ATLAS Data Analysis

Tijdsduur
Logo van Geo-ICT Training Center, Nederland
Opleiderscore: starstarstarstarstar_half 8,8 Geo-ICT Training Center, Nederland heeft een gemiddelde beoordeling van 8,8 (uit 18 ervaringen)

Tip: meer info over het programma, prijs, en inschrijven? Download de brochure!

Startdata en plaatsen

Er zijn nog geen startdata bekend voor dit product.

Beschrijving

Deze cursus duurt 3 dagen en kost €1395,-. In deze cursus leert u werken met Atlas.ti. Dit is een krachtige tool voor de kwalitatieve analyse van grote hoeveelheden tekstuele, grafische, audio- en video gegevens. Deze tool helpt je om je data op een creatieve, maar ook systematische manier te ordenen, opnieuw samen te stellen en te beheren. ATLAS.ti houdt je gefocust op het materiaal zelf. Deze tool wordt steeds meer gebruikt door bijvoorbeeld de vakgebieden antropologie, economie, criminologie en geneeskunde. Deze cursus introduceert eerst enkele basisbegrippen die belangrijk zijn om te weten wanneer u met ATLAS.ti werkt. Daarna volgt een stapsgewijze instructie waarin de cursist met een vo…

Lees de volledige beschrijving

Veelgestelde vragen

Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.

Nog niet gevonden wat je zocht? Bekijk deze onderwerpen: QlikView, Datavisualisatie, Business intelligence, Splunk en Big Data.

Deze cursus duurt 3 dagen en kost €1395,-. In deze cursus leert u werken met Atlas.ti. Dit is een krachtige tool voor de kwalitatieve analyse van grote hoeveelheden tekstuele, grafische, audio- en video gegevens. Deze tool helpt je om je data op een creatieve, maar ook systematische manier te ordenen, opnieuw samen te stellen en te beheren. ATLAS.ti houdt je gefocust op het materiaal zelf. Deze tool wordt steeds meer gebruikt door bijvoorbeeld de vakgebieden antropologie, economie, criminologie en geneeskunde. Deze cursus introduceert eerst enkele basisbegrippen die belangrijk zijn om te weten wanneer u met ATLAS.ti werkt. Daarna volgt een stapsgewijze instructie waarin de cursist met een voorbeeldproject werkt. Na het leren van de hoofdfuncties van het pakket, de componenten van de gebruikersinterface, wordt de cursist door de verschillende fasen van een analyseproces geleid. De cursist gaat aan de slag met het opbouwen van een project, de verkenning van de gegevens, de codering, het werken met opmerkingen en memo's, gegevens opvragen, netwerken en rapporten maken. Daarnaast leert de cursist een aantal speciale opties leren kennen, zoals het voorbereiden en importeren van onderzoeksgegevens en het importeren van bijvoorbeeld Twitter-gegevens.

Inhoud

De volgende onderwerpen komen aan de orde:
Knowledge Workbench
Creative Analysis
Interface: ATLASti Ribbon
Creating A New Project
Adding Documents
Removing / Deleting Documents From A Project
Data Analysis
Importing
Organizing Project Data
Exploring The Content Of Text Documents
Reading Data, Noticing And Marking Interesting Things
Creating Reports
Working With Comments And Memos
Querying Data
Creating And Modifying Relations
Exporting Networks
Importing Survey Data
Importing Twitter Data
Inspecting Imported Twitter Data

Leerdoelen van deze cursus:
De cursist kan na deze cursus in de praktijk verder werken met Atlas.ti waarbij hij de voorbeelden en oefeningen die hij tijdens de cursus geleerd heeft kan gebruiken.

Geo-ICT Training Center, Nederland is gevestigd in Apeldoorn en geeft vanuit 4 locaties in Nederland meer dan 200 CADGIS, Geodesie, Data-AnalyseDatabasesProgrammeer cursussen. Daarnaast zijn we de initiators en mede-ontwikkelaars van de hbo ICT  specialisatie Geo-ICT opleiding van NOVI Hogeschool. We helpen het Radius College in Breda met het invoeren van de Geo-ICT keuze module.

Blijf op de hoogte van nieuwe ervaringen

Er zijn nog geen ervaringen.

Deel je ervaring

Heb je ervaring met deze cursus? Deel je ervaring en help anderen kiezen. Als dank voor de moeite doneert Springest € 1,- aan Stichting Edukans.

Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.

Download gratis en vrijblijvend de informatiebrochure

Aanhef
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
We slaan je gegevens op, en delen ze met Geo-ICT Training Center, Nederland, om je via e-mail en evt. telefoon verder te helpen. Meer info vind je in ons privacybeleid.