Positieve Psychologie, Module Basis en Interventies

Tijdsduur
Logo van HanzePro, Hanzehogeschool Groningen
Opleiderscore: starstarstarstarstar_half 8,8 HanzePro, Hanzehogeschool Groningen heeft een gemiddelde beoordeling van 8,8 (uit 6 ervaringen)

Tip: meer info over het programma, prijs, en inschrijven? Download de brochure!

Startdata en plaatsen

Er zijn nog geen startdata bekend voor dit product.

HanzePro, Hanzehogeschool Groningen biedt haar producten standaard aan in de volgende regio's: Assen, Groningen, Zwolle

Beschrijving

Competenties zijn een samenspel tussen vaardigheden en kennis. Voor het vergroten van uw competenties kunt u terecht bij HanzePro, Hanzehogeschool Groningen.

Uitgebreid

De positieve psychologie als stroming binnen de wetenschappelijke psychologie is rond de millenniumwisseling ontstaan als reactie en aanvulling op de stand van zaken in de psychologie op dat moment. De focus lag vooral op onderzoek en behandeling van menselijke tekortkomingen, op klachten in plaats van krachten. Martin Seligman en Mihaly Chikzentmihaly, de grondleggers van deze nieuwe stroming, hebben ervoor gezorgd dat de focus van de psychologie meer is komen te liggen op de sterke kanten van mensen en op wat er goed gaat in hun leven. In de afgelopen jaren is het vakgebied enorm gegroeid en wordt er wereldwijd onderzoek gedaan naar theorieën en vooral naar interventies die men…

Lees de volledige beschrijving

Veelgestelde vragen

Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.

Nog niet gevonden wat je zocht? Bekijk deze onderwerpen: Interventie, Positieve Psychologie, Psychologie, Beïnvloeden en Groepsinterventie (RET).

Competenties zijn een samenspel tussen vaardigheden en kennis. Voor het vergroten van uw competenties kunt u terecht bij HanzePro, Hanzehogeschool Groningen.

Uitgebreid

De positieve psychologie als stroming binnen de wetenschappelijke psychologie is rond de millenniumwisseling ontstaan als reactie en aanvulling op de stand van zaken in de psychologie op dat moment. De focus lag vooral op onderzoek en behandeling van menselijke tekortkomingen, op klachten in plaats van krachten. Martin Seligman en Mihaly Chikzentmihaly, de grondleggers van deze nieuwe stroming, hebben ervoor gezorgd dat de focus van de psychologie meer is komen te liggen op de sterke kanten van mensen en op wat er goed gaat in hun leven. In de afgelopen jaren is het vakgebied enorm gegroeid en wordt er wereldwijd onderzoek gedaan naar theorieën en vooral naar interventies die mensen kunnen helpen gelukkiger te zijn in hun werk en in hun leven.

De positieve psychologie heeft zeker geen pasklaar antwoord op alle vragen maar biedt wel handvatten en aanknopingspunten om met mensen in gesprek te gaan over gezondheid en gedrag waarbij de focus ligt op wat er wel kan en op zingeving, groei, zelfvertrouwen en het laten floreren van mensen ongeacht hun leeftijd, inkomen, afkomst, gezondheid en sociaaleconomische klasse.

Doel van de module

  • U leert de bekendste en meest recente theorieën en inzichten over (het vergoten van) welbevinden van mensen kennen;
  • U leert de laatste inzichten over mensen en hun gedrag vanuit de positieve psychologie en leert de bijbehorende interventies kennen;;
  • U leert welke interventies voor individuen en kleine en grote groepen al toegepast worden en wat daarvan de resultaten zijn;
  • U wisselt met andere professionals kennis en ervaringen uit via de digitale leeromgeving.
  • U krijgt een overzicht van recente literatuur en websites met interessante informatie over de positieve psychologie zodat u ook na de leergang verder kunt studeren;
  • U vergroot uw professionele netwerk, de leergang brengt u in contact met docenten en studenten uit verschillende profit en non-profit organisaties die uw belangstelling voor deze nieuwe stroming in de psychologie delen.

