Master Advanced Nursing Practice

Niveau
Tijdsduur

Master Advanced Nursing Practice

Hanzehogeschool
Logo van Hanzehogeschool
Opleiderscore: starstarstarstarstar_half 8,8 Hanzehogeschool heeft een gemiddelde beoordeling van 8,8 (uit 6 ervaringen)

Tip: meer info over het programma, prijs, en inschrijven? Download de brochure!

Startdata en plaatsen

Er zijn nog geen startdata bekend voor dit product.

Beschrijving

Competenties zijn een samenspel tussen vaardigheden en kennis. Voor het vergroten van uw competenties kunt u terecht bij HanzePro, Hanzehogeschool Groningen.

Let op: Deze opleiding valt onder het wettelijk collegegeld. Schrijf je voor deze opleiding ook in via Studielink (www.studielink.nl/)

Uitgebreid

De tweejarige voltijd duale opleiding Master Advanced Nursing Practice is gericht op het bereiken van twee doelstellingen:

  1. Het verwerven van de algemene competenties van een master rondom praktijkgericht onderzoek, kwaliteit van zorg, leiderschap en het leggen van een brede generieke medische en verpleegkundige basis in het cursorisch onderwijs van de opleiding (binnen de hogeschool). Alle afgestudeerde verpleegkundig specialisten beschikken daarmee over een brede basisdeskundigheid.
  2. Het toespitsen van deze competenties binnen het gekozen spe…

Lees de volledige beschrijving

Veelgestelde vragen

Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.

Nog niet gevonden wat je zocht? Bekijk deze onderwerpen: Verpleeghuiszorg, Vervolgopleiding Verpleegkunde, Verpleegkunde, Ouderenzorg en Geriatrie.

Competenties zijn een samenspel tussen vaardigheden en kennis. Voor het vergroten van uw competenties kunt u terecht bij HanzePro, Hanzehogeschool Groningen.

Let op: Deze opleiding valt onder het wettelijk collegegeld. Schrijf je voor deze opleiding ook in via Studielink (www.studielink.nl/)

Uitgebreid

De tweejarige voltijd duale opleiding Master Advanced Nursing Practice is gericht op het bereiken van twee doelstellingen:

  1. Het verwerven van de algemene competenties van een master rondom praktijkgericht onderzoek, kwaliteit van zorg, leiderschap en het leggen van een brede generieke medische en verpleegkundige basis in het cursorisch onderwijs van de opleiding (binnen de hogeschool). Alle afgestudeerde verpleegkundig specialisten beschikken daarmee over een brede basisdeskundigheid.
  2. Het toespitsen van deze competenties binnen het gekozen specialisme in het praktijkleren van de opleiding (binnen de zorginstelling). Elke vios heeft een praktijkprogramma gebaseerd op een eigen deskundigheidsprofiel. Centraal staan de kritische beroepstaken die de vios in de praktijk uitvoert. Na afstuderen kan de verpleegkundig specialist adequaat en verantwoord zelfstandige behandelrelaties aangaan. 

Het gemeenschappelijke deskundigheidsgebied omvat 7 competentiegebieden, ook wel rollen genoemd, gebaseerd op de systematiek van Canadian Medical Education Directives for Specialists (CanMEDS). Dit is vertaald naar de Groninger schijf van 7. 

Centraal staat de rol van behandelaar in combinatie met de rol van gezondheidsbevorderaar omdat de rol van behandelaar naast curatief en palliatief behandelen, ook preventief behandelen omvat. De rol van communicator omvat naast de communicatie met de patiënt ook de communicatie met collega’s en andere beroepsbeoefenaren en gaat ook over het communiceren over professionele activiteiten zoals innovatie, onderzoek en kwaliteit van zorg. De vier andere rollen zijn ondersteunend.

