Master Leraar Nederlands

Niveau
Tijdsduur
Logo van HAN - Masterprogramma's

Tip: meer info over het programma, prijs, en inschrijven? Download de brochure!

Startdata en plaatsen

Er zijn nog geen startdata bekend voor dit product.

HAN - Masterprogramma's biedt dit product standaard aan in de volgende regio's: Nijmegen

Beschrijving

Wil je als 2e-graads docent verder groeien, persoonlijk én professioneel? Wil je je 1e-graads bevoegdheid halen? Kies voor de Master Leraar Nederlands bij de HAN.

Leerlingen in de bovenbouw zijn zelfstandig, kritisch, debatzoekend en maatschappelijk geïnteresseerd. Een uitdaging voor een docent Nederlands. Dankzij een 1e-graads bevoegdheid kan je de uitdaging aan. Met je vakdidactisch repertoire dat je de tijdens de opleiding hebt uitgebreid en de onderwijskundige vernieuwingen waaraan je via onderzoek hebt bijgedragen, kan je inspelen op een andere pedagogiek en didactiek, gericht op het stimuleren en begeleiden van het zelfverantwoordelijk leren. Niet alleen ben je klaar voor de bovenbouw…

Lees de volledige beschrijving

Veelgestelde vragen

Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.

Wil je als 2e-graads docent verder groeien, persoonlijk én professioneel? Wil je je 1e-graads bevoegdheid halen? Kies voor de Master Leraar Nederlands bij de HAN.

Leerlingen in de bovenbouw zijn zelfstandig, kritisch, debatzoekend en maatschappelijk geïnteresseerd. Een uitdaging voor een docent Nederlands. Dankzij een 1e-graads bevoegdheid kan je de uitdaging aan. Met je vakdidactisch repertoire dat je de tijdens de opleiding hebt uitgebreid en de onderwijskundige vernieuwingen waaraan je via onderzoek hebt bijgedragen, kan je inspelen op een andere pedagogiek en didactiek, gericht op het stimuleren en begeleiden van het zelfverantwoordelijk leren. Niet alleen ben je klaar voor de bovenbouw, ook voor het VAVO of het hbo. Met als kroon op je studie de titel Master of Education (M.Ed.).

Het vak biedt veel ruimte voor initiatief en vraagt om keuzes; inhoud (literaire of maatschappelijke teksten) en werkvormen liggen immers niet vast. Het vraagt van de docent nieuwe en complexe competenties die niet alleen vakexpertise en managementkwaliteit verlangen, maar ook flexibiliteit, kritisch denken, creativiteit en resultaatgerichtheid. Vaardigheden die je traint tijdens de opleiding.
Dit is een duale opleiding: je voert een deel van de opleiding in de praktijk van je werk uit. Vanuit de school waar je werkt krijg je begeleiding en feedback.

De Master Leraar Nederlands gaat in september 2018 van start. Heb je vragen, weet je niet zeker of de opleiding te combineren is met je werk en je privesituatie en of hij bij je past? Vraag vrijblijvend een adviesgesprek aan. Voldoe je aan alle toelatingseisen, sluit de opleiding aan bij je ambitie en wil je met de opleiding van start? Vraag een intakegesprek aan via masters@han.nl. Blijkt dat je met de opleiding kunt beginnen, dan kan je jezelf aanmelden via Studielink (aanmeldknop op de site).Kosten
De prijs van de master is € 2060,- (wettelijk collegegeld 2018-2019). Het is mogelijk om de studiekosten in termijnen te betalen of te laten afschrijven. Houd ook rekening met extra kosten voor studiemateriaal (ca. €350,- per studiejaar).

Check of je in aanmerking komt voor:
* Lerarenbeurs
Zie de site voor meer informatie.

De Master Leraar Nederlands van de HAN leidt onderwijsprofessionals op die ervaren en toepassingsgericht zijn en die in staat zijn didactische innovatie tot stand te brengen voor hun vak en hun sectie.* De krachtige combinatie van vakdidactiek en onderzoek leidt tot hooggekwalificeerde 1e-graads docenten Nederlands die didactische innovatie tot stand kunnen brengen voor hun vak en hun sectie.
* Praktijkgerichte opleiding: praktijk en theorie zijn aan elkaar gekoppeld.
* De student verhoogt direct zijn vakdeskundigheid en bekwaamheid om in de bovenbouw les te geven.
* Hoog gekwalificeerde docenten die met beide benen in de onderwijspraktijk staan.
* Kruisbestuiving en waardevol netwerk met diversiteit aan deelnemers afkomstig uit allerlei onderwijsinstellingen.
* Via samenwerking met de lectoraten en het Kenniscentrum Kwaliteit van Leren van de HAN worden nieuwe inzichten geïntegreerd in het programma.
* Op maat, kleinschalig, persoonlijke betrokkenheid in begeleiding.

