Motorische Remedial Teaching; basis (MRT)

Tijdsduur
Locatie
Op locatie
Startdatum en plaats

Motorische Remedial Teaching; basis (MRT)

HanzePro, Hanzehogeschool Groningen
Logo van HanzePro, Hanzehogeschool Groningen
Opleiderscore: starstarstarstarstar_half 8,8 HanzePro, Hanzehogeschool Groningen heeft een gemiddelde beoordeling van 8,8 (uit 6 ervaringen)

Tip: meer info over het programma, prijs, en inschrijven? Download de brochure!

Startdata en plaatsen

placeInstituut voor Sportstudies, Groningen
30 mrt. 2023 tot 31 jul. 2023

Beschrijving

Competenties zijn een samenspel tussen vaardigheden en kennis. Voor het vergroten van uw competenties kunt u terecht bij HanzePro, Hanzehogeschool Groningen.

Uitgebreid

Plezier in bewegen is belangrijk voor kinderen. Niet alleen voor de sport- en beweegdeelname nu, maar ook voor de langere termijn. Niet alle kinderen leren moeiteloos lopen, zwemmen, gooien en/of bijvoorbeeld vangen. Ze doen er langer over om deze vaardigheden onder de knie te krijgen. Of het lukt kinderen niet om de ‘spelregels’, zoals om de beurt en eerlijk spelen, te begrijpen. Deze kinderen hebben meer begeleiding of ondersteuning nodig om een positieve beleving op te doen bij het sporten en bewegen. Dit leidt tot betere vaardigheden, zowel motorisch als op sociaal- emotioneel vlak en meer zelfvertrouwen. Voor begeleiders die werken met kinderen met een ontwikkelingsachtersta…

Lees de volledige beschrijving

Veelgestelde vragen

Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.

Nog niet gevonden wat je zocht? Bekijk deze onderwerpen: Remedial Teaching, Sport, Werkgeluk, Human Resource Management (HRM) en Functionerings- & Beoordelingsgesprekken.

Competenties zijn een samenspel tussen vaardigheden en kennis. Voor het vergroten van uw competenties kunt u terecht bij HanzePro, Hanzehogeschool Groningen.

Uitgebreid

Plezier in bewegen is belangrijk voor kinderen. Niet alleen voor de sport- en beweegdeelname nu, maar ook voor de langere termijn. Niet alle kinderen leren moeiteloos lopen, zwemmen, gooien en/of bijvoorbeeld vangen. Ze doen er langer over om deze vaardigheden onder de knie te krijgen. Of het lukt kinderen niet om de ‘spelregels’, zoals om de beurt en eerlijk spelen, te begrijpen. Deze kinderen hebben meer begeleiding of ondersteuning nodig om een positieve beleving op te doen bij het sporten en bewegen. Dit leidt tot betere vaardigheden, zowel motorisch als op sociaal- emotioneel vlak en meer zelfvertrouwen. Voor begeleiders die werken met kinderen met een ontwikkelingsachterstand op motorische- en/of gedragsmatig gebied in sport en bewegen is deze cursus ontwikkeld. Een praktische cursus met handvatten om juist ook deze kinderen plezier in sporten en bewegen te geven en hun talenten te ontdekken.

In deze basiscursus staan de grondbeginselen van het kijken naar het bewegen van een kind en het bedenken van aanpassingen in de instructie en in de opdracht. In deze scholing komt de nieuwe methode impliciet leren door differentiële, analogische of resultaatgerichte aanpak aanbod. Tijdens de cursus is er volop ruimte om de nieuwe geleerde methoden zelf te ervaren, ermee te oefenen en geschikt te maken op eigen situaties.

Praktijk

Deze basis MRT-cursus is erg praktijk gericht. Je besteed ongeveer evenveel tijd aan het verwerven van nieuwe kennis als aan het oefenen van je vaardigheden en het uitvoeren van praktijkopdrachten. Voor deze basiscursus zul je tenminste 8 weken lang 1 kind behandelen (uit je eigen praktijk?). Je sluit af met het schrijven van een verslag over de analyse en behandeling van een kind dat je hebt begeleid.

Doelgroep

Voor buurtsportcoaches, groepsleerkrachten, afgestudeerden van Sportstudies en fysiotherapie of bewegingsagogen PMT.

Instroomniveau

Alleen voor buurtsportcoaches, afgestudeerden van Sportstudies en fysiotherapie die het als uitdaging zien om te werken met kinderen met motorische problemen uit het basisonderwijs of het speciaal onderwijs.

Startdata

30-03-2023 | We starten met 2 theorielessen waarbij de bedoeling van de cursus en de movement ABC-2 test centraal staan. Halverwege de cursus wordt nog een theorieles gepland.

Duur

Deze cursus bestaat uit 6 bijeenkomsten op de woensdagmiddag (16.30 – 18.30 uur) plus ongeveer 14 weken aan de slag in de praktijk.

Tijdsinvestering

Deze cursus loopt van maart tot juli 2023 (afspraken hierover worden bij de start van de cursus concreet gemaakt) en bestaat uit ongeveer 6 bijeenkomsten op de woensdagmiddag. Bovendien start in de 3e week direct de praktijk (ongeveer 14 weken lang) waarbij je eigen praktijk stageplek beschikbaar hebt (in overleg is een stageplek vanuit de cursus beschikbaar).

Kosten

€ 450 p.p. 

Locatie

Instituut voor Sportstudies, Groningen

Aantal deelnemers

Minimaal 15 personen- maximaal 25 personen

Afronding

Na het behalen van de vaardigheidstoets ontvang je een certificaat van de Hanzehogeschool Groningen. Ook is deze cursus geaccrediteerd volgens het beroepsprofiel Motorisch Remedial Teaching.  

Bijzonderheden

Hoe financier ik mijn ontwikkeling?

Lees meer over financiële regelingen op de website HanzePro.

Maatwerk

Wij merken steeds vaker dat we benaderd worden voor het leveren van maatwerk in de vorm van een gerichte training of scholing voor eigen medewerkers. Uiteraard zijn hiervoor mogelijkheden.

Samen bekijken we waar, hoe en met welke expertise we kunnen helpen. Vragen over maatwerkmogelijkheden? Neem contact op met SportstudiesPro.

Blijf op de hoogte van nieuwe ervaringen

Er zijn nog geen ervaringen.

Deel je ervaring

Heb je ervaring met deze cursus? Deel je ervaring en help anderen kiezen. Als dank voor de moeite doneert Springest € 1,- aan Stichting Edukans.

Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.

Download gratis en vrijblijvend de informatiebrochure

(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)

Heb je nog vragen?

(optioneel)

Aanmelden voor nieuwsbrief

We slaan je gegevens op om je via e-mail en evt. telefoon verder te helpen.
Meer info vind je in ons privacybeleid.