Opbouw van de master

Het curriculum bestaat uit een theoretisch deel (met leerlijnen Diagnostiek & Behandeling, Onderzoek & Innovatie en Professionele Identiteit & Leiderschap) en een praktijkdeel (leerlijn Praktijkleren).

De opleiding wordt afgerond met een eindgesprek over de ontwikkeling van de verpleegkundige in opleiding tot specialist, de visie op het eigen vak en professionele identiteit. In dit eindgesprek komt weer alles samen, dus zowel cursorisch onderwijs als praktijkleren.

Na je afstuderen

De kerncompetentie van de verpleegkundig specialist is de directe patiëntenzorg. Na je afstuderen ben je bevoegd om zelfstandig beslissingen te nemen als het gaat om het indiceren en zelfstandig uitvoeren van medisch voorbehouden handelingen waaronder het voorschrijven van medicijnen. Je combineert de medische taken met je verpleegkundige taken op basis van evidence-based practice.   

Je kunt werken in universitaire medische centra, in algemene ziekenhuizen, in de eerstelijn zoals de huisartsenzorg of thuiszorg, in verpleeghuizen, bij de GGD, in de verstandelijk gehandicaptenzorg, in geestelijke gezondheidszorginstellingen of als zelfstandig gevestigd verpleegkundig specialist.

Doelgroep

Bachelorverpleegkundigen (ingeschreven in het register Verpleegkundigen - niveau 6 - dus met een HBO-V-diploma), met minimaal 2 jaar relevante werkervaring en een arbeidsovereenkomst van - bij voorkeur - 36 uur en minimaal 32 uur per week. Tijdens de opleiding zijn deze 36 uur als volgt onderverdeeld:

  • 12 uur binnenschools leren (voorbereiding en lesdag)
  • 12 uur praktijkleren (leren van nieuwe taken, stage lopen, etc.)
  • 12 uur productieve uren, toenemende productie als verpleegkundige in opleiding tot specialist (vios).

Als de lesdag niet wordt ingevuld (bijvoorbeeld in vakantieperiodes), is deze tijd bestemd voor het cursorisch onderwijs (binnenschools leren) en niet voor werk. Let op: Wanneer er sprake is van een dienstverband van 32 uur per week, zijn er twee keuzemogelijkheden:

a. van de 12 uren cursorisch onderwijs vindt 4 uur in eigen tijd plaats;
b. van de 12 uren cursorisch onderwijs vindt 4 uur plaats tijdens het praktijkleren. In dat geval houd je voor praktijkleren 20 uur per week over. Om dit te compenseren betekent het dat de opleiding wordt verlengd met drie maanden (dus 27 maanden i.p.v. 24 maanden). Als je kiest voor optie b. dan betekent dit dat er aan de werkgever geen subsidie wordt verleend over deze laatste drie maanden.

Toelatingsvoorwaarden

Een verpleegkundige kan worden toegelaten wanneer hij/zij in het bezit is van een bachelorgraad in de Verpleegkunde. Daarnaast gelden de volgende toelatingsvoorwaarden:

  • BIG-geregistreerd (art. 3);
  • Minimaal twee jaar relevante werkervaring als verpleegkundige in de directe patiëntenzorg passend bij het verpleegkundig specialisme waarin je wordt opgeleid;
  • De beschikking over een door de RSV erkende praktijkopleidingsplaats voor minimaal 32 uur per week;
  • Ingeschreven in het opleidingsregister voor verpleegkundig specialisten bij aanvang van de opleiding.
  • Aanwezigheid van een praktijkopleider, belast met de begeleiding van de verpleegkundig specialist in opleiding, in de praktijk voor tenminste 4 uur per week. 

Naast bovengenoemde dienen kandidaten:

  • correct Nederlands te kunnen schrijven en spreken.
  • IELTS 6.5 niveau te hebben voor Engels. Dit is van belang in verband met het lezen en begrijpen van Engelstalige literatuur, artikelen en onderzoekresultaten. Daarnaast is deze kennis van belang ten behoeve van de buitenlandse studiereis (Engels spreken, in het Engels presenteren en het verslag in het Engels schrijven).
  • vaardigheden te hebben in het zoeken van informatie via internet.
  • vaardigheden te bezitten in het up- en downloaden van materiaal op het internet of op de pc.
  • beeldopname-apparatuur te kunnen hanteren.

