Masterclass Diversiteit en inclusie; goed idee en ongemak!

Tijdsduur
Locatie
Op locatie
Startdatum en plaats

Masterclass Diversiteit en inclusie; goed idee en ongemak!

HanzePro, Hanzehogeschool Groningen
Logo van HanzePro, Hanzehogeschool Groningen
Opleiderscore: starstarstarstarstar_half 8,8 HanzePro, Hanzehogeschool Groningen heeft een gemiddelde beoordeling van 8,8 (uit 6 ervaringen)

Tip: meer info over het programma, prijs, en inschrijven? Download de brochure!

Startdata en plaatsen

placeGroningen
13 dec. 2022 tot 14 dec. 2022

Beschrijving

Competenties zijn een samenspel tussen vaardigheden en kennis. Voor het vergroten van uw competenties kunt u terecht bij HanzePro, Hanzehogeschool Groningen.

Uitgebreid

Terwijl de waardering en de groeiende aandacht voor diversiteit en inclusiviteit veel doelgroepen betreft zullen we tijdens deze masterclass vooral aandacht hebben voor mensen (patiënten) met een migratie achtergrond. Aandacht voor diversiteit in de zorg is noodzakelijk. In Nederland hebben we immers te maken met een zeer gevarieerde bevolkingsopbouw waarbij 24,8 procent van de bevolking een migratieachtergrond heeft (CBS, 2021). In de gezondheidszorg praktijk leidt dit regelmatig tot misverstanden in de menselijke omgang en daarnaast zien we dat de zorg voor mensen met een migranten achtergrond faalt; zo ligt de perinatale sterfte bij kinderen met een niet westerse migratieachte…

Lees de volledige beschrijving

Veelgestelde vragen

Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.

Competenties zijn een samenspel tussen vaardigheden en kennis. Voor het vergroten van uw competenties kunt u terecht bij HanzePro, Hanzehogeschool Groningen.

Uitgebreid

Terwijl de waardering en de groeiende aandacht voor diversiteit en inclusiviteit veel doelgroepen betreft zullen we tijdens deze masterclass vooral aandacht hebben voor mensen (patiënten) met een migratie achtergrond. Aandacht voor diversiteit in de zorg is noodzakelijk. In Nederland hebben we immers te maken met een zeer gevarieerde bevolkingsopbouw waarbij 24,8 procent van de bevolking een migratieachtergrond heeft (CBS, 2021). In de gezondheidszorg praktijk leidt dit regelmatig tot misverstanden in de menselijke omgang en daarnaast zien we dat de zorg voor mensen met een migranten achtergrond faalt; zo ligt de perinatale sterfte bij kinderen met een niet westerse migratieachtergrond bijna 40% hoger dan het landelijk gemiddelde, ligt het percentage drop-outs in de GGZ hoger dan bij de autochtone bevolking en is de vraag naar thuiszorg laag.

Aan de hand van verhalen van experts op het gebied van diversiteit worden ervaringen gedeeld en gaan we op zoek naar de competenties die nodig zijn om intercultureel hoogwaardige zorg te kunnen bieden. We staan stil bij modellen en theorieën die verklaren en ons inzicht verschaffen in culturele verschillen en overeenkomsten. Met deze inzichten kan de deelnemer een bijdrage leveren aan de waardering van diversiteit in de gezondheidszorg.

Spreker

De masterclass wordt verzorgd door Judith Pellicaan.

Judith Pellicaan is Hogeschooldocent Internationalisering bij de Academie voor Verpleegkunde Hanzehogeschool Groningen. Na haar verpleegkundige opleiding specialiseerde ze zich tot SEH verpleegkundige. Volgde aanvullende opleidingen om vervolgens in de jaren '90 voor de NGO 'Artsen zonder Grenzen' te werken. Ze behaalde haar Master in International Communication (2015 Milaan/Groningen).

Doelgroep

Verpleegkundigen, verpleegkundig specialisten, huisartsen en overige geïnteresseerde zorgprofessionals.

Startdata

13-12-2022

Tijden

16.00 – 18.00 uur (zaal open vanaf 15.45 uur)

Kosten

€ 50,-

Locatie

Groningen

Aantal deelnemers

Maximaal 30 personen. 

Afronding

Accreditatie van het programma is aangevraagd V&VN. Je ontvangt na afloop, op aanvraag, een bewijs van deelname.

Vervolg of verdieping

Bekijk ook de Masterclass Muziek als Verbinding op dinsdag 24 januari 2023 van 16.00-18.00 uur.

Blijf op de hoogte van nieuwe ervaringen

Er zijn nog geen ervaringen.

Deel je ervaring

Heb je ervaring met deze cursus? Deel je ervaring en help anderen kiezen. Als dank voor de moeite doneert Springest € 1,- aan Stichting Edukans.

Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.

Download gratis en vrijblijvend de informatiebrochure

(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)

Heb je nog vragen?

(optioneel)
We slaan je gegevens op om je via e-mail en evt. telefoon verder te helpen.
Meer info vind je in ons privacybeleid.