Programma en opbouw

  • In deze module besteden we acht avonden aan het bespreken van theorieën en interventies over welbevinden, geluk, welzijn en flow. Deze theorieën en interventies geven een beeld van wat er bekend is over wanneer mensen floreren (op hun best zijn) en hoe we de kans op het vergroten van hun welzijn/welbevinden kunnen vergroten. Filmpjes, verhalen en voorbeelden worden afgewisseld met een toelichting op de theorie waarop ze gebaseerd zijn.
  • Per avond kiezen we één of meerdere theorieën, interventies of bekende namen uit de positieve psychologie en vervolgens bespreken we de theorie en de praktische toepassing ervan. We baseren ons zo veel mogelijk op wetenschappelijke bronnen en de betekenis ervan voor de uw dagelijkse praktijk.
  • De module heeft een studiebelasting van circa 50 uur (waarvan 8 dagdelen contacttijd; de overige uren zijn gereserveerd voor werken met de digitale leeromgeving, bestuderen van literatuur en het maken van de eindopdrachten). Elke avond bestaat uit een inleiding door de docent(en) afgewisseld met filmpjes, dialogen en korte opdrachten.

Docenten

Annemiek Sinnema en Agnes Schilder

Doelgroep

De aangeboden module is bestemd voor professionals met hbo werk- en denkniveau, die kennis en vaardigheden op het gebied van de toegepaste, positieve psychologie willen vergroten.

Startdata

12-01-2021

Overige data

Vervolg op: 26 januari, 9 februari, 2 maart, 16 maart, 30 maart, 13 april en 28 april 2021.

Tijden

Dinsdag 18.30-21.00 uur

Tijdsinvestering

150 uur, inclusief bijeenkomsten en alle opdrachten per module

Kosten

€ 895,- (inclusief cursusarrangement*) per module
Bijkomende literatuurkosten: eigen keuze
*Cursusarrangement: koffie en thee, gebruik van de digitale leeromgeving met lesmateriaal en opnames van de lessen. Gratis wifi tijdens de lessen.

Locatie

Groningen

Aantal deelnemers

Minimaal 15 deelnemers

Afronding

Als u met succes de module heeft afgerond ontvangt u een certificaat. Geen tijd voor opdrachten en voorbereiding maar wel actief aanwezig bij de lessen? Ook dan bent u van harte welkom en ontvangt u na afloop een bewijs van deelname.

Vervolg of verdieping

Overige masterclasses van de leergang positieve psychologie

Bijzonderheden

Vier weken voor aanvang wordt gekeken of er voldoende deelnemers zijn om van start te kunnen gaan met de Module.

Tijdige toegang tot de digitale leeromgeving kan gegeven worden bij aanmelding tot uiterlijk 10 werkdagen voor de startdatum.

De module Basis en Interventies is door het SKJ geaccrediteerd tot 14-1-2021 en gewaardeerd met 30 punten in de categorie Formeel leren – Scholing. Het accreditatienummer is SKJ205682.

Deelname aan Positieve psychologie: Module Basis/Interventies (ID nummer: 380779) levert 150 registerpunten op voor de geaccrediteerde deskundigheidsbevordering voor bij Registerplein geregistreerde professionals.
Is 1 ontwikkelactiviteit van 150 uur voor de bij Registerplein geregistreerde Sociaal Werker.

Blijf op de hoogte van nieuwe ervaringen

Er zijn nog geen ervaringen.

Deel je ervaring

Heb je ervaring met deze cursus? Deel je ervaring en help anderen kiezen. Als dank voor de moeite doneert Springest € 1,- aan Stichting Edukans.

Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.

Download gratis en vrijblijvend de informatiebrochure

Aanhef
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)

Heb je nog vragen?

(optioneel)
We slaan je gegevens op om je via e-mail en evt. telefoon verder te helpen.
Meer info vind je in ons privacybeleid.