Als een kandidaat niet voldoet aan bovengenoemde opleidingseis geldt het volgende:

  • Kandidaten met een getuigschrift mbo Verpleegkunde óf een inservice A-, B- of Z-diploma, aangevuld met een bachelor getuigschrift, zijn toelaatbaar.
  • Kandidaten met een inservice A-, B- of Z-diploma,aangevuld met een onafhankelijk assessment dat is afgenomen om alsnog het hbo- denk- en werkniveau aan te tonen, zijn eveneens toelaatbaar.

Onder de bacheloropleiding wordt ook verstaan: de Kader-, Lerarenopleiding of MGZ-opleiding met de richtingen algemene gezondheidszorg (AGZ) en/of geestelijke gezondheidszorg (ggz). Dit betreft alleen voor AGZ- en ggz-diploma's die tot en met december 2007 zijn uitgereikt. CZO- en post hbo-opleidingen op NLQF 6 zijn niet gelijk aan de bandbreedte van de bachelorgraad. Verpleegkundigen met alleen een mbo-opleiding zijn niet toelaatbaar.

Startdata

Op dit moment zijn alle beschikbare opleidingsplekken volgeboekt, maar er is een wachtlijst beschikbaar. Desondanks kan inschrijving voor september 2024 nog worden gerealiseerd door uw werkgever, zodat een plaatsing op de wachtlijst wordt gegarandeerd.

Voor studiejaar 2024-2025 zijn/waren er naar verwachting 52 opleidingsplaatsen beschikbaar. Plaatsing gaat op volgorde van aanmelding. Wil je in september 2024 starten dan kan jouw werkgever je aanmelden via masteranp@org.hanze.nl

De uiterste inschrijfdatum is 1 maart 2024.

Duur

De duur van de master is 2 jaar 

Aantal deelnemers

In studiejaar 2024-2025 zijn/waren er naar verwachting 52 opleidingsplaatsen beschikbaar.

Kosten

Kijk voor de meest actuele bedragen op www.hanze.nl/collegegeld.

Nadat je bent aangemeld door je werkgever en je cv is gecheckt door de toelatingscommissie, ontvang je van ons een e-mail met daarin de procedure rondom de inschrijving (waaronder inschrijving via studielink.nl). Wij vragen je bijvoorbeeld de volgende documenten te sturen: hbo- of wo-diploma met cijferlijst, een kopie van je identiteitsbewijs, een kopie van je BIG-registratie en een recente pasfoto. 

Inschrijven betekent nog niet dat je daadwerkelijk bent toegelaten. Je ontvangt van ons een uitnodiging voor een intakemiddag. Tijdens deze middag nemen wij de praktijkleerovereenkomst met je door. Je praktijkopleider en manager zijn hierbij aanwezig. Deze middag onderteken je gezamenlijk de overeenkomst. Daarna ben je definitief toegelaten. Dit wordt nog bevestigd in een toelatingsbrief die je na deze middag van ons ontvangt.

Locatie

Hanzehogeschool Groningen

Blijf op de hoogte van nieuwe ervaringen

Er zijn nog geen ervaringen.

Deel je ervaring

Heb je ervaring met deze cursus? Deel je ervaring en help anderen kiezen. Als dank voor de moeite doneert Springest € 1,- aan Stichting Edukans.

Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.

Download gratis en vrijblijvend de informatiebrochure

(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)

Heb je nog vragen?

(optioneel)

Aanmelden voor nieuwsbrief

We slaan je gegevens op om je via e-mail en evt. telefoon verder te helpen.
Meer info vind je in ons privacybeleid.