Bij de start van de Master Leraar Nederlands staat de vakinhoud, de vakdidactiek en de persoonlijke professionalisering centraal. Later in de opleiding krijgt het doen van onderzoek meer gewicht. Het onderwijsprogramma volgt de leerlijnen:
* Vakinhoudelijke en vakdidactische lijn
* Onderzoeksleerlijn
* Professionaliseringslijn
In de eerste leerlijn verdiep je jouw kennis van het schoolvak Nederlands en breid je jouw didactisch repertoire uit om een inspirerende leeromgeving voor leerlingen te creëren.
Onderzoek vervult een brugfunctie tussen kennis en beroepspraktijk. In de onderzoekslijn maak je kennis met methoden van onderzoek en voer je opdrachten uit in je eigen lespraktijk.
In het laatste jaar van de opleiding komen de leerlijnen vakinhoud/vakdidactiek en onderzoek bij elkaar in een geïntegreerde opdracht, de masterthesis.

Tijdens het onderwijsprogramma neem je de verantwoordelijkheid voor jouw eigen professionele ontwikkeling, waarin je jouw opvattingen over het leraarschap en bekwaamheid als leraar onderzoekt, expliciteert en ontwikkelt. In deze professionaliseringlijn werk je ook aan de vakcompetenties die je straks tot een volwaardige eerstegraads docent Nederlands maken.

De volgende onderwerpen komen aan bod:
* Literatuurwetenschap
* Oudere letterkunde
* Analyse van literatuur
* Recente literatuur
* Literatuurdidactiek
* Lezen & didactiek
* Schrijven & didactiek
* Mondelinge taalvaardigheid & didactiek
* Taalkunde
* Vakdidactiek, Onderzoek en Professionalisering
* ICT in de bovenbouw

De masteropleiding is kleinschalig van opzet. Hooggekwalificeerde docenten uit de beroepspraktijk zijn nauw betrokken bij de ontwikkeling van hun studenten. Naast het aanleren van kennis en vaardigheden maken activiteiten op de werkplek integraal onderdeel uit van het curriculum.

De overheid stimuleert de professionalisering van leraren op masterniveau met tegemoetkomingen zoals de Lerarenbeurs. Met je eerstegraads bevoegdheid Nederlands en masterdiploma kan je terecht in de bovenbouw van havo/vwo en in het hbo en vavo.

Deze masteropleiding brengt kennis van het Nederlands op een niveau dat nodig is om les te kunnen geven aan leerlingen in de havo- en vwo-bovenbouw of bij het vavo en hbo. Daarnaast versterkt de opleiding de vakdidactische vaardigheden van de docent en leert hij meer over het doen van onderzoek. De masterthesis laat zien of de vereiste competenties beheerst worden.

De Master Leraar Nederlands gaat in september 2018 van start.

Kosten
De prijs van de master is € 2060,- (wettelijk collegegeld 2018-2019). Het is mogelijk om de studiekosten in termijnen te betalen of te laten afschrijven. Houd ook rekening met extra kosten voor studiemateriaal (ca. €350,- per studiejaar).

Check of je in aanmerking komt voor:
* Lerarenbeurs
Zie de site voor meer informatie.

Ben je tweedegraads docent Nederlands en ben je in de gelegenheid om eerstegraads onderwijs te verzorgen tijdens deze opleiding? Of heb je net je lerarenbachelor Nederlands gehaald? Dan is de kans groot dat je kunt instromen als masterstudent.

De Master Leraar Nederlands duurt 3 jaar. Studiebelasting: 20 uur per week. Vaste lesdag: woensdag13:00 uur – 20:00 uur.

Blijf op de hoogte van nieuwe ervaringen

Er zijn nog geen ervaringen.

Deel je ervaring

Heb je ervaring met deze cursus? Deel je ervaring en help anderen kiezen. Als dank voor de moeite doneert Springest € 1,- aan Stichting Edukans.

Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.

Download gratis en vrijblijvend de informatiebrochure

Aanhef
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)

Heb je nog vragen?

(optioneel)
We slaan je gegevens op om je via e-mail en evt. telefoon verder te helpen.
Meer info vind je in ons privacybeleid.