Cursus Power BI

Niveau
Tijdsduur
Locatie
Op locatie
Startdatum en plaats

Cursus Power BI

Global Training
Logo van Global Training
Opleiderscore: starstarstarstarstar_half 9,0 Global Training heeft een gemiddelde beoordeling van 9,0 (uit 28 ervaringen)

Tip: meer info over het programma, prijs, en inschrijven? Download de brochure!

8,6
Gemiddeld cijfer voor Cursus Power BI
Gebaseerd op 4 ervaringen Lees alle ervaringenchevron_right
starstarstarstarstar_half
Frans Gloudemans
Administratief Coordinator
9
Cursus Power BI

"Ik heb klassikaal de cursus PowerBI Basis gevolgd. Deze cursus was zeer leuk en educatief. Trainer Wico legt alle materie duidelijk en uitgebreid uit. Is bereid te helpen maar laat cursist zelf denken, wat een goed iets bij een puur logica programma als PowerBI. Kijk nu al uit naar de vervolgcurus Advanced!" - 23-04-2024 07:24

"Ik heb klassikaal de cursus PowerBI Basis gevolgd. Deze cursus was zeer leuk en educatief. Trainer Wico legt alle materie duidelijk en uitge… alles lezen - 23-04-2024 07:24

Startdata en plaatsen

placeAmsterdam
3 jun. 2024 tot 10 jun. 2024
placeAntwerpen
3 jun. 2024 tot 10 jun. 2024
placeArnhem
3 jun. 2024 tot 10 jun. 2024
placeBreda
3 jun. 2024 tot 10 jun. 2024
placeBrugge
3 jun. 2024 tot 10 jun. 2024
placeBrussel
3 jun. 2024 tot 10 jun. 2024
placeDen Haag
3 jun. 2024 tot 10 jun. 2024
placeEindhoven
3 jun. 2024 tot 10 jun. 2024
placeEmmen
3 jun. 2024 tot 10 jun. 2024
placeEnschede
3 jun. 2024 tot 10 jun. 2024
placeGenk
3 jun. 2024 tot 10 jun. 2024
placeGent
3 jun. 2024 tot 10 jun. 2024
placeGroningen
3 jun. 2024 tot 10 jun. 2024
placeKortrijk
3 jun. 2024 tot 10 jun. 2024
placeMaastricht
3 jun. 2024 tot 10 jun. 2024
placeMicrosoft Teams
3 jun. 2024 tot 10 jun. 2024
placeMiddelburg
3 jun. 2024 tot 10 jun. 2024
placeRotterdam
3 jun. 2024 tot 10 jun. 2024
placeSneek
3 jun. 2024 tot 10 jun. 2024
placeUtrecht
3 jun. 2024 tot 10 jun. 2024

Beschrijving

𝐖𝐚𝐚𝐫𝐨𝐦 𝐆𝐥𝐨𝐛𝐚𝐥 𝐓𝐫𝐚𝐢𝐧𝐢𝐧𝐠?

✅ Praktijkgerichte en kleine klassen

✅ Diepgaand kennismakingsgesprek docent 

✅ Bevlogen trainers uit de praktijk

✅ Werken aan persoonlijke businesscase

✅ Unieke nazorg

✅ Officieel Global Training certificaat

✅ 45 opleidingslocaties in NL en BE

Cursus Power BI: complexe data naar waardevolle informatie vertalen om datagedreven beslissingen te nemen die in het voordeel van uw organisatie werken

Zoekt u manieren om uw data nog waardevoller te krijgen zodat u betere datagedreven beslissingen kan nemen die enorme concurrentievoordelen creëren? Wilt u zich graag verdiepen in een efficiëntere en professionelere manier van data-analyse en datavisualisatie? Gebruikt u momenteel Excel voor het opmaken van managementrapportages en dashboards, maar bekruipt u het gevoel dat het beter kan? Of wilt u inzichtelijke dashboards en managementrapportages creëren om ze nadien eenvoudig en online met collega’s of andere partijen te delen? Zoek dan ni…

Lees de volledige beschrijving

Veelgestelde vragen

Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.

