Master Musculoskeletale Revalidatie (Deeltijd)

Niveau
Tijdsduur
Logo van HAN - Masters

Tip: meer info over het programma, prijs, en inschrijven? Download de brochure!

Startdata en plaatsen

Er zijn nog geen startdata bekend voor dit product.

HAN - Masters biedt dit product standaard aan in de volgende regio's: Nijmegen

Beschrijving

Werk je als fysiotherapeut en wil je jezelf verder ontwikkelen binnen het musculoskeletale domein? Meld je aan voor de Master Musculoskeletale Revalidatie van de HAN.

Deze unieke deeltijdmaster is speciaal ontwikkeld voor fysiotherapeuten die zichzelf verder willen ontwikkelen binnen het musculoskeletale domein. De kroon op de studie is de internationaal erkende graad Master of Science (MSc), waarbij je een aantekening krijgt in een specialisatie als manuele therapie of orofaciale fysiotherapie of sportfysiotherapie.

Onderzoeken en behandelen
In het eerste jaar leer je complexe patiëntproblematiek te doorgronden door systematisch en vanuit wetenschappelijke evidentie te reflecteren op je ei…

Lees de volledige beschrijving

Veelgestelde vragen

Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.

Nog niet gevonden wat je zocht? Bekijk deze onderwerpen: Scrum Master, Scrum, Scrum Product Owner, Agile (algemeen) en Kanban.

Werk je als fysiotherapeut en wil je jezelf verder ontwikkelen binnen het musculoskeletale domein? Meld je aan voor de Master Musculoskeletale Revalidatie van de HAN.

Deze unieke deeltijdmaster is speciaal ontwikkeld voor fysiotherapeuten die zichzelf verder willen ontwikkelen binnen het musculoskeletale domein. De kroon op de studie is de internationaal erkende graad Master of Science (MSc), waarbij je een aantekening krijgt in een specialisatie als manuele therapie of orofaciale fysiotherapie of sportfysiotherapie.

Onderzoeken en behandelen
In het eerste jaar leer je complexe patiëntproblematiek te doorgronden door systematisch en vanuit wetenschappelijke evidentie te reflecteren op je eigen handelen. Hiermee leg je de basis voor je verdere specialisatie.Je ontwikkelt een brede musculoskeletale attitude en legt een gedegen kennis- en vaardigheidsbasis. Systematisch en vanuit wetenschappelijk perspectief leer je complexe patiëntcasussen praktisch te benaderen en te behandelen. Daarnaast maak je door middel van practica in het bewegingslab kennis met relevante meetinstrumenten en leer je het menselijk bewegen op een objectieve, wetenschappelijke manier waar te nemen. Tijdens stagedagen bij verschillende experts in het musculoskeletale domein, ontwikkel je een eigen visie

Specialistische verdieping, stage en praktijkgericht onderzoek 1
Je kiest één van de drie uitstroomvarianten: orofaciale fysiotherapie, manuele therapie of sportfysiotherapie.In het eerste semester van het tweede jaar staat de ontwikkeling van jouw specialistische kennis en vaardigheden centraal. Je werkt in specialistische groepen samen met de docent en medestudenten, waarbij je ook eigen patiëntencasuïstiek inbrengt. Na 10 weken ga je de specialistische stage lopen. Ook word je betrokken bij het onderwijs aan eerste- en tweedejaars masterstudenten, zo werk je aan jouw adviseursrol. Naast de specialistische stage maak je in dit jaar ook een start met het praktijkgericht onderzoek. Op basis van een probleem of uitdaging in de praktijk ontwerp je een toepassingsgericht onderzoek, waarbij je een creatieve oplossing introduceert en toetst.

Praktijkgericht onderzoek 2 en leiden van innovaties
In het derde jaar doe je een eigen onderzoek. De resultaten en conclusies beschrijf je in de masterthesis. Daarnaast voer je een implementatietraject uit waarbij je zelf zorgvernieuwend bezig bent: jouw praktijkomgeving en het beroep fysiotherapie profiteren zo rechtstreeks mee van je nieuwe kennis en vaardigheden. Natuurlijk blijven vaardigheden in complexe musculoskeletale casuïstiek een vast onderdeel van de opleiding.

