Leergang Team- en Organisatiebegeleiding

Tijdsduur

Leergang Team- en Organisatiebegeleiding

HanzePro, Hanzehogeschool Groningen
Logo van HanzePro, Hanzehogeschool Groningen
Opleiderscore: starstarstarstarstar_half 8,8 HanzePro, Hanzehogeschool Groningen heeft een gemiddelde beoordeling van 8,8 (uit 6 ervaringen)

Tip: meer info over het programma, prijs, en inschrijven? Download de brochure!

Startdata en plaatsen

Er zijn nog geen startdata bekend voor dit product.

HanzePro, Hanzehogeschool Groningen biedt haar producten standaard aan in de volgende regio's: Assen, Groningen, Zwolle

Beschrijving

Competenties zijn een samenspel tussen vaardigheden en kennis. Voor het vergroten van uw competenties kunt u terecht bij HanzePro, Hanzehogeschool Groningen.

Tijdens de leergang Team- en Organisatiebegeleiding specialiseer je je tot begeleider op team- en organisatieniveau. Team- en Organisatiebegeleiding is een van de twee uitstroomprofielen van de opleiding Begeleidingskunde. De tweede is de leergang Supervisie en Coaching.

Als organisatiebegeleider zorg je voor rust én je bent aanjager en uitdager. Je denkt in mogelijkheden én durft te behouden wat al goed is. Je bent sensitief én staat stevig in je schoenen. Je weet om te gaan met spanningsvelden in jezelf en in de teams die je begeleidt. Met deze competenties, houding en professionele ervaring weet je voor alle betrokkenen een leeromgeving te creëren waarin zij nieuwe inzichten en handelswi…

Lees de volledige beschrijving

Veelgestelde vragen

Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.

Nog niet gevonden wat je zocht? Bekijk deze onderwerpen: Teamcoaching, Teamvorming & Teamtraining, Coaching, Teambuilding en Groepsdynamiek.

Competenties zijn een samenspel tussen vaardigheden en kennis. Voor het vergroten van uw competenties kunt u terecht bij HanzePro, Hanzehogeschool Groningen.

Tijdens de leergang Team- en Organisatiebegeleiding specialiseer je je tot begeleider op team- en organisatieniveau. Team- en Organisatiebegeleiding is een van de twee uitstroomprofielen van de opleiding Begeleidingskunde. De tweede is de leergang Supervisie en Coaching.

Als organisatiebegeleider zorg je voor rust én je bent aanjager en uitdager. Je denkt in mogelijkheden én durft te behouden wat al goed is. Je bent sensitief én staat stevig in je schoenen. Je weet om te gaan met spanningsvelden in jezelf en in de teams die je begeleidt. Met deze competenties, houding en professionele ervaring weet je voor alle betrokkenen een leeromgeving te creëren waarin zij nieuwe inzichten en handelswijzen kunnen ontwikkelen. De basis hiervoor vind je met name in de theorie rond ervaringsleren, organisatieontwikkeling en de dynamiek van sociale systemen.

Inhoud en opbouw

De leergang Team- en Organisatiebegeleiding bestaat uit lesdagen, fenomenologisch onderzoek, een handelingsonderzoek en begeleiding in leergroepen.

Lesdagen

Er zijn negen lesdagen, waarin je wordt uitgenodigd je visie op organiseren, veranderen en leren te ontwikkelen en te verbinden met jouw vermogen tot begeleiden. Dit doe je met behulp van literatuur, praktijkervaring, dialoog en oefening.

Fenomenologisch onderzoek

Het fenomenologisch onderzoek is een intensief proces waarin je in jezelf afdaalt aan de hand van een ervaring of waarneming die je geraakt heeft in een begeleidingssituatie. Mocht je in een eerdere opleiding al fenomenologisch onderzoek hebben gedaan, dan kun je daarvoor mogelijk een vrijstelling krijgen.