Nog niet gevonden wat je zocht? Bekijk deze onderwerpen: Data Analyse Excel, Power BI, Business intelligence, Excel en Excel voor Financials.

𝐖𝐚𝐚𝐫𝐨𝐦 𝐆𝐥𝐨𝐛𝐚𝐥 𝐓𝐫𝐚𝐢𝐧𝐢𝐧𝐠?

✅ Praktijkgerichte en kleine klassen

✅ Diepgaand kennismakingsgesprek docent 

✅ Bevlogen trainers uit de praktijk

✅ Werken aan persoonlijke businesscase

✅ Unieke nazorg

✅ Officieel Global Training certificaat

✅ 45 opleidingslocaties in NL en BE

Cursus Power BI: complexe data naar waardevolle informatie vertalen om datagedreven beslissingen te nemen die in het voordeel van uw organisatie werken

Zoekt u manieren om uw data nog waardevoller te krijgen zodat u betere datagedreven beslissingen kan nemen die enorme concurrentievoordelen creëren? Wilt u zich graag verdiepen in een efficiëntere en professionelere manier van data-analyse en datavisualisatie? Gebruikt u momenteel Excel voor het opmaken van managementrapportages en dashboards, maar bekruipt u het gevoel dat het beter kan? Of wilt u inzichtelijke dashboards en managementrapportages creëren om ze nadien eenvoudig en online met collega’s of andere partijen te delen? Zoek dan niet verder, want tijdens deze praktijkgerichte cursus van Global Training brengen we u alle fijne kneepjes van Power BI bij.

De hoeveelheid en verscheidenheid aan data neemt dagelijks toe. Het wordt dan ook steeds lastiger om complexe data te verwerken tot waardevolle informatie die in het voordeel van een organisatie werken. En dat terwijl veel organisaties deze noodzaak wel voelen. Microsoft speelt handig in op deze behoefte met het software pakket Power BI. Microsoft Power BI is namelijk een handige en efficiënte tool voor data-analyse en datavisualisatie doeleinden. Met Microsoft Power BI kunt u kwalitatieve en professionele managementrapporten en dashboards opstellen. Hiermee transformeert u complexe data in een handomdraai tot waardevolle informatie die in het voordeel van uw organisatie werken. Deze complete, nieuwe en waardevolle inzichten stellen organisaties vervolgens in staat om voortaan betere datagedreven beslissingen te nemen. Hierdoor kunnen enorme concurrentievoordelen worden behaald en ondernemingsdoelstellingen sneller worden gerealiseerd. Het is dan ook niet voor niets dat Microsoft Power BI is uitgegroeid tot één van de meest populaire data-analyse en datavisualisatie pakket in de wereld van Business intelligence (BI).

Binnen een dynamische onderneming zijn verschillende interne en externe datastromen vaak verspreid en elk op hun eigen manier gestructureerd en georganiseerd. Net daar zit ook de kracht van de data-analyse- en datavisualisatie tool Microsoft Power BI, die de verschillende databronnen met elkaar verbindt, in relatie legt en interpreteert. Met Microsoft Power BI kunt u dus data uit bijna alle mogelijk denkbare bronnen vertalen naar waardevolle inzichten voor uw organisatie (waaronder ook de Cloud). Met andere woorden, Power BI zorgt er dus voor dat u zinvol gebruik maakt van alle beschikbare data in en rondom uw organisatie door verschillende databronnen te bewerken en met elkaar te koppelen. Hierdoor wordt het identificeren van onderlinge verbanden tussen verschillende data een eenvoudige taak met Power BI. Deze nieuwe waardevolle inzichten vertaalt u vervolgens naar heldere visualisaties zoals managementrapportages en dashboards.