Heb je minder dan 2 jaar werkervaring, dan kan je in sommige gevallen toch beginnen met de volledige masteropleiding. Wanneer dat kan? Kijk op de site bij 'Voor wie'.

De Master Musculoskeletale Revalidatie start in september 2018. Overweeg je de opleiding te gaan volgen?* Bekijk de toelatingsvoorwaarden om te bepalen of de opleiding bij je past. Heb je vragen, twijfel je of dit jouw opleiding is, of je het kan combineren met je werk en privesituatie. Vraag geheel vrijblijvend via de site een adviesgesprek aan.
* Voldoe je aan de toelatingsvoorwaarden en sluit de opleiding aan bij je vooropleiding, ervaring en ambitie, vraag dan een intakegesprek aan via masters@han.nl.
* Blijkt na het intakegesprek dat je kan beginnen met de opleiding, dan kan je jezelf aanmelden via Studielink (via aanmeldknop op de site).

Kosten
Prijs route 1 (hele masteropleiding): €17.000,-.
Prijs route 2 (Module Basis en Module Onderzoek en Implementeren): € 12.800,- (€ 6.400,- module 1 en €6.400,- module 5).
Prijs route 3 (Module Basis en Module Specialisatie): € 12.800,- (€ 6.400,- module 1 en € 6.400,- module 2, 3 of 4); toelatingsassesment € 500.
Het is mogelijk om de studiekosten in termijnen te betalen of te laten afschrijven.
10% Korting voor alumni HAN-bachelors bij aanmelding voor volledige opleiding.

De Master Musculoskeletale Revalidatie van de HAN is de enige opleiding in Nederland die fysiotherapeuten de mogelijkheid biedt zich verder te ontwikkelen tot een specialistisch fysiotherapeut op masterniveau binnen het musculoskeletale domein.Je praktijk profiteert direct van de kennis en expertise die je opdoet gedurende de opleiding. Je ontvangt de internationaal erkende graad Master of Science (MSc), waarbij je een aantekening krijgt in de specialisatie manuele therapie, orofaciale fysiotherapie of sportfysiotherapie. Hiermee is registratie mogelijk in een van de deelregisters van het CKR van de KNGF.

Kenmerkend Master Musculoskeletale Revalidatie:
* Unieke deeltijdmaster op musculoskeletaal gebied. Modulaire opbouw.
* Erkende graad Master of Science (MSc).
* 3 Specialisaties: manuele therapie, orofaciale fysiotherapie of sportfysiotherapie.
* Registratie mogelijk in deelregisters van het CKR van de KNGF.
* Laboratorium aanwezig voor bewegingsregistratie en –analyse.
* Praktisch gericht: theorie en praktijk zijn met elkaar verweven.
* Deskundige docenten direct vanuit de praktijk en gerenommeerde gastsprekers met Best Practices.
* Maatwerk, kleinschalig, persoonlijke betrokkenheid.

De Master Musculoskeletale Revalidatie kun je volgen als volledige masteropleiding, maar je kunt er ook voor kiezen om een deel van de opleiding te volgen. Dat is mogelijk dankzij de modulaire opbouw van de opleiding. Afhankelijk van je vooropleiding, werkervaring en ambitie kan je kiezen uit 3 routes.* Route 1: Master Musculoskeletale Revalidatie (3 jaar)
Je wilt een mastertitel behalen voor manueel therapeut , orofaciaal fysiotherapeut of sportfysiotherapeut binnen het musculoskeletale domein. Als je deze route volgt, dan volg je de gehele master.
* Route 2: Module Basis + Module Onderzoek en Implementeren (2-2,5 jaar)
Wil je je registratie voor manueel therapeut , orofaciaal fysiotherapeut of sportfysiotherapeut handhaven door de titel Master of Science te behalen, dan past route 2 bij jou.
* Route 3: Module Specialisatie (1-2 jaar)
Deze route is geschikt als je jezelf wilt specialiseren tot orofaciaal fysiotherapeut of sportfysiotherapeut binnen het musculoskeletale domein. Wil je je specialiseren tot manueel therapeut, neem dan contact op met de coördinator van de opleiding, Aukje Reinerman, E masters@han.nl, T 06-353 1506.