Praktijk

Tijdens de leergang heb je een begeleidingspraktijk van minimaal veertig uur, die je tijdens je werk realiseert. Het gaat om begeleiding van een team- of organisatievraagstuk in de vorm van een handelings- of actie-onderzoek. Dit onderzoek wordt in leergroepen van vier personen begeleid.

Webinars

Ieder leerjaar van de opleiding Begeleidingskunde, ongeacht de leergang die je op dat moment doet, kun je vijf webinars volgen over actuele onderwerpen in de begeleidingskunde.

Dialoogmiddagen

Tijdens dialoogmiddagen doe je ervaring op met begeleide intervisie, dialoog en moreel beraad. De deelnemers aan de leergang Supervisie en Coaching organiseren en begeleiden deze middagen. Je krijgt een inkijk in de ervaringen van collega’s en hun begeleidingspraktijken in diverse werkvelden.

Afronding

Je presenteert in een posterpresentatie je eindopdracht. Je geeft de presentatie in groepsverband, bijgewoond door gasten uit het werkveld.

Doelgroep

Professioneel begeleiders, die hun begeleidingsvermogen willen uitbreiden naar ontwikkelvraagstukken op team- en organisatieniveau. Professioneel begeleiders die toewerken naar een registratie als Organisatiebegeleider bij de LVSC.

Instroomniveau

Je hebt de leergang Het ambacht van het begeleiden (leerjaar 1) succesvol afgerond.
Ook als je als supervisor bij het LVSC bent geregistreerd, kun je de leergang volgen.

Startdata

Volgt zo spoedig mogelijk

Tijden

Dinsdag 9.15 tot 16.30 uur (circa 1 keer in de drie weken).

Duur

Lesdagen: september tot juni.
Fenomenologisch onderzoek: september tot februari.
Praktijk: september tot juni

ETCS credits

12,5 EC (1 EC is 28 uur studiebelasting)

Kosten

Lesdagen, begeleide leergroepen en eindtoetsing € 2475,-
Fenomenologisch onderzoek € 1125,-
Exclusief literatuur (ongeveer € 350,-) en verplicht studentlidmaatschap LVSC.

Inclusief cursusarrangement koffie/thee/lunch op lesdagen, gebruik digitale leeromgeving en Wifi.

(alle genoemde bedragen prijspeil studiejaar 2021-2022)

Locatie

Groningen

Aantal deelnemers

Minimaal 12 en maximaal 16

Afronding

  • Als je de leergang Het Ambacht van het begeleiden en de leergang Team- en Organisatiebegeleiding voldoende afrondt, ontvang je een diploma. 
  • Je ontvangt een certificaat als je op een eerder moment de Opleiding Begeleidingskunde; supervisie en coaching met het uitstroomprofiel Supervisie en Coaching hebt afgerond.

Je kunt je als organisatiebegeleider registreren bij de LVSC.

Vervolg of verdieping

De Master Begeleidingskunde in Rotterdam of Arnhem/Nijmegen of de Master Organisatie-coaching in Den Haag bieden verdieping en verbreding, met name op het gebied van methodisch organisatieonderzoek.

Ter verdieping van psychologische achtergrondkennis kun je een of meer onderdelen van de leergang Positieve Psychologie volgen.

Bijzonderheden

Meer informatie?

  • Online vragenuurtjes op 14 september en 12 oktober van 16.30-17.30 uur 
  • Informatieavond HanzePro 25 november van 17.00 - 20.00 uur 
  • Onderdeel van de toelating is een intakegesprek. Na dit gesprek kan je je inschrijven voor een of meer leergangen van de opleiding.

Aanmelden op de website van HanzePro!

Blijf op de hoogte van nieuwe ervaringen

Er zijn nog geen ervaringen.

Deel je ervaring

Heb je ervaring met deze cursus? Deel je ervaring en help anderen kiezen. Als dank voor de moeite doneert Springest € 1,- aan Stichting Edukans.

Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.

Download gratis en vrijblijvend de informatiebrochure

Aanhef
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)

Heb je nog vragen?

(optioneel)
We slaan je gegevens op om je via e-mail en evt. telefoon verder te helpen.
Meer info vind je in ons privacybeleid.