Aan de andere kant kunt u met Microsoft Power BI bijvoorbeeld ook inzichtelijke dashboards en managementrapportages opstellen die de performance en efficiëntie van uw producten, diensten of afdelingen in kaart te brengen. Hierdoor kunt u bottlenecks eenvoudig opsporen en daar snel op anticiperen. Dat kan gaan van heel eenvoudige en algemene dashboards voor een breed publiek, tot aan detailrapportages voor een bepaald segment. De meerwaarde van Power BI zit bovendien ook in de verhelderende grafieken en diepgaande rapporten die u met Power BI eenvoudig kunt opstellen. De grafieken en rapporten zijn volledig aanpasbaar, zodat u in het dashboard kan inzoomen op details of juist een totaaloverzicht.

Ook is Power BI een softwarepakket die u eenvoudig kunt integreren met Excel. Hierdoor zullen de mogelijkheden, functionaliteiten en kracht van Power BI exponentieel worden versterkt. U kunt dan nog krachtigere en efficiëntere managementrapportages en dashboards opstellen. Hierdoor zal Power BI u in staat stellen om complexe data in een handomdraai te vertalen naar nieuwe en waardevolle inzichten waarmee kwalitatieve datagedreven beslissingen genomen kunnen worden.  

Tijdens deze cursus Power BI leert u:

 • Hoe u gegevens verzamelt en via standaard tools opschoont.
 • Hoe u berekeningen en metingen kunt toevoegen aan uw data.
 • Hoe data-analyses werken en hoe u een BI-model ontwerpt.
 • Hoe u effectief managementrapporten opstelt met gegevens uit Excel en andere databronnen (waaronder bijvoorbeeld websites).
 • Hoe u interactieve en begrijpelijke management dashboards creëert.
 • Hoe u dashboards eenvoudig online deelt.
 • Hoe de Power BI Service en Power BI mobiele app werken.

Deze cursus Power BI is ontworpen vanuit de gedachte dat u de theorie onmiddellijk in de praktijk moet kunnen toepassen. Daarom besteden we tijdens deze cursus Power BI de meeste tijd aan het effectief gebruiken van de verschillende functionaliteiten van Microsoft Power BI. Verwacht van deze cursus Power BI dan ook geen lange theoretische verhalen, maar beknopte to-the-point praktijkvoorbeelden en tips die u direct in de praktijk kunt toepassen.

Aan het einde van deze cursus Power BI heeft u alle kennis en vaardigheden in huis om efficiënte en heldere managementrapportages en dashboards op te stellen. Hierdoor zal uw organisatie in staat zijn om de juiste data-driven beslissingen te nemen die enorme concurrentievoordelen bieden. Insteek hierbij is om organisatiedoelstellingen doeltreffender te realiseren

Kortom, wat u vandaag al doet, zal u veel sneller en eenvoudiger kunnen doen door Excel en Power Bi met elkaar te gaan combineren. Bovendien gaat u ook heel wat nieuwe mogelijkheden rondom datavisualisatie en data-analyse ontdekken en meteen kunnen toepassen. Wacht dus niet langer en schrijf uzelf vandaag nog in voor deze praktijkgerichte cursus Power BI van Global Training!

Doelgroep & voorkennis

De cursus Power BI is geschikt voor iedereen die data beter wil leren visualiseren en analyseren om voortaan onderbouwde en datagedreven beslissingen wil nemen. Of u nu dus een financial controller, IT-professional, data analist, big data engineer, Bi specialist, marketingmanager of sales directeur bent, Power BI is breed inzetbaar. Hierdoor is Power Bi dus ook van grote meerwaarde voor een tal van afdelingen binnen uw organisatie zoals marketing, sales, HR, finance en IT.

Deze Power BI training is sterk aanbevolen voor iedereen die analyses wil maken op basis van grote hoeveelheden data en deze op een juiste en efficiënte manier wil visualiseren. De cursus richt zich daarnaast ook op professionals en managers die zelf geen managementrapporten maken, maar wel processen en afdelingen willen monitoren en sturen met behulp van dashboards (KPI’s of omzetcijfers).

