Voedings- en Beweegcoach (Leefstijlcoach)

Niveau
Tijdsduur

Voedings- en Beweegcoach (Leefstijlcoach)

HAN Sport en Bewegen
Logo van HAN Sport en Bewegen
Opleiderscore: starstarstarstarstar_border 7,5 HAN Sport en Bewegen heeft een gemiddelde beoordeling van 7,5 (uit 4 ervaringen)

Tip: meer info over het programma, prijs, en inschrijven? Download de brochure!

Startdata en plaatsen

Er zijn nog geen startdata bekend voor dit product.

Beschrijving

In de opleiding Voedings- en Beweegcoach leer je hoe je mensen kunt coachen naar een (nog) gezondere en actievere leefstijl door het inzetten van Motiverende gespreksvoering en door een leefstijlplan op maat te maken samen met een cliënt. Na afronding ben je gecertificeerd BLCN leefstijlcoach.

DOEL

Binnen de opleiding Voedings- en beweegcoach gaan we in op de effecten van een gezonde én ongezonde leefstijl. Met name wordt ingezoomd op de leefstijlfactoren voeding en beweging bij zowel een gezonde leefstijl als bij verschillende welvaartsziekten (overgewicht, diabetes mellitus type II, chronische longziekten en hoge bloeddruk) én bij intensieve sportbeoefening. Natuurlijk komen ook de ander…

Lees de volledige beschrijving

Veelgestelde vragen

Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.

Nog niet gevonden wat je zocht? Bekijk deze onderwerpen: Pulmonologie, Beweegcoach, Leefstijlcoach, Diabetes en Voedingsdeskundige.

In de opleiding Voedings- en Beweegcoach leer je hoe je mensen kunt coachen naar een (nog) gezondere en actievere leefstijl door het inzetten van Motiverende gespreksvoering en door een leefstijlplan op maat te maken samen met een cliënt. Na afronding ben je gecertificeerd BLCN leefstijlcoach.

DOEL

Binnen de opleiding Voedings- en beweegcoach gaan we in op de effecten van een gezonde én ongezonde leefstijl. Met name wordt ingezoomd op de leefstijlfactoren voeding en beweging bij zowel een gezonde leefstijl als bij verschillende welvaartsziekten (overgewicht, diabetes mellitus type II, chronische longziekten en hoge bloeddruk) én bij intensieve sportbeoefening. Natuurlijk komen ook de andere leefstijlfactoren (Roken, Alcohol, Slaap en Ontspanning) veelvuldig aan bod.

Binnen deze opleiding leer je maatwerk te leveren met als doel de leefstijl én daarmee de gezondheid en het welbevinden van jouw cliënt te verbeteren. De cliënt is iemand met een chronische ziekte óf iemand die zijn/haar leefstijl of sportprestatie wil verbeteren. Je gaat zelf een client coachen naar een gezondere leefstijl: door eerst de huidige leefstijl in kaart te brengen, daarna samen doelen en acties op te stellen. Van dit gehele coachtraject doe je verslag in een coachverslag.

VOOR

 • Verpleegkundigen
 • Verpleegkundig specialisten
 • Praktijkondersteuners huisartsen
 • Agogen
 • Fysiotherapeuten
 • Voedingsdeskundigen
 • Toegepaste psychologen
 • Sportkundigen (afgestudeerd)
 • Docenten Sport- en Bewegingsonderwijs (ALO afgestudeerd)

VOORWAARDEN VOOR DEELNAME

 • Je moet een Hbo-diploma hebben behaald.
 • Idealiter heb je de opleiding ALO, Sportkunde, Fysiotherapie, Voeding en Diëtetiek, Verpleegkunde, Toegepaste Psychologie, of een aanverwante paramedische studie gedaan.
 • Je moet een relevante werkkring hebben waar je opdrachten kunt uitvoeren m.b.t. leefstijl.

TOETSING

 • Kennistoets (in 2 delen)
 • Praktijktoetsen: intakegesprek en beweegintake
 • Coachverslag

STUDIEBELASTING

 • Dit Hbo-programma duurt een half studiejaar.
 • De lessen vinden op dinsdag plaats op Papendal (Arnhem).
 • Reken op 8 uur werken (minimaal), 8 uur onderwijs en 10-14 zelfstudie per week.

ACCREDITATIE DOOR BLCN
Dit hbo-programma is geaccrediteerd door de BLCN (Beroepsvereniging Leefstijlcoaches Nederland). Na afronding ben je gecertificeerd BLCN leefstijlcoach.

HAN Sport en Bewegen

De academie Sport en Bewegen van de HAN biedt bachelor- en masteronderwijs en cursussen, doet onderzoek, werkt samen met sportorganisaties, levert stagiaires, doet PMO's op locatie en nog veel meer. Bekijk hier wat we voor jou kunnen betekenen.

HAN SENECA

Als onderdeel van de Academie Sport en Bewegen focust HAN SENECA zich op het gehele gebied van sport en bewegen, gezondheid en vitaliteit. Of je nu inzicht in jouw gezondheid wilt hebben, je preventief met je vitaliteit aan de slag wilt, je jezelf als professional verder wilt ontwikkelen via cursussen of dat je als ondernemer wat wilt doen met de vitaliteit van jouw werknemers. Bij HAN SENECA kun je terecht!

Cursussen, trainingen en post-hbo-opleidingen van HAN Sport en Bewegen: Grijp de kans om van uw loopbaan een succes te maken! Hiervoor heeft HAN SENECA namens HAN Sport en Bewegen op het gebied van sport, arbeid en gezondheid vele post-hbo opleidingen, trainingen en cursussen voor professionals in sport, gezondheid, management en lichamelijke opvoeding. Aanmelden is mogelijk tot 2 weken voor aanvang van de cursussen.

Blijf op de hoogte van nieuwe ervaringen

Er zijn nog geen ervaringen.

Deel je ervaring

Heb je ervaring met deze cursus? Deel je ervaring en help anderen kiezen. Als dank voor de moeite doneert Springest € 1,- aan Stichting Edukans.

Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.

Download gratis en vrijblijvend de informatiebrochure

(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)

Heb je nog vragen?

(optioneel)

Aanmelden voor nieuwsbrief

We slaan je gegevens op om je via e-mail en evt. telefoon verder te helpen.
Meer info vind je in ons privacybeleid.