Positieve Psychologie, Masterclass @Work

Tijdsduur
Logo van HanzePro, Hanzehogeschool Groningen
Opleiderscore: starstarstarstarstar_half 8,8 HanzePro, Hanzehogeschool Groningen heeft een gemiddelde beoordeling van 8,8 (uit 6 ervaringen)

Tip: meer info over het programma, prijs, en inschrijven? Download de brochure!

Startdata en plaatsen

Er zijn nog geen startdata bekend voor dit product.

HanzePro, Hanzehogeschool Groningen biedt haar producten standaard aan in de volgende regio's: Assen, Groningen, Zwolle

Beschrijving

Competenties zijn een samenspel tussen vaardigheden en kennis. Voor het vergroten van uw competenties kunt u terecht bij HanzePro, Hanzehogeschool Groningen.

Uitgebreid

Duurzame inzetbaarheid in organisaties is een belangrijk speerpunt in menig beleidsplan. Waarom besteden organisaties juist nu zoveel aandacht aan duurzame inzetbaarheid? En werkt het? Vanuit maatschappelijk, organisatorisch en individueel perspectief kijken we naar mogelijkheden en aanpakken om inzetbaarheid te versterken. Wat kunnen werkgevers, HR en leidinggevenden doen en waar liggen verantwoordelijkheden en mogelijkheden van werknemers zelf? Beleid, bevlogenheid, veerkracht, voorkomen en genezen van burn-out, traumaverwerking en persoonlijk leiderschap zijn onderwerpen die de revue passeren. Van macro naar micro worden deelnemers meegenomen in theorie, best practises en toep…

Lees de volledige beschrijving

Veelgestelde vragen

Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.

Nog niet gevonden wat je zocht? Bekijk deze onderwerpen: Positieve Psychologie, Psychologie, Motiveren, NLP en Sportpsychologie & Sportcoaching.

Competenties zijn een samenspel tussen vaardigheden en kennis. Voor het vergroten van uw competenties kunt u terecht bij HanzePro, Hanzehogeschool Groningen.

Uitgebreid

Duurzame inzetbaarheid in organisaties is een belangrijk speerpunt in menig beleidsplan. Waarom besteden organisaties juist nu zoveel aandacht aan duurzame inzetbaarheid? En werkt het? Vanuit maatschappelijk, organisatorisch en individueel perspectief kijken we naar mogelijkheden en aanpakken om inzetbaarheid te versterken. Wat kunnen werkgevers, HR en leidinggevenden doen en waar liggen verantwoordelijkheden en mogelijkheden van werknemers zelf? Beleid, bevlogenheid, veerkracht, voorkomen en genezen van burn-out, traumaverwerking en persoonlijk leiderschap zijn onderwerpen die de revue passeren. Van macro naar micro worden deelnemers meegenomen in theorie, best practises en toepassing naar eigen praktijk, leven en werkveld. De positieve psychologie heeft zeker geen pasklaar antwoord op alle vragen maar biedt wel handvatten en aanknopingspunten om met mensen in gesprek te gaan over gezondheid en gedrag waarbij de focus ligt op wat er wel kan en op zingeving, groei, zelfvertrouwen en het laten floreren van mensen ongeacht hun leeftijd, inkomen, afkomst, gezondheid en sociaaleconomische klasse.

Doel

  • U leert de laatste inzichten over veerkracht, vitaliteit en duurzame inzetbaarheid en leert de bijbehorende interventies kennen;
  • U leert welke interventies voor individuen en kleine en grote groepen al toegepast worden en wat daarvan de resultaten zijn;
  • U ontwerpt interventies voor uw eigen dagelijkse (werk)praktijk;
  • U wisselt met andere professionals kennis en ervaringen uit via de digitale leeromgeving.
  • U krijgt een overzicht van recente literatuur en websites met interessante informatie over de positieve psychologie zodat u ook na de leergang verder kunt studeren;
  • U vergroot uw professionele netwerk, de leergang brengt u in contact met docenten en studenten uit verschillende profit en non-profit organisaties die uw belangstelling voor deze interessante stroming delen.

Programma en Opbouw

  • In deze masterclass besteden we drie avonden aan het bespreken van belangrijke, actuele thema’s als veerkracht, vitaliteit, bevlogenheid, flow, draagkracht vs draaglast. We gaan op zoek onder welke arbeidsomstandigheden mensen floreren (op hun best zijn) en hoe we de kans op het inzetten van hun talenten kunnen vergroten. Filmpjes, verhalen en voorbeelden worden afgewisseld met een toelichting op de theorie waarop ze gebaseerd zijn. De onderwerpen die we bespreken zijn afkomstig uit werk en ook uit uw dagelijks leven (en dat van uw collega’s en gezinsleden)

Docenten

Ad Bergma, Mareikje Pfenning, Cecile Oosting en Heidi Jansen

Doelgroep

De aangeboden module en masterclasses zijn bestemd voor professionals met hbo werk- en denkniveau, die kennis en vaardigheden op het gebied van de toegepaste, positieve psychologie willen vergroten. We verwachten van deelnemers dat ze actief deelnemen aan de bijeenkomsten en bereid zijn ervaringen en best-practices te delen via de besloten digitale leeromgeving.

Startdata

volgt nog

Tijden

18.30 tot 21.00 uur

Duur

Doorlooptijd masterclass: 10 weken (3 lesavonden, om de week; aansluitend 4 weken om de opdrachten af te ronden)

Tijdsinvestering

50 uur, inclusief bijeenkomsten en alle opdrachten per module

Kosten

€ 395,- (inclusief cursusarrangement*) per module

Bijkomende literatuurkosten: eigen keuze

*Cursusarrangement: koffie en thee, gebruik van de digitale leeromgeving met lesmateriaal en opnames van de lessen. Gratis wifi tijdens de lessen.

Locatie

Groningen

Aantal deelnemers

Minimaal 15 deelnemers

Afronding

Als u met succes de module heeft afgerond ontvangt u een certificaat. Geen tijd voor opdrachten en voorbereiding maar wel actief aanwezig bij de lessen? Ook dan bent u van harte welkom en ontvangt u na afloop een bewijs van deelname.

Vervolg of verdieping

Overige modules en masterclasses van de leergang positieve psychologie.

Bijzonderheden

Vier weken voor aanvang wordt gekeken of er voldoende deelnemers zijn om van start te kunnen gaan met deze module.

Tijdige toegang tot de digitale leeromgeving kan gegeven worden bij aanmelding tot uiterlijk 10 werkdagen voor de startdatum.

Blijf op de hoogte van nieuwe ervaringen

Er zijn nog geen ervaringen.

Deel je ervaring

Heb je ervaring met deze cursus? Deel je ervaring en help anderen kiezen. Als dank voor de moeite doneert Springest € 1,- aan Stichting Edukans.

Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.

Download gratis en vrijblijvend de informatiebrochure

Aanhef
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)

Heb je nog vragen?

(optioneel)
We slaan je gegevens op om je via e-mail en evt. telefoon verder te helpen.
Meer info vind je in ons privacybeleid.