Ook is deze Power BI opleiding geschikt voor de gevorderde Microsoft Excel gebruiker die bij voorkeur ook enige ervaring heeft met het opstellen van rapporten en werken met databronnen. Enige ervaring in het werken met databases en draaitabellen is aanbevolen.

Lesmaterialen, software en benodigdheden

Wij adviseren om een eigen laptop mee te nemen. Mocht u niet over een eigen laptop beschikken, geef dit dan door aan uw opleidingsadviseur. Uw opleidingsadviseur zal voor een passende oplossing zorgen. Dit kan inhouden dat er voor u een laptop wordt gehuurd.

Voor deze cursus heeft u Microsoft Excel en Power BI nodig. Beschikt u hier niet over, neem dan contact op met onze opleidingsadviseurs. Zij helpen u verder op weg.

Wat ga ik leren?

Tijdens deze praktijkgerichte cursus Power BI leert u hoe u data analyseert en vertaalt naar inzichtelijke dashboards en managementrapporten (datavisualisatie). Hiervoor wordt u ondergedompeld in alle facetten, mogelijkheden en functionaliteiten van Power BI. Zo wordt u wegwijs gemaakt in de interface van Power BI, leert u verschillende systemen te koppelen, leert u data toe te voegen en bewerken, leert u data op de juiste wijze te interpreteren en gaat u tot slot kwalitatieve en professionele dashboards en managementrapporten opstellen.

Concreet leert u tijdens deze cursus Power BI:

 • Een koppeling te maken op tabellen van een SQL database.
 • Met deze gegevens een Datamodel (PowerPivot) te maken.
 • Gegevens met berekeningen uit te breiden tot bruikbare informatie (door middel van DAX berekeningen).
 • Het datamodel te ontwerpen door met deze gegevens draaitabellen te maken op basis van een relationeel tabellensysteem.
 • Visualisaties te maken van het datamodel met PowerView en PowerMap.
 • Gegevens uit verschillende databronnen te bewerken via PowerQuery en die gegevens ook toevoegen aan het datamodel.
 • Visualisaties te maken uit verschillende bronnen met Power BI Desktop.

Kortom, alles wat u moet weten over Power BI om voortaan de juiste datagedreven beslissingen te kunnen nemen.

Lesprogramma

Tijdens de cursus Power BI worden de volgende modulen behandeld:

Introductie Microsoft Power BI (inclusief account aanmaken en configuratie)

Functionaliteiten en mogelijkheden Power BI Desktop

 • Interface
 • Rapporten
 • Gebruikers
 • Gegevenssets
 • Dashboards

Externe gegevensbronnen importeren en structureren

 • Data inladen (SQL database, Excel, CSV, Power Query, tekstbestanden, websites) en bronnen samenvoegen
 • Data verzameling structureren en opmaken (opschonen, splitsen, conditionele kolommen)

Relaties leggen en datamodel maken

 • PowerPivot-model in Excel
 • BISM-connectie in Sharepoint

Berekeningen en bewerkingen op data

 • Werken met SUM/COUNT/DISTINCT.COUNT/AVERAGE/CALCULATE/DATUM TABLE
 • Draaitabellen, draaigrafieken en kubusfuncties
 • DAX en meest gebruikte functies

Visualiseren en modelleren van data

 • Rapporten maken met de meest gebruikte visuals zoals tabellen, grafieken, kaartvormen en matrixvormen
 • Opmaken en analyseren van visuals, als ook diverse specifieke visuals als KPI’s of data plotten op een geografische kaart

Uploaden van rapporten naar Power BI Online

 • Mogelijkheden Power BI Online (inclusief toevoegen van een rechtenstructuur)
 • Verschillen met desktopversie
 • Publiceren van rapporten
 • Maken en online delen van dashboards
 • Power BI online en Sharepoint BI site
  • Gebruik van documentbibliotheken in SharePoint
  • Gebruik van rapporten en dashboards in PowerBI.com

