Master Leraar Wiskunde

Niveau
Tijdsduur
Logo van HAN - Masters

Tip: meer info over het programma, prijs, en inschrijven? Download de brochure!

Startdata en plaatsen

Er zijn nog geen startdata bekend voor dit product.

HAN - Masters biedt dit product standaard aan in de volgende regio's: Nijmegen

Beschrijving

Wil je als 2e-graads docent verder groeien, persoonlijk én professioneel? Wil je je 1e-graads bevoegdheid halen? Kies voor de Master Leraar wiskunde bij de HAN.

Lesgeven aan de bovenbouw vraagt niet alleen om vakexpertise en managementkwaliteit, maar ook om flexibiliteit, kritisch denken, creativiteit en resultaatgerichtheid. Leerlingen in de bovenbouw zijn zelfstandig, kritisch, debatzoekend en maatschappelijk geïnteresseerd. Een eerstegraads docent wiskunde kan daarom gebruikmaken van een andere pedagogiek en didactiek, gericht op het stimuleren en begeleiden van het zelfverantwoordelijk leren. Bovendien moeten leerlingen in de bovenbouw wiskunde, naast steunvak bij techniek en andere (bè…

Lees de volledige beschrijving

Veelgestelde vragen

Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.

Nog niet gevonden wat je zocht? Bekijk deze onderwerpen: Lerarenopleiding Wiskunde, Wiskunde, Lerarenopleiding / Docentenopleiding, Flexibiliteit en Klassenmanagement.

Wil je als 2e-graads docent verder groeien, persoonlijk én professioneel? Wil je je 1e-graads bevoegdheid halen? Kies voor de Master Leraar wiskunde bij de HAN.

Lesgeven aan de bovenbouw vraagt niet alleen om vakexpertise en managementkwaliteit, maar ook om flexibiliteit, kritisch denken, creativiteit en resultaatgerichtheid. Leerlingen in de bovenbouw zijn zelfstandig, kritisch, debatzoekend en maatschappelijk geïnteresseerd. Een eerstegraads docent wiskunde kan daarom gebruikmaken van een andere pedagogiek en didactiek, gericht op het stimuleren en begeleiden van het zelfverantwoordelijk leren. Bovendien moeten leerlingen in de bovenbouw wiskunde, naast steunvak bij techniek en andere (bèta-)vakken, ook gaan ervaren als vaktaal, met al zijn abstracties, conventies en notaties.

Tijdens de Master Leraar Wiskunde ontwikkel je jezelf tot een breed onderlegde docent wiskunde met een eerstegraads bevoegdheid voor havo- of vwo-bovenbouw, roc en hbo. Je ontwikkelt nieuwe en complexe competenties die niet alleen vakexpertise verlangen, maar ook flexibiliteit, kritisch denken en creativiteit. En je leert vakdidactische vernieuwingen binnen jouw vakgebied leiden en vormgeven. Met als kroon op je studie de titel Master of Education (M.Ed.). De masteropleiding is een vervolg op de tweedegraads bachelorberoepsopleiding.

Dit is een duale master: je

De Master wiskunde gaat in september 2018 van start. Heb je vragen, weet je niet zeker of de opleiding te combineren is met je werk en je privesituatie en hij bij je past? Vraag vrijblijvend een adviesgesprek aan. Voldoe je aan alle toelatingseisen, sluit de opleiding aan bij je ambitie en wil je met de opleiding van start? Vraag een intakegesprek aan via masters@han.nl. Blijkt dat je met de opleiding kunt beginnen, dan kan je jezelf aanmelden via Studielink (aanmeldknop op de site).Kosten
De prijs van de master is € 2060,- (wettelijk collegegeld 2018-2019). Het is mogelijk om de studiekosten in termijnen te betalen of te laten afschrijven. Houd ook rekening met extra kosten voor studiemateriaal (ca. €550,-).

Check of je in aanmerking komt voor:
* Lerarenbeurs
Zie de site voor meer informatie.

De Master Leraar wiskunde van de HAN leidt onderwijsprofessionals op die ervaren en toepassingsgericht zijn en die in staat zijn didactische innovatie tot stand te brengen voor hun vak en hun sectie.* De krachtige combinatie en vakdidactiek met onderzoek leidt tot hooggekwalificeerde 1e-graads docenten wiskunde die didactische innovatie tot stand kunnen brengen voor hun vak en hun sectie
* De Master Leraar wiskunde levert via toegepast onderzoek onderwijskundige en vakdidactische innovaties op.
* Praktijkgerichte opleiding: praktijk en theorie zijn aan elkaar gekoppeld.
* De student verhoogt direct zijn vakdeskundigheid en bekwaamheid om in de bovenbouw les te geven.
* Hoog gekwalificeerde docenten die met beide benen in de onderwijspraktijk staan.
* Kruisbestuiving en waardevol netwerk met diversiteit aan deelnemers afkomstig uit allerlei onderwijsinstellingen.
* Via samenwerking met de lectoraten en het Kenniscentrum Kwaliteit van Leren van de HAN worden nieuwe inzichten geïntegreerd in het programma.
* Op maat, kleinschalig, persoonlijke betrokkenheid in begeleiding.