Het musculoskeletale domein ontwikkelt zich internationaal tot het grootste aandachtsgebied binnen de fysiotherapie. Binnen dit domein spelen zich de volgende ontwikkelingen af:* Complexiteit problematiek neemt toe: door de toenemende vergrijzing neemt het aantal patiënten met complexe en meervoudige problemen toe.
* Meer professionals op masterniveau nodig: vernieuwingen in de zorg volgen elkaar steeds sneller op en masteropgeleiden spelen daarbij een belangrijke rol.
* Mastergraad nodig voor registratie: het KNGF heeft besloten om voor registratie in het deelregister van het centraal kwaliteitsregister de mastergraad vanaf 2015 verplicht te stellen voor sportfysiotherapie en vanaf 2025 voor manuele en orofaciale therapie. Voor orofaciale therapie zijn wij op dit moment de enige aanbieder van een masteropleiding.

Deze praktijkgerichte masteropleiding leidt je op tot klinisch expert. Daarbij leer je wetenschappelijk onderzoek beter te doorgronden en voer je zelf toepassingsgericht onderzoek uit. Je leert bovendien om vernieuwingen binnen jouw specialisme samen met andere professionals daadwerkelijk te implementeren in jouw directe werkomgeving.* Doel route 1 (complete Master Musculoskeletale Revalidatie): je wilt een mastertitel behalen voor manueel therapeut, orofaciaal fysiotherapeut of sportfysiotherapeut binnen het musculoskeletale domein.
* Doel route 2 (titel MSc en registratie): je wilt je registratie voor manueel therapeut, orofaciaal fysiotherapeut of sportfysiotherapeut handhaven door het behalen van de titel Master of Science.
* Doel route 3 (specialisatie en registratie): je wilt je specialiseren tot orofaciaal fysiotherapeut of sportfysiotherapeut binnen het musculoskeletale domein.

Prijs route 1 (masteropleiding) €17.500,-. Prijs route 2 (Module Basis en Module Onderzoek en Implementeren) is max € 12.800,- (€ 6.400,- module 1 en €6.400,- module 5). Prijs route 3 (Module Basis en Module Specialisatie) is max € 12.800,- (€ 6.400,- module 1 en € 6.400,- module 2, 3 of 4); toelatingsassesment € 500.
Het is mogelijk om de studiekosten in termijnen te betalen of te laten afschrijven.
10% Korting voor alumni HAN-bachelors bij aanmelding voor volledige opleiding.

Je hebt een bachelor-, hbo- of wo-getuigschrift Fysiotherapie en werkt minstens 2 jaar als fysiotherapeut. Je wilt als fysiotherapeut jouw kennis en vaardigheid verdiepen en verbreden en je verder ontwikkelen tot klinisch specialist. Dat kan met deze masteropleiding. Om deel te kunnen nemen moet je wel aan een aantal voorwaarden voldoen. Zie toelating.

De duur van de Master Musculoskeletale Revalidatie (route 3) is 3 jaar.
De duur van route 2: Module Basis en Module Onderzoek en Implementeren is 1,5 - 2 jaar.
De duur van route 3: Module Basis en Module Specialisatie is 1 – 2 jaar.
Vaste lesdag: woensdag, 09.00-17.00 uur.

Blijf op de hoogte van nieuwe ervaringen

Er zijn nog geen ervaringen.

Deel je ervaring

Heb je ervaring met deze cursus? Deel je ervaring en help anderen kiezen. Als dank voor de moeite doneert Springest € 1,- aan Stichting Edukans.

Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.

Download gratis en vrijblijvend de informatiebrochure

Aanhef
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)

Heb je nog vragen?

(optioneel)
We slaan je gegevens op om je via e-mail en evt. telefoon verder te helpen.
Meer info vind je in ons privacybeleid.