Privacy (AVG), incasso en beslag- en executierecht

Niveau
Tijdsduur
Trainer
Vincent Dijkhof
Locatie
Op locatie
Startdatum en plaats
Logo van Frijlande - instituut voor privacy management
Opleiderscore: starstarstarstarstar 9,6 Frijlande - instituut voor privacy management heeft een gemiddelde beoordeling van 9,6 (uit 17 ervaringen)

Tip: meer info over het programma, prijs, en inschrijven? Download de brochure!

Startdata en plaatsen

placeGroningen
4 okt. 2021 tot 11 okt. 2021
Toon rooster
event 4 oktober 2021, 13:00-17:00, Groningen, AVG, incasso- en beslag- en executierecht dag 1
event 11 oktober 2021, 13:00-17:00, Groningen, AVG, incasso- en beslag- en executierecht dag 2

Beschrijving

Privacy en AVG opleidingen en trainingen, klassikaal en online 

Verwerken van persoonsgegevens bij incassowerkzaamheden en beslag- en executierecht

Het overgaan tot incasso, beslaglegging of overige executiewerkzaamheden is ingrijpend voor de betrokkenen.

Het is dan ook van belang daarbij de wettelijke spelregels in acht te nemen, zoals die onder andere zijn vastgelegd in het Burgerlijk wetboek, de Wet op de incassokosten, het Wetboek van burgerlijke rechtsvordering en de Gerechtsdeurwaarderswet.

Er wordt met gevoelige (financiële) persoonsgegevens gewerkt. Dit is de reden dat er aan de verplichtingen en de beginselen van de AVG moet worden voldaan.

In deze training nemen praktijkspecialisten op het gebied van incasso- en deurwaarderswerkzaamheden de…

Lees de volledige beschrijving

Veelgestelde vragen

Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.

Nog niet gevonden wat je zocht? Bekijk deze onderwerpen: Beslag- en executierecht, Incasso, Privacy (algemeen overzicht), AVG (GDPR) / Privacywetgeving en Privaatrecht.

Privacy en AVG opleidingen en trainingen, klassikaal en online 

Verwerken van persoonsgegevens bij incassowerkzaamheden en beslag- en executierecht

Het overgaan tot incasso, beslaglegging of overige executiewerkzaamheden is ingrijpend voor de betrokkenen.

Het is dan ook van belang daarbij de wettelijke spelregels in acht te nemen, zoals die onder andere zijn vastgelegd in het Burgerlijk wetboek, de Wet op de incassokosten, het Wetboek van burgerlijke rechtsvordering en de Gerechtsdeurwaarderswet.

Er wordt met gevoelige (financiële) persoonsgegevens gewerkt. Dit is de reden dat er aan de verplichtingen en de beginselen van de AVG moet worden voldaan.

In deze training nemen praktijkspecialisten op het gebied van incasso- en deurwaarderswerkzaamheden de deelnemer mee in hoe de privacy bepalingen zich verhouden tot de branche gerelateerde wetgeving. Rechtmatig handelen en het aanreiken van een praktische manier van werken staat centraal.

De training is op een interactieve manier opgezet. Door het uitvoeren van kleine opdrachten en het voeren van discussies ontstaat een levendige en leerzame cursus. De ervaring is dat deelnemers dit erg waarderen en de opgedane kennis beter in de praktijk kan worden toegepast.

Doelgroep

De training is niet alleen bedoeld voor een ieder die credit en/of incassowerkzaamheden verricht, maar ook voor degene die ambtshalve, bijvoorbeeld in de rol van advocaat of gerechtsdeurwaarder werkzaamheden verricht in het kader van beslag- en executierecht.

Iedere deelnemer kan na afloop de wetgeving goed en praktisch toepassen op de eigen organisatie. Daardoor weet de deelnemer wat van de organisatie wordt verwacht en wat ten aanzien van het dagelijks werk in acht genomen moet worden.

 

Leerdoelen/ programma:

In de module komen de volgende onderwerpen aan bod:

  • De AVG en de Uitvoeringswet AVG (UAVG):
    • definities;
    • wanneer van toepassing;
    • beginselen gekoppeld aan het verwerken van persoonsgegevens;
    • verplichtingen voor de organisatie; rechten van betrokkenen.
  • Hoe specifieke wet- en regelgeving zich verhoudt tot de AVG en de UAVG.
  • Het schetsen van verwerkingsprocessen waarin (gevoelige) persoonsgegevens worden verwerkt:
    • de belangrijkste in- en outputstromen;
    • welke actoren zijn er met welke juridische rollen;
    • welke (landelijke) systemen en toepassingen (zoals het beslagregister) spelen een rol.
  • Nadere invulling van de verplichtingen:
    • vullen en onderhouden van het register van verwerkingsactiviteiten;
    • brancheafspraken en -regels (zoals de gedragscode gerechtsdeurwaarders ter bescherming van persoonsgegevens);
    • uitvoeren van dataprotectie impact assessments.
  • Nadere invulling van de beginselen:
    • grondslagen voor de verwerkingen die worden gedaan;
    • doelbinding en verenigbare doelen;
    • delen, verstrekken en ketensamenwerking;
  • Invloed op de rechten die betrokkenen hebben:
    • transparantie;
    • welke rechten gelden onverkort;
    • welke rechten kunnen en mogen worden ingekort;
  • Wanneer niet of maar deels aan de verplichtingen wordt voldaan: wat is het risicoperspectief voor de organisatie? 

Datum en duur          zie www.frijlande.nl, 2 halve dagen

Docent                       Vincent Dijkhof, gerechtsdeurwaarder en privacy manager

Locatie                      Laan Corpus den Hoorn 300, Groningen

Prijs                          € 475,00 exclusief BTW

Certificaat                 (digitaal) certificaat van deelname

Alle deelnemers ont

Corona maatregelen

Gezien de ontwikkelingen omtrent COVID-19, heeft Frijlande maatregelen genomen om uw gezondheid en die van anderen niet in gevaar te brengen. Onze veiligheidsmaatregelen:

https://www.frijlande.nl/nieuws/15-meter-leslokaal/

Blijf op de hoogte van nieuwe ervaringen

Er zijn nog geen ervaringen.

Deel je ervaring

Heb je ervaring met deze cursus? Deel je ervaring en help anderen kiezen. Als dank voor de moeite doneert Springest € 1,- aan Stichting Edukans.

Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.

Download gratis en vrijblijvend de informatiebrochure

Aanhef
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
We slaan je gegevens op, en delen ze met Frijlande - instituut voor privacy management, om je via e-mail en evt. telefoon verder te helpen. Meer info vind je in ons privacybeleid.