Master of Music: New York Jazz

Niveau
Tijdsduur
Logo van HanzePro, Hanzehogeschool Groningen
Opleiderscore: starstarstarstarstar_half 8,8 HanzePro, Hanzehogeschool Groningen heeft een gemiddelde beoordeling van 8,8 (uit 6 ervaringen)

Tip: meer info over het programma, startdatum, prijs, en inschrijven? Download de brochure!

Startdata en plaatsen

Er zijn nog geen startdata bekend voor dit product.

HanzePro, Hanzehogeschool Groningen biedt haar producten standaard aan in de volgende regio's: Assen, Groningen, Zwolle

Beschrijving

Competenties zijn een samenspel tussen vaardigheden en kennis. Voor het vergroten van uw competenties kunt u terecht bij Hanzehogeschool Groningen Professionals en Bedrijven.

Uitgebreid

Studieprogramma

Je persoonlijke studieplan vormt het startpunt van jouw studie. Vanuit het studieplan werk je aan je eigen muziek door het doen van onderzoek en bijvoorbeeld het componeren of arrangeren van muziek. Ter ondersteuning hiervan krijg je wekelijks lessen improvisatie, arrangeren, compositie en Jazz analyse. Met medestudenten vorm je een ensemble waarin wordt gewerkt aan spelvaardigheid en eigen repertoire. In dit ensemble kun je ook experimenteren met de resultaten van je onderzoek. Wekelijks krijg je hierbij begeleiding van een coach en regelmatig volg je met jouw ensemble les bij de wekelijks wisselende New Yorkse docent. Naast wekelijks hoofdvakles van een van onz…

Lees de volledige beschrijving

Veelgestelde vragen

Er zijn nog geen veelgestelde vragen voor dit product. Heb jij een vraag? Stuur een e-mail naar info@springest.nl

Nog niet gevonden wat je zocht? Bekijk deze onderwerpen: Muziek, Improvisatie, Keyboard, Creativiteit en Gitaar.

Competenties zijn een samenspel tussen vaardigheden en kennis. Voor het vergroten van uw competenties kunt u terecht bij Hanzehogeschool Groningen Professionals en Bedrijven.

Uitgebreid

Studieprogramma

Je persoonlijke studieplan vormt het startpunt van jouw studie. Vanuit het studieplan werk je aan je eigen muziek door het doen van onderzoek en bijvoorbeeld het componeren of arrangeren van muziek. Ter ondersteuning hiervan krijg je wekelijks lessen improvisatie, arrangeren, compositie en Jazz analyse. Met medestudenten vorm je een ensemble waarin wordt gewerkt aan spelvaardigheid en eigen repertoire. In dit ensemble kun je ook experimenteren met de resultaten van je onderzoek. Wekelijks krijg je hierbij begeleiding van een coach en regelmatig volg je met jouw ensemble les bij de wekelijks wisselende New Yorkse docent. Naast wekelijks hoofdvakles van een van onze Nederlandse docenten beschik je gedurende vier semesters over een persoonlijk lesbudget. Dit budget beheer je zelf en mag besteed worden aan extra privélessen bij de docenten die wekelijks uit New York komen of aan lessen bij docenten van buiten het conservatorium.

Hoofdvakken

Voor de Master New York Jazz zijn alle instrumenten toelaatbaar.

Practice Based Research
Je voert praktijkgericht onderzoek uit om een beter musicus te worden. Het onderzoek is direct gerelateerd aan jouw persoonlijke studieplan. Aan je onderzoek wordt individuele, inhoudelijke en methodologische coaching gekoppeld. Je onderzoek leidt uiteindelijk tot een presentatie die direct is gekoppeld aan je muzikale praktijk

Project Management & Entrepreneurship
Een ondernemende houding is essentieel om je muzikale passie succesvol te kunnen omzetten naar maatschappelijke situaties. In de Master of Music wordt je daarbij geholpen door middel van modules en consulten, gegeven door experts op het gebied van ondernemen. Jouw visie op je persoonlijke toekomst staat ook hierbij centraal.

3e semester in New York
New York City is al decennia lang het centrum van de Jazz en dé bestemming voor jonge jazz musici om in contact te komen met, en te leren van ’s werelds beste musici. Deel uitmaken van deze levendige community biedt dan ook de beste opleidingskansen voor elke jonge, getalenteerde jazz student. Daarom vervolg je in het derde semester je studie in New York, daar heb je privélessen bij New Yorkse musici die je in overleg met ons zelf uitzoekt. Ook volg je de module American Culture Field Experience waarin je lessen American Jazz History krijgt en met medestudenten op field trip gaat. Dit semester is geen uitwisseling met een school in New York. Je studeert zelfstandig bij New Yorkse jazz musici, gefinancierd en begeleid door het Prins Claus Conservatorium.

Het derde semester in New York is een essentieel onderdeel van de studieroute New York Jazz en het is voor iedere student verplicht een semester in New York te wonen.

Doelgroep

Musici met een hoog speelniveau die nog beter willen leren spelen en die willen bijdragen aan muzikale, educatieve en maatschappelijke ontwikkelingen. De Master of Music Klassieke Muziek focust in eerste instantie op strijkers en pianisten.

Instroomniveau

Bachelor Muziek

Overigedata

Startdate: September

Duur

2 jaar

Tijdsinvestering

Voltijd

Prijs

€ 1.951,- per jaar. Dit is een deel van het totale collegegeld dat € 5.000,- bedraagt. Het Prins Claus Conservatorium zorgt voor passend werk (6 tot 8 uur per week) binnen het conservatorium of elders, waarmee u maximaal € 3.200,- terug kunt verdienen. Voor Non-EER studenten geldt dit ook mits zij een tewerkstellingsvergunning kunnen krijgen.

Afronding

Afgestudeerden krijgen de internationaal erkende titel Master of Music.

Bijzonderheden

Blijf op de hoogte van nieuwe ervaringen

Er zijn nog geen ervaringen.

Deel je ervaring

Heb je ervaring met deze cursus? Deel je ervaring en help anderen kiezen. Als dank voor de moeite doneert Springest € 1,- aan Stichting Edukans.

Er zijn nog geen veelgestelde vragen voor dit product. Heb jij een vraag? Stuur een e-mail naar info@springest.nl

Vraag nu gratis en vrijblijvend informatie aan:

Aanhef
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
We slaan je gegevens op, en delen ze met HanzePro, Hanzehogeschool Groningen, om je via e-mail en evt. telefoon verder te helpen. Meer info vind je in ons privacybeleid.