Oplossingsgericht coachen met kinderen

Tijdsduur
Locatie
Op locatie
Startdatum en plaats

Oplossingsgericht coachen met kinderen

HanzePro, Hanzehogeschool Groningen
Logo van HanzePro, Hanzehogeschool Groningen
Opleiderscore: starstarstarstarstar_half 8,8 HanzePro, Hanzehogeschool Groningen heeft een gemiddelde beoordeling van 8,8 (uit 6 ervaringen)

Tip: meer info over het programma, prijs, en inschrijven? Download de brochure!

Startdata en plaatsen

placeGroningen, locatie Pedagogische Academie, Hanzehogeschool Groningen.
10 mrt. 2022 tot 25 mrt. 2022

Beschrijving

Competenties zijn een samenspel tussen vaardigheden en kennis. Voor het vergroten van uw competenties kunt u terecht bij HanzePro, Hanzehogeschool Groningen.

Uitgebreid

Het programma is gebaseerd op de lesmethode Kids’ Skills. Kids’ Skills is een speelse, praktische benadering voor het oplossen van moeilijkheden waar de kinderen mee te maken krijgen. Centraal staat één heel belangrijk idee: praktisch alle problemen kunnen worden opgevat als vaardigheden die nog ontwikkeld moeten worden. Kinderen blijken heel goed in staat om hun eigen problemen en vragen te onderzoeken en op te lossen. Oplossingsgericht werken is een manier van denken die kinderen veel ruimte biedt om eigenaar van hun eigen veranderingsproces te zijn. De focus ligt op wat kinderen en hun omgeving voor het probleem in de plaats willen, hoe ver ze daarin al zijn gekomen, en wat vo…

Lees de volledige beschrijving

Veelgestelde vragen

Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.

Competenties zijn een samenspel tussen vaardigheden en kennis. Voor het vergroten van uw competenties kunt u terecht bij HanzePro, Hanzehogeschool Groningen.

Uitgebreid

Het programma is gebaseerd op de lesmethode Kids’ Skills. Kids’ Skills is een speelse, praktische benadering voor het oplossen van moeilijkheden waar de kinderen mee te maken krijgen. Centraal staat één heel belangrijk idee: praktisch alle problemen kunnen worden opgevat als vaardigheden die nog ontwikkeld moeten worden. Kinderen blijken heel goed in staat om hun eigen problemen en vragen te onderzoeken en op te lossen. Oplossingsgericht werken is een manier van denken die kinderen veel ruimte biedt om eigenaar van hun eigen veranderingsproces te zijn. De focus ligt op wat kinderen en hun omgeving voor het probleem in de plaats willen, hoe ver ze daarin al zijn gekomen, en wat volgende stappen zullen zijn. De cursus biedt handvatten waar je meteen mee aan de slag kunt en geeft daarnaast een theoretische achtergrond over wat belangrijk is bij het coachen van kinderen.

Doel

Doel is dat je op basis van deze cursus handvatten krijgt om oplossingsgerichte gesprekken te kunnen voeren met kinderen.

Inhoud

Dagdeel 1
Introductie oplossingsgericht coachen.

Dagdeel 2
Vervolg oplossingsgericht coachen en bespreken eigen casus.

Dagdeel 3
Casuïstiek en verdieping oplossingsgericht coachen specifiek gericht op verschillende leeftijden.

Doelgroep

Leerkrachten en IB-ers op de basisschool die graag willen investeren in contact met hun leerlingen. Leerkrachten en IB-ers die samen met leerlingen (4-12) alledaagse problemen willen aanpakken.

Startdata

10-03-2022 | Voorlopige startdatum. Onder voorbehoud van het aantal aanmeldingen en Coronamaatregelen.

Overige data

Deze cursus kunnen we ook als maatwerktraject aanbieden. De startdatum wordt in dat geval samen met de organisatie bepaald.

Tijden

Donderdagmiddag van 15.00 tot 18.00 uur.

Duur

19 uren (inclusief het volgen van 3 bijeenkomsten van 3 uur en het uitvoeren van opdrachten, o.a. gesprekken voeren met kinderen).

Kosten

€ 395,- (excl. literatuurkosten ca. € 23,-)

Locatie

Groningen, locatie Pedagogische Academie, Hanzehogeschool Groningen

Bijzonderheden

Maatwerktrajecten
In toenemende mate merken we dat scholen en besturen ons benaderen voor het leveren van maatwerk in de vorm van een gerichte training of cursus voor de eigen medewerkers.
Uiteraard zijn hiervoor vele mogelijkheden. Denk bijvoorbeeld aan de laatste ontwikkelingen op het terrein van Rekenen, Taal, Onderzoek maar ook op het terrein van Muziek en Media.
De opbrengsten van taal & rekenen verhogen, gerichter(e) aandacht voor Wetenschap & Techniek, richten op excellente leerlingen, talenten van leerlingen en leraren beter benutten of een combinatie daarvan? Een kleine greep uit de vele mogelijkheden.

Blijf op de hoogte van nieuwe ervaringen

Er zijn nog geen ervaringen.

Deel je ervaring

Heb je ervaring met deze cursus? Deel je ervaring en help anderen kiezen. Als dank voor de moeite doneert Springest € 1,- aan Stichting Edukans.

Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.

Download gratis en vrijblijvend de informatiebrochure

Aanhef
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)

Heb je nog vragen?

(optioneel)
We slaan je gegevens op om je via e-mail en evt. telefoon verder te helpen.
Meer info vind je in ons privacybeleid.