Master Advanced Nursing Practice (Duaal)

Niveau
Tijdsduur
Logo van HAN - Masters

Tip: meer info over het programma, prijs, en inschrijven? Download de brochure!

Startdata en plaatsen

Er zijn nog geen startdata bekend voor dit product.

HAN - Masters biedt dit product standaard aan in de volgende regio's: Nijmegen

Beschrijving

Wil je als verpleegkundige een stap verder gaan in het behandelen van patiënten en organiseren en evalueren van de directe patiëntenzorg? Word Nurse Practitioner en kies voor de 2-jarige master.

Ben je verpleegkundige op hbo-niveau en heb je tenminste twee jaar relevante werkervaring? En wil je als verpleegkundige een stap verder gaan in het behandelen van patiënten en organiseren en evalueren van de directe patiëntenzorg? Kies dan voor de tweejarige duale Master Advanced Nursing Practice van de Hogeschool Arnhem en Nijmegen. De opleiding is NVAO-geaccrediteerd. Met als kroon op je studie de erkende titel Master of Science. Als afgestudeerd Nurse Practitioner kun je jezelf laten registreren…

Lees de volledige beschrijving

Veelgestelde vragen

Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.

Wil je als verpleegkundige een stap verder gaan in het behandelen van patiënten en organiseren en evalueren van de directe patiëntenzorg? Word Nurse Practitioner en kies voor de 2-jarige master.

Ben je verpleegkundige op hbo-niveau en heb je tenminste twee jaar relevante werkervaring? En wil je als verpleegkundige een stap verder gaan in het behandelen van patiënten en organiseren en evalueren van de directe patiëntenzorg? Kies dan voor de tweejarige duale Master Advanced Nursing Practice van de Hogeschool Arnhem en Nijmegen. De opleiding is NVAO-geaccrediteerd. Met als kroon op je studie de erkende titel Master of Science. Als afgestudeerd Nurse Practitioner kun je jezelf laten registreren als Verpleegkundig Specialist (BIG). Kijk op http://www.han.nl/manp voor meer informatie en lees de ervaringen van studenten en hun werkgevers.

Het opleidingsprogramma is onderverdeeld in drie taakgebieden:

Taakgebied Patiëntenzorg
Taakgebied Verpleegkundig Leiderschap
Taakgebied Professionalisering & ProfileringIn het taakgebied Patiëntenzorg, vanuit de medische en verpleegkundige invalshoek, ligt de nadruk op:
*Klinisch redeneren (o.a. medische / verpleegkundige kennis, lichamelijk onderzoek en medische / verpleegkundige classificaties)
*Initiëren van interventies (o.a. uitvragen coping-stress model, transactionele analyse en motivational interviewing)
*Farmacologie (6-stepmethode en P-scribe)
*De verpleegkundig specialist in de (inter)nationale maatschappelijke context (gericht op internationale gezondheidszorg en op leiderschapsontwikkeling en innovatie)

In het taakgebied Verpleegkundig Leiderschap wordt gefocust op:
*Evidence Based Practice (o.a. epidemiologie van verpleegproblemen, richtlijnontwikkeling en wetenschappelijk schrijven)
*Onderzoek (o.a. methoden en technieken van onderzoek, beoordelen wetenschappelijke publicaties en statistiek)
*Implementatie (o.a. kwaliteitszorg, educatie, planning & control)
*Deskundigheidsbevordering (o.a. didactische vaardigheden)

In het taakgebied Professionalisering & Profilering staan de volgende onderwerpen centraal:
*Rolontwikkeling (o.a. juridische aspecten, verpleegkundige concepten en Individueel Praktijkleerplan)
*Supervisie- en casu

U sluit de opleiding af op het niveau van MSc. met als eindresultaat:
1.overall functioneren op het niveau van een beginnend verpleegkundig specialist;
2.afstudeeronderzoek in uw eigen praktijk;
3.presentatie en verdediging van een casus uit uw eigen praktijk.

Binnen de opleiding is er ruimte om de inhoud af te stemmen op de praktijk van de instelling. Dit gaat in nauw overleg met de opleidingscoordinator en de instelling. Informeer bij de opleidingscoordinator.

Het opleidingsprogramma is onderverdeeld in drie taakgebieden:
* Taakgebied Patiëntenzorg
* Taakgebied Verpleegkundig Leiderschap
* Taakgebied Professionalisering & Profilering

Online leeromgeving

Onderwijsonline is de online leeromgeving van de HAN waar u ook thuis in kunt werken. Speciaal voor de opleiding is een site op Onderwijsonline ontwikkeld volgens het Action Learning-principe. Online vindt u het onderwijsprogramma, toetsen, werkopdrachten, kennisclips, uw digitale portfolio en alle andere informatie over de opleiding. U kunt dus thuis leeractiviteiten uitvoeren, feedback krijgen en feedback geven aan uw medestudenten.Professionele begeleiding*Onze docenten zijn verbonden aan HAN Masterprogramma's, aan het Radboudumc in Nijmegen en aan de Lectoraten van de HAN
*Lectoren en andere (praktijk)deskundigen verzorgen gastcolleges voor specifieke kennisgebieden
*De praktijkopleider begeleidt en toetst het praktijkleren

Deze master is speciaal ontwikkeld voor verpleegkundigen met een hbo- of wo-diploma. Hieronder leest u de precieze toelatingsvoorwaarden:
*U bent verpleegkundige met een getuigschrift van een bacheloropleiding zoals HBO-V of een getuigschrift van een beroepsrelevante hbo-/wo-opleiding
*U bent BIG-geregistreerd verpleegkundige
*U hebt tenminste 2 jaar relevante werkervaring en een positie (minimaal 32 uur) als verpleegkundig specialist in opleiding met een arts/specialist of verpleegkundig specia

Duur en studiebelasting

De duur van de Master Advanced Nursing Practice is 2 jaar. Per week bent u ongeveer 20 uur per week kwijt aan studie en contacturen. Daarnaast voert u opdrachten uit op uw eigen werkplek. De studiebelasting voor het theoretische deel neemt een derde deel in beslag (zo'n 1120 uur in totaal) Twee derde van de uren (zo'n 2240 uur in totaal) gaan naar het leren en werken op de eigen werkplek en het maken van opdrachten.

Blijf op de hoogte van nieuwe ervaringen

Er zijn nog geen ervaringen.

Deel je ervaring

Heb je ervaring met deze cursus? Deel je ervaring en help anderen kiezen. Als dank voor de moeite doneert Springest € 1,- aan Stichting Edukans.

Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.

Download gratis en vrijblijvend de informatiebrochure

Aanhef
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)

Heb je nog vragen?

(optioneel)
We slaan je gegevens op om je via e-mail en evt. telefoon verder te helpen.
Meer info vind je in ons privacybeleid.