Coaching voor praktijkbegeleiders 1, Voeding en Diëtetiek

Tijdsduur
Locatie
Op locatie
Startdatum en plaats

Coaching voor praktijkbegeleiders 1, Voeding en Diëtetiek

HanzePro, Hanzehogeschool Groningen
Logo van HanzePro, Hanzehogeschool Groningen
Opleiderscore: starstarstarstarstar_half 8,8 HanzePro, Hanzehogeschool Groningen heeft een gemiddelde beoordeling van 8,8 (uit 6 ervaringen)

Tip: meer info over het programma, prijs, en inschrijven? Download de brochure!

Startdata en plaatsen

placeHanzePro, Zernikeplein 7, 9747 AS Groningen
13 sep. 2024 tot 14 sep. 2024

Beschrijving

Competenties zijn een samenspel tussen vaardigheden en kennis. Voor het vergroten van uw competenties kunt u terecht bij HanzePro, Hanzehogeschool Groningen.

Uitgebreid

Doel

Het doel van de cursus is inzicht verwerven in leerprocessen, leerstijlen en begeleidingsstijlen én deze inzichten toepassen in het coachen van stagiaires.

Inhoud 

In het kader van competentiegericht leren staat de student centraal en bepaalt zelf, waar mogelijk, zijn of haar traject en leerdoelen. Dit vergt van docenten en praktijkbegeleiders een andere rol. De verschuiving van leermeester naar mentor of coach vraagt van begeleiders een andere houding en vaardigheden. De eerste stap daarin is bewustwording van deze vaardigheden.
In de beroepspraktijk van diëtisten wordt regelmatig een appel gedaan op coachingsvaardigheden. Deels bewust, deel onbewust zal je als praktijkbe…

Lees de volledige beschrijving

Veelgestelde vragen

Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.

Nog niet gevonden wat je zocht? Bekijk deze onderwerpen: Voeding en Diëtetiek, Diëtist, Voedingsdeskundige, Gezondheidsbevordering en Afslanken.

Competenties zijn een samenspel tussen vaardigheden en kennis. Voor het vergroten van uw competenties kunt u terecht bij HanzePro, Hanzehogeschool Groningen.

Uitgebreid

Doel

Het doel van de cursus is inzicht verwerven in leerprocessen, leerstijlen en begeleidingsstijlen én deze inzichten toepassen in het coachen van stagiaires.

Inhoud 

In het kader van competentiegericht leren staat de student centraal en bepaalt zelf, waar mogelijk, zijn of haar traject en leerdoelen. Dit vergt van docenten en praktijkbegeleiders een andere rol. De verschuiving van leermeester naar mentor of coach vraagt van begeleiders een andere houding en vaardigheden. De eerste stap daarin is bewustwording van deze vaardigheden.
In de beroepspraktijk van diëtisten wordt regelmatig een appel gedaan op coachingsvaardigheden. Deels bewust, deel onbewust zal je als praktijkbegeleider deze vaardigheden al toepassen tijdens het begeleiden van de student.
Binnen deze cursus ga je aan de slag met onderwerpen die te maken hebben met het thema coaching.
De inhoud van de cursus is praktijkgericht. Aan de hand van oefeningen en eigen ervaringen met leerstijlen en begeleidingsstijlen worden diverse coaching-thema’s en methodieken behandeld en in een theoretisch kader geplaatst. Daarbij worden gedurende de ochtend lastige begeleidingssituaties geconcretiseerd. ’s Middags wordt er geoefend met coaching-gesprekken in samenwerking met een trainingsacteur.

Programma

Introductie en kennismaking
Visie op leren (ondersteunen bij doelgericht leren)
Begeleidingsstijlen
Leerstijlen
Coachen bij lastige gesprekssituaties

Trainers

Marianne van Dijk: Diëtist en docent aan de opleiding Voeding en Diëtetiek
Mariam Janssen: Psycholoog, supervisor en docent aan de opleiding Voeding en Diëtetiek

Doelgroep

Praktijkbegeleiders van de majorstages bij Voeding en Diëtetiek.

Startdata

13-09-2024 | (De groep die 1 maart start zit VOL! Je kunt je aanmelden voor de volgende startdatum op vrijdag 13 september 2024)

Tijden

09.30 – 16.30 uur

Duur

1 dag. 

Tijdsinvestering

8 uren (inclusief voorbereidingsopdracht)

ETCS credits

Iedere deelnemer ontvangt aan het einde van de cursus een bewijs van deelname. Voor deze cursus, inclusief voorbereiding, zijn 8 studiebelastingspunten toegekend.

Kosten

De cursus is gratis voor degene die werkzaam is bij een stageadres van de opleiding Voeding en Diëtetiek van de Hanzehogeschool Groningen. Voor overige deelnemers kost de cursus 150 euro.

Locatie

Zernikeplein 7, 9747 AS Groningen 

Aantal deelnemers

minimaal 8, maximaal 12

Blijf op de hoogte van nieuwe ervaringen

Er zijn nog geen ervaringen.

Deel je ervaring

Heb je ervaring met deze cursus? Deel je ervaring en help anderen kiezen. Als dank voor de moeite doneert Springest € 1,- aan Stichting Edukans.

Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.

Download gratis en vrijblijvend de informatiebrochure

(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)

Heb je nog vragen?

(optioneel)

Aanmelden voor nieuwsbrief

We slaan je gegevens op om je via e-mail en evt. telefoon verder te helpen.
Meer info vind je in ons privacybeleid.