Tips en tricks en do’s en dont’s

De verschillende tools die aan bod komen in de cursus zijn:

PowerPivot

 • Relaties leggen en aanpassen met een SQL database waarmee een datamodel wordt gemaakt
 • Tabellen toevoegen vanuit bestaande verbindingen of andere bronnen
 • Gegevenstypes en regionale instellingen bepalen
 • Excel-werkbladen koppelen met het datamodel
 • Met DAX-berekeningen hiërarchieën maken en toevoegen aan het datamodel voor bijvoorbeeld YTD omzet

PowerView

 • Visualisaties maken met het datamodel
 • Aanpassen van de standaard veldenset of het tabelgedrag
 • Dashboard of visueel rapport maken met verschillende objecten: titel, logo, slicer, filters, tabel en grafieken

PowerMap

 • Creëren van geanimeerde visualisaties
 • Maken van een PowerMap Tour en Video (MP4)

PowerQuery

 • Gegevens inlezen en bewerken uit een SQL database
  • Query folding
  • Kolommen aanpassen, verbergen, samenvoegen en splitsen
  • Query’s samenvoegen
  • Gegevensbronnen en types hergebruiken en aanpassen
  • Nulwaarden verwijderen
 • Gegevens inlezen en bewerken vanuit Microsoft Excel
  • Number To Text, CSV en tekstbestanden inlezen en aanpassen
 • Functie maken met M-script
 • Query gegevens aan een datamodel toevoegen

Power BI Desktop (applicatie)

 • Data ophalen vanuit een SQL Server database
 • Query’s samenvoegen
 • Gegevens uit Microsoft Excel toevoegen
 • Relaties van het datamodel controleren en aanpassen
 • Visualisaties maken van de verschillende bronnen

Resultaten

Na afloop van deze cursus Power BI maakt u in een handomdraai heldere dashboards en overzichtelijke managementrapportages. Deze stellen uw organisatie in staat om voortaan kwalitatieve data driven keuzes te maken. Hierdoor zal u concurrentievoordelen behalen die uw organisatie in staat stellen om zijn doelstellingen doeltreffender te realiseren. In essentie leert u tijdens deze cursus Power Bi om intelligenter te werken.

U heeft geleerd om met Power BI zowel interne als externe datastromen (gestructureerde, semigestructureerde en ongestructureerde data) op te schonen, verzamelen, bewerken, analyseren, structureren, visualiseren en presenteren. Daarnaast leert u de nodige koppelingen met achterliggende systemen te maken.

Na het afronden van de cursus Power BI:

 • U kent de mogelijkheden van de tool Power BI.
 • U weet hoe u snel en efficiënt rapporten kan opstellen.
 • U weet hoe u data importeert, koppelt, opschoont, opmaakt en structureert.
 • U kunt data bewerken en calculaties maken om de juiste inzichten te krijgen.
 • U weet hoe u verbanden legt en hoe u een datamodel maakt.
 • U weet hoe u visuele rapporten maakt met de meest gebruikte visuals.
 • U kunt rapporten uploaden naar Power BI Online.
 • U kunt dashboards maken en weet hoe ze te delen.
 • U kent de do’s en don’ts voor het maken van inzichtelijke dashboards.

Arbeidsperspectieven

Momenteel is er een grote vraag naar Power BI specialisten. Door deze cursus Power BI te volgen zal u over specifieke kennis en vaardigheden beschikken die u in staat stellen om uzelf van de rest te onderscheiden. Als Power BI specialist opgeleid door Global Training heeft u een streepje voor op de arbeidsmarkt. U kunt direct aan de slag voor veel werkgevers op de business intelligence (BI) afdeling.  De verwachting is dat de vraag naar Power BI specialisten de komende jaren zal blijven stijgen. Doordat er veel vraag is naar goed opgeleide Power BI specialisten, hebben deze professionals bovendien ook een sterkere uitgangspositie aan de onderhandelingstafel. Hierdoor zijn zij in staat om betere arbeidsvoorwaarden te eisen.

