Leergang Omgevingsrecht

Niveau
Tijdsduur
Logo van Geoplan cursussen en congressen
Opleiderscore: starstarstarstarstar_border 8,0 Geoplan cursussen en congressen heeft een gemiddelde beoordeling van 8,0 (uit 41 ervaringen)

Tip: meer info over het programma, prijs, en inschrijven? Download de brochure!

Startdata en plaatsen

Er zijn nog geen startdata bekend voor dit product.

Geoplan cursussen en congressen biedt haar producten standaard aan in de volgende regio's: 's-Hertogenbosch, Alkmaar, Almere / Lelystad, Alphen aan den Rijn, Amersfoort, Amsterdam, Apeldoorn, Arnhem, Assen, Breda, Delft, Den Haag, Deventer, Dordrecht, Drachten, Ede, Eindhoven, Emmen, Enschede, Gouda, Groningen, Haarlem, Haarlemmermeer, Heerenveen, Hilversum, Leeuwarden, Leiden, Maastricht, Middelburg, Nijmegen, Roermond, Rotterdam, Terneuzen, Tilburg, Utrecht, Veenendaal, Venlo, Westland, Zaanstad, Zoetermeer, Zwolle

Beschrijving

De dagelijkse praktijk en juridische invulling van het omgevingsrecht: het milieu- en RO-recht

De Leergang Omgevingsrecht geeft samenhang tussen alle deelgebieden. We behandelen het omgevingsrecht nu en straks onder de Omgevingswet. Ten opzichte van de Basiscursus Omgevingsrecht is deze leergang een verbreding en verdieping. Je leert alles over de plaats van milieu-, waterbeheer-, natuur- en ruimtelijk ordeningsrecht in het omgevingsrecht. Ook behandelen we de systemen van regulering van inrichtingen en locaties volgens het huidige en toekomstige systeem. In de Leergang gaan we in op de relevante milieu-, water- en natuurnormen en hun juridische grondslag en de regeling van de milieueffectra…

Lees de volledige beschrijving

Veelgestelde vragen

Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.

Nog niet gevonden wat je zocht? Bekijk deze onderwerpen: Omgevingsrecht, Milieu- & Omgevingsrecht, Omgevingswet, Ecologie en Fiscaal recht.

De dagelijkse praktijk en juridische invulling van het omgevingsrecht: het milieu- en RO-recht

De Leergang Omgevingsrecht geeft samenhang tussen alle deelgebieden. We behandelen het omgevingsrecht nu en straks onder de Omgevingswet. Ten opzichte van de Basiscursus Omgevingsrecht is deze leergang een verbreding en verdieping. Je leert alles over de plaats van milieu-, waterbeheer-, natuur- en ruimtelijk ordeningsrecht in het omgevingsrecht. Ook behandelen we de systemen van regulering van inrichtingen en locaties volgens het huidige en toekomstige systeem. In de Leergang gaan we in op de relevante milieu-, water- en natuurnormen en hun juridische grondslag en de regeling van de milieueffectrapportage.

Het omgevingsrecht regelt de omgeving waarin wij leven. Het gaat over milieu, water, natuur en ruimtelijke ordening. Een dynamisch rechtsgebied dat steeds verandert. Het is dus belangrijk om op de hoogte te blijven van de laatste ontwikkelingen. De Leergang Omgevingsrecht gaat in op de juridische invulling en dagelijkse praktijk van het omgevingsrecht, nu en onder de Omgevingswet.
Overheden en ondernemers zijn meestal nauw betrokken bij één of meerdere deelgebieden van het omgevingsrecht: het ruimtelijk bestuursrecht, milieurecht, waterbeheerrecht of natuurbeschermingsrecht. Vaak ontbreekt het overzicht. Hoe steekt de regulering van bedrijven en gebieden in elkaar? Wat zijn de belangrijkste milieu-, water- en natuurnormen? Hoe werken die door in het ruimtelijk bestuursrecht? Hoe ziet dit plaatje eruit als de Omgevingswet in werking treedt?
De Leergang Omgevingsrecht geeft samenhang tussen deze deelgebieden. We behandelen het omgevingsrecht nu en straks onder de Omgevingswet. Ten opzichte van de Basiscursus Omgevingsrecht is deze leergang een verbreding en verdieping. Je leert alles over de plaats van milieu-, waterbeheer-, natuur- en ruimtelijk ordeningsrecht in het omgevingsrecht. Ook behandelen we de systemen van regulering van inrichtingen en locaties volgens het huidige en toekomstige systeem. In de Leergang gaan we in op de relevante milieu-, water- en natuurnormen en hun juridische grondslag en de regeling van de milieueffectrapportage.

De Leergang Omgevingsrecht is bestemd voor mensen die ­intensief te maken hebben met omgevingsrecht, maar die te weinig weten over bepaalde wetgeving op het gebied van ­milieu, water, natuurbescherming en ruimtelijke ordening. ­Zoals medewerkers omgevingsdiensten, beleidsmedewerkers, juristen, vergunningverleners, toezichthouders en handhavers bij overheden. De Leergang is ook geschikt voor mensen uit het bedrijfsleven, zoals KAM-managers, adviseurs en advocaten.

Na het doorlopen van de leergang ben je in staat om uw dagelijkse werkzaamheden professioneler uit te voeren. Bovendien kun je beter voorsorteren op de komst van de Omgevingswet.

Dag 1 – Huidige stelsel van het omgevingsrecht en doorkijkje naar de Omgevingswet
- Huidige stelsel ruimtelijk ordeningsrecht (Wro en Wabo)
- Huidige stelsel milieurecht


Dag 2 – Bouwen en milieu onder de Omgevingswet en milieueffectrapportage
- Omgevingsplan
- Milieuregelgeving onder de Omgevingswet
- Milieueffectrapportage


Dag 3 – Milieuthema’s: geluid, afvalstoffen en externe veiligheid
- Geluidhinder en trillingen
- Luchtkwaliteit
- Externe veiligheid


Dag 4 – Milieuthema’s: luchtkwaliteit, duurzame energie en bodem
- Afvalstoffenbeheer
- Duurzame energie
- Bodem


Dag 5 – Water- en Natuurthema’s en – normen
- Waterbeheer
- Natuurbescherming

5 dagen van 09:30 tot 16:30.

Blijf op de hoogte van nieuwe ervaringen

Er zijn nog geen ervaringen.

Deel je ervaring

Heb je ervaring met deze cursus? Deel je ervaring en help anderen kiezen. Als dank voor de moeite doneert Springest € 1,- aan Stichting Edukans.

Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.

Download gratis en vrijblijvend de informatiebrochure

Aanhef
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
We slaan je gegevens op, en delen ze met Geoplan cursussen en congressen, om je via e-mail en evt. telefoon verder te helpen. Meer info vind je in ons privacybeleid.