Pedagogiek (Deeltijd)

Niveau
Tijdsduur
Logo van HAN - Faculteit Gezondheid Gedrag en Maatschappij

Tip: meer info over het programma, prijs, en inschrijven? Download de brochure!

Startdata en plaatsen

Er zijn nog geen startdata bekend voor dit product.

HAN - Faculteit Gezondheid Gedrag en Maatschappij biedt dit product standaard aan in de volgende regio's: Nijmegen

Beschrijving

Bij de hbo deeltijdopleiding Pedagogiek ontwikkel je je tot een stevige professional die weet wat nodig is om kinderen en jongeren veilig op te laten groeien en hier ook naar handelt.

As pedagoog ben je gespecialiseerd in opvoeding van kinderen en jongeren. Als pedagoog kun je intensieve (thuis)hulp bieden in een ambulante setting, maar ook de opvoeding overnemen waar dat noodzakelijk is, zoals bijvoorbeeld in een jeugdinstelling. Je bent gespecialiseerd in de opvoeding van kinderen en jongeren van 0 tot 23 jaar en je kunt vanuit verschillende situaties naar de ontwikkeling en opvoeding van de jeugdige kijken. De belangrijkste werkterreinen waar je met een bachelorsdegree Pedagogiek terecht…

Lees de volledige beschrijving

Veelgestelde vragen

Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.

Nog niet gevonden wat je zocht? Bekijk deze onderwerpen: Huishouden, Verstandelijk Gehandicaptenzorg, Pedagogiek, Woonbegeleiding en Gezinsbegeleiding.

Bij de hbo deeltijdopleiding Pedagogiek ontwikkel je je tot een stevige professional die weet wat nodig is om kinderen en jongeren veilig op te laten groeien en hier ook naar handelt.

As pedagoog ben je gespecialiseerd in opvoeding van kinderen en jongeren. Als pedagoog kun je intensieve (thuis)hulp bieden in een ambulante setting, maar ook de opvoeding overnemen waar dat noodzakelijk is, zoals bijvoorbeeld in een jeugdinstelling. Je bent gespecialiseerd in de opvoeding van kinderen en jongeren van 0 tot 23 jaar en je kunt vanuit verschillende situaties naar de ontwikkeling en opvoeding van de jeugdige kijken. De belangrijkste werkterreinen waar je met een bachelorsdegree Pedagogiek terecht kunt, zijn:
*Jeugdzorg
*Psychiatrie
*Verslavingszorg
*Zorg voor verstandelijk en/of lichamelijk beperkten
*Maatschappelijke opvang
*Zorg rondom autisme
*Ouderenzorg

Denk dan aan functies zoals opvoedkundig ondersteuner, gezins- en thuisbegeleider, spelbegeleider, trainer, pedagogisch medewerker of teambegeleider/casemanager.

In het 1e jaar maak je kennis met de brede basis van het sociaal werk. Het werken met cliënten staat centraal, ook actuele ontwikkelingen zoals 'ambulantisering' en 'burgerparticipatie'. In de module 'De Basis van Sociaal Werk' leer je contact maken met de cliënt, zijn situatie analyseren en een plan van aanpak maken. Je werkt aan je methodische vaardigheid en theoretische verdieping. Je volgt twee modules: Participatie in de wijk (van je cliënt), Participatie in de organisatie (van jezelf).

In het tweede jaar volg je twee modules:
*Een keuzemodule Maatschappelijk Werk en Dienstverlening, Sociaal Pedagogische Hulpverlening of Pedagogiek
*De module 'Verdieping in sociaal werk'.In de generieke module staat in het eerste deel het werken in complexe cliëntsituaties centraal. Het tweede deel staat in het teken van ondernemerschap en het organiseren van sociaal werk.Tijdens supervisiebijeenkomsten reflecteer je dit hele semester met een supervisor en enkele medestudenten op je eigen handelen. Je leert denken, voelen en handelen integreren in de persoon die jij als professional bent.

In jaar 3 en 4 van de hoofdfase geef je verder invulling aan jouw profiel als sociaal werker. Welke richting past bij jou: Welzijn en Samenleving, Jeugd of Zorg?

Je kiest de modulen en minor die horen bij deze profilering; ook richt je je onderzoek hierop in. Met een minor (keuzevak) verbreed of verdiept je je kennis over het onderwerp dat je aanspreekt, bijvoorbeeld jeugdzorg, geestelijke gezondheidszorg of intercultureel werken.

