Met de muziek mee

Type product
Tijdsduur

Met de muziek mee

HanzePro, Hanzehogeschool Groningen
Logo van HanzePro, Hanzehogeschool Groningen
Opleiderscore: starstarstarstarstar_half 8,8 HanzePro, Hanzehogeschool Groningen heeft een gemiddelde beoordeling van 8,8 (uit 6 ervaringen)

Tip: incompany training nodig? Vraag een offerte aan bij meerdere aanbieders!

Beschrijving

Competenties zijn een samenspel tussen vaardigheden en kennis. Voor het vergroten van uw competenties kunt u terecht bij HanzePro, Hanzehogeschool Groningen.

Uitgebreid

Lesmethode

Het programma is gebaseerd op de lesmethode ‘Eigen-wijs’ Digitaal. Eigen-wijs digitaal is de complete digitale muziekmethode voor het digibord in de klas. Het bevat de grootste verzameling van de leukste kinderliederen voor de basisschool. Je vindt er alle liedjes en karaokeversies uit Eigen-wijs, Kleuter-wijs, Moet je doen-muziek en een schat aan nieuwe Engelse liedjes voor de Engelse taalles. Alle liedjes kun je eenvoudig zoeken op thema, groep, trefwoord of bundel. Je presenteert op het digibord in een handomdraai. Daarnaast bevat Eigen-wijs Digitaal alle complete lessen uit de methode Moet je doen-muziek. Alle kopieerbladen, bordtekeningen en muziekvoorbeelden zij…

Lees de volledige beschrijving

Veelgestelde vragen

Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.

Nog niet gevonden wat je zocht? Bekijk deze onderwerpen: Digibord, Muziek, Keyboard, Creativiteit en Gitaar.

Competenties zijn een samenspel tussen vaardigheden en kennis. Voor het vergroten van uw competenties kunt u terecht bij HanzePro, Hanzehogeschool Groningen.

Uitgebreid

Lesmethode

Het programma is gebaseerd op de lesmethode ‘Eigen-wijs’ Digitaal. Eigen-wijs digitaal is de complete digitale muziekmethode voor het digibord in de klas. Het bevat de grootste verzameling van de leukste kinderliederen voor de basisschool. Je vindt er alle liedjes en karaokeversies uit Eigen-wijs, Kleuter-wijs, Moet je doen-muziek en een schat aan nieuwe Engelse liedjes voor de Engelse taalles. Alle liedjes kun je eenvoudig zoeken op thema, groep, trefwoord of bundel. Je presenteert op het digibord in een handomdraai. Daarnaast bevat Eigen-wijs Digitaal alle complete lessen uit de methode Moet je doen-muziek. Alle kopieerbladen, bordtekeningen en muziekvoorbeelden zijn direct voor je beschikbaar. (bron: www.eigenwijsdigitaal.nl)
Het spreekt voor zich dat ook zonder deze digitale methode alle onderwerpen tijdens de nascholing aan bod kunnen komen.

Doel

Doel is dat je op basis van deze training (weer) handvatten krijgt om zelf het muziekonderwijs vorm te geven in de klas. Er worden laagdrempelige activiteiten aangeboden die meteen toegepast kunnen worden in de klas.

Inhoud

Dagdeel 1; introductie ‘Eigen-wijs (digitaal’)
Tijdens dit dagdeel wordt uitgelegd hoe het (digitaal) liedjesboek werkt en zal er geoefend worden met het zingen van een aantal liedjes.

Dagdeel 2; vervolg ‘Eigen-wijs digitaal’
Verdergaan met Eigen-wijs(digitaal.) Het schoolinstrumentarium gebruiken.

Dagdeel 3; in de praktijk
Het onderwerp: muziek beluisteren komt aan bod. Hoe doe je dat op een zinvolle manier?

Dagdeel 4; voorbeeldlessen uit de module ‘Moet je doen-muziek’
Muziek bestaat uit 5 domeinen: zingen, muziek maken, luisteren, vastleggen en bewegen. Tijdens deze bijeenkomst worden onderwerpen behandeld die nog niet aan bod zijn gekomen. Ook mogen de deelnemers aangeven waar ze zich nog meer in willen verdiepen, zodat dat tijdens de laatste bijeenkomst behandeld kan worden.

Doelgroep

Leerkrachten op de basisschool die graag muziekles willen geven, leerkrachten die soms muziekles geven
en leerkrachten die zich nog meer willen verdiepen in het geven van muziekles.

Overige data

Deze training wordt momenteel alleen aangeboden als maatwerktraject. Neem voor meer informatie en een aanpak op maat contact op. 

Tijden

Dag en tijdstip in overleg met de opdrachtgever. 

Duur

Vier bijeenkomsten van 1,5 uur. 

Kosten

Na contact met de productmanager volgt een offerte op maat. 

Locatie

Groningen, locatie Pedagogische Academie, Hanzehogeschool Groningen of op de eigen school. 

Maatwerktrajecten

In toenemende mate merken we dat scholen en besturen ons benaderen voor het leveren van maatwerk in de vorm van een gerichte training of cursus voor de eigen medewerkers.
Uiteraard zijn hiervoor vele mogelijkheden. Denk bijvoorbeeld aan de laatste ontwikkelingen op het terrein van Rekenen, Taal, Onderzoek maar ook op het terrein van Muziek en Media.
De opbrengsten van taal & rekenen verhogen, gerichter(e) aandacht voor Wetenschap & Techniek, richten op excellente leerlingen, talenten van leerlingen en leraren beter benutten of een combinatie daarvan? Een kleine greep uit de vele mogelijkheden.

Samen bekijken we waar, hoe en met welke expertise we kunnen helpen. Vragen over maatwerkmogelijkheden? Neem contact met ons op. 

Er zijn nog geen ervaringen.

Deel je ervaring

Heb je ervaring met deze cursus? Deel je ervaring en help anderen kiezen. Als dank voor de moeite doneert Springest € 1,- aan Stichting Edukans.

Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.