Bij de start van de Master Leraar Wiskunde staat de vakinhoud centraal, later in de opleiding krijgt het doen van onderzoek meer gewicht. Het onderwijsprogramma volgt twee lijnen:
* vakinhoudelijke en vakdidactische lijn
* onderzoeks- en professionaliseringslijn
In de eerste leerlijn verdiep je jouw kennis van wiskunde en leer je didactische vaardigheden om inspirerende leeromgevingen voor leerlingen te creëren. In de onderzoekslijn maak je kennis met methoden van onderzoek en voer je concrete (deel)opdrachten uit in jouw praktijk. In het derde en laatste jaar van de opleiding komen vakinhoud/vakdidactiek en onderzoek bij elkaar in een geïntegreerde opdracht, de masterthesis.

Deze onderwerpen komen in ons studieprogramma aan de orde:
* Lineaire algebra
*Voortgezette meetkunde
* Analyse basisconcepten
* Voortgezette analyse
* Dynamische systemen
* Stochastiek: combinatoriek, kansrekening en statistiek
* Getaltheorie en cryptografie
* Grondslagen en ontwikkelingen
* Schoolwiskunde
* Vakdidactiek
* Onderzoek

Praktijkgericht onderzoek vervult een brugfunctie in de master tussen kennis en beroepspraktijk. Als onderzoekende en innovatieve professional ben je in staat jouw eigen praktijk op systematische en verantwoorde wijze te onderzoeken en te verbeteren. Daarmee geef je het onderwijs een kwaliteitsimpuls en versterk je de relatie tussen onderwijs en beroepspraktijk.

De masteropleiding is kleinschalig van opzet. Hooggekwalificeerde docenten uit de beroepspraktijk zijn nauw betrokken bij de ontwikkeling van hun studenten. Naast het aanleren van kennis en vaardigheden maken activiteiten op de werkplek integraal onderdeel uit van het curriculum.

De overheid stimuleert de professionalisering van leraren op masterniveau met tegemoetkomingen zoals de Lerarenbeurs. Met je eerstegraads bevoegdheid wiskunde en masterdiploma kan je terecht in de bovenbouw van havo/vwo en in het hbo en vavo.Met een tweedegraads bevoegdheid kun je doorstromen naar een van de HAN educatieve masters. Met de lerarenmasters van de HAN behaal je een eerstegraads bevoegdheid en kun je in de bovenbouw lesgeven. Je kunt direct vanuit de bachelor doorstromen zonder dat je een pre-master hoeft te volgen. Tijdens de master combineer je leren en werken. Zo kun je opgedane theorie van de opleiding direct toepassen in de praktijk. De masteropleidingen sluiten aan op de bachelor waardoor je meteen verder kunt leren. De HAN biedt als enige opleider in Nederland, een directe doorstroom optie aan. Door de duale opzet, de combinatie werken en leren, vergroot jij je werkervaring.

De Master Leraar wiskunde brengt jouw wiskundekennis op het niveau dat nodig is om les te kunnen geven aan leerlingen in de havo- en vwo-bovenbouw, vavo of hbo. Daarnaast versterk je jouw vakdidactische vaardigheden en leer je meer over (het doen van) onderzoek. Je werkt toe naar je masterthesis waarmee je jouw onderzoekcompetentie toont.

De Master wiskunde gaat in september 2018 van start.

Kosten
De prijs van de master is € 2060,- (wettelijk collegegeld 2018-2019). Het is mogelijk om de studiekosten in termijnen te betalen of te laten afschrijven. Houd ook rekening met extra kosten voor studiemateriaal (ca. €550,-).

Check of je in aanmerking komt voor:
* Lerarenbeurs
Zie de site voor meer informatie.

Ben je tweedegraads docent wiskunde en ben je in de gelegenheid om eerstegraads onderwijs te verzorgen tijdens deze opleiding? Of ben je net klaar met de lerarenbachelor wiskunde? Dan is de kans groot dat je kunt instromen als masterstudent.

De Master Leraar wiskunde duurt 3 jaar. Studiebelasting: 20 uur per week. Vaste lesdag: woensdag 13:00 uur – 20:00 uur.

Blijf op de hoogte van nieuwe ervaringen

Er zijn nog geen ervaringen.

Deel je ervaring

Heb je ervaring met deze cursus? Deel je ervaring en help anderen kiezen. Als dank voor de moeite doneert Springest € 1,- aan Stichting Edukans.

Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.

Download gratis en vrijblijvend de informatiebrochure

Aanhef
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)

Heb je nog vragen?

(optioneel)
We slaan je gegevens op om je via e-mail en evt. telefoon verder te helpen.
Meer info vind je in ons privacybeleid.