Na het afronden van deze cursus Power BI kunt u aan de slag als:

 • Business analist
 • Data analist
 • Big data angineer
 • BI specialist
 • Data visualisation lead
 • Business intelligence project manager
 • Performance reporting officer
 • BI-consultant
 • Power User
 • ICT-professional
 • Overige types binnen de domeinen Data en Business Intelligence

Uiteraard kunt u er ook voor kiezen om carrière te maken als freelance Power BI specialist.

8,6
Gemiddeld cijfer voor Cursus Power BI
Gebaseerd op 4 ervaringen
starstarstarstarstar_half
Frans Gloudemans
Administratief Coordinator
9
Cursus Power BI

"Ik heb klassikaal de cursus PowerBI Basis gevolgd. Deze cursus was zeer leuk en educatief. Trainer Wico legt alle materie duidelijk en uitgebreid uit. Is bereid te helpen maar laat cursist zelf denken, wat een goed iets bij een puur logica programma als PowerBI. Kijk nu al uit naar de vervolgcurus Advanced!" - 23-04-2024 07:24

"Ik heb klassikaal de cursus PowerBI Basis gevolgd. Deze cursus was zeer leuk en educatief. Trainer Wico legt alle materie duidelijk en uitge… alles lezen - 23-04-2024 07:24

starstarstarstarstar_half
Jorick Hiemstra
9
Cursus Power BI

"Duidelijke cursus van een zeer bedreven docent. We hadden vooraf de leerdoelen afgesproken en die zijn allemaal aan bod gekomen.
Al met al een hele nuttige cursusdag waar ik in de praktijk heel veel mee aan de slag kan.
Goed geregeld vanuit Global Training. " - 21-06-2022 12:28

"Duidelijke cursus van een zeer bedreven docent. We hadden vooraf de leerdoelen afgesproken en die zijn allemaal aan bod gekomen. Al met al … alles lezen - 21-06-2022 12:28

starstarstarstarstar_half
Nienke de Vries - Dam
9
Cursus Power BI

"De cursus van Global Training is mij zeer goed bevallen. De trainer was zeer bekwaam en behulpzaam. Het programma was goed te volgen en alle stappen worden doorgenomen en de praktijkopdrachten zijn goed te doen.
Je kon de trainer vragen stellen tijdens de training en alle opdrachten werden ook klassikaal doorgenomen. Het tempo is hoog maar goed te volgen. De locatie was uitstekend en goedverzorgd. Ik kan deze cursus aanraden voor iedereen die met Power BI wil gaan werken." - 20-12-2021 15:20

"De cursus van Global Training is mij zeer goed bevallen. De trainer was zeer bekwaam en behulpzaam. Het programma was goed te volgen en alle… alles lezen - 20-12-2021 15:20

starstarstarstarstar_border
Marlies Hiemstra
7,5
Cursus Power BI

"De training was redelijk ongestructureerd, waardoor het voor mij moeilijk was om te volgen aan welke leerdoelen we aan het werken waren. Wel beheers ik nu de basis van power BI redelijk. Toevoeging: Er is door Global training een extra trainingsdag aangeboden om de gemiste dingen gestructureerd aan te bieden. Dit was een goede oplossing, hierdoor kan ik nu redelijk zelf aan de slag met Power BI." - 11-05-2021 08:32

"De training was redelijk ongestructureerd, waardoor het voor mij moeilijk was om te volgen aan welke leerdoelen we aan het werken waren. Wel… alles lezen - 11-05-2021 08:32

Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.

Download gratis en vrijblijvend de informatiebrochure

(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)

Aanmelden voor nieuwsbrief

We slaan je gegevens op, en delen ze met Global Training, om je via e-mail en evt. telefoon verder te helpen. Meer info vind je in ons privacybeleid.