Uitstekende mix van theorie en praktijk voor zowel privacy wetgeving als verandermanagement. De grootte van de groep is prima voor de praktijkopdrachten die regelmatig zijn ingebouwd in de opleiding. De docenten zijn zeer kundig en behulpzaam. Een echte aanrader!" - 21-06-2018 13:17

"Uitstekende mix van theorie en praktijk voor zowel privacy wetgeving als verandermanagement. De grootte van de groep is prima voor de prakti… alles lezen - 21-06-2018 13:17

starstarstarstarstar_half
Ger Wierenga
functionaris gegevensbescherming
9
Post-hbo privacy management - CPION diploma - privacywetgeving | Data Protection Officer (DPO) | Functionaris Gegevensbescherming (FG)

"Het integraal toepassen van Privacy management was voor mij heel leerzaam. Het rust de fg uit met een theoretisch kader dat praktisch zeer toepasbaar is. Dit aangevuld met kennis over de AVG, security en veranderkunde, maakte voor mij de opleiding compleet. Een aanrader!" - 06-02-2018 14:01

"Het integraal toepassen van Privacy management was voor mij heel leerzaam. Het rust de fg uit met een theoretisch kader dat praktisch zeer t… alles lezen - 06-02-2018 14:01

starstarstarstarstar_half
Jelmar Boorsma
ZZP-er
9
Post-hbo privacy management - CPION diploma - privacywetgeving | Data Protection Officer (DPO) | Functionaris Gegevensbescherming (FG)

"Door de combinatie van het juridisch kader, projectmanagement en verandermanagement krijg je als student een krachtig instrument waarmee je in zowel de rol van FG als die van privacy manager het geleerde in praktijk kunt brengen. Dit kan zowel voor een huidige werkgever zijn, maar ook in de detachering. De trainers zijn stuk voor stuk zeer gedreven en kundig en geven iedere student de (individuele) aandacht die nodig is om te slagen. Er wordt op zeer korte termijn gereageerd op vragen en de gebruikte locaties zijn prima verzorgd. Een aanrader voor iedereen die iets met privacy wil gaan doen!" - 06-02-2018 12:40

"Door de combinatie van het juridisch kader, projectmanagement en verandermanagement krijg je als student een krachtig instrument waarmee je … alles lezen - 06-02-2018 12:40

Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.

Download gratis en vrijblijvend de informatiebrochure

Aanhef
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
We slaan je gegevens op, en delen ze met Frijlande - instituut voor privacy management, om je via e-mail en evt. telefoon verder te helpen. Meer info vind je in ons privacybeleid.