Datavisualisaties in de zorg met Sara Sprinkhuizen (NL)

Niveau
Tijdsduur
Locatie
Op locatie
Startdatum en plaats

Datavisualisaties in de zorg met Sara Sprinkhuizen (NL)

Graphic Hunters
Logo van Graphic Hunters
Opleiderscore: starstarstarstarstar_half 9,2 Graphic Hunters heeft een gemiddelde beoordeling van 9,2 (uit 17 ervaringen)

Tip: meer info over het programma, prijs, en inschrijven? Download de brochure!

Startdata en plaatsen

placeUtrecht
29 mrt. 2022

Beschrijving

Heldere communicatie van data en informatie speelt een steeds grotere rol in de zorg. Van het gesprek tussen de patiënt en arts tijdens het spreekuur tot kwaliteitsmonitoring op ziekenhuisniveau: er zijn vele gebieden waarbinnen visuele communicatie een essentiële rol speelt in het maken van (medische) beslissingen. Goed ontworpen datavisualisaties kunnen de communicatieve kracht van deze interacties sterk verhogen.Met een datavisualisatie kun je namelijk (complexe) informatie op een heldere manier inzichtelijk maken. Je vertelt een verhaal met visualisaties waardoor de gebruiker de informatie beter begrijpt. In de training krijgen de deelnemers vaardigheden aangereikt om data en informati…

Lees de volledige beschrijving

Veelgestelde vragen

Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.

Nog niet gevonden wat je zocht? Bekijk deze onderwerpen: Datavisualisatie, Big Data, Data Analyse, Data management en Data Science.

Heldere communicatie van data en informatie speelt een steeds grotere rol in de zorg. Van het gesprek tussen de patiënt en arts tijdens het spreekuur tot kwaliteitsmonitoring op ziekenhuisniveau: er zijn vele gebieden waarbinnen visuele communicatie een essentiële rol speelt in het maken van (medische) beslissingen. Goed ontworpen datavisualisaties kunnen de communicatieve kracht van deze interacties sterk verhogen.Met een datavisualisatie kun je namelijk (complexe) informatie op een heldere manier inzichtelijk maken. Je vertelt een verhaal met visualisaties waardoor de gebruiker de informatie beter begrijpt. In de training krijgen de deelnemers vaardigheden aangereikt om data en informatie te vertalen naar heldere en begrijpelijke visualisaties.De deelnemers leren de bouwstenen van een effectieve visualisatie kennen. Na afloop weten ze hoe ze een visualisatie kunnen vormgeven om het gewenste effect bij de lezer te krijgen. Vanuit een solide basis (hoe verwerkt ons brein visuele informatie?) worden de deelnemers door het creatieproces van heldere en efficiënte datavisualisaties meegenomen. We werken in de training zoveel mogelijk met praktijkvoorbeelden van de deelnemers zelf.

Trainer

Sara Sprinkhuizen studeerde natuurkunde in Utrecht en deed haar promotieonderzoek naar MRI scanners bij de radiologie afdeling van het UMCU. Ze verhuisde naar Boston voor een postdoc in MRI scanner fysica aan Harvard Medical School. Hierna besloot ze zich te focussen op datavisualisatie, wat leidde tot samenwerkingen met De Correspondent en MIT Media Lab, en tot haar eerste interactieve datavisualisatie Biota Beats in het Stedelijk Museum Breda tijdens de True Beauty tentoonstelling.

Ze werkt nu in Nederland als freelancer op verschillende data-analyse en datavisualisatie projecten in de zorg. Ze creëerde een nieuwe wetenschappelijke visualisatiestijl voor het Nederlands Tijdschrift voor Geneeskunde en visualiseerde gegevens over zorguitkomsten van patiënten binnen het EPD voor het Màxima MC. Ze geeft workshops over datavisualisatie aan wetenschappers en zorgprofessionals (Radboud, Amsterdam UMC, JADS).

Inzicht krijgen in de hedendaagse mogelijkheden om te visualiseren staat centraal in de sessies die Graphic Hunters aanbiedt. Graphic Hunters leert je de essentiële vaardigheden over bijvoorbeeld grafische geletterdheid, infographic storytelling en online datavisualisaties in bij voorkeur twee opeenvolgende dagen. De sessies zijn bedoeld voor beginners, maar er zijn ook volop mogelijkheden om de diepte in te gaan.

Blijf op de hoogte van nieuwe ervaringen

Er zijn nog geen ervaringen.

Deel je ervaring

Heb je ervaring met deze cursus? Deel je ervaring en help anderen kiezen. Als dank voor de moeite doneert Springest € 1,- aan Stichting Edukans.

Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.

Vraag nu gratis en vrijblijvend informatie aan:

Aanhef
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
We slaan je gegevens op, en delen ze met Graphic Hunters, om je via e-mail en evt. telefoon verder te helpen. Meer info vind je in ons privacybeleid.