Wil je starten met de deeltijdopleiding Pedagogiek? Je kunt in september én in februari beginnen. Meld je zo spoedig mogelijk aan. Je start met een vrijblijvend adviesgesprek.

Als je kiest voor de deeltijdopleiding Pedagogiek, dan vorm je samen met studenten van de andere Sociale Studies Deeltijd (Maatschappelijk Werk en Dienstverlening en Sociaal Pedagogische Hulpverlening) een klas. Dat wat je leert, overstijgt het opleidingsgebonden werkveld en wordt mede bepaald door het sociale werkveld.Door de intensieve samenwerking met andere sociale disciplines reikt je blik verder dan voorheen en ontwikkel je een breed perspectief op het sociale beroep. Social work!

Kwaliteit betekent ook maatwerk. Je kunt je lesprogramma gedeeltelijk zelf samenstellen, zodat je je kennis kunt vergroten, maar niet hoeft te herhalen wat je al weet. Bovendien kun je eerder gevolgde opleidingen en werkervaring laten beoordelen op behaalde competenties.

De deeltijdopleiding Pedagogiek bestaat uit een 4 jarig programma. Je volgt modules van een half jaar. Het eerste anderhalf jaar worden bewust lesgroepen gevormd waarin je samen met andere Sociale Studies Deeltijd bij elkaar zit. Je leert zo elkaars beroepspraktijk kennen. De inhoud van de lessen en de opdrachten die je doet, zijn wel op maat en toegespitst op jouw beroepscontext. Je volgt dus je eigen programma én maakt kennis met de andere disciplines in je werkveld.

Het onderwijs is volledig ingericht volgens de principes van 'blended leren': een uitgebalanceerde mix van contactonderwijs, digitaal leren en leren op de werkplek. In overleg met je leercoach, en liefst ook met je werkgever, bepaal je hoe jij je studieactiviteiten en praktijkwerk per module inricht. De mix van praktijk, contactonderwijs en online leren, die 'blend', is dus flexibel en helemaal op maat samengesteld voor jou.Ons onderwijs is volledig ingericht op het feit dat jij werkt. Je leert hier op de opleiding en op je werkplek. Gedurende de opleiding is het de bedoeling dat je werkgever of een ervaren collega je begeleidt. Deze werkplekcoach helpt je met het ontwikkelen van de benodigde competenties en is zelf ten minste opgeleid op hbo-niveau in het sociaal domein. Een docent vanuit de opleiding de leercoach beoordeelt twee keer per jaar je functioneren in de praktijk.

We werken met een uitgebreide digitale leeromgeving waarin je samen met medestudenten aan de slag gaat. Je werkt aan opdrachten waar en wanneer het jou het beste uitkomt. Ook geef je feedback op producten van medestudenten en ontvang je feedback op je eigen materiaal.

Zin in de deeltijdopleiding Pedagogiek? Dan moet je beschikken over een relevante (betaalde of onbetaalde) baan of leerwerkplek voor 20 uur per week. Ook heb je een hbo-professional nodig die jou begeleidt bij je opdrachten en de leercoach adviseert over je beoordeling.Past een sociale opleiding bij jou?
*Je werkt graag samen met mensen
*Je bent geïnteresseerd in wat er in de samenleving speelt
*Je kunt gemakkelijk contact maken, relaties leggen en onderhouden
*Je wilt jeugdigen en volwassenen met diverse problemen begeleiden
*Je zoekt creatieve en inventieve oplossingen voor problemen
*Je beschikt over de durf om doortastend en onderbouwd te handelen in complexe situaties
*Je bent betrouwbaar, houd je aan afspraken en gaat zorgvuldig om met de informatie, rechten en plichten van anderen
*Je bent bereid tot zelfreflectie en wilt uw gedrag onder de loep nemen
*Je staat open voor de feedback van anderen

Verder praten over de hbo-opleiding Pedagogiek (deeltijd) of een andere sociale studie bij de HAN? Vraag een adviesgesprek aan.

Blijf op de hoogte van nieuwe ervaringen

Er zijn nog geen ervaringen.

Deel je ervaring

Heb je ervaring met deze cursus? Deel je ervaring en help anderen kiezen. Als dank voor de moeite doneert Springest € 1,- aan Stichting Edukans.

Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.

Download gratis en vrijblijvend de informatiebrochure

Aanhef
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)

Heb je nog vragen?

(optioneel)
We slaan je gegevens op om je via e-mail en evt. telefoon verder te helpen.
Meer info vind je in ons privacybeleid.